Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ciekawe czy tak zostanie 😅

Co do porodów to ja pierwszego syna urodziłam 11 dni po terminie i to i tak miałam poród wywoływany już, a drugiego 8 dni po terminie, ale tu już najpierw wody mi odeszły, a potem samo się rozkręciło 😅 Ciekawe jak będzie tym razem 🙈

Ja i moje rodzeństwo rodziliśmy się 2 tygodnie przed czasem, jak w zegarku :D

Zobaczymy, co postanowi moje dzieciątko 😊

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 22.01 🙂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny samopoczucie?
    Mi całkiem mdłości odpuściły od wczorajszego wieczora 🤨 Od kilku dni nie chodzę też już senna ... standardowo już zaczynam schizować 😖

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip mi jest tylko ciężko przed śniadaniem a tak to jestem pełna życia, bez mdłości, bez bólu piersi... Jedyne co to czasami mnie ciągnie lub kłuje brzuch, ale to też nie ciągle. Tą panike rozumiem bo mam to samo :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja senna jestem,mdłości jak mnie złapią to też bywa ostro. Na razie ukrywam w pracy więc spinam się🙂

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... są objawy źle, nie ma objawów też źle 🤦🏼‍♀️
    Aby do kolejnej wizyty 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Masakra... są objawy źle, nie ma objawów też źle 🤦🏼‍♀️
    Aby do kolejnej wizyty 🙈
    Babie nie dogodzisz,a w ciąży już w ogóle 😁

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Eve masz rację 😂 tak źle i tak niedobrze 😂

Ja w pracy też ukrywam, tym bardziej że aneks z podwyżką podpisuje pod konoec miesiąca 😂 mam o tyle łatwiej że mam zdalną przez caly czas a tylko w wyjątkowych przypadkach jeżdżę do biura. Akurat jutro jadę i się zastanawiam czy mnie mdłości w pociągu nie dopadną :)

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy też już minęły, mam właśnie tylko lekkie mdłości przed śniadaniem, ale u mnie to dopiero drugi dzień takiego samopoczucia, więc nie narzekam :D

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz lepsze samopoczucie i tez oczywiscie sa momenty paniki, ze cos nie tak 😅 i jeszcze poteguje to fakt, ze nie bylam na wizycie i nie wiem, czy wszystko w porzadku 😔
    W pracy takie stresy, ze masakra, mam dosyc, nie chce mi sie w ogole pracowac juz, bo stracilam poczucie sensu, no bo nie bede miala do czego wracac i tak 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, masz umowę na czas określony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    U mnie tez juz lepsze samopoczucie i tez oczywiscie sa momenty paniki, ze cos nie tak 😅 i jeszcze poteguje to fakt, ze nie bylam na wizycie i nie wiem, czy wszystko w porzadku 😔
    W pracy takie stresy, ze masakra, mam dosyc, nie chce mi sie w ogole pracowac juz, bo stracilam poczucie sensu, no bo nie bede miala do czego wracac i tak 🙄

Biedna... Jak na złość stresy jak akurat w ciążę zaszłaś... Może zagadaj po prostu jak będziesz na wizycie o zwolnienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, wczoraj było o ogórkach małosolnych, to dzisiaj podbijam stawkę o zimną maślankę prosto z lodówki 😊❤️

Prawie litr jej od rana wypiłam 😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm małosolnych bym zjadła... Chociaż w sumie mam maślankę to może się napije 😂 ja z zachcianek to tylko soczyste owoce 😂 arbuz, ananas... W sumie też truskawki 😂 ale dostałam sokowirówkę więc już całkiem szaleje 😂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje samopoczucie tak sobie, codzienne mdłości i okropne zmęczenie, do niczego się nie nadaje już 😅

Rosalie - mam tak samo, niby umowę mam na czas nieokreślony ale w praktyce nie będę mieć do czego wracać, u nas nie lubi się osób posiadających życie prywatne, od razu na czarna listę 😂 ale i tak już od jakiegoś czasu chciałam zmienić pracę, tylko trzymało mnie właśnie to, że wiedziałam, że będę chciała zajść w ciążę 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam na czas okreslony i wygasnie rok po porodzie, wiec z koncem macierzyskiego i rodzicielskiego. Pracuje tu pol roku, wiec nie ma szans, ze przedluza, nie mam sie co ludzic nawet 😅

No wlasnie chyba podpytam o zwolnienie na wizycie, powiem o tym stresie itp., bo martwie sie, ze moze zaszkodzic

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, to faktycznie brak Ci motywacji skoro wiesz że powrotu nie ma... Nie dziwie się, też miałabym z tym problem

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, to faktycznie brak Ci motywacji skoro wiesz że powrotu nie ma... Nie dziwie się, też miałabym z tym problem

No pewnie, nie chce mi sie po prostu, bo i po co? Zobaczymy, co gin powie za tydzien, raczej nie dostane tak szybko 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od lekarza. Jeden stwierdzi że ciąża to nie choroba a drugiemu będzie to bez różnicy i da od razu

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Ponoć mnóstwo kobiet prosi o zwolnienie już w 6 tygodniu.

Rosalie lubi tę wiadomość

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ