Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
CestLaVie wrote:Monika7, Syla87 co u Was???? Nic się nie odzywacie....
Martwi mnie ten zły wynik MAR u mojego męża. W przyszłym tygodniu pewnie pójdzie na dodatkowe badania. Ja mam w przyszłym tygodniu monitoring i w poniedziałek biopsję endometrium. Chyba się czeka na wyniki około dwóch tygodni, także poczekam dość trochę w niepewności jeszcze czy mam endometriozę czy nie.
Rozmawiamy już czasem o in vitro i mam mega rozkminy co zrobić. Z jednej strony chciałabym, a z drugiej mam jakieś wątpliwości. Niby mówię sobie, że nie ma jeszcze ostatecznej diagnozy, ale i tak już ta decyzja gdzieś mi siedzi w głowie.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂 I mam nadzieję, że humor masz już lepszy i chęci do działania wróciły 😘 -
Powiedzcie mi jeszcze jakie hormony warto zbadać? I czy jutro czyli w 2 dc będzie ok? Bo z tego co się orientuję to musza być jakieś konkretne dni cykl 🤔👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Ja przed miałam nieregularne i tak od 31 do 41 dni..
Teraz miałam zaraz po 28, a potem 39, 34, 34 i jestem ciekawa jaki będzie ten... Bo w sumie nie wiem co z owulacją już sama... Frustruje mnie to lekkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 12:37
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Czesc Dziewczyny, ja też się nie odzywam, ale Was podczytuje. U nas również nie za wesoło, 12 cykl starań i czuje że kolejny cykl w plecy, bo nawet nie wiem kiedy było ovu a starań było bardzo mało. Na dodatek w przeciągu kilku dni dowiedziałam się o dwóch ciążach u znajomych w 1 cyklu starań. Ja nie wiem co ci ludzie robią że zachodzą w ciążę od tak, dla mnie teraz naturalny sukces to zupełna abstrakcja! Na wrzesień jestem zapisana do kliniki...Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Gosiak123 wrote:Powiedzcie mi jeszcze jakie hormony warto zbadać? I czy jutro czyli w 2 dc będzie ok? Bo z tego co się orientuję to musza być jakieś konkretne dni cykl 🤔
Na 1 stronie masz spis badań
między 3 a 5 dniem cyklu najlepiej zrobić te "3dc"
6-8 dpo progesteron
inne dowolnieDip88 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Na 1 stronie masz spis badań
między 3 a 5 dniem cyklu najlepiej zrobić te "3dc"
6-8 dpo progesteron
inne dowolnieIzi lubi tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:W takim razie chyba spróbuję, nie mam nic do stracenia. U mnie cykle w miarę regularne ale bardzo długie bo ponad 35 dni. Ten trwał 37. Owulacja dopiero w 24 dc.
Wzrost libido bardzo mnie zachęca bo u mnie z tym słabo 😃
U mnie tez meeega słabo z libido. Aż miałam się lekarza pytać bo może jakis hormon za to odpowiada stosowałam ovarin dłuższy czas ale jakis większych efektów nie widzialam, od kilku dni znowu do niego wróciłam to zobaczymy czy teraz pomoże -
Dziewczyny, czy tylko ja mam takie wahania nastroju po owu? Najgorsze dwa tygodnie cyklu z jednej strony bardzo bym chciała żeby pojawiły się dwie kreski i każdy cykl zaczyna się płaczem bo się nie udało ale z drugiej strony jeśli jest cień szansy to zastanawiam się czy to dobry czas, czy jesteśmy gotowi itd. Jak bym miała rozdwojenie jaźni
Jutro testuje, dwa dni wcześniej żeby sie ewentualnie mentalnie nastawić bo w weekend rocznica rodziców. Nie chcę sceny na imprezie Tylko muszę kupić test. Specjalnie nie kupuje na zapas żeby nie kusilo
Ale sie rozpisałam Powodzenia wszystkim!KaJa, Izi, Dip88, Vivian lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jutro bede wiedziała jakie wyniki proga i morfologi. Czuje jednak, że @ już blisko bo cycki większe a nastrój taki, że bez kija nie podchodź🤣
Axon, nie tylko Ty masz takie nastroje bo ja też zawsze miałam kiepskie humorki przed @ albo sie śmiałam i płakałam jednocześnie a jak już zaszłam w ciąże to moje pierwsze słowa brzmiały "Boże co ja zrobiłam" 🤣🤣🤣 oczywiście cieszyłam sie bardzo ale czasami też mam takie wahania, że może to nie jest dobry czas itd.Axon, Izi, Dip88 lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Lena887 wrote:Czesc Dziewczyny, ja też się nie odzywam, ale Was podczytuje. U nas również nie za wesoło, 12 cykl starań i czuje że kolejny cykl w plecy, bo nawet nie wiem kiedy było ovu a starań było bardzo mało. Na dodatek w przeciągu kilku dni dowiedziałam się o dwóch ciążach u znajomych w 1 cyklu starań. Ja nie wiem co ci ludzie robią że zachodzą w ciążę od tak, dla mnie teraz naturalny sukces to zupełna abstrakcja! Na wrzesień jestem zapisana do kliniki...
Najgorzej jak Ci, którym szybko się udało myślą, że dla każdego to 1-3 cykle starań i już. A przecież nawet całkiem zdrowe pary mogą starać się dłużej..
Robiłaś podstawowe badania? Wychodziło coś?♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Dip88 wrote:To dopóki nie ma @ trzymam kciuki 🤞
A mnie jakiś dół dzisiaj dopadł, bo poprostu mam dość tych lekarzy tutaj i ich podejścia. Żeby chociaż można było coś prywatnie zrobić to chociaż trochę byłabym spokojniejsza, a tu ani nic zbadać co bym chciała ani wizyty, no kosmos 🤦🏼♀️ Ostatnio nie chcieli mi dać skierowania na zbadanie wit D, no bo po co 😠 No szkoda gadać 🙄
Ale jestem wściekła dzisiaj 🙈
Noo i pojawiło się plamienie wiec do kilku godzin będzie 🐵.. ta dzisiejsza temp tylko niepotrzebnie mi namieszała w głowie bo delikatnie wróciła mi nadzieja 😬
Aż tak zle tam? Wiem człowiek się martwi i ciagle wszystko sprawdza czy pęcherzyk rośnie, czy pęka i ciagle kontrola.. a z drugiej strony tyki wizytami tylko się stresujemy -
Axon - przed owu i w trakcie mam w sobie tyle energii i wiary i nadziei.. A po właśnie zaczynam huśtawkę xD nagorzej przed @ wiadomo...
KaJa - to dobry czas, zawsze będzie "coś" co jeszcze by można, co mogłoby się wydarzyć jeszcze... Wydaje mi się, że możesz trochę się bać tej zmiany i jeszcze dużo się dzieje nowego stąd takie myślenieAxon, KaJa lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Najgorzej jak Ci, którym szybko się udało myślą, że dla każdego to 1-3 cykle starań i już. A przecież nawet całkiem zdrowe pary mogą starać się dłużej..
Robiłaś podstawowe badania? Wychodziło coś?
Oj tak.. my niby zdrowi z małymi przejściami a już prawie rok starań. Najpierw okazało się ze miałam niedrożne jajowody, ale od listopada jestem z jednym (prawym) droznym i z reguły z prawego mam owu na całe szczęście! Mąż wszystkie badania idealne, pecherzyki mi zaczely pękać bo w zimie tez miałam z tym problem ale i tak nici z tego. Nie wiem czy mam dalej coś badać czy to taki pech i w końcu za jakis czas się nam uda ale mam dość tego.
Najgorsze ze już zaczynaja się nam pytania- a co z dzieckiem? Uwielbiam toIzi lubi tę wiadomość
-
Ja na takie pytania na razie odpowiadam na takie pytania:
- w odpowiednim dla każdego czasie
- jak Bóg da to będzie (generalnie sprowadzam to do wiedzy niebios)
- wiem, że w Waszym wieku 20latka na wsi bez dziecka to był wstyd, ba powinna już mieć dwójkę, a co dopiero 26latka, ale troszkę się zmieniło w ostatnich latach (jak ktoś z rodziny już mnie wkurzy to mówię pół żartem pół serio)
- jak będzie to na pewno się o tym dowiecie i zauważycie prędzej czy później
itp.
Oby się udało, może badaj i konsultuj dalej na spokojnie żeby nie tworzyć sobie presji wewnętrznej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 13:32
Patka22 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Patka22 wrote:Noo i pojawiło się plamienie wiec do kilku godzin będzie 🐵.. ta dzisiejsza temp tylko niepotrzebnie mi namieszała w głowie bo delikatnie wróciła mi nadzieja 😬
Aż tak zle tam? Wiem człowiek się martwi i ciagle wszystko sprawdza czy pęcherzyk rośnie, czy pęka i ciagle kontrola.. a z drugiej strony tyki wizytami tylko się stresujemy
A za @ nie lubię 😕 Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym ✊Izi lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Tu jest masakra ze służbą zdrowia, niby najnowsze sprzęty, terminy do specjalistów w moment, ale podejście i wiedza tragiczna 🤦🏼♀️ No i największy ból, że nic prywatnie nie zrobisz, na głupie badanie moczu musisz mieć nawet skierowanie, a bez wskazań nie dostaniesz 🙈 Cytologii tu nigdy nie miałam robionej, bo jestem za młoda, dopiero jak skończę 35 lat i to później raz na 5 lat można zrobić, mogłabym tak wymieniać bez końca 🙄
A za @ nie lubię 😕 Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym ✊
Jak będę narzekać na opiekę tutaj to sobie wrócę do Twojego opisu
Masakra jakaś...Dip88 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Patka22 wrote:Oj tak.. my niby zdrowi z małymi przejściami a już prawie rok starań. Najpierw okazało się ze miałam niedrożne jajowody, ale od listopada jestem z jednym (prawym) droznym i z reguły z prawego mam owu na całe szczęście! Mąż wszystkie badania idealne, pecherzyki mi zaczely pękać bo w zimie tez miałam z tym problem ale i tak nici z tego. Nie wiem czy mam dalej coś badać czy to taki pech i w końcu za jakis czas się nam uda ale mam dość tego.
Najgorsze ze już zaczynaja się nam pytania- a co z dzieckiem? Uwielbiam to -
Izi wrote:Najgorzej jak Ci, którym szybko się udało myślą, że dla każdego to 1-3 cykle starań i już. A przecież nawet całkiem zdrowe pary mogą starać się dłużej..
Robiłaś podstawowe badania? Wychodziło coś?
Robiłam hormony i ok, ovu też jest. Wyniki nasienia raczej ok - obniżony ruch, ale ilość bardzo duza, więc lekarz powiedział, że nie ma to znaczenia. Innymi słowy diagnozy póki co brak.Izi lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Dip88 wrote:Tu jest masakra ze służbą zdrowia, niby najnowsze sprzęty, terminy do specjalistów w moment, ale podejście i wiedza tragiczna 🤦🏼♀️ No i największy ból, że nic prywatnie nie zrobisz, na głupie badanie moczu musisz mieć nawet skierowanie, a bez wskazań nie dostaniesz 🙈 Cytologii tu nigdy nie miałam robionej, bo jestem za młoda, dopiero jak skończę 35 lat i to później raz na 5 lat można zrobić, mogłabym tak wymieniać bez końca 🙄
A za @ nie lubię 😕 Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym ✊
Nawet nie pomyślałabym :o myślałam ze Polska taka zacofana a tu za pieniążki jednak wszystko można, a nie ma tam jakoegos Polaka lekarza? Tak żeby mógł wypisać skierowanie, na jakiejś grupie znaleźć? 🤔
Chociaz pewnie nie będzie łatwo
Ja tak bardzo chciałam w tym cyklu zajść żeby jeszcze jako 27 latka urodzić 😂 No trudno jak na 28 urodzę to tez będę szczęśliwa 😂😂 żeby tylko się udało 🍀Izi lubi tę wiadomość
-
Izi wrote:Ja na takie pytania na razie odpowiadam na takie pytania:
- w odpowiednim dla każdego czasie
- jak Bóg da to będzie (generalnie sprowadzam to do wiedzy niebios)
- wiem, że w Waszym wieku 20latka na wsi bez dziecka to był wstyd, ba powinna już mieć dwójkę, a co dopiero 26latka, ale troszkę się zmieniło w ostatnich latach (jak ktoś z rodziny już mnie wkurzy to mówię pół żartem pół serio)
- jak będzie to na pewno się o tym dowiecie i zauważycie prędzej czy później
itp.
Oby się udało, może badaj i konsultuj dalej na spokojnie żeby nie tworzyć sobie presji wewnętrznej.
Ja tez przeróżnie odpowiadam, czasem omijam temat, a czasem już coś w złości powiem rodzice i teście czekają na 1 wnuka/wnuczkę to często słyszę jakby oni już chcieli bawić..
a jak już w ogóle porównują starsi ze oni mieli na 25 lat trójkę dzieci to mnie szlag trafia. Teraz są inne czasy, dużo większe wymagania ale oni nie rozumieją tego.
Będę konsultować, ale liczę ze idzie lato to znajdę sobie jakieś zajęcie, może kwiaty tak jak ktoś tu przedtem pisał i przestane trochę myslec o tym. Teraz tez zaczyna się nam budowa drugiego piętra i dach to zajęłam myśli domem, najgorzej w zimie to z nudów częściej o dziecku myślałamIzi lubi tę wiadomość