Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć? Czytam was od początku ale nigdy się nie odzywałam . Ale w grupie raźniej. 😊 Dziś dostałam wyniki bety 17.6 😁 jestem 3 dni przed okresem . Myślicie że jest ok?

Kasiekkk, Eve, Ulka86, Marcelq, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć? Czytam was od początku ale nigdy się nie odzywałam . Ale w grupie raźniej. 😊 Dziś dostałam wyniki bety 17.6 😁 jestem 3 dni przed okresem . Myślicie że jest ok?

Cześć! Zapraszamy ❤️ Przede wszystkim gratulacje! 🍾🥂Wynik zdecydowanie świadczy o ciąży, a czy wszystko ok powie Ci tylko powtórne badanie po 48h.

Jak się czujesz? Jesteś z tych dziewczyn, które od początku maja cały wachlarz objawów, czy nie czujesz jeszcze nic?

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Witaj Ania! Gratuluję 😀
    Wszystko mówi że to ciąża 😀 ja bym powtórzyła betę za 2 dni i po odebraniu wyników umówiła się do gin🙂Trzymam kciuki za piękny przyrost bety 😀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 23:11

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar zrobić powtórkę badania pojutrze. 😊 Modlę się żeby ta małpa nie przyszła. 🤞 opowiem moze coś o sobie. Staraliśmy się z mężem 8miesiecy o drugiego bąbla. Starszak ma 1.5 roku . Od miesiąca przestałam go karmić ( zalecił mi to ginekolog jak byłam na wizycie żeby się go doradzić co może zrobić żeby w końcu zajść w ta ciążę) . Karmiłam go tylko w nocy 2 razy ale i tak nie chciałam tak od razu go odatawiac byłam zła na lekarza że takie mi dał zalecenie. Aleeee... Mój mały z dnia na dzień sam się odstawił 😁 poprostu nie wolał cyca i już. Więc pomyślałam że nie będę go na siłę namawiać. Również miesiąc temu zaczęłam brać ovarin ( też za namową lekarza) . I dziewczyny bach! Jest ciąża😁😍 a czy mam objawy? Hmm... Nie narazie jest bardzo wcześnie. Zresztą pierwszą ciążę miałam bardzo łaskawa gdyby nie rosnący brzuch to nawet bym o niej nie wiedziała. Może i ta taka będzie😊 jedyne co dało mi do myślenia i spowodowało że zrobiłam tak wcześnie test to to że 6dpo bolało mnie podbrzusze, tak dziwnie. Źle się czułam było mi niedobrze . Tak cały dzień. I mózg staraczki już podpowiadał że to może zagnieżdżenie 😂 po 2 dniach zrobiłam test clerblue i byłam pewna że będzie znów jedna krecha ( jak co miesiąc) a tu cień ... Zrobiłam drugi pink super czuły i znów cień . I tak dziś rano poszłam na betę. A teraz niedawno wynik 17.6 . No jestem w szoku. Ale nadal się martwię czy ta małpa nie przyjdzie. Ehh... No nic pozostaje mi czekać.

Dip88 lubi tę wiadomość

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam was zapytać o TSH. 3 tygodnie temu robiłam badanie TSH i wyszło mi 2.48 . Więc oczywiście już pomysllaalm że z takim w ciążę nie zajde. Jednak się udało. 😊 Ale czy to nie będzie miało złego wpływu na rozwój dzidzi.? Może powinnam iść do jakiegoś lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    A i chciałam was zapytać o TSH. 3 tygodnie temu robiłam badanie TSH i wyszło mi 2.48 . Więc oczywiście już pomysllaalm że z takim w ciążę nie zajde. Jednak się udało. 😊 Ale czy to nie będzie miało złego wpływu na rozwój dzidzi.? Może powinnam iść do jakiegoś lekarza

Przy bardzo podobnym tsh dostałam euthyrox 25 mikrogramów pół tabletki dziennie. To chyba najniższa możliwa dawka, ale na spokojnie. Przy takim tsh prawdopodobnie hormony masz w normie, więc poczekaj do wizyty, chyba że coś Cię zaniepokoi, to idź wcześniej, niż ten 7-8 tydzień.

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź . Napewno będę się obserwować. pewnie jeszcze powtórzę to TSH zanim pójdę do lekarza żeby od razu wiedział i mógł coś czialac. A kiedy powinnam iść na pierwszą wizytę? W poprzedniej ciąży byłam od razu jak się dowiedziałam ale był tylko pęcherzyk. Dopiero na następnej wizycie mieliśmy serduszko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, żeby coś więcej zobaczyć i serduszko to gdzieś 7 tydzień. Ewentualnie 6.

Ja byłam na pierwszej wizycie to był pęcherzyk 2mm. To było jakoś 4+6. Ale już wtedy przynajmniej wiedziałam, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien. 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Przy bardzo podobnym tsh dostałam euthyrox 25 mikrogramów pół tabletki dziennie. To chyba najniższa możliwa dawka, ale na spokojnie. Przy takim tsh prawdopodobnie hormony masz w normie, więc poczekaj do wizyty, chyba że coś Cię zaniepokoi, to idź wcześniej, niż ten 7-8 tydzień.

Ooo, czyli dopytywac o to lekarza? Ja w marcu mialam 2,72 TSH

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam teraz w ciąże z TSH 3,4. Nie biorę nic, bo w NL TSH do 4 wg nich jest ok 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście przebadane, podziwiam 😀
    Ja poszłam na badania krwi przed staraniami ale popatrzyłam tylko czy wszystko mieści się w przedziale 😅

Czekam na jutrzejszą wizytę jak na szpilkach już 🙄 a mam późnym wieczorem więc trochę się naczekam.
    Pomyślałam sobie dziś, że zrobię sobie test ciazowy żeby zabić czas i mieć na pamiątkę 😂 bo te które mam to bladzioszki. A wy sobie zostawilyscie pamiątkowy test? 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Od którego tygodnia/miesiąca "planujecie" pójście na l4?

Ja poszłam od 9tc bardzo dużo dźwigania w pracy oraz stały kontrakt z chemią 😞

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja Wam się tylko wtrącę :) pamietam ze któraś tu robiła testy owu przed ciążowym (Dip88?)
    No wiec ja sobie dziś zrobiłam
    https://ibb.co/HF1m00S

I teraz chciałam zapytac kiedy mogę się brać za testy ciazowe bo jest 9dpo a obiecałam sobie ze do 14 wytrzymam 😂😂😂

Ulka86 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Hej hej, ja Wam się tylko wtrącę :) pamietam ze któraś tu robiła testy owu przed ciążowym (Dip88?)

I teraz chciałam zapytac kiedy mogę się brać za testy ciazowe bo jest 9dpo a obiecałam sobie ze do 14 wytrzymam 😂😂😂
    No to sie wkopalas 🙈 ja bym nie wytrzymala i zrobila, jakim cudem wyczekac 5 dni? 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No to sie wkopalas 🙈 ja bym nie wytrzymala i zrobila, jakim cudem wyczekac 5 dni? 😅
    No nie wiem właśnie, to był bardzo głupi impuls „a zobaczę sobie owulacja” 🙈🙈🙈🙈

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:

Mi od tygodnia testy owulacyjne wychodzą mega! pozytywne a testy ciażowe negatywne. Jestem jakaś inna wg testów owu " jestem w ciąży " a wg ciążowych " chyba śnię"🤣
    Może Tobie się udało 🤞😘trzymam kciuki!

Test z dziś 🤣

https://ibb.co/nfSbdqd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 10:25

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to jest dopiero pozytyw :)
    Ale w takim razie dlacZego Cię nie widzę na czerwcowym testowaniu? 😅😅😅

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Wow, to jest dopiero pozytyw :)
    Ale w takim razie dlacZego Cię nie widzę na czerwcowym testowaniu? 😅😅😅
    Szkoda że akurat na testach owu🤣🤦‍♀️
    Bo czekam na okres🤣😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 10:28

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Szkoda że akurat na testach owu🤣🤦‍♀️
    Bo czekam na okres🤣😀
    Z nami tez możesz 😂

Ulka86 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Z nami tez możesz 😂
    Mówisz?😀

Tam jest tyle czytania że nie dam rady tego nadrobić 🥺
    Chyba starczy że tu dziewczynom spamuję 🙈

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ