Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
widzę kolejne fasolki dobrze się maj zapowiada a dopiero dziś czwarty. Gratulacje
Basik83, współczuję. Ty byłaś na kwietniówkach z tego co pamiętam? idź na wizytę w takim razie i oby wszystko było dobrze. pozdrawiam.
U mnie dziś 19dc (7dpo) i jak zwykle pms mnie już dopada. za tydzień się wszystko wyjaśni.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:widzę kolejne fasolki dobrze się maj zapowiada a dopiero dziś czwarty. Gratulacje
Basik83, współczuję. Ty byłaś na kwietniówkach z tego co pamiętam? idź na wizytę w takim razie i oby wszystko było dobrze. pozdrawiam.
U mnie dziś 19dc (7dpo) i jak zwykle pms mnie już dopada. za tydzień się wszystko wyjaśni. -
Marlena88 wrote:widzę kolejne fasolki dobrze się maj zapowiada a dopiero dziś czwarty. Gratulacje
U mnie dziś 19dc (7dpo) i jak zwykle pms mnie już dopada. za tydzień się wszystko wyjaśni. -
Zuza_22 wrote:Dziewczyny tule, bardzo mi przykro:(
Karolinams jak to ?! Zielona ktopka miała być
aria40 wrote:Karolinams test wykonać -
co do spinania się nad sobą w drugiej fazie cyklu, też jestem tego zdania, że nie ma co. kiedyś sama tak robiłam, że rezygnowałąm z wszelakiego alko, nie przeciążałam się, regularnie jadłam po ovu. no ale nic mi to nie dało więc dałam na wstrzymanie i olałam. za bardzo człowiek się przy tym stresuje i za dużo myśli. przecież na początku ciąży, tak jak mówiłyście, zarodek żywi się swoim "żółtkiem" i gdzieś ma pożywienie mamy. oczywiście jak bym się dowiedziała że się udało, od razu odstawiam wszystko co może szkodzić.
puki nie wiesz, żyj normalniekarolinams, AJA_S, monia10291 lubią tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
wszamanka ja nie ograniczam kawuni piję dwie parzone z mlekiem dziennie, ale w kubku półlitrowym i czasami jeszcze jakąś rozpuszczalną w pracy jak już padam na pyszczek - jak się dowiem że jest fasolka odstawiam całkowicie, w poprzedniej ciąży piłam aż do końca jedną rano i teraz się zastanawiam jak głupia czy to mogło mieć wpływ, tym razem nie chcę o tym myśleć, będę piła inkę lub ricoret
AJA - nie wiem czy ten piąty tydzień to taki pewny, mamaginekolog pisze o 14 dniach od zapłodnienia jajeczka, a podobno od 15 do 30 dnia to już najbardziej krytyczny okres się zaczyna (polecam artykuł "Hipotetyczna Hania"
marlena mam to samo zdanie - póki nie wiesz, żyj normalnie:)
dobra zabieram się do jakiejś pracy, co by nie myśleć i nie doszukiwać się objawów "dzień po" -
Basia tule mocno tez miałam taką historie 2 lata temu i nie wiedziałam o ciąży p.m dopiero po krótkim dziwnym kkrwawienie, bardzo źle się czułam. , ciągło mnie w dół przez kilka dni. poszłam do giną ale już się samo oczyścilo. Krwawienie miałam jasna czerwona żywa krwią jak przy skaleczeniu bez skrzepow a ty?
-
Ja też piłam dużo nieświadoma swojego cudownego stanu o ciąży dowiedziałam sie dwa dni po terminie @ i faktycznie lekarze mówili, żebym się nie martwiła. Ja bym obstawiala bezpieczeństwo właśnie tak okolice @ ale my staraczki to bankowo ciąży nie przegapimy wiec nie ma co sue bać
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Ja poproszę na 14.05 mnie zapisać. Dzień po terminie @. Nie zamierzam się wkręcac wcześniej:) chyba wytrzymam.
Krokodylica lubi tę wiadomość
👧2018 Agatka
Długo nic
9 stycznia 2024 II
Beta 10.01 82,4
12.01. 211.2
15.01 861,2
Progesteron spadł z 25 do 15, różowy śluz luteina 100 x 2
Wizyta 18.01. -
AJA ja zawsze nie wiem jak liczyć te tygodnie ale fakt jest że jeśli owulacja była 14 dnia to przez kolejne 14 dni nic nie powinno zaszkodzić dzieciątku (poza pewnymi lekami i promieniowaniem), 4t+1d czyli tak zwany na belly 5 tydzień ciąży to już każda staraczka jest po co najmniej 3 testach i wie co się święci, świadomie krzywdy fasolce nie zrobi
a propo liczenia tygodni ciąży to jak zgłosiłam się do szpitala z krwawieniem i lekarz się mnie pytał który to tydzień a ja mu mówię, że 12 tydzień zaczęłam to mnie skrzyczał, że co to za moda, że 11t1d to 11 tydzień i 1 dzieńAJA_S, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
ŚwinkaMinka, ja też za tydzień mam przewidywane testowanie i już jak zwykle emocje rosną nie mogę przestać o tym myśleć. widzisz, że nawet w pracy smaruję na forum już pms mnie powoli dopada. największe nadzieje wiąże z tym cyklem bo jestem po sonoHSG i mam nadzieję, że się tam trochę wypłukało, mimo że zrostów nie miałam.
no ale dobra doszukiwać się może nie będę, bo do tej pory prawie w każdym cyklu myślałam że jestem w ciąży doszukując się najmniejszych symptomów. lepiej miło się zaskoczyćpoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Zuza_22 wrote:AJA_S dobrze pamiętam, że w tym cyklu stosujesz Donga? Przez ile dni zamierzasz brać? Czujesz jakaś różnice:)
Też się w niego zaopatrzylam, ale cały czas mam nutkę wątpliwości17.11.17-poronienie całkowite -
Wchodzę i co ja widzę czwarty dzień maja i już mamy cztery plusiki Gratulację
Meginka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia