Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego sie bede trzymac dziewczyny! Troche odbije pileczke, zeby nie bylo, ale ogolnie to musze miec to gdzies, nie moj cyrk, nie moje malpy, jak to mowia 🙈 niech sie tam uzeraja ile chca, a ja sie zwine za jakies 1,5msc 😎

Dip88, Belie lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Tego sie bede trzymac dziewczyny! Troche odbije pileczke, zeby nie bylo, ale ogolnie to musze miec to gdzies, nie moj cyrk, nie moje malpy, jak to mowia 🙈 niech sie tam uzeraja ile chca, a ja sie zwine za jakies 1,5msc 😎
    I tak w stresowych sytuacjach sobie powtarzaj, najlepsze podejście. Dasz radę 💪

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wachlarz objawow, od kilku dni slinie sie jak buldog na sama mysl o smacznych rzeczach 🙈

Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już idę spać 🤣 ledwo wytrzymałam do 21 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Podbijam wachlarz objawow, od kilku dni slinie sie jak buldog na sama mysl o smacznych rzeczach 🙈
    O weź nie mów 🙈 Mam to samo, wczoraj od sąsiadów w południe w ogródku grilla poczułam to mój zaraz musiał lecieć do sklepu i „chwile” później wciągłam 4 kiełbaski z musztardą 😱… taką mega ochotę miałam 🤤 Do wieczora zdychałam z przejedzenia, normalnie to z 2 bym zjadła 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O weź nie mów 🙈 Mam to samo, wczoraj od sąsiadów w południe w ogródku grilla poczułam to mój zaraz musiał lecieć do sklepu i „chwile” później wciągłam 4 kiełbaski z musztardą 😱… taką mega ochotę miałam 🤤 Do wieczora zdychałam z przejedzenia, normalnie to z 2 bym zjadła 🤦🏼‍♀️
    Haha, siostro! Ja tez w weekend turbo obzarstwo, bo takie smaki byly... 🤤🤤🤤

Dip, to Ty chyba mialas atak na mcdonalda? Dobrze pamietam? 😅 dotarlas? 🤔

Mnie od slodkiego odrzucilo, ale ostatnio zaczyna mnie nachodzic na paczka 🤤 i niestety po czeresniach mam mega mdlosci 🥺 ale i tak wcinam, bo mamy swoje i zaraz nie bedzie, trudno, najwyzej wyleca 🤣

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    A ja już idę spać 🤣 ledwo wytrzymałam do 21 🤣
    Dobranoc 🥱 ja tez niedlugo padne, juz ziewam jak szalona 🙈

Belie lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Haha, siostro! Ja tez w weekend turbo obzarstwo, bo takie smaki byly... 🤤🤤🤤

Dip, to Ty chyba mialas atak na mcdonalda? Dobrze pamietam? 😅 dotarlas? 🤔

Mnie od slodkiego odrzucilo, ale ostatnio zaczyna mnie nachodzic na paczka 🤤 i niestety po czeresniach mam mega mdlosci 🥺 ale i tak wcinam, bo mamy swoje i zaraz nie bedzie, trudno, najwyzej wyleca 🤣
    Dotarłam wtedy 🙈 Mi ostatnio też ze słodkim nie po drodze, a w poprzednich ciążach mogłabym jechać tylko na słodkim 😂 Bardziej za mną chodzą jakieś fast foody albo mięso. Jutro robię mielone, bo też za mną chodzą, dziś nie podołałam bo strasznie gorąco było i dałam sobie spokój. Jutro zrobię więcej, bo od środy u nas po 30 stopni ma być i napewno nie będę stała przy garach, bo padnę 🙈 Tylko musze buraczki jeszcze kupić 🤤
    W ogóle pisałyście ostatnio o wadze, ja startowałam z 59 kg, dziś 62 kg, także ten … 🤭

Rosalie, Marcelq lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was,uff,ja dziś w biegu praca,zebranie w szkole,jakieś inne pierdoły, też już padam na ryjek. Oj ja zdecydowanie ku radości mojego męża podzielać zaczęłam jego mięsne i ostre smaki. A w międzyczasie truskawki i arbuz...a potem 3-4 razy spacer do WC w nocy 🤷😜

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wstawania do toalety w nocy, to ja dzisiaj obudziłam się o 4 z silną potrzebą siku, ale jako że jestem strasznym leniem, to uznałam, że nie ma mowy, żeby coś tak pospolitego, jak potrzeba oddania moczu ściągnęła mnie z łóżka. No i udało mi się zasnąć, ale jak poderwało mnie o 6, to dosłownie biegłam już do łazienki 😂😂

Dipp, nie przejmuj się wagą, większość z tego, to pewnie jedzonko zalegające w jelitach, zwłaszcza jak masz teraz większy apetyt, a całą resztę zrzucisz po ciąży ;) Były już pomysły dotyczące grupy dla odchudzających się mamuś :D

Zamówiłam "dla męża" body na dzień ojca. Wiem, że to głupie, bo dziecka jeszcze nie ma na świecie, a i mój mąż nie wciśnie się w tego bodziaka, ale do tego dostanie koszulkę dla siebie, a bodziak po prostu jest przeuroczy i musiałam go kupić!

https://www.spodlady.com/prod_21217_Bodziak_Najbardziej_w_tacie_kocham_wszystko.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 22:16

Rosalie, Eve, Dip88, nulka_23 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, widzialam to body, jest piekne! U nas body wjechalo z informacja, ze zostanie tatusiem 😍 srednio docenione, ale chociaz ja mialam przyjemnosc 🙈

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są małe przyjemności, które trzeba sobie robić. A dziecko już jest,tylko musi dorosnąć do tych ubranek😜

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam, że zbliża się dzień ojca 🙈🤣🤣

Bodziak cudny 😍

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nasze brzuchatki 🥰 mam pytanie sprawdzalyscie szyjke po owualcji kiedy u Was doszło do zamkniecia ? U mnie 4dpo i nadal otwarta .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie do słodyczy, o dziwo. 😁

Ja nie sprawdzałam nigdy szyjki, kompletnie się na tym nie znam. 🙂

Chyba za krótko spałam, bo nie mogłam się podnieść rano 🤣

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Nareszcie dzien pierwszej wizyty! 😍 jeszcze tylko 5 godzin! Ale zlecialo! Milego dnia dziewczyny! 🥰

Alis, ja tez nie sprawdzalam, to nie podpowiem nic, nie ogarnialam tego 😅

Eve, Kasiekkk, Dip88, Iskra444, Marcelq lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochane nasze brzuchatki 🥰 mam pytanie sprawdzalyscie szyjke po owualcji kiedy u Was doszło do zamkniecia ? U mnie 4dpo i nadal otwarta .
    U mnie odrazu po owu zaczynała się zamykać i zazwyczaj dzień po była średnio zamknięta albo odrazu się zamykała. Ogólnie to 1-2 dni po owu.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    U mnie odrazu po owu zaczynała się zamykać i zazwyczaj dzień po była średnio zamknięta albo odrazu się zamykała. Ogólnie to 1-2 dni po owu.

Czyli szansa na ciążę u mnie marne :(

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie trzymam kciuki i melduj jak sytuacja!

Ja szyjki nigdy nie badałam. Wystarczyła mi temperatura i testy owu.

Belie, ja mam tak codziennie😂 wstanie z łóżka to dla mnie tragedia...

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, u mnie tak na pewno zamknięta była dopiero 7dpo, wcześniej tak średnio, nie otwarta, nie zamknięta.

I nie że szanse marne, bo każdy organizm jest inny i nie reaguje tak samo szybko na zmiany hormonalne :) Szanse są dopóki nie ma 🐵

Byłam dzisiaj na badaniach krwi I trymestru. Masakra, było mi niedobrze, kręciło się w głowie, nie ogarniałam co ode mnie chcą, a na koniec 5 fiolek krwi ze mnie ściągnęli w tym jedną taką sporą.

Teraz już wreszcie w domu jestem, miałam wrażenie, że trwało to wieczność. Idę zaraz na poranną drzemkę 😂 Ogarnęłam, że jak śpię rano, to nie mam mdłości, jak od rana się kręcę i muszę coś załatwić, to poranki są dla mnie bardzo ciężkie.

A, Belie, dołączam do grona bolący brzuch w ciąży, prawie nic jeść nie mogę, żeby mnie później nie skręcało z bólu. Spoko jest póki co po kanapkach z serem, na więcej nawet nie mam ochoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 08:53

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ