Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Jeszcze zrobiłam drugiego owulaka i nie ma nawet odrobiny kreski testowej, pod światło jest 😂🙈 zgłupiałam
    Im więcej różnych testów tym bardziej się głupieje 🙈 Ja nie wiem jakby u mnie owulak później wyszedł, bo zrobiłam wtedy tylko raz. Ale mogę powiedzieć jedno, moja szyjka macicy w każdej ciąży ani razu mnie nie oszukała i to po niej zawsze w pierwszej kolejności poznawałam, że jest być może coś na rzeczy i zawsze się sprawdzało, mniej więcej od 8-9 dpo mega się podnosiła, że prawie jej dosięgnąć nie mogłam i robiła się dosłownie twarda jak kamień, w normalnych cyklach nigdy takiej nie miałam.
    Póki co życzę ci wytrwałości do momentu testowania ✊💚

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Jeszcze zrobiłam drugiego owulaka i nie ma nawet odrobiny kreski testowej, pod światło jest 😂🙈 zgłupiałam

Nie wiem, jak z LH, ale na przykład progesteron jest wytwarzany pulsacyjnie, dlatego tam ważne jest, żeby badania robić o tej samej godzinie, może tu jest podobnie?

Nie bez powodu ryzyko utraty ciąży spada, kiedy wytworzy się łożysko, wcześniej hormony dość mocno się wahają z tego co kojarzę, może i Ty akurat coś takiego zaobserwowałaś.

A masz jakieś objawy?

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie już zawsze mam kłopot z rozpoznaniem czy jest otwarta czy zamknięta 🙈🤷🏻‍♀️

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra, pozwolę sobie tutaj bo wiem że zaglądasz tu do nas. Chciałam tylko powiedzieć że dziękuję za w pewnym sensie obronę przed hejtem który się wylał na majowe dwie kreseczki na grupie czerwcowej. Śledzę tamten wątek regularnie bo mimo że wcale nie udzielam się dużo na formu to wiele z Was czuję jakbym znała i stale trzymam kciuki byście zobaczyly dwie kreseczki na teście a następnie szczęśliwie je donosiły 💖

Iskra444, Kasiekkk, Dip88, Marcelq, Izi lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Iskra, pozwolę sobie tutaj bo wiem że zaglądasz tu do nas. Chciałam tylko powiedzieć że dziękuję za w pewnym sensie obronę przed hejtem który się wylał na majowe dwie kreseczki na grupie czerwcowej. Śledzę tamten wątek regularnie bo mimo że wcale nie udzielam się dużo na formu to wiele z Was czuję jakbym znała i stale trzymam kciuki byście zobaczyly dwie kreseczki na teście a następnie szczęśliwie je donosiły 💖
    Bardzo mi miło :)
    Ja po prostu wierze ze „trzymanie się razem” nie jest tylko do momentu ⏸. Sama największy stres przeszłam w 1ciazy nie podczas starań (bo tu mi się poszczęściło) ale w 10tc gdy pękł krwiak a ja z krwotokiem trafiłam na IP. A potem jak się urodzi to jest jeszcze gorzej, można się już martwic dosłownie p wszystko 😂😂😂 wiec wsparcie się przyda na każdym etapie :)
    No i ja tu tez do Was zaglądam (wcześniej cichaczem :) ) bo lubię wiedzieć co u Was, w końcu razem testowaliśmy w maju ;)

nulka_23, Belie lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nie wiem, jak z LH, ale na przykład progesteron jest wytwarzany pulsacyjnie, dlatego tam ważne jest, żeby badania robić o tej samej godzinie, może tu jest podobnie?

Nie bez powodu ryzyko utraty ciąży spada, kiedy wytworzy się łożysko, wcześniej hormony dość mocno się wahają z tego co kojarzę, może i Ty akurat coś takiego zaobserwowałaś.

A masz jakieś objawy?
    Tak tylko tu mnie zaskoczyło ze rano pozytyw a teraz nawet drugiej kreski nie ma :) ale to bardziej w ramach eksperymentu traktuje 😁
    Moim objawem jest brak objawow na @ wiec wszystko się okaze pewnie koło niedzieli :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra, ja też tak myślę! Właśnie tym bardziej jak to jest pierwsza ciąża w której wszystko sie może wydarzyć a człowiek nawet nie wie jak powinno być 💖

Iskra444 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja po porodzie już zawsze mam kłopot z rozpoznaniem czy jest otwarta czy zamknięta 🙈🤷🏻‍♀️
    Bo po porodzie już nigdy ta szyjka nie jest tak zamknięta jak przed. Ma już „luzy” 😂 A teraz w ciąży czy np po pozytywnym teście nie macam tam 😅 Jedynie wysokość i twardość 😝

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaglądam na wątek czerwcowy i taaak, zrobiło mi się przykro, zwłaszcza, że byłyśmy tu z Alis, jak już tu prawie nikt nie zaglądał i starałyśmy się ją pocieszać.

Ale to nieistotne, życzę wszystkim jak najlepiej.

Iskierko, ja to się już mega nie mogę doczekać Twojego testowania. Zaglądam i zaglądam na wątek czerwcowy i mam nadzieję, że zatestujesz jednak wcześniej 😁 Jakoś mam dobre przeczucia 😊

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Bardzo mi miło :)
    Ja po prostu wierze ze „trzymanie się razem” nie jest tylko do momentu ⏸. Sama największy stres przeszłam w 1ciazy nie podczas starań (bo tu mi się poszczęściło) ale w 10tc gdy pękł krwiak a ja z krwotokiem trafiłam na IP. A potem jak się urodzi to jest jeszcze gorzej, można się już martwic dosłownie p wszystko 😂😂😂 wiec wsparcie się przyda na każdym etapie :)
    No i ja tu tez do Was zaglądam (wcześniej cichaczem :) ) bo lubię wiedzieć co u Was, w końcu razem testowaliśmy w maju ;)
    Ja na czerwcowy od czasu do czasu zaglądam i podczytuje z cichacza 🙈 Czasem coś miałam napisać, ale zaraz mi jakoś głupio było się wcinać żeby którejś staraczce nie było przykro, że np ja jestem w ciąży, a którejś się nie udaje 🤷🏻‍♀️ Nadwrażliwa jestem jakaś 😂 Pozatym cały czas patrzę czy któraś z was z majowego testowania, które pamiętam zobaczyła wkońcu ⏸

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że nie tylko ja to wzięłam do siebie... Bo serio wszystkim staraczką kibicuje. To chyba jest naturalne
    Tym bardziej że wiedza jaką ma wiele z Was przeważa tą lekarską! Człowiek tak wiele się dowiaduje. Gdyby nie forum to bym chyba swojego bladzioszka nie wyłapała

Kasiekkk, Dip88, Iskra444 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Nulka, gratulacje z okazji rozpoczęcia trzeciego miesiąca ❤️😁

nulka_23 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki..

ja żadnego hejtu nie robiłam na was laski.
    Po za tym przypomnę , że Rosalie też wspieralam żeby sie nie poddawala . Bo jeszcze jest szansa i co udało sie cieszę sie mega.

Nie rozumiecie o co mi chodzilo wg.
    Ze WIECEJ po prostu mialam wrażenie że nikogo nie ma na forum kto by jeszcze testowal albo przezywal ? Bo kazdy poszedł na czerwiec na nowy cykl. Albo tu byl temat o ciąży kiedy usg itd co w 1 dniach okresu bylo dla mnie trudne..

Ale dobra spadam stąd bo widocznie jestem ta zła.
    Po za tym napisalam proozycje a fale hejtu wy na mnie wylewacie na 2 forach. Jakbym zrobila cos złego.

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Też zaglądam na wątek czerwcowy i taaak, zrobiło mi się przykro, zwłaszcza, że byłyśmy tu z Alis, jak już tu prawie nikt nie zaglądał i starałyśmy się ją pocieszać.

Ale to nieistotne, życzę wszystkim jak najlepiej.

Iskierko, ja to się już mega nie mogę doczekać Twojego testowania. Zaglądam i zaglądam na wątek czerwcowy i mam nadzieję, że zatestujesz jednak wcześniej 😁 Jakoś mam dobre przeczucia 😊
    Ja tez się nie mogę doczekać, ale potem rozczarowanie będzie większe...

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O, Nulka, gratulacje z okazji rozpoczęcia trzeciego miesiąca ❤️😁
    Dziękuję 💖💖 czekam z wytęsknieniem na wizytę bo się ciągle boje co tam się dzieje ❤️

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja tez się nie mogę doczekać, ale potem rozczarowanie będzie większe...
    I ja też nie mogę się doczekać twojego testowania ❤️ Trzymam kciuki z całych sił i mam nadzieje, że nie będzie żadnego rozczarowania, tylko ogromna radość 😊

Iskra444, Kasiekkk lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra ja też trzymam kciuki! ✊✊ Przeciez kiedys musi się udać to niech to będzie teraz ✊✊

Iskra444 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Dziękuję 💖💖 czekam z wytęsknieniem na wizytę bo się ciągle boje co tam się dzieje ❤️
    A kiedy masz teraz wizytę, bo albo przegapiłam albo nie pamiętam 🙈
    Przydałoby się takie domowe usg 😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis odpisałam Ci na majowym i mam nadzieje ze to przeczytasz

Dzieki dziewczyny. Ja to się ostatnio w sumie zastanawiam „niby dlaczego ma się teraz udać” ehhh ;) mój M ostatnio jak podliczalismy miesiąc to mówi ze dużo pieniędzy z konta zniknęło (u nas ja jestem od $$$) a ja mówię do niego: badanie nasienia 300zl, androlog 200zl, hormony z krwi 200zl, leki i hormony które Ci przepisał 550zl , suplementów nie liczę....

A on patrzy i mówi „kurde to mniej nas Ciaza kosztowała niż te starania” 😂

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jak nie macie nic przeciwko to ja tu się u Was zadomowie chyba, tyle ze szwaczka ciążowego nie będzie 😂😂😂

Dip88, Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ