Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie, żebym zbyt długo nie była spokojna zaczęły spływać badania krwi. Poza tym, że mam jakiś stan zapalny (podejrzewam pęcherz lub infekcję pochwy), to moje TSH mimo syplementowania hormonów tarczycy euthyroxem zamiast spadać wzrosło z 2,97 do 4,09. Teraz będę siedzieć i się denerwować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 14:32
-
Kasiekkk wrote:U mnie, żebym zbyt długo nie była spokojna zaczęły spływać badania krwi. Poza tym, że mam jakiś stan zapalny (podejrzewam pęcherz lub infekcję pochwy), to moje TSH mimo syplementowania tarczycy euthyroxem zamiast spadać wzrosło z 2,97 do 4,09. Teraz będę siedzieć i się denerwować
-
nick nieaktualnyNo właśnie dopiero 23-ego, ale i tak zapisałam się do endokrynologa na pojutrze, bo wcale nie mam pewności, czy ta moja ginekolog i tak mnie do niego nie wyśle.
Obecnie biorę euthyrox 12,5 mikrograma na dobę, czyli pół tabletki tej najniższej dawki i trochę mnie martwi, że mimo to jest wzrost i to już ponad normę nawet bez ciąży
Oczywiście może być to związane z tym, że preparaty z żelazem zaburzają wchłanianie tego leku i można je przyjmować 4-6 godzin od euthyroxu, a ja brałam po jakichś 2 godzinach, bo nie wiedziałam do tej pory, że to ma znaczenie. -
nick nieaktualnyRosalie wrote:Kobieta twierdzila, ze za wczesnie, aczkolwiek nawet sie niczego nie dopatrywala, nieogarnieta strasznie
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Ale na usg faktycznie wygląda na maleństwo, tak na pierwszy rzut oka nawet mniejsze od pęcherzyka żółtkowego. Pewnie miała babeczka racje, że ciąża młodsza, ale to nawet mierząc sam pęcherzyk ciążowy można wstępnie oszacować wiek. Mierzyła go?
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Zmierzyla caly pecherzyk ciazowy 1,43 cm
To internety mówią, że to 6+3 Czyli wszystko jest ok, zgodne z suwaczkiem Zarodek powinien mieć w tym czasie 3-4mm, czyli faktycznie mogło być jeszcze za wcześnie na serduszko. Kiedy planujesz następną wizytę?Rosalie lubi tę wiadomość
-
Juz sie zestrosowalabym tylko... mialam umowiona wizyte na za tydzien, ale juz sama nie wiem, czy isc, bo to jest jako zwykla usluga 'ginekolog' i nie wiem czy ta babaczka mnie przyjmie w kontekscie ciazy, ale chyba pojde i sprobuje, bo zmartwilam sie... dobrze, ze chociaz dobrze zagniezdzone
-
Rosalie, nie denerwuj się tylko bo nie masz czym luxmed ma taki a nie inny sprzęt potwierdzam słowa Kasiekkk, mój kropek miał 3.8mm i serduszko na usg biło ale każdy organizm jest inny najważniejsze że jest we właściwym miejscu jeśli to była tylko wizyta ginekologa to mogła być dr oszczędna. U mnie więcej się dowiedziałam z wizyty usg przed 10 tygodniem ciąży. Na wizycie u gin wcale nie mam usg robionego
Kasiekkk, ja bym poszła do endokrynologa. Może zwiększy Ci dawke leku. Nie wiem czy gdzieś nie czytałam że w czasie ciąży tsh nie idzie w górę? -
Kasiekkk wrote:To internety mówią, że to 6+3 Czyli wszystko jest ok, zgodne z suwaczkiem Zarodek powinien mieć w tym czasie 3-4mm, czyli faktycznie mogło być jeszcze za wcześnie na serduszko. Kiedy planujesz następną wizytę?
Kasiek, a jeśli mogę zapytać gdzie sprawdzasz te wymiary?
Bo ja byłam na usg 6+4 i CRL = 7,3mm , zoltkowy 4*3,3mm , ciążowy 20,4*18*14 i doktor powiedziała ze ciąża wyglada na 6+3. Wydaje mi się jednak ze wymiary odpowiadają starszej ciąży 🧐25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nulka_23 wrote:Rosalie, nie denerwuj się tylko bo nie masz czym luxmed ma taki a nie inny sprzęt potwierdzam słowa Kasiekkk, mój kropek miał 3.8mm i serduszko na usg biło ale każdy organizm jest inny najważniejsze że jest we właściwym miejscu jeśli to była tylko wizyta ginekologa to mogła być dr oszczędna. U mnie więcej się dowiedziałam z wizyty usg przed 10 tygodniem ciąży. Na wizycie u gin wcale nie mam usg robionego
Kasiekkk, ja bym poszła do endokrynologa. Może zwiększy Ci dawke leku. Nie wiem czy gdzieś nie czytałam że w czasie ciąży tsh nie idzie w górę?
Jak u Ciebie bylo, to u mnie tez juz powinno bycWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 15:13
-
Rosalie gratuluję wizyty 😊 najważniejsze że zarodek dobrze się zagnieździł 😊
Jeśli chodzi o luxmed to wejdź na portal pacjenta, wklikaj się w badanie USG i powinnaś mieć plik tekstowy do pobrania z opisem z badania 🙂 może coś tam napisała.
U mnie Crl 5,2mm i lekarz stwierdził ciążę 6+2 (2 dni młodsza niż od terminu ostatniej miesiączki)
Kasiek, tez odebrałam wczoraj wyniki krwi i moje tsh też niestety podwyższone, dodatkowo dwa parametry w morfologii troszeczkę za niskie. Wizyta dopiero za 8 dni 😒Rosalie lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:Rosalie gratuluję wizyty 😊 najważniejsze że zarodek dobrze się zagnieździł 😊
Jeśli chodzi o luxmed to wejdź na portal pacjenta, wklikaj się w badanie USG i powinnaś mieć plik tekstowy do pobrania z opisem z badania 🙂 może coś tam napisała.
U mnie Crl 5,2mm i lekarz stwierdził ciążę 6+2 (2 dni młodsza niż od terminu ostatniej miesiączki)
Kasiek, tez odebrałam wczoraj wyniki krwi i moje tsh też niestety podwyższone, dodatkowo dwa parametry w morfologii troszeczkę za niskie. Wizyta dopiero za 8 dni 😒
pojde do tej drugiej za tydzien i koniec. -
Rosalie wrote:No wlasnie to akurat bylo jako prowadzenie ciazy... mysle, ze ta baba po prostu beznadziejna. Przelozylam pobieranie krwi na jutro rano, pojde we wtorek do tamtej na wizyte, powiem, ze chce u niej prowadzic i dlatego tak wbilam, moze mnie nie odesle z niczym
Jak u Ciebie bylo, to u mnie tez juz powinno byc -
Rosalie wrote:No wlasnie to akurat bylo jako prowadzenie ciazy... mysle, ze ta baba po prostu beznadziejna. Przelozylam pobieranie krwi na jutro rano, pojde we wtorek do tamtej na wizyte, powiem, ze chce u niej prowadzic i dlatego tak wbilam, moze mnie nie odesle z niczym
Jak u Ciebie bylo, to u mnie tez juz powinno byc
Ja byłam na zwykłej wizycie, nie na prowadzeniu ciąży i żadnego problemu nie było 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Rosalie wrote:Napisala tylko "kontrola za 2 tygodnie z wynikami, poinformowana o swoim stanie i postepowaniu". DRAMAT
pojde do tej drugiej za tydzien i koniec.
A dodała chociaż badanke usg do portalu? Jak wklikasz się w wizytę to powinny Ci się wyświetlić wszystkie skierowania z tej wizyty + usg transwaginalne a tam powinien być cały opis usg. Zawsze mialam ten opis, nawet jak to było zwykle coroczne usg 🤔
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ja myślę że Rasalie przeżywasz teraz to co ja w tamtym tygodniu. Na pierwszej wizycie u ginekolog nie miałam robionego usg, poinformowała mnie tylko że mam brać witaminy i wypisała skierowanie na usg ciąży do 10 tygodnia. Dopiero na tym usg dowiedziałam się że jest serduszko, że kropek jest we właściwym miejscu i ile ma mm. Teraz byłam znowu na wizycie u ginekolog i znowu same suche zalecenia i skierowanie na usg w 11-14 tygodniu