Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1266 2205

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Szczerze? Od męża zaczęłabym. Teraz jest chyba większy problem u nich niż u kobiet. Ja się przebadałam na wszystkie strony, bo byłam pewna, że to coś u mnie. A tu klops. Morfologia kiepska i inne parametry. A u mnie piękne owulacje, wszystkie hormony super, Lekko do zbicia tsh, już pewnie zbite, małą dawką eythuroxu.
    Ja jednak bardziej myślę, że to jednak ja jestem zablokowana jakoś, bo mam mega stresującą pracę i żyję w permanentnym stresie, do tego ta tarczyca i IO.. Nawet nie wiem co z tą owulacją moją, bo w 14dc lekarz nic nie widział, nie było pęcherzyka dominującego, endo 9mm.. Wydaje mi się, że owu mogła być 17/18dc, ale jak w 14 nic nie było, to nie wiem czy mogło tak urosnąć..
    Na razie zaufam lekarzowi i poczekamy do czerwca faktycznie, a później będziemy działać w razie czego :)

    A tymczasem od 4 dni mnie męczy zapalenie pęcherza,z którym nie mogę sobie poradzić, ból głowy, a wieczorami stan podgorączkowy i łamanie w kościach - chyba mnie coś grubszego bierze :(

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02 - IUI ☹️
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Pati jak jutro masz wesele to tym bardziej wskazana beta;) i tak jak piszesz, nie nakręcaj się bo im większe nadzieje sobie robimy tym bardziej potem boli:( a na kiedy termin @ masz? No i tak naprawdę teraz już nic nie zmienisz, co ma być to będzie... U mnie np. jak sobie narobie nadzieji to blokuje sobie @, bo wystarczy ze zrobię test wtedy wiem na czym stoje i po kilku godzinach przychodzi @... oczywiście trzymam kciuki żeby do Ciebie wredota nie przyszła przez najbliższe 9mscy ;)

    No nie wiem bo czuje podbrzusze więc może sie zbliża:/ termin @ był we wtorek:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Ja jednak bardziej myślę, że to jednak ja jestem zablokowana jakoś, bo mam mega stresującą pracę i żyję w permanentnym stresie, do tego ta tarczyca i IO.. Nawet nie wiem co z tą owulacją moją, bo w 14dc lekarz nic nie widział, nie było pęcherzyka dominującego, endo 9mm.. Wydaje mi się, że owu mogła być 17/18dc, ale jak w 14 nic nie było, to nie wiem czy mogło tak urosnąć..
    Na razie zaufam lekarzowi i poczekamy do czerwca faktycznie, a później będziemy działać w razie czego :)

    A tymczasem od 4 dni mnie męczy zapalenie pęcherza,z którym nie mogę sobie poradzić, ból głowy, a wieczorami stan podgorączkowy i łamanie w kościach - chyba mnie coś grubszego bierze :(

    No to rzeczywiście pakiecik masz :/
    A co do owulacji, to ja mam czasami w 20/21 dc mając cykle 30 dniowe, więc późna owulacja jest możliwa nie tylko przy cyklach mających pincet dni. A! u mnie 3 dni po już nie było raz śladu po owu.

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1266 2205

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Marilen dajesz mi nadzieję ;) Jutro idę zrobić proga, to się może się coś wyjaśni, czy owu była czy nie :) Polecanie zrobić przy okazji jeszcze jakieś badania?

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02 - IUI ☹️
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    No nie wiem bo czuje podbrzusze więc może sie zbliża:/ termin @ był we wtorek:)

    Pati rób test albo betę ... koniecznie ... nic juz nie zmienisz ... czy test zrobisz czy nie...

    Pati88 lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Pati rób test albo betę ... koniecznie ... nic juz nie zmienisz ... czy test zrobisz czy nie...

    Jestem tego samego zdania! Podziwiam ze tyle wytrzymałas bez testu! Pamiętaj ze nawet w ciazy można odczuwać bóle menstruacyjne wiec serio, rob test chociażby teraz jak już tyle dni po terminie @;) będzie jasna sprawa!

    Pati88 lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Hmmm Marilen dajesz mi nadzieję ;) Jutro idę zrobić proga, to się może się coś wyjaśni, czy owu była czy nie :) Polecanie zrobić przy okazji jeszcze jakieś badania?

    Jeśli jesteś 7/8 dpo to tylko progesteron ma znaczenie. Pozostałe to 3/4 dc jeśli nie robiłaś, prolaktyna/ LH/FSH, TSH.

    7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    zrobiłam dzisiaj...bo rano test mi pokazał cień i bym nie wytrzymała do przyszłego tygodnia.... wyniki beda pozniej...ale 40zł zapłaciłam za bete masakra....
    Ja w luxmed płacę 56zzł za betę ...

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1266 2205

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Jeśli jesteś 7/8 dpo to tylko progesteron ma znaczenie. Pozostałe to 3/4 dc jeśli nie robiłaś, prolaktyna/ LH/FSH, TSH.
    Właśnie problem w tym, że nie wiem czy w ogóle była owulacja, a jeśli była to kiedy, więc nie wiem ile dpo :) Liczę na to że mi ten progesteron coś wyjaśni..

    Edit: ja raczej obstawiam owulację w 17dc (jeśli w ogóle), bo dopiero teraz mi się tempka podniosła, ale jestem świeżakiem w tym temacie - co Wy myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:53

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02 - IUI ☹️
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Właśnie problem w tym, że nie wiem czy w ogóle była owulacja, a jeśli była to kiedy, więc nie wiem ile dpo :) Liczę na to że mi ten progesteron coś wyjaśni..

    Edit: ja raczej obstawiam owulację w 17dc (jeśli w ogóle), bo dopiero teraz mi się tempka podniosła, ale jestem świeżakiem w tym temacie - co Wy myślicie?

    No to jeśli podejrzewasz którykolwiek dzień ( jako potencjalnie owu) to idź bliżej 8 niż 7, bo np w 6 często jeszcze wychodzi taki zwykły progesteron. Ja po owu mam ok. 25-35 :)

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1266 2205

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No to jeśli podejrzewasz którykolwiek dzień ( jako potencjalnie owu) to idź bliżej 8 niż 7, bo np w 6 często jeszcze wychodzi taki zwykły progesteron. Ja po owu mam ok. 25-35 :)
    to akurat by jutro pasowało :) Ahh nie wiem, już za dużo zaczynam rozkminiać, jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie wyjdzie to będę czekać na @, nic nie zmienię ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02 - IUI ☹️
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    No nie wiem bo czuje podbrzusze więc może sie zbliża:/ termin @ był we wtorek:)

    Pati ja bym zrobila test. Jest tanszy :) a skoro we wt byl termin @ to juz 3 dni spoznienia wiec ciaza by napewno wyszla na tescie :) kup i testuj !

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po owu. Bylo wczoraj, sluz juz robi sie lepki. Forma zalana :) czekam na efekty

    Natalia91!, Iseko, Skarpeta, Sung lubią tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Pati ja bym zrobila test. Jest tanszy :) a skoro we wt byl termin @ to juz 3 dni spoznienia wiec ciaza by napewno wyszla na tescie :) kup i testuj !

    zatestuje:) dam znać ;) najwyżej wywołam france:/

    Natalia91!, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy :D

    Pati88 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki test kupić w rosmanie? facelle? czy ktory najlepszy? Zrobić dziś czy bez sensu i jutro z porannego moczu?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    a jaki test kupić w rosmanie? facelle? czy ktory najlepszy? Zrobić dziś czy bez sensu i jutro z porannego moczu?

    Kup najlepiej dwa od razu- na dzis bo skoro jesteś po terminie @ to i dzisiaj powinno coś wyjsc ale w razie czego kup i na jutro żeby się upewnic z porannego moczu, chociaż jak już dzis wyjdzie to ja poleciałaby na betę :) dziewczyny chwała sobie facelle, ja zawsze kupuje bobo test zolty bo ten tez polecają :)

    Pati88 lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 jak po terminie to mozesz zrobic dzisiaj. Ja w 1 ciazy swoj pierwszy test robilam podwieczor. Co ciekawe kreska byla taka sama jak na tescie z porannego moczu w dniu nastepnym :) trzymam kciuki

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel wizyra haha wiedzialam. Sprawdzę z porannego i będzie 100% pewności:) no bywa...

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ;(

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego