Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    A ja ciągle siedzę i myślę o Ewelince. Widzialyscie ja gdzieś? Ona biedna jeszcze czekała na to wszystko...

Edit. Ewelina chyba udzielała się w innym wątku, a nie tutaj 🤔
    Właśnie chciałam napisać, że niestety nie wiem, o kogo chodzi.

Wiesz, lubię myśleć, że w życiu nic się nie dzieje bez przyczyny. Że każde życie, każda sytuacja ma jakiś cel. I może to wydać się dziwne, ale takie myślenie pomaga mi najbardziej właśnie w takich trudnych chwilach. Może celem istnienia tej maleńkiej istotki było właśnie zbliżenie Was z mężem do siebie? Uświadomienie Wam, że jesteście razem, ale tak naprawdę, nie tylko w tych dobrych chwilach, ale też w tych tragicznych, przerażających. Może dzięki temu będziecie silniejsi też jako jednostki, ale przede wszystkim jako małżeństwo, gotowi stawić razem czoła kolejnym wyzwaniom, które przyniesie życie.

Życzę Wam wszystkiego dobrego ❤️ Daj znać po wizycie, czy wszystko w porządku 😊

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Właśnie chciałam napisać, że niestety nie wiem, o kogo chodzi.

Wiesz, lubię myśleć, że w życiu nic się nie dzieje bez przyczyny. Że każde życie, każda sytuacja ma jakiś cel. I może to wydać się dziwne, ale takie myślenie pomaga mi najbardziej właśnie w takich trudnych chwilach. Może celem istnienia tej maleńkiej istotki było właśnie zbliżenie Was z mężem do siebie? Uświadomienie Wam, że jesteście razem, ale tak naprawdę, nie tylko w tych dobrych chwilach, ale też w tych tragicznych, przerażających. Może dzięki temu będziecie silniejsi też jako jednostki, ale przede wszystkim jako małżeństwo, gotowi stawić razem czoła kolejnym wyzwaniom, które przyniesie życie.

Życzę Wam wszystkiego dobrego ❤️ Daj znać po wizycie, czy wszystko w porządku 😊
    My mówimy, że to było po to byśmy mieli swojego aniołka, który zajmie się nami i naszym przyszłym dzieckiem. Swoją drogą, ostatnio z sąsiadka rozmawialiśmy na tematy, że kolejne dzieci mówią np rodzicom, że bawią się z jakimś tam dzieckiem (którego nie ma) co ma na imię tak jak np planowali rodzice dać temu dziecku co stracili ;) to nasze będzie się bawić z Karolkiem być może 😇

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer przytulam mocno! Dobrze że tak razem z mężem w tym jesteście, może nawet bliżej niż wcześniej.

Kasiek ja też muszę moją kotkę umówić na zabieg. Wiem że to dla jej dobra, ale jakoś trudno mi się za to zabrać, bo wiem że będę się bardzo martwić o te małą łobuziarę. Planujemy zabieg na czerwiec/lipiec.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    AnnWer przytulam mocno! Dobrze że tak razem z mężem w tym jesteście, może nawet bliżej niż wcześniej.

Kasiek ja też muszę moją kotkę umówić na zabieg. Wiem że to dla jej dobra, ale jakoś trudno mi się za to zabrać, bo wiem że będę się bardzo martwić o te małą łobuziarę. Planujemy zabieg na czerwiec/lipiec.

Moja niunia już jest w domu. Strasznie była biedna jak ją odbierałam, nawet do transportera nie mogła sama wejść, tylko przednie łapki wsadziła i stała tak i się trzęsła. Musiałam ją pod piłkę wziąć i włożyć do środka.

Teraz już jej dużo lepiej, narkoza już schodzi, więc młoda troszkę się kręciła, ale tylko po to, żeby znaleźć sobie inne miejsce do leżenia.

Dokładnie tak Belie, to dla jej dobra, więc nawet nie ma co nad tym rozmyślać za długo. To po prostu coś, co trzeba zrobić. Tydzień po zabiegu, jak rana przestanie boleć, zwierzak nawet nie będzie o tym pamiętał.

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Moja niunia już jest w domu. Strasznie była biedna jak ją odbierałam, nawet do transportera nie mogła sama wejść, tylko przednie łapki wsadziła i stała tak i się trzęsła. Musiałam ją pod piłkę wziąć i włożyć do środka.

Teraz już jej dużo lepiej, narkoza już schodzi, więc młoda troszkę się kręciła, ale tylko po to, żeby znaleźć sobie inne miejsce do leżenia.

Dokładnie tak Belie, to dla jej dobra, więc nawet nie ma co nad tym rozmyślać za długo. To po prostu coś, co trzeba zrobić. Tydzień po zabiegu, jak rana przestanie boleć, zwierzak nawet nie będzie o tym pamiętał.
    Ona zapomni o tym już jutro, a może i nawet dziś wieczorem ;) kiedyś wzięłam kotkę przybłędę, znaczyła nam w mieszkaniu, poszliśmy z nia na zabieg i tak wariowała w tym kubraku, że stwierdziłam że większą krzywdę sobie w nim zrobić niż bez. Sama próbowała się tak go pozbyć, że potrafiła się w nim tak zaplątać. Chodziła bez, widziałam że nie gryzie rany i wszystko idealnie się zagoiło. Teraz mam jedną kotkę kastratke, a druga nie (hodowla). Jak te rujki męczyły i ją i nas to mieliśmy dość, a nie miała roku więc nie można było jej dopuścić :) także jeśli nie zamierza się hodować kotków to jedna z najlepszych rzeczy jaką można dla kotów zrobić to wykastrować.

relgh371eque54k9.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hej Kalcia! Serdeczne gratulacje 😍 Marzysz jeszcze o dziewczynce, czy nastawiasz się na następnego synka? ;)

No i podziwiam bardzo za wytrzymanie na diecie, fajnie, że w sumie w dosyć mimo wszystko krótkim czasie udało się wszystko zdrowotnie ogarnąć
    Dzięki za reakcje na mojego posta:) Narazie nie nastawiam się na nic myśle żeby tylko przetrwać w pierw 12 pierwszych tygodni❤️ Pierwsze Usg i ginekologa mam 19 /6.. czekam na wynik progesteronu .. bety nie robią tu w Anglii. Wiec namiętnie robię testy .. narazie ładnie ciemnieją kreska jest tak ciemna jak testowa a dziś 16-17 dpo 3066cd2e11be.jpg 947357dc797f.jpg dziś jest 4tydzie i 3 dni

Marcelq, Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dziękuję, że myślałaś o nas. Tak na szczęście o ile o ciąży nie informowaliśmy rodzinę, tak o tym, że byłam i poroniłam już tak. Wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo raz że miałam wsparcie. A dwa unikne głupiego podgadywania o dzieciach. Dla rodziny też lepiej. Nie cieszyli się z ciąży i martwili przy plamieniach, bo o tym nie wiedzieli, więc ból tego, że straciliśmy te dziecko wydaje mi się dotknął ich delikatniej.
    Ale dziewczyny... W całym tym smutku. Gdy wróciłam do domu i miałam zgrywać twardziela i popłakać gdzieś później sama, wróciłam i ryczelismy z mężem razem. Na prawdę to był płacz z zanoszeniem się. Nigdy nie widziałam żeby mój mąż tak płakał. Więc całe to wydarzenie jakoś jeszcze bardziej nas wzmocniło. Nasze małżeństwo.
    Aż się wzruszyłam czytajac to. To wspaniale że masz oparcie w mężu i że wasza miłość jest taka silna. My o pierwszej ciaży powiedzieliśmy najbliższm i później musieliśmy przekazać nowiny że poroniłam. Uważam, że warto o tym mówić. Nie tylko rodzinie ale też najbliższym koleżankom. Poronienie to troche temat tabu. Większość osób nie wie co powiedzieć jak zareagować. Słyszałam różne komentarze: że tak musiało być, że to nie był ten czas, że spotyka to wiele kobiet (tylko nikt o tym nie mówi), że zaraz znowu zajde w ciaże, albo kompletne omijanie tematu jakby to się nie wydarzyło. Mi to nie pomagało. Za to pomaga jak ktoś okaże zwykłe współczucie, zapyta jak się czujesz i zaproponuje rozmowę kiedy będziesz gotowa. ❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie u ginekologa. Uspokoił mnie. Nie przepisał mi dodatkowej dawki progesteronu, mam przyjmować dalej luteinę 100mg dopochwowo. Twierdzi, że progesteron stosuje przy krwawieniu. Najlepszym parametrem do monitorowania wczesnej ciąży jest przyrost bhcg min o 66% co 48h. Zrobił mi usg i widać pęcherzyk ciążowy ok 7mm i jakiś 1mm cień w środku. Mam nadzieję że będzie się ładnie rozwijać :D

https://i.ibb.co/NSPwfsB/EA2817-A7-8-F1-A-4-CB2-ACFE-835-C6-CB3-A6-EC.jpg

Jutro mamy wesele znajomych. Zastanawiam się jaka jest dobra wymówka na abstynencję alkoholową. Mąż nie pije od dawna, więc opcja z byciem kierowcą odpada 😂 Proszę o jakieś inspiracje.

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Aż się wzruszyłam czytajac to. To wspaniale że masz oparcie w mężu i że wasza miłość jest taka silna. My o pierwszej ciaży powiedzieliśmy najbliższm i później musieliśmy przekazać nowiny że poroniłam. Uważam, że warto o tym mówić. Nie tylko rodzinie ale też najbliższym koleżankom. Poronienie to troche temat tabu. Większość osób nie wie co powiedzieć jak zareagować. Słyszałam różne komentarze: że tak musiało być, że to nie był ten czas, że spotyka to wiele kobiet (tylko nikt o tym nie mówi), że zaraz znowu zajde w ciaże, albo kompletne omijanie tematu jakby to się nie wydarzyło. Mi to nie pomagało. Za to pomaga jak ktoś okaże zwykłe współczucie, zapyta jak się czujesz i zaproponuje rozmowę kiedy będziesz gotowa. ❤️

O matko też to usłyszałam, jak mi spadł tak makabrycznie progesteron i bałam się, że ciąża się zatrzymała lub że nawet jeśli nie, to że przy tak słabych wynikach się nie utrzyma.
    "Macie czas", "Przecież staraliście się bardzo krótko". No tak mnie to wkurzało, że nie macie pojęcia! To to że się udało w 1cs znaczy, że nic by się nie stało, jakby się stało najgorsze?! No po prostu makabra jakaś. Nie rozumiem, jak to jest, że ludzie aż tak bardzo nie ogarniają, jak reagować

Marcelq lubi tę wiadomość

• Gravity Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Ja już jestem po wizycie u ginekologa. Uspokoił mnie. Nie przepisał mi dodatkowej dawki progesteronu, mam przyjmować dalej luteinę 100mg dopochwowo. Twierdzi, że progesteron stosuje przy krwawieniu. Najlepszym parametrem do monitorowania wczesnej ciąży jest przyrost bhcg min o 66% co 48h. Zrobił mi usg i widać pęcherzyk ciążowy ok 7mm i jakiś 1mm cień w środku. Mam nadzieję że będzie się ładnie rozwijać :D

https://i.ibb.co/NSPwfsB/EA2817-A7-8-F1-A-4-CB2-ACFE-835-C6-CB3-A6-EC.jpg

Jutro mamy wesele znajomych. Zastanawiam się jaka jest dobra wymówka na abstynencję alkoholową. Mąż nie pije od dawna, więc opcja z byciem kierowcą odpada 😂 Proszę o jakieś inspiracje.

Trzymam kciuki za nudną ciążę!

A wymówka.. Np. Bierzesz jakieś leki i nie możesz przy nich pić? 🤔

U mnie beta dziś 36.9, sprzed dwóch dni - 13.8. Wartości niby małe, ale rośnie chyba ok?

Marcelq, Kasiekkk lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
    06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
    03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
    28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z kalkulatora Bhcg bestbellyfriend :)

Gravity lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity wrote:
    Trzymam kciuki za nudną ciążę!

A wymówka.. Np. Bierzesz jakieś leki i nie możesz przy nich pić? 🤔

U mnie beta dziś 36.9, sprzed dwóch dni - 13.8. Wartości niby małe, ale rośnie chyba ok?

Tak, jest ładny przyrost :)

Gravity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Dzięki za reakcje na mojego posta:) Narazie nie nastawiam się na nic myśle żeby tylko przetrwać w pierw 12 pierwszych tygodni❤️ Pierwsze Usg i ginekologa mam 19 /6.. czekam na wynik progesteronu .. bety nie robią tu w Anglii. Wiec namiętnie robię testy .. narazie ładnie ciemnieją kreska jest tak ciemna jak testowa a dziś 16-17 dpo 3066cd2e11be.jpg 947357dc797f.jpg dziś jest 4tydzie i 3 dni
    Fajnie, ja się nie doczekałam tak samo ciemnych dwóch kresek - przestałam robić testy 😁

Za 9 dni to już niedługo! 😊

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Fajnie, ja się nie doczekałam tak samo ciemnych dwóch kresek - przestałam robić testy 😁

Za 9 dni to już niedługo! 😊
    Czemu sie nie doczekalas🙈😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie! Wszystko w porządku, jest dzidziuś, jest serduszko 🥰 ale słuchać dopiero będziemy po 10 tygodniu, tłumaczył ze wcześniej lepiej nie 🤷🏽‍♀️
    Najważniejsze, że wszystko jest okej ❤❤❤

Eve, Gravity, nulka_23, Dip88, Kasiekkk, Marcelq, Iskra444, Rosalie, Belie lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Melduje się po wizycie! Wszystko w porządku, jest dzidziuś, jest serduszko 🥰 ale słuchać dopiero będziemy po 10 tygodniu, tłumaczył ze wcześniej lepiej nie 🤷🏽‍♀️
    Najważniejsze, że wszystko jest okej ❤❤❤
    Super,wspaniałe wieści. Ja też widziałam ale nie słyszałam. W sumie pierwszy raz tak, bo przy chłopcach słyszałam od razu jak było. Czytałam że zmieniły się jakieś wytyczne a tej sprawie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, ciekawe czemu zmienili. Ja też widziałam a nie słyszałam.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff… udało mi się was nadrobić 🙈 Choć ciężko mi się teraz do wszystkiego naraz odnieść, więc w skrócie :

Dziewczyny gratuluję i cieszę się z udanych wizyt, niech maluszki zdrowo rosną ❤️

Iskra dopóki nie masz @ zaciskam kciuki z całych sił ✊✊🍀

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć ten aparat dopplerowski może zaszkodzić przy bardzo wczesnej ciąży, ale raczej nie przy jednorazowym badaniu. Ja na przykład słuchałam, ale nikt nie pytał, czy chcę, czy nie 🤷

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ufff… udało mi się was nadrobić 🙈 Choć ciężko mi się teraz do wszystkiego naraz odnieść, więc w skrócie :

Dziewczyny gratuluję i cieszę się z udanych wizyt, niech maluszki zdrowo rosną ❤️

Iskra dopóki nie masz @ zaciskam kciuki z całych sił ✊✊🍀
    Haha No to masz więcej nadziei niż ja ;)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ