Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet
    Postów: 2076 5960

    Wysłany: 2 maja 2013, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny odebrałam dzis wyniki badań hormonów:)nie bardzo sie znam..niby w normach ale chyba stosunek LH do FSH mam za duzy..co o tym sądzicie?do gina ide we wtorek a chciałabym sie choc troche uspokoić ze jednak jest ok:)pomożecie?:)to moje wyniki:

    TSH - 3,530 [0,27-4,200]
    LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
    FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
    Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
    Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
    Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]

    A to mojego misia:
    LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
    FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
    Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]

    samira lubi tę wiadomość

    f2wlru1dbzmah8bl.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 2 maja 2013, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    hej dziewczyny odebrałam dzis wyniki badań hormonów:)nie bardzo sie znam..niby w normach ale chyba stosunek LH do FSH mam za duzy..co o tym sądzicie?do gina ide we wtorek a chciałabym sie choc troche uspokoić ze jednak jest ok:)pomożecie?:)to moje wyniki:

    TSH - 3,530 [0,27-4,200]
    LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
    FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
    Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
    Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
    Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]

    A to mojego misia:
    LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
    FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
    Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]

    Jedyne co wiem nappewno to to, że lh:fsh powinno być 1:1, a tu prawie tak jest więc :)

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

    samira lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mozecie spojrzec to wam dziekuje:)

    samira lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka wrote:
    jesli mozecie spojrzec to wam dziekuje:)

    witaj :)

    pierwsza sprawa zawsze mierzymy o tej samej porze przed wstaniem z łóżka ,nic nie pijąc i nie wiercąc się za bardzo przed pomiarem ale nie później niż o 8:00 potem nie ma to sensu !!! najlepiej termometrem z dwoma miejscami po przecinku i w pochwie (lub w ustach ) wprowadzając termometr do niej na ok.4cm ,temp. jest wtedy najbardziej optymalna i po pikaniu trzymać jeszcze ok.30sekund...wahania w mierzeniu mogą być do 30min w każdą str.,nie dłuższe...

    eunika lubi tę wiadomość

  • anika Ekspertka
    Postów: 326 77

    Wysłany: 2 maja 2013, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyn stresuje sie tym poniedzialkiem :( chcialabym miec to juz za sobą :(

    samira, Iwka lubią tę wiadomość

    fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Oj dziewczyn stresuje sie tym poniedzialkiem :( chcialabym miec to juz za sobą :(

    trzymam kciuki,będzie dobrze <3

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 2 maja 2013, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    anika wrote:
    Oj dziewczyn stresuje sie tym poniedzialkiem :( chcialabym miec to juz za sobą :(

    Będzie dobrze :) teraz weź gorąca kąpiel (ja mam tylko prysznic;() i się zrelaksuj, i bez stresu mi tu proszę

    samira lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli spi sie dlugo to wstawac trzeba z rano i mierzyc ????

    samira lubi tę wiadomość

  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, niestety:) ja wstaję z mężem o 5.30 i w weekend też muszę... tylko temperaturkę mierz ZANIM wstaniesz z łóżka, miej termometr gdzieś w zasięgu ręki

    samira lubi tę wiadomość

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • aniczka Autorytet
    Postów: 347 199

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzisiaj bylam u swojej gp pobrala mi krew zobaczymy za tydzien czy prolaktyna zleciala czy nie dostalam recepte na dostinex wiec dalej bede go brala bez przerwy przez kolejny miesiac mam nadzieje ze juz teraz po 10tygodniach jest lepiej i spadla do normalnego poziomu

    5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok:) dziekuje wam bardzo za wiadomosc:)

    samira lubi tę wiadomość

  • anika Ekspertka
    Postów: 326 77

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mamy gości wiec sie nie odpreze w wannie :)wzielam sie za sprzatanie pokoiku mojej 1,5rocznej córci :) zaczelam sobie wyobrazac gdzie wstawie łóżeczko maleństwa..oj :)

    samira, Iwka lubią tę wiadomość

    fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka wrote:
    a jesli spi sie dlugo to wstawac trzeba z rano i mierzyc ????

    raczej tak ,nastawić budzik ,obudzić się zmierzyć i dalej w kimono :D

    eunika lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2013, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec tak trzeba..dzieki za wiadomosc:)

    eunika, samira lubią tę wiadomość

  • Gośśśka Autorytet
    Postów: 745 764

    Wysłany: 2 maja 2013, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Cześc dziewczyy dzisiaj miałam testować no ale przyszła @ super prezent na urodziny :(

    kochana tak mi przykro......ściskam Cię gorąco i mimo pewnie nie zbyt wesołego humoru życzę Ci słońce wszystkiego co najlepsze i małej fasolki w kolejnym cyklu

    ;oniqa lubi tę wiadomość

    relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet
    Postów: 745 764

    Wysłany: 2 maja 2013, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    hey gośśśśśka fajną masz datę @@@@ moja 1 rocznica ślubu i urodziny mojego m :-) tego Dnia mamy Święto i ty Też ihhhhiihhihhihihih

    :D :D :D to może będzie szczęśliwa :P

    relgl6d8fxp9gav7.png
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 3 maja 2013, 00:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Iwka wrote:
    bg-blockquote.jpg
    ;oniqa wrote:
    Cześc dziewczyy dzisiaj miałam testować no ale przyszła @ super prezent na urodziny :(

    Kochana głowa do góry w maju się uda :* I wszystkiego najlepszego, wieczorkiem wypiję za Twoje szczęście i aby kolejny członek rodziny pojawił się u Was jak najszybciej :)

    Jak obiecałam tak zrobiłam :)

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2013, 06:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    deJzi wrote:
    oj kochana ja mam syna 10 kilo co wazy i go nosze o rekach kregoslup do wymiany.... juz nie gadam.. w nocy tak nawala ze szok :)

    a moze doradzisz jakies male rady co zrobic by sie synus urodził?

    hahaha nie ma na to rady gadalam z ginkiem bo chce córeczkę i powiedzial ze naturalnie nie ma na to rady....

  • Nishi Ekspertka
    Postów: 147 69

    Wysłany: 3 maja 2013, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    madzialenka wrote:
    a jesli spi sie dlugo to wstawac trzeba z rano i mierzyc ????

    raczej tak ,nastawić budzik ,obudzić się zmierzyć i dalej w kimono :D

    Ja tak nie mogę, bo mąż się obudzi. A jeśli się obudzi raz to już nie zaśnie, Dlatego mierzę tempkę o 8:30 jak mężuś jest już lekko przebudzony i tylko sobie leży (bo wstaje o 9-tej)

    Poradźcie mi coś. W tym cyklu zaczęłam sprawdzać szyjkę macicy, bo mój śluz do niczego. Mam z tym mały problem, bo jak dla mnie ona jest wciąż nisko, twarda albo średnia i raczej zamknięta. Nawet w dniu, w którym prawdopodobnie miałam owulację, była nisko. dopiero wczoraj zaobserwowałam, że jest ciut wyżej, ale minimalnie. To jak to w końcu jest? Bo niby przy owulacji jest wysoko, a moja nie była. Wkurzę się jak mi zostanie tylko tempka, a śluz i szyjka nie będą wskazywały. Jakaś jestem nie teges :(

    20121213640117.png
    07953602cc36db5aaaab36f9b2feeed9.png

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego