Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:U mnie też pierwsza 😊
-
Hej dziewczyny wszystkim, którym się udało gratuluję. Podczytuje Was, raczej się nie udzielam, ale widzę że wątek zostanie dla dziewczyn którym się udało, więc chciałabym Was podpytać. Wg OM 7t+1, wg USG zarodek 6+4 a pęcherzyk ciążowy 5+4. Ktoś miał kiedyś taką sytuację ? Sam pęcherzyk ma 0,78. Strasznie malo, chociaż mój gin powiedział że to nie jest takie istotne. Dobrze że jest zarodek, pęcherzyk żółtkowy i praca serduszka (117).
Co do plamien, to mogę pocieszyć bo sama też mam, tylko bardzo niewielkie i gin widział to na wizycie i mówi żeby się kompletnie tym nie przejmować - tylko u mnie to podbarwiony na brązowo śluz i czasem brązowe niteczki. Biorę teraz luteinę dopochwową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 22:24
-
nulka_23 wrote:We wtorek miałam samo usg a konsultacje tego usg mam w piątek (pojęcia nie mam czemu tak jest w medicoverze). W piątek pani dr ma mi zlecić badania i pewnie następna wizyta za miesiąc - tak zakładam ale może będzie inaczej?
-
Dip88 wrote:Te pierwsze wizyty to zazwyczaj są co około 4 tyg 😉 A z wizytą to faktycznie dziwnie, że rozłożyli to tak na 2 osobne 😅
-
AnnWer wrote:Hej dziewczyny wszystkim, którym się udało gratuluję. Podczytuje Was, raczej się nie udzielam, ale widzę że wątek zostanie dla dziewczyn którym się udało, więc chciałabym Was podpytać. Wg OM 7t+1, wg USG zarodek 6+4 a pęcherzyk ciążowy 5+4. Ktoś miał kiedyś taką sytuację ? Sam pęcherzyk ma 0,78. Strasznie malo, chociaż mój gin powiedział że to nie jest takie istotne. Dobrze że jest zarodek, pęcherzyk żółtkowy i praca serduszka (117).
Co do plamien, to mogę pocieszyć bo sama też mam, tylko bardzo niewielkie i gin widział to na wizycie i mówi żeby się kompletnie tym nie przejmować - tylko u mnie to podbarwiony na brązowo śluz i czasem brązowe niteczki. Biorę teraz luteinę dopochwową.
Wiesz co, ja akurat z tym to kompletnie nie wiem, więc ci nie odpowiem. Ale skoro lekarz nie widzi w tym nic złego to chyba raczej nie powinnaś się martwić. Ewentualnie możesz jeszcze zapytać na ciążowym forum, tam jest więcej dziewczyn w ciąży i może któraś będzie wiedzieć co i jak. -
nulka_23 wrote:Bardzo... W efekcie wszystkiego dowiedziałam się w czasie usg a w piątek mam teleporade bo szczerze mówiąc nie chce mi się jechać ponad godzinę w jedną na 20 minutową wizytę skoro nie będę badana 😂
-
Dip, dzień później już mam inne stresy😂 ale w końcu wierzę że faktycznie jestem w ciąży 😂
Alis, dla nas to był zaledwie trzeci cykl starań. Co prawda przyznam że nigdy się nie zabezpieczaliśmy (sex przerywany)stąd po dwóch nieudanych cyklach byłam już nieźle spanikowana -
nick nieaktualnyAnnWer wrote:Hej dziewczyny wszystkim, którym się udało gratuluję. Podczytuje Was, raczej się nie udzielam, ale widzę że wątek zostanie dla dziewczyn którym się udało, więc chciałabym Was podpytać. Wg OM 7t+1, wg USG zarodek 6+4 a pęcherzyk ciążowy 5+4. Ktoś miał kiedyś taką sytuację ? Sam pęcherzyk ma 0,78. Strasznie malo, chociaż mój gin powiedział że to nie jest takie istotne. Dobrze że jest zarodek, pęcherzyk żółtkowy i praca serduszka (117).
Co do plamien, to mogę pocieszyć bo sama też mam, tylko bardzo niewielkie i gin widział to na wizycie i mówi żeby się kompletnie tym nie przejmować - tylko u mnie to podbarwiony na brązowo śluz i czasem brązowe niteczki. Biorę teraz luteinę dopochwową.
Też niestety w tej kwestii nie pomogę, ale szczerze mówiąc, to wydaje się to możliwe. Skoro lekarz nie widzi w tym problemu, to ja też bym się nie przejmowała Super, że macie już serduszko ❤️ A jak się czujesz przy tej luteinie? Jakie bierzesz dawki? -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Oo to będziemy tak samo przeżywały wszystko 😂😂 mnie już zdążyło przerazić że maleństwo jest o tydzień młodsze niż myślałam ale jak wróciłam do domu i zaczęłam o tym myśleć to faktycznie mam długie cykle (35-38 dni) a i testy zaczęły późno wychodzić więc późno się ulokowało to nasze Ziarenko 🤔
Oj taaaak, przeżywam każde pobolewanie brzucha, przed pobieraniem krwi i wizytami u lekarza, to aż się trzęsę z tych nerwów 😁 Mam nadzieję, że jak zobaczę ❤️ to w końcu się trochę uspokoję.
Dziewczyny, czy to możliwe, że po tej wielkiej dawce luteiny robi mi się niedobrze? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja się zbieram zaraz i pojade do labo na bete. I tak się zastanawiam, czy jest sens robic dzis znowu progesteron (robiłam dwa dni temu, ale byl niski, bo tylko 6.1...).38 lat
2018 laparotomia mięśniaka macicy
VI.2021 amh 0.6
IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰 -
nick nieaktualnyAnnulla01 wrote:A ja się zbieram zaraz i pojade do labo na bete. I tak się zastanawiam, czy jest sens robic dzis znowu progesteron (robiłam dwa dni temu, ale byl niski, bo tylko 6.1...).
A ile dni po owu jesteś? Progesteronu nie musisz badać tak często jak bety. A robiłaś też betę dwa dni temu? -
Tak, bete dwa dni temu robiłam i wszyla na granicy tj 5... Ale chyba właśnie zaczynam plamic😭, wiec nie wiem czy jest sens jechac...38 lat
VI.2021 amh 0.6
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
nick nieaktualnyAnnulla01 wrote:Tak, bete dwa dni temu robiłam i wszyla na granicy tj 5... Ale chyba właśnie zaczynam plamic😭, wiec nie wiem czy jest sens jechac...
No ten progesteron miałaś dwa dni temu bardzo niski, więc raczej taki przedokresowy, ale ja bym na Twoim miejscu powtórzyła jednak betę i gdyby wzrosła, to nawet jakby plamienie się rozkręciło, to już na etapie kolejnych starań lekarz powinien Ci włączyć progesteron w tabletkach -
Annulla01 wrote:Tak, bete dwa dni temu robiłam i wszyla na granicy tj 5... Ale chyba właśnie zaczynam plamic😭, wiec nie wiem czy jest sens jechac...
Jedź, będziesz miala spokojniejsza głowę..
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️ -
Dzięki Kasiekkk To sie zbieram i jade.
Kasiekkk lubi tę wiadomość
38 lat
VI.2021 amh 0.6
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
Kasiekkk wrote:U nas w pierwszym jakimś cudem 😬 ale moja gin mówiła, że średnia w Polsce to 8 miesięcy, więc nic się nie martw
Czy któraś z Was tez jest tak niecierpliwa, że na myśl o 8 miesiącach to az słabo? :p Chociaż mój przypadek specyficzny, bo u nas tylko stymulowane cykle i inseminacja wchodzą w gre.
Kasiek gratulacje, ze za pierwszym razem sie udało! Fajnie wiedzieć, że tak też bywa:))Kasiekkk lubi tę wiadomość
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️