Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, żebym zbyt długo nie była spokojna zaczęły spływać badania krwi. Poza tym, że mam jakiś stan zapalny (podejrzewam pęcherz lub infekcję pochwy), to moje TSH mimo syplementowania hormonów tarczycy euthyroxem zamiast spadać wzrosło z 2,97 do 4,09. Teraz będę siedzieć i się denerwować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 14:32

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    20210615-141410.jpg

Piękny kropek! A serduszko bije?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U mnie, żebym zbyt długo nie była spokojna zaczęły spływać badania krwi. Poza tym, że mam jakiś stan zapalny (podejrzewam pęcherz lub infekcję pochwy), to moje TSH mimo syplementowania tarczycy euthyroxem zamiast spadać wzrosło z 2,97 do 4,09. Teraz będę siedzieć i się denerwować :/
    Nie martw sie, kiedy masz wizyte kontrolna? Bierzesz juz cos na ta tarczyce? Ja tez mialam dosyc wysoko, 2,7, ciekawe czy mi tez nie polecialo 🙈 dowiem sie niedlugo, ale napewno lekarz cos na to zaradzi!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Piękny kropek! A serduszko bije?
    Kobieta twierdzila, ze za wczesnie, aczkolwiek nawet sie niczego nie dopatrywala, nieogarnieta strasznie

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dopiero 23-ego, ale i tak zapisałam się do endokrynologa na pojutrze, bo wcale nie mam pewności, czy ta moja ginekolog i tak mnie do niego nie wyśle.

Obecnie biorę euthyrox 12,5 mikrograma na dobę, czyli pół tabletki tej najniższej dawki i trochę mnie martwi, że mimo to jest wzrost i to już ponad normę nawet bez ciąży :/

Oczywiście może być to związane z tym, że preparaty z żelazem zaburzają wchłanianie tego leku i można je przyjmować 4-6 godzin od euthyroxu, a ja brałam po jakichś 2 godzinach, bo nie wiedziałam do tej pory, że to ma znaczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kobieta twierdzila, ze za wczesnie, aczkolwiek nawet sie niczego nie dopatrywala, nieogarnieta strasznie
    A podała długość zarodka? Serduszko zwykle jest widoczne przy CRL około 5mm, ale Nulkowe maleństwo miało z tego co pamiętam przy 3,8mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na usg faktycznie wygląda na maleństwo, tak na pierwszy rzut oka nawet mniejsze od pęcherzyka żółtkowego. Pewnie miała babeczka racje, że ciąża młodsza, ale to nawet mierząc sam pęcherzyk ciążowy można wstępnie oszacować wiek. Mierzyła go?

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie piękny kropek, niech rośnie zdrowo ❤️

Rosalie lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ale na usg faktycznie wygląda na maleństwo, tak na pierwszy rzut oka nawet mniejsze od pęcherzyka żółtkowego. Pewnie miała babeczka racje, że ciąża młodsza, ale to nawet mierząc sam pęcherzyk ciążowy można wstępnie oszacować wiek. Mierzyła go?
    Zmierzyla caly pecherzyk ciazowy 1,43 cm

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Zmierzyla caly pecherzyk ciazowy 1,43 cm

To internety mówią, że to 6+3 :) Czyli wszystko jest ok, zgodne z suwaczkiem ;) Zarodek powinien mieć w tym czasie 3-4mm, czyli faktycznie mogło być jeszcze za wcześnie na serduszko. Kiedy planujesz następną wizytę?

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie zestrosowalabym tylko... mialam umowiona wizyte na za tydzien, ale juz sama nie wiem, czy isc, bo to jest jako zwykla usluga 'ginekolog' i nie wiem czy ta babaczka mnie przyjmie w kontekscie ciazy, ale chyba pojde i sprobuje, bo zmartwilam sie... dobrze, ze chociaz dobrze zagniezdzone

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, nie denerwuj się tylko bo nie masz czym :) luxmed ma taki a nie inny sprzęt ;) potwierdzam słowa Kasiekkk, mój kropek miał 3.8mm i serduszko na usg biło ale każdy organizm jest inny :) najważniejsze że jest we właściwym miejscu :) jeśli to była tylko wizyta ginekologa to mogła być dr oszczędna. U mnie więcej się dowiedziałam z wizyty usg przed 10 tygodniem ciąży. Na wizycie u gin wcale nie mam usg robionego :)

Kasiekkk, ja bym poszła do endokrynologa. Może zwiększy Ci dawke leku. Nie wiem czy gdzieś nie czytałam że w czasie ciąży tsh nie idzie w górę?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To internety mówią, że to 6+3 :) Czyli wszystko jest ok, zgodne z suwaczkiem ;) Zarodek powinien mieć w tym czasie 3-4mm, czyli faktycznie mogło być jeszcze za wcześnie na serduszko. Kiedy planujesz następną wizytę?

Kasiek, a jeśli mogę zapytać gdzie sprawdzasz te wymiary?
    Bo ja byłam na usg 6+4 i CRL = 7,3mm , zoltkowy 4*3,3mm , ciążowy 20,4*18*14 i doktor powiedziała ze ciąża wyglada na 6+3. Wydaje mi się jednak ze wymiary odpowiadają starszej ciąży 🧐

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, nie denerwuj się tylko bo nie masz czym :) luxmed ma taki a nie inny sprzęt ;) potwierdzam słowa Kasiekkk, mój kropek miał 3.8mm i serduszko na usg biło ale każdy organizm jest inny :) najważniejsze że jest we właściwym miejscu :) jeśli to była tylko wizyta ginekologa to mogła być dr oszczędna. U mnie więcej się dowiedziałam z wizyty usg przed 10 tygodniem ciąży. Na wizycie u gin wcale nie mam usg robionego :)

Kasiekkk, ja bym poszła do endokrynologa. Może zwiększy Ci dawke leku. Nie wiem czy gdzieś nie czytałam że w czasie ciąży tsh nie idzie w górę?
    No wlasnie to akurat bylo jako prowadzenie ciazy... mysle, ze ta baba po prostu beznadziejna. Przelozylam pobieranie krwi na jutro rano, pojde we wtorek do tamtej na wizyte, powiem, ze chce u niej prowadzic i dlatego tak wbilam, moze mnie nie odesle z niczym

Jak u Ciebie bylo, to u mnie tez juz powinno byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 15:13

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie gratuluję wizyty 😊 najważniejsze że zarodek dobrze się zagnieździł 😊
    Jeśli chodzi o luxmed to wejdź na portal pacjenta, wklikaj się w badanie USG i powinnaś mieć plik tekstowy do pobrania z opisem z badania 🙂 może coś tam napisała.

U mnie Crl 5,2mm i lekarz stwierdził ciążę 6+2 (2 dni młodsza niż od terminu ostatniej miesiączki)

Kasiek, tez odebrałam wczoraj wyniki krwi i moje tsh też niestety podwyższone, dodatkowo dwa parametry w morfologii troszeczkę za niskie. Wizyta dopiero za 8 dni 😒

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Rosalie gratuluję wizyty 😊 najważniejsze że zarodek dobrze się zagnieździł 😊
    Jeśli chodzi o luxmed to wejdź na portal pacjenta, wklikaj się w badanie USG i powinnaś mieć plik tekstowy do pobrania z opisem z badania 🙂 może coś tam napisała.

U mnie Crl 5,2mm i lekarz stwierdził ciążę 6+2 (2 dni młodsza niż od terminu ostatniej miesiączki)

Kasiek, tez odebrałam wczoraj wyniki krwi i moje tsh też niestety podwyższone, dodatkowo dwa parametry w morfologii troszeczkę za niskie. Wizyta dopiero za 8 dni 😒
    Napisala tylko "kontrola za 2 tygodnie z wynikami, poinformowana o swoim stanie i postepowaniu". DRAMAT
    pojde do tej drugiej za tydzien i koniec.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No wlasnie to akurat bylo jako prowadzenie ciazy... mysle, ze ta baba po prostu beznadziejna. Przelozylam pobieranie krwi na jutro rano, pojde we wtorek do tamtej na wizyte, powiem, ze chce u niej prowadzic i dlatego tak wbilam, moze mnie nie odesle z niczym

No ja do swojej ginekolog też chodzę na wizyty nazwane prowadzenie ciąży ale usg na nich nie mam:) różnica jest taka że przed wizytą mam spotkanie z położną która uzupełnia kartę ciąży :)

• Kasienka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Ja byłam na zwykłej wizycie, nie na prowadzeniu ciąży i żadnego problemu nie było 😊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Napisala tylko "kontrola za 2 tygodnie z wynikami, poinformowana o swoim stanie i postepowaniu". DRAMAT
    pojde do tej drugiej za tydzien i koniec.

A dodała chociaż badanke usg do portalu? Jak wklikasz się w wizytę to powinny Ci się wyświetlić wszystkie skierowania z tej wizyty + usg transwaginalne a tam powinien być cały opis usg. Zawsze mialam ten opis, nawet jak to było zwykle coroczne usg 🤔

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że Rasalie przeżywasz teraz to co ja w tamtym tygodniu. Na pierwszej wizycie u ginekolog nie miałam robionego usg, poinformowała mnie tylko że mam brać witaminy i wypisała skierowanie na usg ciąży do 10 tygodnia. Dopiero na tym usg dowiedziałam się że jest serduszko, że kropek jest we właściwym miejscu i ile ma mm. Teraz byłam znowu na wizycie u ginekolog i znowu same suche zalecenia i skierowanie na usg w 11-14 tygodniu

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ