MAJOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Przepraszam że tak się wracam, podczytuje wątki o testowaniu bo fajnie się czyta jak komus się udało. I zainteresowała mnie Twoja wypowiedź oraz stopka. Jaki miałaś wynik SHBG jeżeli mogę spytać? Endo zlecił mi ostatnio zbadanie testosteronu, dheas i shbg, dwa pierwsze wyszły bliżej górnej granicy a shbg pośrodku i nie wiem czy to dobrze czy źle. Mogłabym Cie prosić o pomoc w interpretacji?
7,6
powinno być między 70 a 90💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnykatepr wrote:Katti nie martw się dużo kobitek ma w ciąży cukrzyce. Trzeba ostro dbać o diete no i te pomiary cukru mi nie robi jak ktos mi krew pobiera ale sama siebie nie umiem ukuć
No ale lepiej dbać bo jak jest np niewykryta cukrzyca lub mama ma wylane to dla malucha bardzo niedobrze.Glukometr jest za darmo na nfz a za paski chyba trzeba płacić i igły..
Mnie można wypisać z maja..kolezanka robiła bhcg to dołączyłam i 8 dpo niestety ujemna a mysle ze juz by coś było także czekam na czerwiec
Mam duże ryzyko bo moja mama ma cukrzyce wiec kto wie czy tym razem mi po porodzie zniknie -
Magda - mbc wrote:Ale fajnie, że dalej tu zaglądacie. Piszcie czasem co u Was. Najlepiej teraz. Pumka- chlopak czy dziewczynka?
Ja się tez przyznam, ze cichcem podglądam i kibicuje Tez jakoś się nie zadomowilam na fioletowej stronie, choć z braku wiedzy i doświadczenia czasem tez tam zajrzę ale do wątków testowych mam jednak największy sentyment powodzenia dziewczyny :*
Ja jestem po usg prenatalnym - małe zdrowe i podobno chłopczyk
Evli, patkaaxx90, Magda - mbc, agniecha2101, ams, Dominisia883, Sung, Almond lubią tę wiadomość
-
Hej hej dziewczyny!
Trochę mnie tutaj nie było W zeszły piątek byłam z mężem na wizycie w klinice. Lekarz powiedział nam, że wyniki nasienia męża są o niebo lepsze, że nie ma co leczyć, ma ograniczyć kontakt z chemią, na wyniki fragmentacji powiedział że są kiepskie ale nie jest najgorzej na poprawę przepisał witaminę E i kazał brać witaminę C, co do inhibiny i innych hormonów powiedział, że nie jest źle słabe wyniki nasienia nie borą się z genetyki ani z żadnych uszkodzeń. Kazał się starać przez 3 miesiące a jak sie nie uda to przyjść w sierpniu i będziemy przygotowywać się do inseminacji.. zapytał nas co my na to, a my nawet nie myśleliśmy o tym jeszcze. W takim razie 3 miesiące mamy spokój z lekarzami. Zobaczymy co przyniesie czasPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Witam.Czy mogę do Was dołączyć? Ja będę testować dopiero 28.05.Więc dopiero rozpoczęłam cykl,ale teraz zrobię wszystko żeby żeby w końcu mi się udało.Starałam się prawie od roku,w końcu się udało ale poroniłam puste jajo 2 miesiące temu na szczęście samoistnie się wyczyściło. Trochę się martwię bo mam podwyższoną prolaktynę,tydzień temu zbadałam,lekarz mi przepisał bromka,wykupiłam i dziś wziełam pierwszą dawkę,czy któraś z Was zaszła w ciążę łykając bromka?maj
-
MałaMi90 wrote:Hej hej dziewczyny!
Trochę mnie tutaj nie było W zeszły piątek byłam z mężem na wizycie w klinice. Lekarz powiedział nam, że wyniki nasienia męża są o niebo lepsze, że nie ma co leczyć, ma ograniczyć kontakt z chemią, na wyniki fragmentacji powiedział że są kiepskie ale nie jest najgorzej na poprawę przepisał witaminę E i kazał brać witaminę C, co do inhibiny i innych hormonów powiedział, że nie jest źle słabe wyniki nasienia nie borą się z genetyki ani z żadnych uszkodzeń. Kazał się starać przez 3 miesiące a jak sie nie uda to przyjść w sierpniu i będziemy przygotowywać się do inseminacji.. zapytał nas co my na to, a my nawet nie myśleliśmy o tym jeszcze. W takim razie 3 miesiące mamy spokój z lekarzami. Zobaczymy co przyniesie czas
MałaMi, a jakie wyniki miał mąż i jak się poprawiły? U nas też było bardzo kiepsko, 1% morfologia, 10% ruch postępowy, 38% żywych, mechaniczne upłynnienie, koncentracja 23mln w ml ( 50 mln w całości ) itd. Mąż przeszedł grypę miesiąc przed badaniem. Po 3 tygodniach od poprzedniego kolejne badanie, o niebo lepiej, ale morfologia stoi, ruch postępowy 22%, żywych 70%, upłynnienie 60 min, koncentracja 52 mln w ml ( 145mln w całości ). A i pojawiły się komórki okrągłe ( 7,8 mln) i agregacja martwych plemników. Orientujesz się co to może być? -
Natalia91! wrote:Toonney przykro mi bardzo, może ten drugi test w maju przyniesie Ci upragnione szczęście!
W ogóle oby maj był bardziej owocny niż kwiecień! Trzymam kciuki za nas wszystkie!
I pytałam już na kwietniowym wątku ale nie wiem czy ktoś tam jeszcze zagląda jako że już maj to zapytam i tutaj: Na jakim poziomie miałyście progesteron po owulacji, że gin przepisywał wam duphaston?
Ja juz na maj sie nie zalapie na testowanie dopiero czerwiec -
1000 wrote:Ja się tez przyznam, ze cichcem podglądam i kibicuje Tez jakoś się nie zadomowilam na fioletowej stronie, choć z braku wiedzy i doświadczenia czasem tez tam zajrzę ale do wątków testowych mam jednak największy sentyment powodzenia dziewczyny :*
Ja jestem po usg prenatalnym - małe zdrowe i podobno chłopczyk
Mala mi 90 kciuki za dalsza poprawę wyników i kolejne miesiące
Ams a może zobacz na wątek czekając na pierwsze dziecko tam jest sporo osób z watkow testowych cisza i spokój Podobnie jak na tym wątku, który założyła Agniecha tylko to lipcowki są niedługo się zacznie gorący okres
Jak co miesiąc przechodzę z wami na kolejne miesiące czytam, trzymam kciuki i zostawiam wiruski i buziaki
23 maja mam urodziny okrągłe heh i każda świeczka zdmuchnięta to jedna fasolka dla was tak sobie postanowiłam wiec trochę ich będzietrzydziecha, Evli, pumka1990 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyIneczka wrote:I tak dalej trzymać Chłopczyk super sporo ostatnio męskich genów się rodzi;)
Ams a może zobacz na wątek czekając na pierwsze dziecko tam jest sporo osób z watkow testowych cisza i spokój Podobnie jak na tym wątku, który założyła Agniecha tylko to lipcowki są niedługo się zacznie gorący okres
Jak co miesiąc przechodzę z wami na kolejne miesiące czytam, trzymam kciuki i zostawiam wiruski i buziaki
23 maja mam urodziny okrągłe heh i każda świeczka zdmuchnięta to jedna fasolka dla was tak sobie postanowiłam wiec trochę ich będzie -
Ineczka wrote:I tak dalej trzymać Chłopczyk super sporo ostatnio męskich genów się rodzi;)
23 maja mam urodziny okrągłe heh i każda świeczka zdmuchnięta to jedna fasolka dla was tak sobie postanowiłam wiec trochę ich będzie
Ale to pieknie napisalas z tymi urodziami ja tez w maju mam okragle 30 i bardzo bym marzyła o 2 kreskach, na pewno nic by mnie bardziej nie uradowalo
Dziewczyny oby maj okazal sie rozkwitem 2 kresek dla wszystkich -
nick nieaktualny
-
Klamka82 wrote:I ja i ja i ja!
Ale super ekipa do testowania!
Jak tam u Was owulacja dziewczynki ?
No ja mam nadzieję że już po owulacji albo przed bo jajniki dają o sobie znaćGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualnyMordeczka wrote:Oo jeszcze Ty Klamka. super.
No ja mam nadzieję że już po owulacji albo przed bo jajniki dają o sobie znać
Wchodzimy w ten " piękny " okres odliczania dpo... -
Katti wrote:nie lipcówki tylko listopadówki
agniecha2101 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
trzydziecha wrote:Ale to pieknie napisalas z tymi urodziami ja tez w maju mam okragle 30 i bardzo bym marzyła o 2 kreskach, na pewno nic by mnie bardziej nie uradowalo
Dziewczyny oby maj okazal sie rozkwitem 2 kresek dla wszystkich
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615