Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test ovu robiony o 16. Raczej juz prawie pozytywny wiec owu powinna byc jutro lub piatek (Wg mojego kalendarzyka)

    https://zapodaj.net/1429277537806.jpg.html

    Kto ma ovu na dniach ?

    Zmieniam taktyke i zamierzam teraz serduszkowac dzis, jutro i pt.

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika to owocnych prob :):).
    Test wg mnie ewidentny pozytyw :)

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja właśnie potwierdziłam owu na monitoringu wiec bede testować 5 maja jak @ nie zawita do mnie wczesniej - prosze zatem o wpisanie :) kwiecień to mój miesiac urodzinowy wiec zobaczymy, czy na mnie zabobon zadziała ;) jak nie to czeka mnie HSG...

    Multiwitamina, Magda - mbc, Asia8787 lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych z Was które robią testy owu facelle.
    Czy wychodzą wam bez kreski w ogóle?
    Czy pilnujecie nie picia i nie sikania przez 2h?
    Wczoraj test z wyraźną kreską, ale negatyw. Po 2h bez w/w.
    Dziś po 45 minutach od siku i godzinie od picia w ogóle nie było 2ej kreski. Ale mocz zupełnie jasny.
    Wczoraj normalny.

  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1038 648

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    a ja używam paska św. Dominika i śmiejcie się albo i nie ale owu była w końcu. (szczegół że krwawię jak..no krwawię deczko , ale wykrył u mnie polipa więc)
    Amulety jakie by nie były nie zaszkodzą.

    A co to ten pasek?

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Mam pytanie do tych z Was które robią testy owu facelle.
    Czy wychodzą wam bez kreski w ogóle?
    Czy pilnujecie nie picia i nie sikania przez 2h?
    Wczoraj test z wyraźną kreską, ale negatyw. Po 2h bez w/w.
    Dziś po 45 minutach od siku i godzinie od picia w ogóle nie było 2ej kreski. Ale mocz zupełnie jasny.
    Wczoraj normalny.


    Ja robię Facelle, na zmianę lub ( jak w ostatnim cyklu) równocześnie z drugimi z rossmana ( Domowe Laboratorium- czy jakoś tak). Zawsze mam najpierw pusty tzn biel, później ze dwa dni jasna druga krecha, i kolejne 2-3 pozytywne, ale liczę od pierwszego i potwierdza owulację monitoring ( ok. 24h). Nigdy druga kreska mi nie znika, nigdy też nie ciemnieje jakoś specjalnie. Facelle wcześniej odczytuje pik Lh niż te drugie testy.

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal bez @ ale ciągnie mnie pachwina i pobolewa jajnik. Oczywiście podświadomie sobie zaczynam zadawać pytania... nawet pms mi przeszedł ehh

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Ja robię Facelle, na zmianę lub ( jak w ostatnim cyklu) równocześnie z drugimi z rossmana ( Domowe Laboratorium- czy jakoś tak). Zawsze mam najpierw pusty tzn biel, później ze dwa dni jasna druga krecha, i kolejne 2-3 pozytywne, ale liczę od pierwszego i potwierdza owulację monitoring ( ok. 24h). Nigdy druga kreska mi nie znika, nigdy też nie ciemnieje jakoś specjalnie. Facelle wcześniej odczytuje pik Lh niż te drugie testy.

    A, dzięki. Bo ja zawsze miałam kreskę właśnie. Jak trochę poleżał to cień widać. Zrobiłam kolejny i jest kreska. Nie mogę pić ani sikać najwyraźniej ;)

    A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest ;) jakoś mnie to podbudowuje.

  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    a ja nadal bez @ ale ciągnie mnie pachwina i pobolewa jajnik. Oczywiście podświadomie sobie zaczynam zadawać pytania... nawet pms mi przeszedł ehh
    Ja okres mam dostac w ciagu 3 dni ale jajnik.czuje juz 2 tydzien.od owu...nie wiem czy to dobrze czy zle..

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1038 648

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest ;) jakoś mnie to podbudowuje.

    Jeej ja mam identycznie, lubie ten widok co z tego ze to tylko owu test :p ehh

    Sung, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A, dzięki. Bo ja zawsze miałam kreskę właśnie. Jak trochę poleżał to cień widać. Zrobiłam kolejny i jest kreska. Nie mogę pić ani sikać najwyraźniej ;)

    A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest ;) jakoś mnie to podbudowuje.

    Ja też, choć marzę by to ciążowy tak wyglądał :D

    Sung lubi tę wiadomość

    7u229jcgzsq578gy.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, wpiszcie mnie na testowanie 24go. 5cs. Już mi się nie chce... Ale jeszcze powalcze

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1269 2208

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa, ja właśnie kończę 5cs i nie zapowiada się na pozytyw.. A Ty zaczynasz dopiero i cały cykl przed Tobą, nowa szansa :) Walcz dalej, spójrz na tabelkę ile czasu się niektóre dziewczyny starają, nie poddawaj się!

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    03.2021 - 2. IUI
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Ale czarne myśli mnie nadchodzą, że i tak nic z tego w tym cyklu. Pewnie to przejściowe ale jednak. 5cykli to stosunkowo nie długo, ale ja z natury jestem niecierpliwa. Trochę pokory mi potrzeba hehe
    Myślę nad monitoringiem, ale muszę znaleźć gina. Moja z luxmedu przyjmuje raz w tyg więc odpada

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1269 2208

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem coś o tym, ja też cierpliwości nie mam ;) I też czasem tracę nadzieję, teraz już mi sobie nawet trudno wyobrazić żebym w ogóle była w ciąży.. Tym bardziej, że my się już nie zabezpieczamy od 3-4 lat, a od prawie 2 lat śledzę kalendarzyk.. Liczę jako 5cs, bo wcześniej głównie właśnie według kalendarzyka sprawdzałam ale jakoś nie zagłębiałam się w temat i dopiero teraz tak na prawdę regularnie się staramy..
    Ja właśnie w tym cyklu zaczęłam monitorning, ale mój gin też jest z innego miasta i u nas przyjmuje tylko 2x w tyg - raz rano, a raz wieczorem i też ciężko będzie czasem utrafić, zastanawiam się nad powrotem do mojej wcześniejszej ginekolog, ale z drugiej strony to on mi wykrył IO, niedoczynność i bardzo wielu kobietom pomógł zajść, w tym kilku moim znajomym..

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    03.2021 - 2. IUI
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Dziewczyny test ovu robiony o 16. Raczej juz prawie pozytywny wiec owu powinna byc jutro lub piatek (Wg mojego kalendarzyka)

    https://zapodaj.net/1429277537806.jpg.html

    Kto ma ovu na dniach ?

    Zmieniam taktyke i zamierzam teraz serduszkowac dzis, jutro i pt.

    nie no widać pozytyw jak nic :) super... ja chodze na monitoringi i jest pęcherzyk w piątek idę znów, same testy owu na razie negatywne :/

    Staramy się o dzidziusia :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    nie no widać pozytyw jak nic :) super... ja chodze na monitoringi i jest pęcherzyk w piątek idę znów, same testy owu na razie negatywne :/
    HEJ Skarpeta a o której godzinie robisz te testy? Rób po południu ok.14 wtedy jest największe stężenie i nie jedź i nie pij przez 2 H przed zrobieniem.Pozdrawiam:-)

  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku robiłam testy tylko wieczorem... (ten to mój drugi cykl z testami) ale w tym robię 3 testy rano...(wiem że to raczej nie powinno sie robić-ale później robię dopiero po pracy) czyli koło 16:30 i wieczorem... późnym tak koło 20-21., nie mam warunków aby zrobić test o 14 niestety :/ z piciem też u mnie słabo... dużo wody pije... :/ bardzo dużo, ale staram się pić mniej;p wczoraj wieczorem i dzis rano jakiś cień był... moze pokaże się ta druga krecha ...
    dzięki Ikulinka za rady :*

    Staramy się o dzidziusia :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo robiłam jak Ty i tez mi nie wychodzily.A teraz się zmusiłam i w końcu wychodzą perfect:-)U Ciebie również tak będzie tylko musisz tak zrobić :-*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:39

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6580 3787

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:10

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego