Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Az sie przeszlam na czerwcowy poczytac. I az sie przykro robi. Alis, nie wiem czy jeszcze tu jestes, ale trzymalysmy za Ciebie kciuki caly czas i dyskutowalysmy o roznych obawach, o cieniach itp.
    Wiadomo, ze cudze kreski smuca, kiedy nasze sa negatywne, ale niestety tak wyglada ta rzeczywistosc, jednym sie udaje szybciej, innym dluzej, sama myslalam, ze czekam mega dlugo, a gowno sie naczekalam 😅 no ale ja jeszcze chlopa urabialam chyba z 2 czy 3 lata, moze dlatego mialam takie wrazenie 🙈
    No i ja od siebie jedynie potwierdze stara zasade 'miej wyje.... a bedzie Ci dane', dopiero jak odpuscilam i serio spisalam ten miesiac na straty, a test zrobilam juz tak o, to nagle sie pokazaly dwie krechy, przeciez juz bylam zapisana na testowanie w czerwcu 🤷🏼‍♀️
    Wiec mniej spiny, wiecej luzu, bo wszyscy pomrzemy 😅

Same girl 😀 spisałam miesiąc na straty, czekałam na okres, test zrobiłam tylko dlatego że miałam iść na szczepienie i wolałam się upewnić 😅

Anulka - marzę o tym żeby było już serduszko 🥰 chociaż chcę się chociaż upewnić że nie jest to pozamaciczna lub puste jajo bo póki co to moje największe obawy 😪

Dziękuję za wszystkie kciuki! Jutro pewnie będę tu jeszcze przeżywać do 18 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie serduszko, musi byc! Ja bede na 6+2 i tez chce juz serduszko! Ale tez sie oczywiscie boje, bo jak to tak, czemu mniej mdlosci, czemu mniej drzemek itp, szukanie dziury w calym, wiadomo :D dobrze, ze chociaz zachcianki daja o sobie znac 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Bedzie serduszko, musi byc! Ja bede na 6+2 i tez chce juz serduszko! Ale tez sie oczywiscie boje, bo jak to tak, czemu mniej mdlosci, czemu mniej drzemek itp, szukanie dziury w calym, wiadomo :D dobrze, ze chociaz zachcianki daja o sobie znac 😂

Ja dzisiaj w pełni przeżyłam zachcianki, pasta z tuńczyka przegryzana ogórkiem i do tego lody 😅
    Kiedy masz wizytę, dobrze pamiętam że 15?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki moge sie do was wprosic:). Zapewne uznacie ze moze zwarjowalam ale jestem mama 5 synow w wieku od 20 do 20 miesiecy 🙈😍 od ponad 4 lat jestem w nowym zwiasku partnerskim i mamy razem prawie 2 letniego lobuza. Moje wyniki byly slabe fsh 21-24 a AMH 0.19 . Rokowania byly nikle . Od 8 tygodni jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ktora zajela a sie podrasowaniem mojego zdrowia szczegulnie na poczatku chodzilo o znalezienie przyczyn problemow ukladem gastrycznym. Okazalo sie ze mam multum nietolerancji gluten , laktoza , ryz soja i troche wiecej he he ;) Chcieliy kolejne dziecko ale doszlam do wniosku puki co dam sobie spokuj dopóki nie ogarnę zdrowia . Po 5 tygodniach restrykcyjne diet . Dużej ilości suplementów wróciłam do pełnego zdrowia . I dokładnie 6 dni temu stał się cud ujrzałam 2 kreski na teście a dodam ze młódka nie jestem bo mam 41 lat. Chodź nie wyglądam na swój wiek jestem wysportowana 8 lat temu startowałam w zawodach kulturystycznych w kategori fitnes body 🙈😍 Dziś jest mój 16 dpo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 00:38

Kasiekkk, Belie, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kalcia! Serdeczne gratulacje 😍 Marzysz jeszcze o dziewczynce, czy nastawiasz się na następnego synka? ;)

No i podziwiam bardzo za wytrzymanie na diecie, fajnie, że w sumie w dosyć mimo wszystko krótkim czasie udało się wszystko zdrowotnie ogarnąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A ja podpytam, co na zapalenie pecherza w 1 trymestrze? Tylko urosept?
    Internetu mówią, że urosept nie był w ogóle testowany dla kobiet w ciąży, więc w ogóle jest niezalecany, a neofuragina niezalecana w pierwszym trymestrze.

A bardzo Cię męczy? Mi się udało wygrzać i wypłukać pęcherz dużymi ilościami wody i przeszło bez leków, może i Tobie się uda?

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, dużo wody, żurawiny i ciepły kocyk

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naprodukowalyscie 😁

Trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą ☺️

U mnie ten cykl w którym się udało to był emocjonalny rollercoaster. Naprawdę już nie miałam na to wszystko siły. Nie wierzyłam w nic. Jeszcze badanie drożności, które dało wynik, nie wiadomo czy jajowody są drożne... Jeszcze miałam plamienie kilka dni po owulacji...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Internetu mówią, że urosept nie był w ogóle testowany dla kobiet w ciąży, więc w ogóle jest niezalecany, a neofuragina niezalecana w pierwszym trymestrze.

A bardzo Cię męczy? Mi się udało wygrzać i wypłukać pęcherz dużymi ilościami wody i przeszło bez leków, może i Tobie się uda?
    Serio?? 🤭 Mi w Pl przepisywali w pierwszej ciąży właśnie Urosept, bo często w 1 trymestrze mnie łapało 🤷🏻‍♀️
    Pozatym polecam pić dużo żurawiny i w ogole duuuzo pić 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam😊 chyba właśnie mam pierwsze mdłości. A najgorzej bo muszę z małym lecieć na tą betę na drugi koniec miasta bo nie mam go z kim zostawić ( mamie jeszcze nie chcę nic mówić) ahh ale będzie wyprawa😂 miłego dnia kochane!

Belie, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka czekamy na wyniki bety 😍 Miłego dnia!

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Cześć wam😊 chyba właśnie mam pierwsze mdłości. A najgorzej bo muszę z małym lecieć na tą betę na drugi koniec miasta bo nie mam go z kim zostawić ( mamie jeszcze nie chcę nic mówić) ahh ale będzie wyprawa😂 miłego dnia kochane!
    Powodzenia !!! ✊✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka współczuję, mnie dziś też dopadły, do tego jeszcze ból głowy (chyba rozkręca mi się migrena). Ale ja jedynie pracuje, jakbym miała taką wyprawę jak Ty to chyba nie dałabym rady...

Udało mi się złapać termin na jutro ale musialabym wziąć dzień wolny i nie wiem co robić

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja dzisiaj w pełni przeżyłam zachcianki, pasta z tuńczyka przegryzana ogórkiem i do tego lody 😅
    Kiedy masz wizytę, dobrze pamiętam że 15?
    Tak, dokladnie... tyle czekania! 😢

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

O widzisz! A polecila mi to kolezanka, ktora dopiero byla w ciazy i jej wlasnie to przepisywali... eh, no wlasnie nie wiem czy przejdzie, mialam problem chyba w poniedzialek czy wtorek, wczoraj polatalam w krotkich spodenkach i wieczorem znowu... zapisalam sie na teleporade, zobacze co powiedza

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Anulka współczuję, mnie dziś też dopadły, do tego jeszcze ból głowy (chyba rozkręca mi się migrena). Ale ja jedynie pracuje, jakbym miała taką wyprawę jak Ty to chyba nie dałabym rady...

Udało mi się złapać termin na jutro ale musialabym wziąć dzień wolny i nie wiem co robić
    Ja bym brała wolne i leciała na wizytę 🤭😂😂
    No, ale nie jestem w twojej sytuacji i sama musisz zdecydować 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja bym brała wolne i leciała na wizytę 🤭😂😂
    No, ale nie jestem w twojej sytuacji i sama musisz zdecydować 🤷🏻‍♀️
    Właśnie mnie też kusi, jak pomyślę że w przyszłym tygodniu musiałabym jechać do biura, zwalniać się na wizytę i odrabiać te godziny to jakoś nie mam chęci. Tym bardziej że słabo dziś się czuję to jutrzejszy dłuższy sen może dobrze by mi zrobił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 08:16

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! 😉 mnie dzisiaj od rana bolała głowa, na szczęście się uspokoiło. Mdłości jeszcze nie mam, niby się cieszę, ale widzę że większość juz z Was je ma, i się nie pokoje... 😅 za mną pierwsza wizyta ale niestety nic nie było widać... muszę przyjść ponownie za dwa tygodnie 😔 coś tak chyba u mnie bardzo powoli się to rozwija...

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Właśnie mnie też kusi, jak pomyślę że w przyszłym tygodniu musiałabym jechać do biura, zwalniać się na wizytę i odrabiać te godziny to jakoś nie mam chęci. Tym bardziej że słabo dziś się czuję to jutrzejszy dłuższy sen może dobrze by mi zrobił
    To w takim razie chyba sama sobie już odpowiedziałaś 😅

nulka_23 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Hej kochane! 😉 mnie dzisiaj od rana bolała głowa, na szczęście się uspokoiło. Mdłości jeszcze nie mam, niby się cieszę, ale widzę że większość juz z Was je ma, i się nie pokoje... 😅 za mną pierwsza wizyta ale niestety nic nie było widać... muszę przyjść ponownie za dwa tygodnie 😔 coś tak chyba u mnie bardzo powoli się to rozwija...
    Patrząc na twój suwaczek myśle, że nie masz czym się martwić 😉 Zazwyczaj dopiero na usg można coś zobaczyć po 6 tc, a to i tak nie zawsze. Wiem, że czekanie jest najgorsze, ale niestety musimy wszystkie uzbroić się w mega cierpliwość, bo tak będzie co wizytę 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ