Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Mishigami00 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Ja już odliczam do 02.05 dni płodne były owulka zaobserwowana więc teraz czekam na efekty. 🙏

Też testuję 2 maja, owu wyznaczone także czekamy kochana na 2 kreski <3 :D

Justa29 lubi tę wiadomość

28lat
    12cs o pierwsze maleństwo

Cykle 26-28dni

1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

30.12 wygląda na synka 😉

29.02 na 98% dziewczynka😍❤

21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3

8p3os65g13wi1n9z.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie stosujecie podejscie-w dniach plodnych codziennie wspolzyjecie czy dajecie szanse zregenerowac sie i co 2 dni? :)
    Ogolnie 2 opcja bardziej do mnie przemawia ale w tym cyklu znoeu testy mnie troche oszukuja a nie chce przegapic odpowiedniego dnia :)

Październik 2017 synek <3
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - najlepiej jest co drugi dzień

malwa88 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Mishigami00 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Dziewczyny jakie stosujecie podejscie-w dniach plodnych codziennie wspolzyjecie czy dajecie szanse zregenerowac sie i co 2 dni? :)
    Ogolnie 2 opcja bardziej do mnie przemawia ale w tym cyklu znoeu testy mnie troche oszukuja a nie chce przegapic odpowiedniego dnia :)

Ja już nie wiem, w poprzednim cyklu było <3 co 2 dni i lipa. Teraz były serducha kiedy wydawało mi się że śluz jest ok + żel do tego :) Zobaczymy czy tym razem się uda :D

28lat
    12cs o pierwsze maleństwo

Cykle 26-28dni

1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

30.12 wygląda na synka 😉

29.02 na 98% dziewczynka😍❤

21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3

8p3os65g13wi1n9z.png
  • Iza Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Prosze o dopisanie mnie na testowanie 20.05. To bedzie juz moj 24 cykl czyli pelne 2 lata staran :( w tym cyklu od jutra zaczynam brac clostilbegyt, mam nadzieje ze to cos da. Oprocz tego pije Inofem, lykam wiesiolek i staraz sie nie zalamywac... ale ciezko z tym :( Dzis tez robilam kontrolnie badania hormonow, bo ostatnio badalam je rok temu.

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88 podobno najlepiej co.dwa dni, ja że tak powiem nie działam na.siłę po prostu kiedy mamy ochote jak codziennie to codziennie, jak co dwa dni to co dwa dni...😉

• Fraagola Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa my staramy sie co 2 dni ale nie jest to regula. Czasem dzien po dniu. Czasem 2 x dziennie. Jak nas najdzie. Kiedys kochalismy sie codziennie "zeby nie przegapic" i po kilku dniach bylo to takie suche bzykanie wiec stawiamy na spontan. 100 razy wieksza przyjemność ☺

Iza lubi tę wiadomość

Starania od sierpnia 2018
    Obecnie 15 cs
    Czekamy... 💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna wizyta w połowie maja także testowanie przesunie mi się na czerwiec.
    Mam jechać między 2-4 dni cyklu aby zapisał mi jakieś zastrzyki a pod koniec maja kolejne podejście do inseminacji na które już nie mam sił i nerwów, ale mąż nalega... chce dojechać do tych 6 razy i jak nie wyjdzie to dopiero in vitro ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wrote:
    Czesc Dziewczyny. Prosze o dopisanie mnie na testowanie 20.05. To bedzie juz moj 24 cykl czyli pelne 2 lata staran :( w tym cyklu od jutra zaczynam brac clostilbegyt, mam nadzieje ze to cos da. Oprocz tego pije Inofem, lykam wiesiolek i staraz sie nie zalamywac... ale ciezko z tym :( Dzis tez robilam kontrolnie badania hormonow, bo ostatnio badalam je rok temu.

ja w maju 36 miesięcy starań brałam te tabletki przy inseminacji ale szału nie zrobiły i lekarz chce wspomóc mnie zastrzykami.. ciekawe czy będzie różnica? Niby większe ryzyko ciąży mnogiej ;p

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna1990 wrote:
    ja w maju 36 miesięcy starań brałam te tabletki przy inseminacji ale szału nie zrobiły i lekarz chce wspomóc mnie zastrzykami.. ciekawe czy będzie różnica? Niby większe ryzyko ciąży mnogiej ;p
    Z dwojga złego lepiej dwójka od razu hihi

Iza, anna1990 lubią tę wiadomość

• Iza Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna1990 wrote:

Ja kiedyś też już brałam clo, ale nic to nie dało. Teraz jestem po laparoskopii, jajowody udrożnione więc nadzieja jest... Z ciąży mnogiej też bym się cieszyła ;)
    Kiedy startujesz z zastrzykami?
    Ja odebrałam wyniki dzisiejszych hormonów - wyniki ok, ale przeciwciała tarczycowe a-TPO i a-TG bardzo dużo ponad normę :( wystraszyłam się... ciekawe co lekarz powie na to. a około 21 dc zrobię jeszcze progesteron i prolaktynę.

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wrote:
    Ja kiedyś też już brałam clo, ale nic to nie dało. Teraz jestem po laparoskopii, jajowody udrożnione więc nadzieja jest... Z ciąży mnogiej też bym się cieszyła ;)
    Ja odebrałam wyniki dzisiejszych hormonów - wyniki ok, ale przeciwciała tarczycowe a-TPO i a-TG bardzo dużo ponad normę :( wystraszyłam się... ciekawe co lekarz powie na to. a około 21 dc zrobię jeszcze progesteron i prolaktynę.

pewnie jakos po 18 maja rusze z zastrzykami nie wiem ile dawek mi zapisze i na ile dni. jmysle ze pewnie mi da Gonal F ;p

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wrote:

Dużo ponad normę? A jak Twoje TSH? Wysokie przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli TSH jest w normie to nie powinno być z tego powodu problemów z ciążą.

Ja mam hashimoto-wysokie przeciwciała i w wyniku tego TSH miałam dużo ponad normę, ale po uregulowaniu TSH zaszłam w ciążę.

Październik 2017 synek <3
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, bede testowac 18 maja, prosba o dopisanie:)
    To moj kolejny miesieczny wątek, ostatnio juz mi troche zapal opadl, no ale wiem ze nie powinnam odpuszczac tylko trzeba dzialac;) w tym miesiacu mam po raz pierwszy miec monitoring cyklu, nie wiem jak wyjdzie z uwagi na swieta 1-3maja, ale licze na to ze sie uda i dowiem sie czegos konkretnego

Nera1986 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wik, przylazłam za Tobą :D
    Ja nie wiem kiedy testuje, dowiem sie jak juz pojawi się owulacja, ktora przychodzi jak sie jej podoba... W kazdym razie jestem dzis w 16dc, tydzien temu mialam Sono-Hsg i az za bardzo jestem nastawiona na to, ze w tym cyklu sie uda :)

Wik89, fiorella82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nikodemko!!!!! Jej jak się cieszę,ze Cie widzę ! :*

Nikodemka lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Iza Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Dużo ponad normę? A jak Twoje TSH? Wysokie przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli TSH jest w normie to nie powinno być z tego powodu problemów z ciążą.

Ja mam hashimoto-wysokie przeciwciała i w wyniku tego TSH miałam dużo ponad normę, ale po uregulowaniu TSH zaszłam w ciążę.
    Tsh mam niskie - 1,199 tylko te przeciwciala sporo ponad norme. Troche mnie to wystraszylo jak zobaczylam, ze norma anty-TG to 0–4,11 a ja mam wynik 223,72. Coz, 6 maja jade do ginekologa-endokrynologa i zobaczymy jak on sie na te wyniki zapatruje.

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, wzajemnie :* Jak u Ciebie sytuacja? Ktory dc? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nera, wzajemnie :* Jak u Ciebie sytuacja? Ktory dc? :)
    U mnie ostatni (30dc)😂 13dzień fl ' śluz różowy . Jutro małpiszon jak w zegarku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 22:49

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka- masz monitorowany ?

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ