Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze akurat 😅 moge im dac z 3 czy max 4 tygodnie, zeby kogos znalezli czy cos i tyle, spadam, bo bez sensu 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na wizycie już pytał czy chce 😂

Rosalie lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ile zależy od lekarza 😂 moja z łaska zaproponowała sprawdzenie czy faktycznie w ciąży jestem ale nie osobiście tylko wystawiła skierowanie na usg 😂 podejrzewam że będę musiała ją błagać o zwolnienie, ale to się zaczne martwić za te 4 miesiące 😂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia/miesiąca "planujecie" pójście na l4?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:

Ja jestem na swoim więc, po prostu muszę doczekać do końca zlecen w tym sezonie ślubnym ;)

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja chcialam gdzies do konca wrzesnia pracowac, ale jako ze same problemy, to max do konca lipca najchetniej

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam o końcówce września, to będzie 26 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maślanki to ja wczoraj i dzisiaj piłam koktajl. Truskawki z kefirem. Pychota🥰
    Muszę sobie jakoś urozmaicić moją bułkową dietę, bo za daleko bym tak nie pojechała. Żołądek już tak trochę lepiej mam wrażenie. 🙂

W ogóle to mi się cera pogorszyła. Mam nadzieję, że to się zaraz unormuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 16:12

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Co do maślanki to ja wczoraj i dzisiaj piłam koktajl. Truskawki z kefirem. Pychota🥰
    Muszę sobie jakoś urozmaicić moją bułkową dietę, bo za daleko bym tak nie pojechała. Żołądek już tak trochę lepiej mam wrażenie. 🙂

W ogóle to mi się cera pogorszyła. Mam nadzieję, że to się zaraz unormuje.

Cieszę się, że czujesz się lepiej 😊

Co do cery, to możemy zbić sobie piątkę... Moja zawsze reagowała słabo na połączenie makijażu z wysokimi temperaturami, ale teraz zdecydowanie się pogorszyło :/

Czekam cały czas na tę promienną cerę i piękne włosy w ciąży i nie wiem, czy się doczekam, jak patrzę w lustro, to mam wątpliwości 😂

Belie lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera tak średnio, dziś wstałam z kilkoma niespodziankami na twarzy, wcześniej bez zmian. No i siedzimy w ogródku, a ja pękam z przejedzenia 🙈 Mdłości przeszły to trzeba było się najeść na zapas 🤣🤣

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też czekam na promienną cerę 🤣🤣

Dip dobrze że mdłości przeszły ☺️

Kasienka22, Dip88 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja mam ta promienna cere :D nic mi nie wyskakuje, wszystko pieknie :D

Belie, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję pracować do początku sierpnia,pracuje w fundacji z dziećmi niepełnosprawnymi i jedno ze nie chce zaburzać pracy szkoły od września,drugie,że sama specyfika pracy jednak rozsądnie wskazuje na zwolnienie.

Ja wcinam pomidory z jogurtem, truskawki i mięcho,ser żółty, wędlina słodycze mogą dla mnie nie istnieć.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na promienną cere 😅 Strasznie pogorszyła mi się cera, ale cóż tu zrobić 🤷🏽‍♀️
    Ja jeszcze nie mam dużych zachcianek, od czasu do czasu najdzie mnie na coś ochota i tyle 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie jestem wielką fanką słodyczy, ale teraz mnie w ogóle nie ciągnie. O dziwo teraz chętniej jem mięso 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja planuję pracować do początku sierpnia,pracuje w fundacji z dziećmi niepełnosprawnymi i jedno ze nie chce zaburzać pracy szkoły od września,drugie,że sama specyfika pracy jednak rozsądnie wskazuje na zwolnienie.

Ja wcinam pomidory z jogurtem, truskawki i mięcho,ser żółty, wędlina słodycze mogą dla mnie nie istnieć.

Mam tak samo ze słodyczami, a bałam się, że będę je w ciąży pochłaniać kilogramami 😊

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam tak samo ze słodyczami, a bałam się, że będę je w ciąży pochłaniać kilogramami 😊
    Mam podobnie 😉 Słodycze coś mi nie wchodzą, a zawsze to była moja słabość 🙈

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Ania_911202 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, przypominam się znów 😊 poszłam na Waszą radą i głosem rozumu, i umówiłam się na wizytę. Bylam w piątek (dzięki Bogu, od piątku śpię spokojniej xd) widziałam to maleństwo, i mam nadzieję jej bijące serduszko ❤️ w dniu badania było 7+5, dzidzia około 6,8 mm i 141pm. Z badania wynika, że ciąża jest "tydzień młodsza, bo wyszło dokładnie 6+5, ale tak jak wspominałam wcześniej, coś dziwnego się zadziała o owu była jakiś tydzień później więc może by się wszystko zgadzało... Kolejna wizyta 21 czerwca więc cierpliwie czekamy.... A no i jak czytam o Waszych mdłościach.... O zgrozo w pierwszej ciąży pół grudnia i stycznia naglam tylko mandarynka bo po nich nie było mi nie dobrze xd a teraz, gdyby nie zdjęcia nie wiedziałabym,ze jestem w ciąży ❤️

Kasiekkk, Marcelq, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_911202 wrote:
    Cześć Kobietki, przypominam się znów 😊 poszłam na Waszą radą i głosem rozumu, i umówiłam się na wizytę. Bylam w piątek (dzięki Bogu, od piątku śpię spokojniej xd) widziałam to maleństwo, i mam nadzieję jej bijące serduszko ❤️ w dniu badania było 7+5, dzidzia około 6,8 mm i 141pm. Z badania wynika, że ciąża jest "tydzień młodsza, bo wyszło dokładnie 6+5, ale tak jak wspominałam wcześniej, coś dziwnego się zadziała o owu była jakiś tydzień później więc może by się wszystko zgadzało... Kolejna wizyta 21 czerwca więc cierpliwie czekamy.... A no i jak czytam o Waszych mdłościach.... O zgrozo w pierwszej ciąży pół grudnia i stycznia naglam tylko mandarynka bo po nich nie było mi nie dobrze xd a teraz, gdyby nie zdjęcia nie wiedziałabym,ze jestem w ciąży ❤️

U nas też na badaniu było 6+5 :) Ale to dobrze, że jednak nie poszłaś wcześniej,bo jak ciąża młodsza, to mogłoby zarodka jeszcze nie być widać i byś się tylko denerwowała niepotrzebnie. Rośnijcie zdrowo ❤️

Ania_911202 lubi tę wiadomość

• Ania_911202 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U nas też na badaniu było 6+5 :) Ale to dobrze, że jednak nie poszłaś wcześniej,bo jak ciąża młodsza, to mogłoby zarodka jeszcze nie być widać i byś się tylko denerwowała niepotrzebnie. Rośnijcie zdrowo ❤️
    Dziekujemy ❤️ i wzajemnie 😍

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ