Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 2 maja 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Juz nic nie kumam :D 10ego kwietnia mialam owulacyjny pozytywny wiec założyłam ze owulacja 11ego ale 19ego i dziś też wyszedł pozytyw :/ także niewiem o co chodzi ale proszę o przepisanie na testowanie 16 maja :)

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 2 maja 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr a może Ty już w ciąży jesteś :p

    Marryy, OlivkowaMama, pumka1990 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 maja 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    MałaMi, a jakie wyniki miał mąż i jak się poprawiły? U nas też było bardzo kiepsko, 1% morfologia, 10% ruch postępowy, 38% żywych, mechaniczne upłynnienie, koncentracja 23mln w ml ( 50 mln w całości ) itd. Mąż przeszedł grypę miesiąc przed badaniem. Po 3 tygodniach od poprzedniego kolejne badanie, o niebo lepiej, ale morfologia stoi, ruch postępowy 22%, żywych 70%, upłynnienie 60 min, koncentracja 52 mln w ml ( 145mln w całości ). A i pojawiły się komórki okrągłe ( 7,8 mln) i agregacja martwych plemników. Orientujesz się co to może być?

    u nas tak to wygląda:

    Pierwsza wartość to jest badanie ze stycznia druga z 13-04-2018 a trzecia to normy :)
    Objętość 1,2 ml 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja brak - -
    Upłynnienie >60 min 45 <60min
    Kolor słomkowy przezroczysty prawidłowy prawidłowy
    lepkość ++ zwiększona
    PH 8,2 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 3,3x10^6/ml 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,3x10^6/ml 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 4,0x10^6/ml 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 4,8x10^6 60,0 >=39mln
    Żywotność: 27% 58% >=58%
    Ruch postępowy 0% 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości nie podany 33% >=40%
    Morfologia 1% 1% >=4%

    U nas też morfologia stoi w miejscu jeszcze ruch mamy zaniżony ale chyba witamina C poprawia? Wiesz nie mam pojecia co oznaczają komórki okrągłe, konsultowaliście gdzieś badania?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 2 maja 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ale fajnie, że dalej tu zaglądacie. Piszcie czasem co u Was. Najlepiej teraz. Pumka- chlopak czy dziewczynka? :)

    U mnie chłopak :) 18.04 ważył już 380 gram <3

    MałaMi90, agniecha2101, 1000, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 2 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Katepr a może Ty już w ciąży jesteś :p

    30.04 robiłam betę i wyszła ujemna więc chyba niee. Ale coś mi sie obiło o uszy że owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży..

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek i Jola jak tam testy? :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    30.04 robiłam betę i wyszła ujemna więc chyba niee. Ale coś mi sie obiło o uszy że owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży..

    Hmm to faktycznie dziwnie.. druga owu? słyszałam, że to się też czasem zdarza ale nie wiem jak to wygląda wtedy :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    nie lipcówki tylko listopadówki ;)
    I grudniówki :-P

    Katti lubi tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej. Juz nic nie kumam :D 10ego kwietnia mialam owulacyjny pozytywny wiec założyłam ze owulacja 11ego ale 19ego i dziś też wyszedł pozytyw :/ także niewiem o co chodzi ale proszę o przepisanie na testowanie 16 maja :)


    Miałam to samo, tydzień po owu mega pozytywny test owu. I mam tak co cykl. Nic to nie oznacza :/

    7u229jcgzsq578gy.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    I ja i ja i ja! :)
    Ale super ekipa do testowania! :)

    Jak tam u Was owulacja dziewczynki ?
    U mnie cisza :D
    Wczoraj biały dzis ciągnący,wieczorem ma być owulacja :*
    Według ginekologa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:24

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    u nas tak to wygląda:

    Pierwsza wartość to jest badanie ze stycznia druga z 13-04-2018 a trzecia to normy :)
    Objętość 1,2 ml 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja brak - -
    Upłynnienie >60 min 45 <60min
    Kolor słomkowy przezroczysty prawidłowy prawidłowy
    lepkość ++ zwiększona
    PH 8,2 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 3,3x10^6/ml 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,3x10^6/ml 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 4,0x10^6/ml 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 4,8x10^6 60,0 >=39mln
    Żywotność: 27% 58% >=58%
    Ruch postępowy 0% 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości nie podany 33% >=40%
    Morfologia 1% 1% >=4%

    U nas też morfologia stoi w miejscu jeszcze ruch mamy zaniżony ale chyba witamina C poprawia? Wiesz nie mam pojecia co oznaczają komórki okrągłe, konsultowaliście gdzieś badania?


    Pierwszy wynik tak, u androloga w Klinice, teraz dopiero druga wizyta z wynikiem powtórnym przed nami. Ale nastrajał optymistycznie już poprzednio, przepisał tylko profertil, ale wiadomo, że te 3 tyg to raczej nie suplementacja, zwłaszcza, że profertil mąż brał jakiś tydzień przed kolejnym badaniem. Bierze też wit C, planuję kupić też Flegaminę na te zlepki itd ;) Ale wydaje mi się, że będzie jakiś inny problem, tzn bakteria, mimo leukocytów w normie.
    A Wam nie zalecają przy tej morfologii inseminacji? U nas dr kazał poczekać i mówił już po pierwszym wyniku, że z gorszymi wynikami zachodzili jego pacjenci.
    Ale denerwuje mnie to czekanie, nie wiem czy nie podejść do inseminacji. Bo kto wie na ile i kiedy poprawią się wyniki. Poczekamy może jeszcze tyle, żeby od grypy minęły 3 miesiące, bo tyle ponoć "wymienia" się nasienie, i ruszymy z inseminacją..

    7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To chyba mówimy o dwóch różnych Agnieszkach heh :)
    ja pisze o agniecha2101 wiec nie wiem o której ty ;p

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spadla całkiem ładne i książkowe 36.6 hehe ☺ teraz oczekiwania na @ i zaczynamy 3 cs ☺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:13

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1038 648

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwne pobolewanie po lewej stronie w sumie od owulacji, dzisiaj chyba 7dpo i pojawilo sie dziwne rozowe plamienie a wczoraj jeszcze odrobina takiego ala brazowego sluzu... mam jeszcze tydzien do @ wiec troche dziwne, mialyscie tak?

    Eh w mojej glowie znow tysiac roznych mysli wiecie jak to jest :p

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A u mnie dziwne pobolewanie po lewej stronie w sumie od owulacji, dzisiaj chyba 7dpo i pojawilo sie dziwne rozowe plamienie a wczoraj jeszcze odrobina takiego ala brazowego sluzu... mam jeszcze tydzien do @ wiec troche dziwne, mialyscie tak?

    Eh w mojej glowie znow tysiac roznych mysli wiecie jak to jest :p
    Może plamienie implantacyjne

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    I grudniówki :-P


    podaj link, prosze :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Hmm to faktycznie dziwnie.. druga owu? słyszałam, że to się też czasem zdarza ale nie wiem jak to wygląda wtedy :)


    Mi wyszly testy owu pozytywne, ale po pozytywnych ciazowych...

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1038 648

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Może plamienie implantacyjne

    Oj tak bym chciala... ale nie chce sie nakrecac bo pozniej z porazka jeszcze ciezej :/

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 2 maja 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Oj tak bym chciala... ale nie chce sie nakrecac bo pozniej z porazka jeszcze ciezej :/
    Zatem trzymam kciuki <3

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 2 maja 2018, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ciążowy no i niestety w moim przypadku drugie owulacyjne nic nie znaczą...no chyba ze teraz dopiero mam owulację no ale liczy się ponoc pierwszy poztyw :p

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego