Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny odebrałam dzis wyniki badań hormonów:)nie bardzo sie znam..niby w normach ale chyba stosunek LH do FSH mam za duzy..co o tym sądzicie?do gina ide we wtorek a chciałabym sie choc troche uspokoić ze jednak jest ok:)pomożecie?:)to moje wyniki:
TSH - 3,530 [0,27-4,200]
LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]
A to mojego misia:
LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]samira lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:hej dziewczyny odebrałam dzis wyniki badań hormonów:)nie bardzo sie znam..niby w normach ale chyba stosunek LH do FSH mam za duzy..co o tym sądzicie?do gina ide we wtorek a chciałabym sie choc troche uspokoić ze jednak jest ok:)pomożecie?:)to moje wyniki:
TSH - 3,530 [0,27-4,200]
LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]
A to mojego misia:
LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]
Jedyne co wiem nappewno to to, że lh:fsh powinno być 1:1, a tu prawie tak jest więcZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadzialenka wrote:jesli mozecie spojrzec to wam dziekuje:)
witaj
pierwsza sprawa zawsze mierzymy o tej samej porze przed wstaniem z łóżka ,nic nie pijąc i nie wiercąc się za bardzo przed pomiarem ale nie później niż o 8:00 potem nie ma to sensu !!! najlepiej termometrem z dwoma miejscami po przecinku i w pochwie (lub w ustach ) wprowadzając termometr do niej na ok.4cm ,temp. jest wtedy najbardziej optymalna i po pikaniu trzymać jeszcze ok.30sekund...wahania w mierzeniu mogą być do 30min w każdą str.,nie dłuższe...eunika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anika wrote:Oj dziewczyn stresuje sie tym poniedzialkiem chcialabym miec to juz za sobą
Będzie dobrze teraz weź gorąca kąpiel (ja mam tylko prysznic;() i się zrelaksuj, i bez stresu mi tu proszę
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej ja dzisiaj bylam u swojej gp pobrala mi krew zobaczymy za tydzien czy prolaktyna zleciala czy nie dostalam recepte na dostinex wiec dalej bede go brala bez przerwy przez kolejny miesiac mam nadzieje ze juz teraz po 10tygodniach jest lepiej i spadla do normalnego poziomu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:Cześc dziewczyy dzisiaj miałam testować no ale przyszła @ super prezent na urodziny
kochana tak mi przykro......ściskam Cię gorąco i mimo pewnie nie zbyt wesołego humoru życzę Ci słońce wszystkiego co najlepsze i małej fasolki w kolejnym cyklu;oniqa lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:;oniqa wrote:Cześc dziewczyy dzisiaj miałam testować no ale przyszła @ super prezent na urodziny
Kochana głowa do góry w maju się uda :* I wszystkiego najlepszego, wieczorkiem wypiję za Twoje szczęście i aby kolejny członek rodziny pojawił się u Was jak najszybciej
Jak obiecałam tak zrobiłam -
nick nieaktualnymikusia wrote:deJzi wrote:oj kochana ja mam syna 10 kilo co wazy i go nosze o rekach kregoslup do wymiany.... juz nie gadam.. w nocy tak nawala ze szok
a moze doradzisz jakies male rady co zrobic by sie synus urodził?
hahaha nie ma na to rady gadalam z ginkiem bo chce córeczkę i powiedzial ze naturalnie nie ma na to rady.... -
samira wrote:madzialenka wrote:a jesli spi sie dlugo to wstawac trzeba z rano i mierzyc ????
raczej tak ,nastawić budzik ,obudzić się zmierzyć i dalej w kimono
Ja tak nie mogę, bo mąż się obudzi. A jeśli się obudzi raz to już nie zaśnie, Dlatego mierzę tempkę o 8:30 jak mężuś jest już lekko przebudzony i tylko sobie leży (bo wstaje o 9-tej)
Poradźcie mi coś. W tym cyklu zaczęłam sprawdzać szyjkę macicy, bo mój śluz do niczego. Mam z tym mały problem, bo jak dla mnie ona jest wciąż nisko, twarda albo średnia i raczej zamknięta. Nawet w dniu, w którym prawdopodobnie miałam owulację, była nisko. dopiero wczoraj zaobserwowałam, że jest ciut wyżej, ale minimalnie. To jak to w końcu jest? Bo niby przy owulacji jest wysoko, a moja nie była. Wkurzę się jak mi zostanie tylko tempka, a śluz i szyjka nie będą wskazywały. Jakaś jestem nie teges