Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna rozgość się tutaj, im nas więcej tym lepiej 😊 Kciuki za czwartkową wizytę, ja idę jutro skontrolować krwiaka. Jakoś dziwnie nie mam żadnych przeczuć ani nic 🤨

Rosalie póki co najważniejsze, że jest dzidziolek 😍 Ale patrząc na zdjęcie wydaje mi się, że ciąża może być te kilka dni młodsza, choć ja się za bardzo nie znam. Narazie się nie martw 😉

A co do wymiarów zarodka to u mnie miał 6,7 mm i wychodził z tego 6+3. Innych wymiarów nie znam, bo tu nie mierzą poprostu tego 🤷🏻‍♀️

Martyna33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak, też 23-ego :)

A można wiedzieć, jakie Ci wyszło TSH?

2,910

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Martyna rozgość się tutaj, im nas więcej tym lepiej 😊 Kciuki za czwartkową wizytę, ja idę jutro skontrolować krwiaka. Jakoś dziwnie nie mam żadnych przeczuć ani nic 🤨

Rosalie póki co najważniejsze, że jest dzidziolek 😍 Ale patrząc na zdjęcie wydaje mi się, że ciąża może być te kilka dni młodsza, choć ja się za bardzo nie znam. Narazie się nie martw 😉

A co do wymiarów zarodka to u mnie miał 6,7 mm i wychodził z tego 6+3. Innych wymiarów nie znam, bo tu nie mierzą poprostu tego 🤷🏻‍♀️
    Moze tak jest.. nie wiem, mocno mnie jakos zaklula ta wizyta... pojde za tydzien i zobaczymy, bede juz miala wyniki, to powinna mi juz zalozyc karte ciazy?

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    2,910
    To nie jest jeszcze źle! :) Postaraj się nie martwić na zapas, przy takim wyniku nawet nie każdy lekarz zdecyduje się wdrożyć jeszcze leczenie, zwłaszcza jeśli przeciwciała tarczycowe są ujemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Moze tak jest.. nie wiem, mocno mnie jakos zaklula ta wizyta... pojde za tydzien i zobaczymy, bede juz miala wyniki, to powinna mi juz zalozyc karte ciazy?

Nie dziwie Ci się, bo zostałaś potraktowana inaczej, niż powinnaś. Postaraj się dzisiaj zrelaksować i już o tej wizycie nie myśleć. Było, minęło :)

Myślę, że wtedy powinni Ci już założyć kartę ciąży. Mi też założyli dopiero jak było serduszko.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    A czy ta torbiel produkuje progesteron tak jak powinno robić to ciałko żółte, czy musisz suplementować?

Trzymam w takim razie kciuki za wizytę!

Nic nie suplementuje, ciałko żółte działa jak powinno 👌 tzn ja nie badałam progesteronu nawet w ciąży :) Ciąża się rozwija prawidłowo, nie mam plamien czy bólów brzucha, także widocznie jest wszystko ok.
    Po prostu ważne żeby nie rosło, bo wtedy może pęknąć i będzie kiepsko. Ale raczej na spokojnie- zwykle nic złego się nie dzieje, tylko warto kontrolować

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Nic nie suplementuje, ciałko żółte działa jak powinno 👌 tzn ja nie badałam progesteronu nawet w ciąży :) Ciąża się rozwija prawidłowo, nie mam plamien czy bólów brzucha, także widocznie jest wszystko ok.
    Po prostu ważne żeby nie rosło, bo wtedy może pęknąć i będzie kiepsko. Ale raczej na spokojnie- zwykle nic złego się nie dzieje, tylko warto kontrolować

Rozumiem, po prostu byłam ciekawa jak to jest z tym progesteronem, kiedy to nie jest prawidłowe ciałko żółte. Jeśli to taka zwykła torbiel czynnościowa, to one rzadko kiedy pękają, więc mam nadzieję, że i u Ciebie nie będzie z nią problemów :)

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z Was sie udało , a nie miala żadnych totalnie objawów przed testem ? Bez klocia w podbrzuszu itd totalnie zero objawów ?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Rozumiem, po prostu byłam ciekawa jak to jest z tym progesteronem, kiedy to nie jest prawidłowe ciałko żółte. Jeśli to taka zwykła torbiel czynnościowa, to one rzadko kiedy pękają, więc mam nadzieję, że i u Ciebie nie będzie z nią problemów :)

Wiesz co chyba to ze z cialka się zrobiła torbiel nie oznacza ze ono jest nieprawidłowe :) Ono tak samo dobrze produkuje progesteron, tylko jest niebezpiecznie duże. Także jestem dobrej myśli 🙏🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 17:41

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Dziewczyny czy którejś z Was sie udało , a nie miala żadnych totalnie objawów przed testem ? Bez klocia w podbrzuszu itd totalnie zero objawów ?
    Mi, 4lata temu 😂

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wiesz co chyba to ze z cialka się zrobiła torbiel nie oznacza ze ono jest nieprawidłowe :) Ono tak samo dobrze produkuje progesteron, tylko jest niebezpiecznie duże. Także jestem dobrej myśli 🙏🏼

Aaaaa no popatrz, tego nie wiedziałam :)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To nie jest jeszcze źle! :) Postaraj się nie martwić na zapas, przy takim wyniku nawet nie każdy lekarz zdecyduje się wdrożyć jeszcze leczenie, zwłaszcza jeśli przeciwciała tarczycowe są ujemne.

Staram się nie martwić, czekam do środy 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Mi, miałam tylko leciutko większe piersi tak samo jak przed @😁 żadnego bólu i kłucia. Dopiero 2tyg po dniu @ sporo wody nabrałam i w nic sie nie mieściłam 🙈

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Lekarz powiedział, że to 9 tydzień i że za 3 tygodnie na prenatalne. Wszystko jest dobrze 🙂

Eve, Kasienka22, Kasiekkk, Dip88, Rosalie, AnnWer, nulka_23, Marcelq, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    https://www.ultrasoundpaedia.com/uploads/53003/ufiles/First_Trimester/Normal/GRAPHS/gest-sac-diam-graph.jpg

Oczywiście oceniam to tylko tak poglądowo, dlatego napisałam, że to internety i nie weryfikowałam jakoś dokładnie źródła :P

U Ciebie to zarodek duży jak na 6+3, ale lekarze liczą to jakoś tak, że biorą wiek liczony na podstawie długości zarodka i wiek na podstawie średniej z 3 wymiarów pęcherzyka i wtedy jakoś wyliczają wiek ciąży w ogóle.

U mnie przy wyliczonym wg usg 6+5 zarodek miał 6,6mm, ale pęcherzyk ciążowy miałam 24 x 23,3 x 2,02. W opisie USG mam wpisane, że na podstawie GS jest 6+6, na podstawie CRL 6+4 i na podstawie tego mi wyliczyła wiek ciąży na 6+5, ale Twoja ciąża faktycznie wydaje się troszkę starsza, niż miałaś wyliczone :)

Hej hej przepraszam ze się wtrącę 😔
    Byłam 18.05 na USG 6+1 CRL 2,9mm było już serduszko
    Z tego co czytam to moja fasoleczka była bardzo malućka 🥺

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:

Jeśli było już serduszko to nie ma się czym przejmować moim zdaniem 😊
    Ja odetchnelam z ulga jak usłyszałam, że zarodek jest żywy i prawidłowo zagnieżdżony 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja odetchnelam z ulga jak usłyszałam, że zarodek jest żywy i prawidłowo zagnieżdżony 😁

Oczywiście to najważniejsze 😍
    22.06 mam prenatalne nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak moja kluseczka się zmieniła 🥰🥰
    Po cichu liczę na to że lekarz powie mi kto tam mieszka ♀️♂️

Kasiekkk, Kasienka22, Belie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:

Super, bardzo się cieszę, ale Rosalie raczej to nie pocieszy :) Wiadomo, że i przy mniejszych rozmiarach zarodka może być serduszko, ale to wszystko zależy od sprzętu jakim wykonane jest badanie, od dokładności lekarza i od samego tygodnia ciąży. W kilku miejscach czytałam już, że przyjmuje się, że serduszko będzie widoczne przy CRL 5mm, więc jeśli u Rosalie zarodek jest mniejszy, to jeszcze nic nie jest przesądzone i przecież za tydzień może na usg być śliczne serduszko z prawidłowym tętnem.

Cieszę się, że u Ciebie było widoczne serduszko, że ciąża jest zdrowa i wszystko jest ok ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Kasienka22 wrote:

Oczywiście to najważniejsze 😍
    22.06 mam prenatalne nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak moja kluseczka się zmieniła 🥰🥰
    Po cichu liczę na to że lekarz powie mi kto tam mieszka ♀️♂️

Też mam nadzieję, że na prenatalnych może będzie coś z płcią widać 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Lekarz powiedział, że to 9 tydzień i że za 3 tygodnie na prenatalne. Wszystko jest dobrze 🙂

Cudowne wieści ❤️ Bardzo się cieszę!

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ