Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Hej kochane! 😉 mnie dzisiaj od rana bolała głowa, na szczęście się uspokoiło. Mdłości jeszcze nie mam, niby się cieszę, ale widzę że większość juz z Was je ma, i się nie pokoje... 😅 za mną pierwsza wizyta ale niestety nic nie było widać... muszę przyjść ponownie za dwa tygodnie 😔 coś tak chyba u mnie bardzo powoli się to rozwija...
    Ooo w koncu jakas dzidzia mlodsza od mojej 🙈
    Ja ide dopiero w najblizszy wtorek na usg na 6+2 i moze juz bedzie serduszko 😍 spokojnie, jestesmy na samym poczateczku, nic dziwnego, ze nie bylo widac jeszcze! Na pewno wszystko bedzie dobrze! U mnie objawy to sie pojawiaja to zanikaja i tez sie stresuje wtedy 😅 ale musi byc dobrze, a stres nie sluzy, wiec spokojnie!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś chyba zaliczę McDonalda 🙈 Od wczoraj za mną chodzi, a nie pomaga fakt, że mam go 10 min spacerkiem od domu 🤦🏼‍♀️ Mam taką ochotę, że z 10 hamburgerów bym zjadła 🤣🤣 a na koniec lody …. Jak żyć ?? 😵‍💫

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja dziś chyba zaliczę McDonalda 🙈 Od wczoraj za mną chodzi, a nie pomaga fakt, że mam go 10 min spacerkiem od domu 🤦🏼‍♀️ Mam taką ochotę, że z 10 hamburgerów bym zjadła 🤣🤣 a na koniec lody …. Jak żyć ?? 😵‍💫
    Zezrec i niczego nie zalowac 🙈

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Zezrec i niczego nie zalowac 🙈
    Ooo … i w punkt 😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na badaniach zleconych przez ginekologa u którego byłam zaraz po pozytywnym teście ciażowym. Przy okazji zrobiłam sobie bhcg i progesteron. Bhcg z 106 (13dpo) wzrosło do 1777 (20dpo) wg kalkulatora wzrost jest w normie. Progesteron za to z 38,4 (13dpo) spadł do 23 (20 dpo). Ginekolog na tamtej wizycie przepisał mi luteine 100mg dopochwowo, euthyrox 25mg i skierował do endokrynologa bo TSH (badałam 7dpo) wyszło 2,8. Teraz TSH spadło do 1,99. Dziś jestem umówiona do ginekologa żeby skonsultować ten progesteron. Jestem przerażona. Wraca strach i obawy które miałam w poprzedniej ciaży. Na poczatku bhcg rosło ładnie, ale potem przestało... Wiem, że stres szkodzi w ciaży ale nie umiem zmienić sposobu myślenia. Chce mi się płakać.

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Ja wczoraj byłam na badaniach zleconych przez ginekologa u którego byłam zaraz po pozytywnym teście ciażowym. Przy okazji zrobiłam sobie bhcg i progesteron. Bhcg z 106 (13dpo) wzrosło do 1777 (20dpo) wg kalkulatora wzrost jest w normie. Progesteron za to z 38,4 (13dpo) spadł do 23 (20 dpo). Ginekolog na tamtej wizycie przepisał mi luteine 100mg dopochwowo, euthyrox 25mg i skierował do endokrynologa bo TSH (badałam 7dpo) wyszło 2,8. Teraz TSH spadło do 1,99. Dziś jestem umówiona do ginekologa żeby skonsultować ten progesteron. Jestem przerażona. Wraca strach i obawy które miałam w poprzedniej ciaży. Na poczatku bhcg rosło ładnie, ale potem przestało... Wiem, że stres szkodzi w ciaży ale nie umiem zmienić sposobu myślenia. Chce mi się płakać.
    Nie martw się na zapas… wiem, łatwo się mówi, ale zamartwianie się i tak nic nie zmieni.
    Proga masz ładnego mimo wszystko, a sytuacja podobna do mojej tyle, że u mnie z 19 spadł na 18 i też od tamtej pory biorę proga. Bardziej zapobiegawczo, bo taki prog też jest w normie 😉
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i daj znać po wizycie. Musi być dobrze !!!

Marcelq lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Hej kochane! 😉 mnie dzisiaj od rana bolała głowa, na szczęście się uspokoiło. Mdłości jeszcze nie mam, niby się cieszę, ale widzę że większość juz z Was je ma, i się nie pokoje... 😅 za mną pierwsza wizyta ale niestety nic nie było widać... muszę przyjść ponownie za dwa tygodnie 😔 coś tak chyba u mnie bardzo powoli się to rozwija...
    Nie przejmuj się, jeszcze bardzo wcześnie :) u mnie na piereszej wizycie dr odmówiła badania bo stwierdziła że i tak nic widać nie będzie :) dwa tygodnie później było już serduszko ❤️

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ooo … i w punkt 😂😂
    Też jestem za!

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq, nie martw się na zapas! Progesteron w tak wczesnej ciąży bardzo się chwieje, może wahać się nawet do 50%, a jeśli może robiłaś te badania w różnych godzinach, to w ogóle nie masz co tego brać pod uwagę, bo progesteron jest uwalniany pulsacyjnie.

Na pocieszenie, mój spadł z 14 do 7, więc poniżej jakiejkolwiek normy, dostałam oczywiście leki, maleństwu to na szczęście nie zaszkodziło i w poniedziałek widziałam już serduszko.

Wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 10:45

Marcelq, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:

Ja w ogóle nie mam mdłości, to nie jest reguła, ciesz się i miej nadzieję, że nie przyjdą ;)

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa pocieszenia. Potrzebuje tego ❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się szczepie wiec dla spokoju ducha machnęłam test i negatywny jest :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeee. Iskierka. Myślalalm że inaczej się to potoczy u ciebie. A który dpo?

Iskra444 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Dziękuję Wam za słowa pocieszenia. Potrzebuje tego ❤️
    Od tego tu jesteśmy 😊 Dobrze, że idziesz dzisiaj do ginekologa, ustalicie plan działania i powinnaś dzięki temu być już spokojniejsza.

O której masz wizytę? Koniecznie daj znać po!

Ja dzisiaj zaniosłam moją koteczkę na zabieg. Czuję się z tym podle, ale wiem, że to dla jej dobra. Trudno mi będzie patrzeć, jak później się męczy w kubraczku i jak ten 9-miesieczny szkrab próbuje się bawić z pozostałymi kotami, ale ból mu to uniemożliwia :( Serio, prawie uciekłam stamtąd 😁

Jakoś bardzo jestem przywiązana do tego koteczka. Jest z nami od mniej więcej 3 tygodnia życia, znaleziona w sadzie na deszczu, mama po nią nie przyszła. Odkąd tylko wzięłam ją na ręce byłyśmy nierozłączne, każda próba zdjęcia jej z rąk kończyła się strasznym wrzaskiem. Karmienie butelką, dogrzewanie termoforem, masowanie brzuszka, żeby się załatwiła, nieprzespane noce, sama radość 😊

Około 14-15 powinnam móc ją odebrać. Czuję, że przede mną kolejne nieprzespane noce i wstawanie, żeby sprawdzić, czy młoda nie majstruje przy szwach

Marcelq lubi tę wiadomość

• Gravity Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę i ja przycupnąć?

Testowałam z Wami w maju, wtedy nie wyszło, ale teraz, w 15 dpo zobaczyłam pierwszy raz dwie kreseczki.

Czuję duży niepokój, bo beta z 16dpo wyniosła tylko 13.8. Testuję teraz codziennie, mam wrażenie że kreska ciemnieje, ale powolutku. Podejrzewam, że u mnie zagnieżdżenie było dość późno, miałam takie obniżenie temperatury w 12dpo i generalnie bardzo wtedy czułam i brzuch i plecy.. A może to owulacja była jednak później.. Tak szukam jakiegoś zapewnienia w tym wszystkim, że będzie dobrze 😔
    Dziś byłam na drugiej becie.. Jestem kłębkiem nerwów.

Iskra444, Dip88, Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
    06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
    03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
    28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity wrote:

Testowałam z Wami w maju, wtedy nie wyszło, ale teraz, w 15 dpo zobaczyłam pierwszy raz dwie kreseczki.

Czuję duży niepokój, bo beta z 16dpo wyniosła tylko 13.8. Testuję teraz codziennie, mam wrażenie że kreska ciemnieje, ale powolutku. Podejrzewam, że u mnie zagnieżdżenie było dość późno, miałam takie obniżenie temperatury w 12dpo i generalnie bardzo wtedy czułam i brzuch i plecy.. A może to owulacja była jednak później.. Tak szukam jakiegoś zapewnienia w tym wszystkim, że będzie dobrze 😔
    Nie przejmuj się i nie stresuj . Skoro są kreseczki i ciemnieją i beta pozytywną to wszystko jest ok. Może rzeczywiście zagnieżdżenie było późno. 😊 Choć wiem że to łatwo się mówi bo sama jestem kłębkiem nerwów czekając na wyniki dzisiejszej bety🙉 będzie dobrze! Tak sobie powtarzam bo musi być nie ma innej opcji. Ty powiedz sobie to samo. 😉

Gravity lubi tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    No nieeee. Iskierka. Myślalalm że inaczej się to potoczy u ciebie. A który dpo?
    10dpo wiec niby jest szansa ale nie nakręcam się, czekam spokojnie na @ :) jakbym się nie wykręcała jednak mnie laparo nie ominie chyba 🤪

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra, nie puszczam kciuków i liczę że jednak się pozytywnie zaskoczysz!

Gravity, mam nadzieję że beta dziś poszybuje w górę! Anulka, u Ciebie tak samo✊✊✊

Kasiekkk to Ty już taką mamą trochę jesteś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gravity wrote:

Kiedy mniej więcej będziesz mieć wyniki? Ile czasu minęło od poprzedniego testu? Nie dziwię się, że się martwisz, ale spokojnie, początkowo beta wolno wzrasta, to i testy powoli ciemnieją. Mój pierwszy taki naprawdę ładny (ale nadal kreska testowa jaśniejsza niż kontrolna) był 6 dni po pierwszym pozytywnym teście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja dziś się szczepie wiec dla spokoju ducha machnęłam test i negatywny jest :)
    Bardzo mocno wierzę, że jeszcze nic nie jest stracone i nadal mocno trzymam kciuki!

A na kiedy masz zaplanowaną laparo?

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ