MAJOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny test ovu robiony o 16. Raczej juz prawie pozytywny wiec owu powinna byc jutro lub piatek (Wg mojego kalendarzyka)
https://zapodaj.net/1429277537806.jpg.html
Kto ma ovu na dniach ?
Zmieniam taktyke i zamierzam teraz serduszkowac dzis, jutro i pt.18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
Hej dziewczyny, ja właśnie potwierdziłam owu na monitoringu wiec bede testować 5 maja jak @ nie zawita do mnie wczesniej - prosze zatem o wpisanie kwiecień to mój miesiac urodzinowy wiec zobaczymy, czy na mnie zabobon zadziała jak nie to czeka mnie HSG...
Multiwitamina, Magda - mbc, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do tych z Was które robią testy owu facelle.
Czy wychodzą wam bez kreski w ogóle?
Czy pilnujecie nie picia i nie sikania przez 2h?
Wczoraj test z wyraźną kreską, ale negatyw. Po 2h bez w/w.
Dziś po 45 minutach od siku i godzinie od picia w ogóle nie było 2ej kreski. Ale mocz zupełnie jasny.
Wczoraj normalny. -
Multiwitamina wrote:a ja używam paska św. Dominika i śmiejcie się albo i nie ale owu była w końcu. (szczegół że krwawię jak..no krwawię deczko , ale wykrył u mnie polipa więc)
Amulety jakie by nie były nie zaszkodzą.
A co to ten pasek?Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Sung wrote:Mam pytanie do tych z Was które robią testy owu facelle.
Czy wychodzą wam bez kreski w ogóle?
Czy pilnujecie nie picia i nie sikania przez 2h?
Wczoraj test z wyraźną kreską, ale negatyw. Po 2h bez w/w.
Dziś po 45 minutach od siku i godzinie od picia w ogóle nie było 2ej kreski. Ale mocz zupełnie jasny.
Wczoraj normalny.
Ja robię Facelle, na zmianę lub ( jak w ostatnim cyklu) równocześnie z drugimi z rossmana ( Domowe Laboratorium- czy jakoś tak). Zawsze mam najpierw pusty tzn biel, później ze dwa dni jasna druga krecha, i kolejne 2-3 pozytywne, ale liczę od pierwszego i potwierdza owulację monitoring ( ok. 24h). Nigdy druga kreska mi nie znika, nigdy też nie ciemnieje jakoś specjalnie. Facelle wcześniej odczytuje pik Lh niż te drugie testy. -
a ja nadal bez @ ale ciągnie mnie pachwina i pobolewa jajnik. Oczywiście podświadomie sobie zaczynam zadawać pytania... nawet pms mi przeszedł ehh07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualnyMarilen wrote:Ja robię Facelle, na zmianę lub ( jak w ostatnim cyklu) równocześnie z drugimi z rossmana ( Domowe Laboratorium- czy jakoś tak). Zawsze mam najpierw pusty tzn biel, później ze dwa dni jasna druga krecha, i kolejne 2-3 pozytywne, ale liczę od pierwszego i potwierdza owulację monitoring ( ok. 24h). Nigdy druga kreska mi nie znika, nigdy też nie ciemnieje jakoś specjalnie. Facelle wcześniej odczytuje pik Lh niż te drugie testy.
A, dzięki. Bo ja zawsze miałam kreskę właśnie. Jak trochę poleżał to cień widać. Zrobiłam kolejny i jest kreska. Nie mogę pić ani sikać najwyraźniej
A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest jakoś mnie to podbudowuje. -
Pati88 wrote:a ja nadal bez @ ale ciągnie mnie pachwina i pobolewa jajnik. Oczywiście podświadomie sobie zaczynam zadawać pytania... nawet pms mi przeszedł ehhAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Sung wrote:A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest jakoś mnie to podbudowuje.
Jeej ja mam identycznie, lubie ten widok co z tego ze to tylko owu test :p ehh
Sung, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:A, dzięki. Bo ja zawsze miałam kreskę właśnie. Jak trochę poleżał to cień widać. Zrobiłam kolejny i jest kreska. Nie mogę pić ani sikać najwyraźniej
A tak w ogóle to ja bardzo lubię robić testy owu. Bo zawsze ta kreska jest jakoś mnie to podbudowuje.
Ja też, choć marzę by to ciążowy tak wyglądałSung lubi tę wiadomość
-
Olivkowa, ja właśnie kończę 5cs i nie zapowiada się na pozytyw.. A Ty zaczynasz dopiero i cały cykl przed Tobą, nowa szansa Walcz dalej, spójrz na tabelkę ile czasu się niektóre dziewczyny starają, nie poddawaj się!32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Wiem, wiem. Ale czarne myśli mnie nadchodzą, że i tak nic z tego w tym cyklu. Pewnie to przejściowe ale jednak. 5cykli to stosunkowo nie długo, ale ja z natury jestem niecierpliwa. Trochę pokory mi potrzeba hehe
Myślę nad monitoringiem, ale muszę znaleźć gina. Moja z luxmedu przyjmuje raz w tyg więc odpada33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Wiem coś o tym, ja też cierpliwości nie mam I też czasem tracę nadzieję, teraz już mi sobie nawet trudno wyobrazić żebym w ogóle była w ciąży.. Tym bardziej, że my się już nie zabezpieczamy od 3-4 lat, a od prawie 2 lat śledzę kalendarzyk.. Liczę jako 5cs, bo wcześniej głównie właśnie według kalendarzyka sprawdzałam ale jakoś nie zagłębiałam się w temat i dopiero teraz tak na prawdę regularnie się staramy..
Ja właśnie w tym cyklu zaczęłam monitorning, ale mój gin też jest z innego miasta i u nas przyjmuje tylko 2x w tyg - raz rano, a raz wieczorem i też ciężko będzie czasem utrafić, zastanawiam się nad powrotem do mojej wcześniejszej ginekolog, ale z drugiej strony to on mi wykrył IO, niedoczynność i bardzo wielu kobietom pomógł zajść, w tym kilku moim znajomym..32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
MARIKA12 wrote:Dziewczyny test ovu robiony o 16. Raczej juz prawie pozytywny wiec owu powinna byc jutro lub piatek (Wg mojego kalendarzyka)
https://zapodaj.net/1429277537806.jpg.html
Kto ma ovu na dniach ?
Zmieniam taktyke i zamierzam teraz serduszkowac dzis, jutro i pt.
nie no widać pozytyw jak nic super... ja chodze na monitoringi i jest pęcherzyk w piątek idę znów, same testy owu na razie negatywneStaramy się o dzidziusia -
nick nieaktualnySkarpeta wrote:nie no widać pozytyw jak nic super... ja chodze na monitoringi i jest pęcherzyk w piątek idę znów, same testy owu na razie negatywne
-
na początku robiłam testy tylko wieczorem... (ten to mój drugi cykl z testami) ale w tym robię 3 testy rano...(wiem że to raczej nie powinno sie robić-ale później robię dopiero po pracy) czyli koło 16:30 i wieczorem... późnym tak koło 20-21., nie mam warunków aby zrobić test o 14 niestety z piciem też u mnie słabo... dużo wody pije... bardzo dużo, ale staram się pić mniej;p wczoraj wieczorem i dzis rano jakiś cień był... moze pokaże się ta druga krecha ...
dzięki Ikulinka za rady :*Staramy się o dzidziusia -
nick nieaktualny