Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Zmieniając temat ogórasków: napisałam do tej mojej ginekolog na "znanylekarz" w sprawie tego TSH. Opisałam jak to wygląda, jak się mi zmieniły wyniki i czekałam. W sumie nie sądziłam, że mi odpisze, albo że napisze, że bez konsultacji nie zleci zmiany dawki, ale odpisała i do tego napisała, żeby zwiększyć dawkę, więc od jutra:
1. Większa dawka authyroxu
2. Żelazo dopiero po 6 godzinach od euthyroxu
3. Produkty bogate w wapń też dopiero od pory obiadowej (żegnaj maślanko do śniadania 😢)
4. Rezygnujemy z soi
Mam nadzieję, że wyniki po tym się poprawią 💪
No i powiem Wam, że jestem bardzo mile zaskoczona postawą tej mojej ginekolog, że odpisuje w wolnym czasie, że jest z nią kontakt też poza gabinetem 🙂
A teraz już dobranoc i kolorowych snów wszystkim 😊 -
Hej Dziewczyny, gratulacje wizyt
Rosalie nie ma co się jeszcze martwić Kochana, ja obstawiam, że lekarka mogła mieć słabszy sprzęt... Pamiętam jak w ciąży z synem byłam u gin, która nie wypatrzyła serduszka w 8tc, wtedy to miałam stres, poszłam fo innego dwa dni później i serce było jak dzwon a teraz ma prawie 5 lat
A ja mam mega dobrze bo tata nie dość że hoduje ogórki swoje to jeszcze robi pyszne małosolne i kiszoneKasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Wpadłam.sie pochwalić 😊 byłam na pierwszej wizycie wczoraj wieczorem. Jest pęcherzyk ciążowy na swoim miejscu 2.8mm więc bardzo bardzo malutki ale liczę na to że będzie wszystko dobrze.😉 Teraz najdłuższe trzy tygodnie w moim życiu i kolejna wizyta😂 a z objawów... Wczoraj bardzo źle się czułam byłam senna i nie mogę nic jeść już od kilku dni . No na nic nie mam ochoty. Muszę wymuszać w siebie chociaż kefir ( to jest coś co przełknę) dopiero wieczorem trochę odpuszcza i mogę cokolwiek zjeść jakaś kanapkę na przykład. Pozdrawiam was wszystkie cieplutko😘
Kasiekkk, Dip88, Ariadne002, Rosalie, Kasienka22, Ulka86, Marcelq, Eve lubią tę wiadomość
-
Aaaale się wyspałam 😂 Odespałam wczorajszą noc i oby dzień był taki dobry jak mój dzisiejszy sen 😅
Proszę o kciuki, o 10:30 mam usg, a o 11:10 wizytę w gabinecie, oby wszystko było ok i żeby krwiak był mniejszy 🙏🏼Ariadne002, Rosalie, Kasienka22, Ulka86, Iskra444, Eve, Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Hej Dziewczyny, gratulacje wizyt
Rosalie nie ma co się jeszcze martwić Kochana, ja obstawiam, że lekarka mogła mieć słabszy sprzęt... Pamiętam jak w ciąży z synem byłam u gin, która nie wypatrzyła serduszka w 8tc, wtedy to miałam stres, poszłam fo innego dwa dni później i serce było jak dzwon a teraz ma prawie 5 lat
A ja mam mega dobrze bo tata nie dość że hoduje ogórki swoje to jeszcze robi pyszne małosolne i kiszone
Moglo tak byc, najgorzej, ze nie ma terminow na usg przed 10 tygodniem i nie wiem co mam teraz robic...
Wlasnie czekam na pobieranie krwi, strasznie mi slabo i niedobrze, jednak wychodzenie z domu bez sniadania to dramat...
Nulka, spokojnie, objawy wroca! U mnie sie wyciszyly, a po 3 dniach rzygalam jak kot 😅 -
nulka_23 wrote:Dip✊✊✊✊
Ja nie spie od 5 bo myślę o tym że objawy mi się wyciszyly... Zostały tylko powiększone piersi na każdą z nas chyba musi przyjsc czas zamartwiania się o brak objawów...
-
Rosalie wrote:Moglo tak byc, najgorzej, ze nie ma terminow na usg przed 10 tygodniem i nie wiem co mam teraz robic...
Wlasnie czekam na pobieranie krwi, strasznie mi slabo i niedobrze, jednak wychodzenie z domu bez sniadania to dramat...
Nulka, spokojnie, objawy wroca! U mnie sie wyciszyly, a po 3 dniach rzygalam jak kot 😅 -
Dipp powodzenia✊✊✊
Ja w ciąży nie jestem a też mi smaka narobiłyście na ogóra🤣
dzisiaj robiłam jeden pakiet badań aż 19 i 4 probówki krwi wyszło a pani mówi, że to mało 😳 jeszcze mnie czeka cały pakiet tarczycowy i hormonalny bo teraz robiłam choroby zakaźne, morfologie itp
Bede przebada od góry do dołu🤣 i liczę, że te badania coś mi więcej powiedzą
Rosalie nie martw sie wielkością dziecka i że jeszcze nie było serduszka, na początku to jest bardzo indywidualna sprawa. Patrząc na Twoje USG a troche sie ich naoglądałam to nie jest najlepszy sprzęt a poza tym sama mówisz, że nieszczególnie przyłożyła sie do badania.Dip88, Rosalie lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Rosalie wrote:Ja z Wroclawia.
Poszlam na rejestracje, ze jak to tak, mam wykonac, a terminu nie ma. I cyk, usg jutro o 9 rano u kobietki. Jednak sie daRosalie lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Ja z Wroclawia.
Poszlam na rejestracje, ze jak to tak, mam wykonac, a terminu nie ma. I cyk, usg jutro o 9 rano u kobietki. Jednak sie daRosalie lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Rosalie, zalewamy te ogórki gorącą wodą i potem przykrywamy czy nie? Odstawiamy potem do lodówki?