X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Podbijam wachlarz objawow, od kilku dni slinie sie jak buldog na sama mysl o smacznych rzeczach 🙈
    O weź nie mów 🙈 Mam to samo, wczoraj od sąsiadów w południe w ogródku grilla poczułam to mój zaraz musiał lecieć do sklepu i „chwile” później wciągłam 4 kiełbaski z musztardą 😱… taką mega ochotę miałam 🤤 Do wieczora zdychałam z przejedzenia, normalnie to z 2 bym zjadła 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O weź nie mów 🙈 Mam to samo, wczoraj od sąsiadów w południe w ogródku grilla poczułam to mój zaraz musiał lecieć do sklepu i „chwile” później wciągłam 4 kiełbaski z musztardą 😱… taką mega ochotę miałam 🤤 Do wieczora zdychałam z przejedzenia, normalnie to z 2 bym zjadła 🤦🏼‍♀️
    Haha, siostro! Ja tez w weekend turbo obzarstwo, bo takie smaki byly... 🤤🤤🤤

Dip, to Ty chyba mialas atak na mcdonalda? Dobrze pamietam? 😅 dotarlas? 🤔

Mnie od slodkiego odrzucilo, ale ostatnio zaczyna mnie nachodzic na paczka 🤤 i niestety po czeresniach mam mega mdlosci 🥺 ale i tak wcinam, bo mamy swoje i zaraz nie bedzie, trudno, najwyzej wyleca 🤣

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    A ja już idę spać 🤣 ledwo wytrzymałam do 21 🤣
    Dobranoc 🥱 ja tez niedlugo padne, juz ziewam jak szalona 🙈

Belie lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Haha, siostro! Ja tez w weekend turbo obzarstwo, bo takie smaki byly... 🤤🤤🤤

Dip, to Ty chyba mialas atak na mcdonalda? Dobrze pamietam? 😅 dotarlas? 🤔

Mnie od slodkiego odrzucilo, ale ostatnio zaczyna mnie nachodzic na paczka 🤤 i niestety po czeresniach mam mega mdlosci 🥺 ale i tak wcinam, bo mamy swoje i zaraz nie bedzie, trudno, najwyzej wyleca 🤣
    Dotarłam wtedy 🙈 Mi ostatnio też ze słodkim nie po drodze, a w poprzednich ciążach mogłabym jechać tylko na słodkim 😂 Bardziej za mną chodzą jakieś fast foody albo mięso. Jutro robię mielone, bo też za mną chodzą, dziś nie podołałam bo strasznie gorąco było i dałam sobie spokój. Jutro zrobię więcej, bo od środy u nas po 30 stopni ma być i napewno nie będę stała przy garach, bo padnę 🙈 Tylko musze buraczki jeszcze kupić 🤤
    W ogóle pisałyście ostatnio o wadze, ja startowałam z 59 kg, dziś 62 kg, także ten … 🤭

Rosalie, Marcelq lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was,uff,ja dziś w biegu praca,zebranie w szkole,jakieś inne pierdoły, też już padam na ryjek. Oj ja zdecydowanie ku radości mojego męża podzielać zaczęłam jego mięsne i ostre smaki. A w międzyczasie truskawki i arbuz...a potem 3-4 razy spacer do WC w nocy 🤷😜

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wstawania do toalety w nocy, to ja dzisiaj obudziłam się o 4 z silną potrzebą siku, ale jako że jestem strasznym leniem, to uznałam, że nie ma mowy, żeby coś tak pospolitego, jak potrzeba oddania moczu ściągnęła mnie z łóżka. No i udało mi się zasnąć, ale jak poderwało mnie o 6, to dosłownie biegłam już do łazienki 😂😂

Dipp, nie przejmuj się wagą, większość z tego, to pewnie jedzonko zalegające w jelitach, zwłaszcza jak masz teraz większy apetyt, a całą resztę zrzucisz po ciąży ;) Były już pomysły dotyczące grupy dla odchudzających się mamuś :D

Zamówiłam "dla męża" body na dzień ojca. Wiem, że to głupie, bo dziecka jeszcze nie ma na świecie, a i mój mąż nie wciśnie się w tego bodziaka, ale do tego dostanie koszulkę dla siebie, a bodziak po prostu jest przeuroczy i musiałam go kupić!

https://www.spodlady.com/prod_21217_Bodziak_Najbardziej_w_tacie_kocham_wszystko.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 22:16

Rosalie, Eve, Dip88, nulka_23 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, widzialam to body, jest piekne! U nas body wjechalo z informacja, ze zostanie tatusiem 😍 srednio docenione, ale chociaz ja mialam przyjemnosc 🙈

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są małe przyjemności, które trzeba sobie robić. A dziecko już jest,tylko musi dorosnąć do tych ubranek😜

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam, że zbliża się dzień ojca 🙈🤣🤣

Bodziak cudny 😍

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nasze brzuchatki 🥰 mam pytanie sprawdzalyscie szyjke po owualcji kiedy u Was doszło do zamkniecia ? U mnie 4dpo i nadal otwarta .

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie do słodyczy, o dziwo. 😁

Ja nie sprawdzałam nigdy szyjki, kompletnie się na tym nie znam. 🙂

Chyba za krótko spałam, bo nie mogłam się podnieść rano 🤣

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Nareszcie dzien pierwszej wizyty! 😍 jeszcze tylko 5 godzin! Ale zlecialo! Milego dnia dziewczyny! 🥰

Alis, ja tez nie sprawdzalam, to nie podpowiem nic, nie ogarnialam tego 😅

Eve, Kasiekkk, Dip88, Iskra444, Marcelq lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochane nasze brzuchatki 🥰 mam pytanie sprawdzalyscie szyjke po owualcji kiedy u Was doszło do zamkniecia ? U mnie 4dpo i nadal otwarta .
    U mnie odrazu po owu zaczynała się zamykać i zazwyczaj dzień po była średnio zamknięta albo odrazu się zamykała. Ogólnie to 1-2 dni po owu.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    U mnie odrazu po owu zaczynała się zamykać i zazwyczaj dzień po była średnio zamknięta albo odrazu się zamykała. Ogólnie to 1-2 dni po owu.

Czyli szansa na ciążę u mnie marne :(

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie trzymam kciuki i melduj jak sytuacja!

Ja szyjki nigdy nie badałam. Wystarczyła mi temperatura i testy owu.

Belie, ja mam tak codziennie😂 wstanie z łóżka to dla mnie tragedia...

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, u mnie tak na pewno zamknięta była dopiero 7dpo, wcześniej tak średnio, nie otwarta, nie zamknięta.

I nie że szanse marne, bo każdy organizm jest inny i nie reaguje tak samo szybko na zmiany hormonalne :) Szanse są dopóki nie ma 🐵

Byłam dzisiaj na badaniach krwi I trymestru. Masakra, było mi niedobrze, kręciło się w głowie, nie ogarniałam co ode mnie chcą, a na koniec 5 fiolek krwi ze mnie ściągnęli w tym jedną taką sporą.

Teraz już wreszcie w domu jestem, miałam wrażenie, że trwało to wieczność. Idę zaraz na poranną drzemkę 😂 Ogarnęłam, że jak śpię rano, to nie mam mdłości, jak od rana się kręcę i muszę coś załatwić, to poranki są dla mnie bardzo ciężkie.

A, Belie, dołączam do grona bolący brzuch w ciąży, prawie nic jeść nie mogę, żeby mnie później nie skręcało z bólu. Spoko jest póki co po kanapkach z serem, na więcej nawet nie mam ochoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 08:53

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Czyli szansa na ciążę u mnie marne :(
    Ciężko powiedzieć. U mnie tak było zazwyczaj w każdym cyklu, w tych nie ciążowych też 🤷🏻‍♀️ Ogólnie to szyjka napewno powinna się zamknąć jak dojdzie do zagnieżdżenia, a czy wcześniej może być otwarta tego nie wiem.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Tego sie bede trzymac dziewczyny! Troche odbije pileczke, zeby nie bylo, ale ogolnie to musze miec to gdzies, nie moj cyrk, nie moje malpy, jak to mowia 🙈 niech sie tam uzeraja ile chca, a ja sie zwine za jakies 1,5msc 😎
    Tak trzymaj właśnie! Nie ma co, naprawdę stres niepotrzebny może dużo zaszkodzić, a po co to Wam ;)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny siedzę dziś i nie kontaktuje 🥴 Mały mi od 3 do 6:30 nie dał spać. Co 20-30 min budził się i z pokoju wołał „Mama?”, a ja z sypialni „Jestem, śpimy jeszcze” i tak w kółko 😵‍💫 Po 6 wzięłam go do siebie i przed 8 wstaliśmy 🤦🏼‍♀️ Albo przez to że gorąco albo wychodzi mu kolejna 5-tka albo to i to 😅 Jak gdzieś nie usnę na siedząco to będzie super 😂

Rosalie kciuki za wizytę ✊✊ Jeszcze chwila 😊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    W ogóle dziewczyny siedzę dziś i nie kontaktuje 🥴 Mały mi od 3 do 6:30 nie dał spać. Co 20-30 min budził się i z pokoju wołał „Mama?”, a ja z sypialni „Jestem, śpimy jeszcze” i tak w kółko 😵‍💫 Po 6 wzięłam go do siebie i przed 8 wstaliśmy 🤦🏼‍♀️ Albo przez to że gorąco albo wychodzi mu kolejna 5-tka albo to i to 😅 Jak gdzieś nie usnę na siedząco to będzie super 😂

Rosalie kciuki za wizytę ✊✊ Jeszcze chwila 😊

Biedna! Może jak młody nie spał, to też padnie jakoś w ciągu dnia, to i Ty byś się mogła wtedy zdrzemnąć.

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ