X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie 2017
Odpowiedz

Majowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA ja doświadczeń takich nie mam, żeby miec wrażenie "wymęczonego męża" ale w sumie nie serduszkujemy jakoś bardzo intensywnie i często, natomiast zgadzam się z melunia, ze wazna jest psychika. U nas mimo, ze to właściwie drugi cykl strań (pierwszy zakończony cp) to i tak juz rozmawiałam z M. czy nie czuje się wykorzystany zadaniowo - takie rozmowy sa ważne.

u mnie dziś tez 9dpo ale ostatnio albo miałam kiepskie testy (najpierw quixx robiłam trzy razy) i nic nie wychodziło - ładna kreska pokazała się dopiero na teście innej marki 20 dpo (quixx robiłam od 13 i 15 dpo), więc teraz nie chce za wczesnie testowac - poczekam do terminu @ i jeśli tempka nie spadnie zorbie test dzień pózniej

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie tylko w okresie płodnym tak jest... zawsze gdy seks jest regularnie codziennie czy nawet 2 razy dziennie, i to częściej on inicjuje <3 niż ja, a problem ten sam... tak jakby uodparniał się na pewne bodźce... (dlatego często zmieniamy pozycje, miejsca itp)
    Ed. I zapomniałam zaznaczyć, że w tym czasie (jak tak długo "dochodzi") zawsze żali się że jestem "zbyt luźna"... może jestem głupia ale zaczęłam ćwiczyć mięśnie kegla :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 12:55

17.11.17-poronienie całkowite
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Może nie naciskaj na niego zbytnio. Z doświadczenia wiem że jak facet słyszy w kółko o ciąży, to mu się odechciewa bo czuje sie lekko osaczony. Brzydko zabrzmi ale jak byk rozpłodowy a nie mężczyzna. Może pogadaj z nim o tym delikatnie. :)

My o ciąży już wgl nie rozmawiamy, chyba że jesteśmy w towarzystwie i ktoś zagadnie, między nami to temat "po ślubie do kliniki"

• Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, ja też ćwiczę mięśnie ! I weź tak spróbuj zacisnąć "na nim" po pierwsze to trudne do zrobienia, a po drugie jak już zrobisz, to skończy w sekundę :P Mój twierdzi, że to czuje na maxa.

Dzięki za rady, na brzuch to nawet łatwo, bo zazwyczaj kończymy "na pieska" :P

AJA_S lubi tę wiadomość

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam dzisiaj i coś mi to kiepsko wychodziło xD ale praktyka czyni mistrza ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej prosze mi wpisać wstrętną małpę niestety przyszła. Kurcze dziwnie w tym cyklu bo zaledwie po 13-14 dniach od owulki(zawsze jest po 16) a temperatura nawet nie drgnęła d spadku wciaż jest 37,3 a nawet urosła o jedną kreskę. Moze jestem przeziębiona. okres tez taki tylko przy szyjce ale nawet nie ma plamienia pomimo dupka (to chyba dobrze) okres - płynna wodnista krew. Rano jakiś skrzep pojawił się. No nic może czerwiec bedzie łaskawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 14:56

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) u mnie niestety już dziś zaczęły się delikatne małpowe bóle brzucha :( w przyszłym cyklu rzucam wszystko. Żadnych leków. Ehh już jestem taka zła że tyle czasu się nie udaje...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka całkowicie rozumiem i sciskam z całego serducha:*

Ja męza wykopałam na badania.
    Wiecie co oststnio byłam u mojego małego chorego chrzesniaczka w spzitalu i leżała tam dziewczynka 3 tygodniowa porzucona przez rodziców. POmyślałam ze to nieuczciwe że my sie tak staramy a jakiś babsztl porzucił dzieciątko . Ale potem pomyslalam że nawet jakby się nam nie udało to zawsze można takiego mikruska biednego przygarnąć i mu pomóc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 18:31

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Wiecie co oststnio byłam u mojego małego chorego chzresniaczka w spzitalu i leżała tam dziecwyznka 3 tygodniowa porzucona pzrez rodziców. POmyślałam ze to nieuczciwe że my sie tak staramy a jakiś babsztl porzucił dzieciątko . Ale potem pomyslalam że nawet jakby się nam nei udało to zawsze można takiego mikruska beidnego pzrygarnąć i mu pomóc:)
    otóz to.mi jak do 3-4 lat sie nie uda to adoptujemy :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test ciazowy. Wyszła mi druga blada kreska :) czyli jestem w ciąży. Udało się w pierwszym cyklu starań.

Marlena88, AJA_S, Doti87, Auricomka, insulinka, kate88:), Meginka, MamaNl, Paula_29, k91 lubią tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Wiecie co oststnio byłam u mojego małego chorego chzresniaczka w spzitalu i leżała tam dziecwyznka 3 tygodniowa porzucona pzrez rodziców. POmyślałam ze to nieuczciwe że my sie tak staramy a jakiś babsztl porzucił dzieciątko . Ale potem pomyslalam że nawet jakby się nam nei udało to zawsze można takiego mikruska beidnego pzrygarnąć i mu pomóc:)

wiesz co mnie też to wkurza i to porządnie. to jest takie niesprawiedliwe, że aż się płakać chce. no różne mogą być powody, może nie mieli pieniędzy albo coś innego, ale piszę o takich przypadkach porzucenia jak zabawkę. z chęcią bym taką jedną z drugą złapała i na suchą gałąź!! ja nie mogę mieć wcale a takie co wpadają, po prostu odkładają i sobie idą, zwyrole jedne.

Meginka, rozumiem bo sama przechodzę to samo. nie dość, że nie znam przyczyny to jeszcze nadal nic nie wychodzi mimo różnych badań. przytulam, jak u mnie też ta menda przyjdzie jutro to idziemy razem na czerwiec i tam damy czadu :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu gratuluje, szczęściara z Ciebie:) .
    No tak wiadomo, że są różne powody ale aż się serce kroiło jak widziałam tą płaczaca samotną kruszynkę.

Aenu lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu gratulacje!

Aenu lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu gratuluję!! :)
    Dziewczyny z @ tule <3 i życzę powodzenia w nowym cyklu :)

Aenu lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Zrobiłam test ciazowy. Wyszła mi druga blada kreska :) czyli jestem w ciąży. Udało się w pierwszym cyklu starań.
    gratuluje i pozytywnie zazdroszcze :)

Aenu lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    wiesz co mnie też to wkurza i to porządnie. to jest takie niesprawiedliwe, że aż się płakać chce. no różne mogą być powody, może nie mieli pieniędzy albo coś innego, ale piszę o takich przypadkach porzucenia jak zabawkę. z chęcią bym taką jedną z drugą złapała i na suchą gałąź!! ja nie mogę mieć wcale a takie co wpadają, po prostu odkładają i sobie idą, zwyrole jedne.

Meginka, rozumiem bo sama przechodzę to samo. nie dość, że nie znam przyczyny to jeszcze nadal nic nie wychodzi mimo różnych badań. przytulam, jak u mnie też ta menda przyjdzie jutro to idziemy razem na czerwiec i tam damy czadu :)
    razu na lipiec się przenoszę jeśli bedzie wątek :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze za wcześnie bo to dopiero by był 10dzień ale dziwnie sie dzisiaj czuje. Co chwila gonie do ubikacji (i to nie siku) i jakoś tak czuje się jakby ociężała. odbija mi się (a nie jem nic tlustego) i jakbym byla przeziębiona... glupie uczucie

Aneu Gratuluje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A powiedz w którym dniu po owu jesteś?

• Meginka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

No właśnie ja też przyczyny nie znam. Niby wszystko jest w porządku. Termin @ mam na niedzielę ale zawsze mnie już pobolewa parę dni przed. Czasem tak myślę że może tak ma być że będę miała tylko jedno dziecko. Chyba rzucę w cholerę te starania. Do tej pory podchodzilam do tego na prawdę na luzie. W tym cyklu mam już dość. Już mam doła i chce mi się płakać. Jednocześnie jestem mega wkur&#/$_!*

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneu gratuluję :)

melunia - może coś jest na rzeczy, ale wytrzymaj do jutra, mi testy wychodziły 9 dnia, takie delikatne kreski, a później 12 dnia już wyraźne dwie krechy, ale ja fazę po owulacji mam 10-12 dniową, więc może dla tego w miare szybko wychodzą mi testy

ja od wczoraj czuję skurczowe bóle podbrzusza, co jest dość dziwne bo nie mam żadnych objawów PMS przed okresem, tylko przez pierwsze 2-3 dni okresu,w dodatku dziś zaczęło mnie łapać jakieś przeziębienie - taka rozbita jestem, głowa boli, gardło zaczęło boleć :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ