X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Kochana to może Maj okaże się szczęśliwy w końcu!!! :)

Szczerze nie nastawiam sie moj umysł jest juz na ivf jesienia

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Podziw że się nie poddałaś i mocno zaciśnięte kciuki za powodzenie.

Ja się dziś dowiem czy mój pęcherzyk urósł...

Nigdy nie mozna sie poddac :-) w koncu sie uda :-) kazdej z nas tylko nie mozna tracic wiary i nadzieji

Multiwitamina lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale jaja! dziewczyny, aż sprawdziłam trzy kalendarze, zresztą z kostek mogłam wyliczyć :P Ale u mnie w tel pokazuje 30 dni na maj!!! Kalendarze dwa drukowane już po Bożemu- 31 dni :D Jaja!

To wpisuję! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:49

agniecha2101, Iseko, iNso87 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Dzień dobry! Ja się przywitam, bo pewnie tutaj trafię i tak koniec końców :D

No Grzechotka ja nie byłabym taka pewna ;P

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY! uzupełniłam testerki na pierwszej stronie, jeśli kogoś pominęłam, krzyczcie!

Trzymam za Was mocno kciuki! Nas czeka powtórne (2) badanie po 3 tygodniacj od poprzedniego...Nie łudzę się. Choć marzę, aby okazało się, że to faktycznie choroba tak pogorszyła parametry nasienia.
    A słyszałyście o tym, że do badania komputerowego pobierany jest "fragment" nasienia, tzn jak chodzi o ruchliwość itd To tak jakby z całego trawnika w ogródku wyciąć metr na metr i liczyć ile tam trafiło się stokrotek, a na drugim metrze wynik może być zupełnie inny. Stąd powtórzenie badania, nie po upływie 3 miesięcy (aż powstaną zupełnie nowe formy) tylko po 7-21 dniach od pierwszego badania. Czasami wykonuje się nawet trzy takie badania, i wyciąga średnią.
    Stąd zdarzało się, że ktoś w jednym badaniu miał 1/2/3% morfologię, a w kolejnym po kilku tygodniach zaledwie 16% np.

Trochę optymizmu z rana dla wszystkich żon facetów z terato i inna spermią ;P

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy pobranie tego nasienia musi być w przychodni czy można np. w domu i zanieść ?
    Sorki za głupie pytanie ale w tym cyklu pierwszy raz będziemy badać też mojego faceta :)

• Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Dziewczyny a czy pobranie tego nasienia musi być w przychodni czy można np. w domu i zanieść ?
    Sorki za głupie pytanie ale w tym cyklu pierwszy raz będziemy badać też mojego faceta :)

Można, ale: trzeba oddać do 30 min od pobrania, więc jeśli dojechać musicie to...
    Dodatkowo ważna jest temperatura w jakiej przewozicie, nie może być ani za wysoka ani za niska, a przy takiej temp.jak teraz to kiepsko to w aucie trzymać np. Poza tym, "trzepanie" w aucie może tez przekłamywać wyniki, np w temacie upłynnienia.

A nie macie jak na miejscu oddać?

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "trzepanie w aucie " :)))))))))))))))))

To chodzi bardziej o to, że ciężko mu się z roboty urwać... logistycznie ciężko ogarnąć ale ma w piątek 4/05 wolne to rzeczywiście lepiej jak sam podjedzie.
    Chociaż czuje, że to będzie dla niego bardziej krępujące niż w domu :)))

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No Grzechotka ja nie byłabym taka pewna ;P

:*
    Ja mam przeczucie, że nawet owu nie było :D

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba tez na.maj zalapie....temperatura spada z dnia.na dzien... nie wiem czemu skoro do.okresu tydzien... a temperatura buuu...spada codziennie o 1 stopien :( a taka mialam nadzieje

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    "trzepanie w aucie " :)))))))))))))))))

To chodzi bardziej o to, że ciężko mu się z roboty urwać... logistycznie ciężko ogarnąć ale ma w piątek 4/05 wolne to rzeczywiście lepiej jak sam podjedzie.
    Chociaż czuje, że to będzie dla niego bardziej krępujące niż w domu :)))

Ale to zależy skąd jesteście i czy macie Klinikę blisko. U nas jest bardzo komfortowo, nikt nie wie po co idziesz i gdzie, dostajesz kartę do pokoiku w piwnicy. Zostawiasz zdobycz i tyle. Nie lata mąż z tym po budynku itd. Umawianie na godziny. Pełen komfort ;P

Pamiętajcie, musicie się umówić, z ulicy nie biorą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:47

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Ja sie chyba tez na.maj zalapie....temperatura spada z dnia.na dzien... nie wiem czemu skoro do.okresu tydzien... a temperatura buuu...spada codziennie o 1 stopien :( a taka mialam nadzieje

Ale może to implantacja i okno? Jak odbije to bym się podniecała :D

7u229jcgzsq578gy.png
  • Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

Może jeszcze odbije?

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Ale to zależy skąd jesteście i czy macie Klinikę blisko. U nas jest bardzo komfortowo, nikt nie wie po co idziesz i gdzie, dostajesz kartę do pokoiku w piwnicy. Zostawiasz zdobycz i tyle. Nie lata mąż z tym po budynku itd. Umawianie na godziny. Pełen komfort ;P

Pamiętajcie, musicie się umówić, z ulicy nie biorą :P

Tak, tyle wiem, że trzeba się umówić :) , to w LuxMed będzie, bo tam mam abonament z pracy i nie wiem jak to się tam odbywa. No cóż niech się poświęci a nie tylko bzyka :)

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Może jeszcze odbije?
    Watpie :( jakos.nadzieje trace...jade po wyniki :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Tak, tyle wiem, że trzeba się umówić :) , to w LuxMed będzie, bo tam mam abonament z pracy i nie wiem jak to się tam odbywa. No cóż niech się poświęci a nie tylko bzyka :)

A pakiet uwzględnia badanie nasienia? Upewnij się. No akurat Luxmed słynie z mało komfortowych warunków.

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    A pakiet uwzględnia badanie nasienia? Upewnij się. No akurat Luxmed słynie z mało komfortowych warunków.
    Właśnie się dowiedziałam, że LuxMed ma z Invictą podpisaną umowę na leczenie niepłodności ...

• Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Właśnie się dowiedziałam, że LuxMed ma z Invictą podpisaną umowę na leczenie niepłodności ...

Oo, no to super, tylko pewnie niewiele w pakiecie jest. No chyba, że macie jakiś super VIP pakiet.

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Watpie :( jakos.nadzieje trace...jade po wyniki :)

A czego? bety czy proga?
    Kurcze, ta druga połowa cyklu zawsze do bani...hoć ja w tym miesiącu już się pogodziłam, że nie mam nawet co testować na początku maja ( morfologia 1%). Błagam tylko Boga, żeby wyniki się zmieniły :(

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Oo, no to super, tylko pewnie niewiele w pakiecie jest. No chyba, że macie jakiś super VIP pakiet.
    Są zniżki na podstawową diagnostykę damską i męską 50%...

Marilen lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ