Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka tak dokładnie i to w styczniu będzie już czwarte dzieciątko 😁

Mamy 3 koty, wszystkie zabrane jako maleństwa wiszące dosłownie nad grobem. Mnóstwo antybiotyków, operacji, stresu i łez, ale wszystkie żyją, są piękne (chociaż jeden ma tylko jedno oko - wrzód niestety był szybszy, niż antybiotyki).

Jesteśmy bardzo ciekawi, jak zareagują na maleństwo w domu, bo co tu dużo mówić, są strasznymi pieszczochami i póki co pochłaniają mnóstwo naszej uwagi, ale już niedługo... 😁😁

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Bardzo mocno wierzę, że jeszcze nic nie jest stracone i nadal mocno trzymam kciuki!

A na kiedy masz zaplanowaną laparo?
    Jeszcze nie mam, miałam się umawiać jak męża wyniki się poprawia, ale chyba trochę skłamie żeby to skierowanie dostac i moec to już z glowy

Kasiekkk lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Jeszcze nie mam, miałam się umawiać jak męża wyniki się poprawia, ale chyba trochę skłamie żeby to skierowanie dostac i moec to już z glowy

Też myślę, że im szybciej, tym lepiej. Żeby mieć już z tym spokój, bo to na pewno bardzo głowę zaprząta.

• Gravity Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kiedy mniej więcej będziesz mieć wyniki? Ile czasu minęło od poprzedniego testu? Nie dziwię się, że się martwisz, ale spokojnie, początkowo beta wolno wzrasta, to i testy powoli ciemnieją. Mój pierwszy taki naprawdę ładny (ale nadal kreska testowa jaśniejsza niż kontrolna) był 6 dni po pierwszym pozytywnym teście.

Dzięki dziewczyny! Potrzebowałam słów otuchy, żeby przetrwać ten dzień. Będzie dobrze, a jak nie tym razem to kolejnym, musi tak być.

Anulka trzymam w takim razie kciuki za nas obie!

Ja wyniki będę miała jeszcze dziś, pewnie późnym popołudniem. Tą pierwszą betę robiłam przedwczoraj - we wtorek. Pocieszam się jeszcze, że choć horieny cały czas są białe, to test o czułości 25 już coś pokazał.

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
    06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
    03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
    28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity ja na pierwszym teście (pink super czuły 10) miałam tal bladą kreskę że teraz się zastanawiam jak ja ją znalazłam... Dwa dni później beta była 104 więc też nie za specjalnie wysoka

Gravity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity wrote:
    Dzięki dziewczyny! Potrzebowałam słów otuchy, żeby przetrwać ten dzień. Będzie dobrze, a jak nie tym razem to kolejnym, musi tak być.

Anulka trzymam w takim razie kciuki za nas obie!

Ja wyniki będę miała jeszcze dziś, pewnie późnym popołudniem. Tą pierwszą betę robiłam przedwczoraj - we wtorek. Pocieszam się jeszcze, że choć horieny cały czas są białe, to test o czułości 25 już coś pokazał.

No to akurat! Moja 25-ka też trzeciego dnia od pierwszej dziesiątki wyszła baaardzo blada, a później z dnia na dzień już coraz ciemniejsze :)

Beta powinna się podwajać co 48h na początku, więc im większa beta, tym i ten przyrost co drugi dzień będzie większy i testy szybciej będą ciemniały 😊

• Gravity Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję dziewczyny! Dzięki waszym słowom jakoś dotrwam do wieczora.
    Jak tylko będę miała wyniki to dam znać

Iskra444, Marcelq lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy i trzymamy kciuki ✊✊ jej denerwuje się tak jakbym na swoją bete czekała

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja dziś się szczepie wiec dla spokoju ducha machnęłam test i negatywny jest :)
    Ja bym chciala tylko przypomniec, ze 11 dpo test byl negatywny, a 13dpo juz byl bladzioch 😎

Belie lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja bym chciala tylko przypomniec, ze 11 dpo test byl negatywny, a 13dpo juz byl bladzioch 😎
    Kochana, ja w pierwszej ciąży miałam negatywa 14dpo, a 15dpo bladzioch ;) także wiem ze „piłka w grze” ale ważne było dla mnie dziś na szczepienie ość z negatywem :)

Rosalie lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Od tego tu jesteśmy 😊 Dobrze, że idziesz dzisiaj do ginekologa, ustalicie plan działania i powinnaś dzięki temu być już spokojniejsza.

O której masz wizytę? Koniecznie daj znać po!

Ja dzisiaj zaniosłam moją koteczkę na zabieg. Czuję się z tym podle, ale wiem, że to dla jej dobra. Trudno mi będzie patrzeć, jak później się męczy w kubraczku i jak ten 9-miesieczny szkrab próbuje się bawić z pozostałymi kotami, ale ból mu to uniemożliwia :( Serio, prawie uciekłam stamtąd 😁

Jakoś bardzo jestem przywiązana do tego koteczka. Jest z nami od mniej więcej 3 tygodnia życia, znaleziona w sadzie na deszczu, mama po nią nie przyszła. Odkąd tylko wzięłam ją na ręce byłyśmy nierozłączne, każda próba zdjęcia jej z rąk kończyła się strasznym wrzaskiem. Karmienie butelką, dogrzewanie termoforem, masowanie brzuszka, żeby się załatwiła, nieprzespane noce, sama radość 😊

Około 14-15 powinnam móc ją odebrać. Czuję, że przede mną kolejne nieprzespane noce i wstawanie, żeby sprawdzić, czy młoda nie majstruje przy szwach
    Mniej się będzie męczyć niż później przy rujkach, jeśli o ten zabieg chodzi ;) zrobiłaś więc bardzo dobrze. Tym bardziej dla jej bezpieczeństwa i spokoju :)
    Podczytuje Was dziewczyny ciągle, chociaż ja niewiele się w ogóle udzielałam. Poroniłam 02.06 w 8+2 i już jakoś się pogodziłam z tym, bo rozpamiętywanie nic nie da. Super że u Was dobrze :) Iskra pięknie prowadzisz wątki. Jako cichy obserwator widziałam też wątek czerwcowy i samej mi było głupio, że coś wspominałam o ciąży mimo, że nie bardzo się udzielam i że może komuś zrobiłam przykrość 🙄

relgh371eque54k9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Kochana, ja w pierwszej ciąży miałam negatywa 14dpo, a 15dpo bladzioch ;) także wiem ze „piłka w grze” ale ważne było dla mnie dziś na szczepienie ość z negatywem :)
    Jaka szczepionka się Szczepilas ? Poluje na Johnsona żeby mieć tylko jedną dawkę, skoro w ciąży już nie jestem ;)

relgh371eque54k9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Mniej się będzie męczyć niż później przy rujkach, jeśli o ten zabieg chodzi ;) zrobiłaś więc bardzo dobrze. Tym bardziej dla jej bezpieczeństwa i spokoju :)
    Podczytuje Was dziewczyny ciągle, chociaż ja niewiele się w ogóle udzielałam. Poroniłam 02.06 w 8+2 i już jakoś się pogodziłam z tym, bo rozpamiętywanie nic nie da. Super że u Was dobrze :) Iskra pięknie prowadzisz wątki. Jako cichy obserwator widziałam też wątek czerwcowy i samej mi było głupio, że coś wspominałam o ciąży mimo, że nie bardzo się udzielam i że może komuś zrobiłam przykrość 🙄
    Dziękuję ❤️😍

Bardzo współczuję straty :( mam nadzieję, ze już wkrótce znowu się uda i tym razem będziesz tulić maluszka nim się obejrzysz 😘

Na majowym mam wrażenie ze była burza w szklance wody, niepotrzebna zupełnie ;)

Szczepiłam się Pfizerem, zależało mi właśnie na nim :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Tak, raz że rujki, dwa ropomacicze na starość lub nowotwory - podziękuję. Dużo myślałam o Was, bardzo cieszę się, że czujesz się już choć troszkę lepiej (czytałam już wcześniej w innym wątku, że nie jesteś przynajmniej sama, to ułatwia rozpamiętywanie, zupełnie teraz niepotrzebne).

Mam nadzieję, że jak dojdziecie już zupełnie do siebie, to szybko uda się zajść znowu w ciążę, zdrową, bezproblemową. Bardzo Wam tego życzę ❤️

A co do Johnsona, to faktycznie jedna dawka wydaje się wygodna i kusząca, ale uważaj, moja siostra (okaz zdrowia) bardzo źle ją zniosła, więc jeśli się zdecydujesz, to na wszelki wypadek tak, żebyś mogła później ze dwa dni przeleżeć w łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 14:02

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Dziękuję ❤️😍

Bardzo współczuję straty :( mam nadzieję, ze już wkrótce znowu się uda i tym razem będziesz tulić maluszka nim się obejrzysz 😘

Na majowym mam wrażenie ze była burza w szklance wody, niepotrzebna zupełnie ;)

Szczepiłam się Pfizerem, zależało mi właśnie na nim :)
    Idę właśnie do lekarza i się dowiem czy wszystko czyści się jak należy i czy ominie mnie zabieg (mam nadzieję, bo na to nie jestem gotowa) i że czym prędzej ruszymy ze staraniami, bo takie stanie w miejscu mnie męczy i wkurza. Już wolę fascynować się cieniami, wypatrywać kłucia jajnika i śluzu niż tak nic, czekać kiedy to się skończy 🤷 widziałam więc dzisiaj Twoje info o negatywie to na pocieszenie powiem Ci że Ci i tak zazdroszczę bo jesteś chociaż w obiegu, ja póki co z niego wypadłam. Teraz dojść spowrotem kiedy owu itd to...🙄

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer, to pozostaje mieć nadzieję, że przy stracie na tak wczesnym etapie może owulacja będzie nawet w najbliższym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 14:05

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak, raz że rujki, dwa ropomacicze na starość lub nowotwory - podziękuję. Dużo myślałam o Was, bardzo cieszę się, że czujesz się już choć troszkę lepiej (czytałam już wcześniej w innym wątku, że nie jesteś przynajmniej sama, to ułatwia rozpamiętywanie, zupełnie teraz niepotrzebne).

Mam nadzieję, że jak dojdziecie już zupełnie do siebie, to szybko uda się zajść znowu w ciążę, zdrową, bezproblemową. Bardzo Wam tego życzę ❤️

A co do Johnsona, to faktycznie jedna dawka wydaje się wygodna i kusząca, ale uważaj, moja siostra (okaz zdrowia) bardzo źle ją zniosła, więc jeśli się zdecydujesz, to na wszelki wypadek tak, żebyś mogła później ze dwa dni przeleżeć w łóżku
    Dziękuję, że myślałaś o nas. Tak na szczęście o ile o ciąży nie informowaliśmy rodzinę, tak o tym, że byłam i poroniłam już tak. Wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo raz że miałam wsparcie. A dwa unikne głupiego podgadywania o dzieciach. Dla rodziny też lepiej. Nie cieszyli się z ciąży i martwili przy plamieniach, bo o tym nie wiedzieli, więc ból tego, że straciliśmy te dziecko wydaje mi się dotknął ich delikatniej.
    Ale dziewczyny... W całym tym smutku. Gdy wróciłam do domu i miałam zgrywać twardziela i popłakać gdzieś później sama, wróciłam i ryczelismy z mężem razem. Na prawdę to był płacz z zanoszeniem się. Nigdy nie widziałam żeby mój mąż tak płakał. Więc całe to wydarzenie jakoś jeszcze bardziej nas wzmocniło. Nasze małżeństwo.

relgh371eque54k9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    AnnWer, to pozostaje mieć nadzieję, że przy stracie na tak wczesnym etapie może owulacja będzie nawet w najbliższym cyklu?
    Taka mam nadzieję 🙏
    Dziś może się dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 14:10

relgh371eque54k9.png
  • Gravity Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dziękuję, że myślałaś o nas. Tak na szczęście o ile o ciąży nie informowaliśmy rodzinę, tak o tym, że byłam i poroniłam już tak. Wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo raz że miałam wsparcie. A dwa unikne głupiego podgadywania o dzieciach. Dla rodziny też lepiej. Nie cieszyli się z ciąży i martwili przy plamieniach, bo o tym nie wiedzieli, więc ból tego, że straciliśmy te dziecko wydaje mi się dotknął ich delikatniej.
    Ale dziewczyny... W całym tym smutku. Gdy wróciłam do domu i miałam zgrywać twardziela i popłakać gdzieś później sama, wróciłam i ryczelismy z mężem razem. Na prawdę to był płacz z zanoszeniem się. Nigdy nie widziałam żeby mój mąż tak płakał. Więc całe to wydarzenie jakoś jeszcze bardziej nas wzmocniło. Nasze małżeństwo.

Bardzo współczuję, ściskam mocno!
    Bądźcie silni i nie poddawajcie się!

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle siedzę i myślę o Ewelince. Widzialyscie ja gdzieś? Ona biedna jeszcze czekała na to wszystko...

Edit. Ewelina chyba udzielała się w innym wątku, a nie tutaj 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 15:47

relgh371eque54k9.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ