Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia wrote:hey Kochane, długo mnie tu nie było, weekend majowy, tyle się działo...
słuchajcie dzisiaj zaczęły boleć mnie jajniki i tak sobie z ciekawości zrobiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny a to dopiero 9 dzień cyklu. Czy któraś z Was miała owulację tak wcześnie?
wspomnę tylko, że w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek i castagnus...
zależy, jak miałam testy z allegro to co 2 dzień mi wychodziły poztywneZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanika wrote:Hej dziewczyny.nie wiem juz co mam mysleć mam załamke
Bylam dzisiaj u lekarza.dostałam skierowanie na bete i usg dopochwowe. Niestety nie było nic widać znowu sie nie udało. jutro odbior bety
oj biedna ty,a ja nie wiem co Ci napisac jestem z Tobą i przytulam mocno -
nick nieaktualny
-
anika wrote:Hej dziewczyny.nie wiem juz co mam mysleć mam załamke
Bylam dzisiaj u lekarza.dostałam skierowanie na bete i usg dopochwowe. Niestety nie było nic widać znowu sie nie udało. jutro odbior bety
Słonko za wcześnie może być na usg. Ja miałam robione w pierwszej ciązy w 6 tygodniu i był pęcherzyk ale jak to powiedział lekarz partacz brak bicia serduszka i miałam za 2 tygodnie na łyżeczkowanie iść. W 6 tygodniu i 4 dniu poszłam do innego gina prywatnie i biło ślicznie serduszko. Także głowa do góry i czekam na wieści z bety. Napewno się udało<3 -
znacie sie mniej wiecej na tych pechezykach zółciowych i tak dalej?
Juz sama nie wiem.jutro odbiore bete i wszystko sie okaze.z tego co czytam w necie to rzeczywiscie jeszcze za wczesnie by cokolwiek bylo widać.moge Wam podesłać wyniki badania.ja jestem w tym kompletnie blada -
nick nieaktualny
-
anika- ja byłam u lekarza w 4 tyg i 5 dniu ciąży i mi powiedział,że na usg za wcześnie, bo nic nie będzie widać!i kazał mi przyjść na przełomie 7 i 8 tygodnia ciąży, bo koniecznie chciałam jak najwcześniej...więc usg się nie martw!Teraz najwazniejszy wynik bety.. ja też po wizycie u lekarza ją robiłam dla pewności
-
Dokladnie anika, akurat mojego aniolka było widać w 5 tyg, ale za samą wizytę płaciłam 150 zł...kosmos..Zawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualny
-
deJzi wrote:mam pytanie czy jak sie nie zaplaci tego premium abonamentu to dalej mozna korzystac z forum i z wykresu... wiem ze ten wykres bedzie biedniejsze ale czy nastepny cykle bede mogla robic wykres i co z forum... kto znie zaplacil i wie jak to wyglada?
normalnie działa tylko detektor znika i te % ciążowe cała reszta normalna tylko czarno-biała (dla nas-inni widza nasz wykres w kolorze )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 18:55
deJzi lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
ja nie zapłaciłam premium i wykres mam szary ale z forum mogę korzystać bez przeszkód. Nie mogę tylko oglądać innych wykresów w wyszukiwarce ( u poszczególnych osób z forum nie ma problemu, wszystko widać) no i nie ma detektora ciąży, czyli nie wyznacza dni płodnych itp
-
nick nieaktualny
-
Na badaniu mam napisane tak:
trzon macicy w przodozgięciu,jednorodny o wym.ap-54mm,dl-62mm
endomentrium 21mm nieco niejednorodne (jak przed miesiączką?)
jajnik prawy o wym. 28x14mm z drobnymi pęcherzykami
jajnik lewy 33x23mm z obszarem 17,5mm o echostrukturze i unaczynieniu jak ciałko żółte.
zatoka douglasa - płyn bezechowy 21mm
I nie wiem czy zle czy dobrze. -
anika wrote:Na badaniu mam napisane tak:
trzon macicy w przodozgięciu,jednorodny o wym.ap-54mm,dl-62mm
endomentrium 21mm nieco niejednorodne (jak przed miesiączką?)
jajnik prawy o wym. 28x14mm z drobnymi pęcherzykami
jajnik lewy 33x23mm z obszarem 17,5mm o echostrukturze i unaczynieniu jak ciałko żółte.
zatoka douglasa - płyn bezechowy 21mm
I nie wiem czy zle czy dobrze.
Jajnik z pęcherzykami? Anika...ja też tak mialam... Obie jesteśmy już po owu- więc nie powinno być w jajnikach nic... lewy- ładny, cialko żółte ( lub jego ślady obecne )mowi o przebytej owulacji, płyn w zatoce Douglasa pojawić się może w obecności torbieli jajnika albo w ciąży. I teraz moja diagnoza: jeśli beta wzrośnie to ciąża- wiadomo, jeśłi nie to raczej torbiele. Mówię na własnym przykładzie.
Grubość endometrium - u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm, a grube jest albo w ciąży albo w owu..Zawsze będziemy Cię kochać !!!
anika wrote:Hej dziewczyny.nie wiem juz co mam mysleć mam załamke
nie wiem dlaczego twój lekarz wysyła Cię teraz na usg bo z mojej wiedzy to na usg widać dopiero coś około 7 tygodnia... czekaj na wyniki bety potem ją powtórz i przestań myśleć negatywnie bo sobie tym nie pomożesz...samira lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi