Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Czyli szansa na ciążę u mnie marne :(
    Ciężko powiedzieć. U mnie tak było zazwyczaj w każdym cyklu, w tych nie ciążowych też 🤷🏻‍♀️ Ogólnie to szyjka napewno powinna się zamknąć jak dojdzie do zagnieżdżenia, a czy wcześniej może być otwarta tego nie wiem.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Tego sie bede trzymac dziewczyny! Troche odbije pileczke, zeby nie bylo, ale ogolnie to musze miec to gdzies, nie moj cyrk, nie moje malpy, jak to mowia 🙈 niech sie tam uzeraja ile chca, a ja sie zwine za jakies 1,5msc 😎
    Tak trzymaj właśnie! Nie ma co, naprawdę stres niepotrzebny może dużo zaszkodzić, a po co to Wam ;)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny siedzę dziś i nie kontaktuje 🥴 Mały mi od 3 do 6:30 nie dał spać. Co 20-30 min budził się i z pokoju wołał „Mama?”, a ja z sypialni „Jestem, śpimy jeszcze” i tak w kółko 😵‍💫 Po 6 wzięłam go do siebie i przed 8 wstaliśmy 🤦🏼‍♀️ Albo przez to że gorąco albo wychodzi mu kolejna 5-tka albo to i to 😅 Jak gdzieś nie usnę na siedząco to będzie super 😂

Rosalie kciuki za wizytę ✊✊ Jeszcze chwila 😊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    W ogóle dziewczyny siedzę dziś i nie kontaktuje 🥴 Mały mi od 3 do 6:30 nie dał spać. Co 20-30 min budził się i z pokoju wołał „Mama?”, a ja z sypialni „Jestem, śpimy jeszcze” i tak w kółko 😵‍💫 Po 6 wzięłam go do siebie i przed 8 wstaliśmy 🤦🏼‍♀️ Albo przez to że gorąco albo wychodzi mu kolejna 5-tka albo to i to 😅 Jak gdzieś nie usnę na siedząco to będzie super 😂

Rosalie kciuki za wizytę ✊✊ Jeszcze chwila 😊

Biedna! Może jak młody nie spał, to też padnie jakoś w ciągu dnia, to i Ty byś się mogła wtedy zdrzemnąć.

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim 🙂

W końcu się coś dzieje!
    Wstałam rano i plamię, niech się małpa rozkręca 🙂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Biedna! Może jak młody nie spał, to też padnie jakoś w ciągu dnia, to i Ty byś się mogła wtedy zdrzemnąć.
    Właśnie on więcej pospał, bo budził się dosłownie na chwile, pytał i zasypiał, a za nim ja usnęłam to on znów się już przebudzał 🙈 Zresztą jak położy się w dzień spać to do 23 będę mieć pozamiatane, a tak to koło 20 zaśnie w 5 min. To jest zbyt duży wulkan energii 😂 Tata wróci z pracy to pójdą szaleć w ogródku, a ja najwyżej wtedy się prześpie 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Hej wszystkim 🙂

W końcu się coś dzieje!
    Nie lubię 😒

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• KaJa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Hej wszystkim 🙂

W końcu się coś dzieje!

Szkoda, że przyszła ale z drugiej strony dobrze bo już nowy cykl sie zaczyna i nie ma tej niepewności. Wpadaj na wątek lipcowy bo na pewno będzie 😁 ja też sie zapisze 😜

Ulka86 lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, miałam nadzieję że jednak coś będzie z tego cyklu :( trzymam kciuki za kolejny ✊

Dziewczyny, czy wśród nas są osoby z Warszawy i okolic? Czy korzystała któraś z Was z usług Premium Medical?

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Szkoda, że przyszła ale z drugiej strony dobrze bo już nowy cykl sie zaczyna i nie ma tej niepewności. Wpadaj na wątek lipcowy bo na pewno będzie 😁 ja też sie zapisze 😜

Dziękuję Wam za wiarę w mój cykl☺ Jesteście nieocenione, bez Was zwariowałabym.❤

KaJa jasne że wpadnę! Proszę daj znać jak będzie wątek lipcowy bo ja mogę przegapić 🤦‍♀️

Nie powiem miałam jeszcze malutką nadzieję że cykl dziwny i może jednak ale cieszę się że sie rozkręca bo mam spokojniejszą głowę i wiem że nowy cykl ,nowe nadzieje🤞

KaJa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, ja jestem, ale nigdy o nich nie słyszałam. Ale jakie opinie mają dobre! W życiu nie widziałam jeszcze przychodni z taką oceną. A coś ciekawego tam znalazłaś, czy zdecydowałaś się jednak na zmianę lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd dokładnie dojeżdżasz? Bo jeśli szukasz jakiegoś pakietu na prowadzenie ciąży, to zobacz sobie jeszcze w medicoverze na Wilanowie. Mają tam (moim zdaniem) genialny pakiet). Można też przystąpić od drugiego trymestru i wtedy jest taniej, a podobno Pani Ewa jest super. Ja bardzo chciałam tam prowadzić ciążę, ale dla mnie za daleko z dojazdami.

Ale na 90% będę tam rodzić. Hajsy już odłożone 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 11:39

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, znajoma położna poleciła mi tam wykonanie testu Pappa. Lekarza nie zmieniam bo po rozmowie z tą położną wychodzi na to że jestem w bardzo dobrych rękach tylko wyszła ze mnie panikara do kwadratu 😂😂 akurat moja dr jest z medicoveru (tu mam pakiet z pracy) i na Wilanów jadę w lipcu na usg. Ode mnie to wyprawa życia ale tylko tam niestety je wykonują :)

Właśnie też patrzyłam na opinie i moją myślą było że może kupili 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dzien dobry! Nareszcie dzien pierwszej wizyty! 😍 jeszcze tylko 5 godzin! Ale zlecialo! Milego dnia dziewczyny! 🥰

Alis, ja tez nie sprawdzalam, to nie podpowiem nic, nie ogarnialam tego 😅

Trzymam kciuki i czekam na wieści :*

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po! Dzidzia jest, babka jakas nieogarnieta stwierdzila tylko, ze ciaza jest, 5 lub 6 tydzien, cyknela fotke, wystawila skoerowania i wygonila 🙈 do niej to już napewno nie wroce 😅

Marcelq, Kasienka22, Kasiekkk, Eve, Dip88, Ulka86 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie najważniejsze, że dzidzia jest :) a lekarza to zawsze można zmienić :D
    Super wieści <3

Rosalie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, nic więcej nie mówiła? A skierowanie dała na krew czy usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    My juz po! Dzidzia jest, babka jakas nieogarnieta stwierdzila tylko, ze ciaza jest, 5 lub 6 tydzien, cyknela fotke, wystawila skoerowania i wygonila 🙈 do niej to już napewno nie wroce 😅

Olać tą babę, ważne że ciąża potwierdzona!

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, nic więcej nie mówiła? A skierowanie dała na krew czy usg?

Dala caly pakiet luxmedowy ciazowy, skoerowania na usg w konkretnych tygodniach tez. Na krew juz sie umowilam na sobote, cytologia w przyszlym tygodniu

Ja do niej poszlam, bo nie bylo innej kobiety w tym terminie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 14:00

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20210615-141410.jpg

Kasiekkk, KaJa, Eve, Dip88, Ulka86, Marcelq lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ