Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A no to jeżeli tak to faktycznie lepiej się póki co wstrzymać. Mimo wszystko życzę ci żebyś wkońcu doczekała się maleństwa w najbardziej odpowiednim momencie dla was. Napewno jest to trudna decyzja, ale pamiętaj że jeszcze będzie pięknie 😉
    I to jest idealne podsumowanie. ;) mam nadzieję, że w tej firmie się sprawdzę i zostanę choćby do podjęcia się studiów. Ten dom z ziemią prawdopodobnie sprzedamy i podzielimy się z mamą po równo i każdy sobie z tym zrobi co będzie chciał. A jak bede miała umowę na czas nieokreślony i dobra historie kredytowa to pomyślimy o kredycie na nasze gniazdko, pewnie jednak mieszkanie a nie dom z ogrodem ale cóż. ;) zawsze ogród działkowy można kupic/wynająć 😂

Dip88, Izi lubią tę wiadomość

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie udało się w drugim i trzecim cyklu, ale nawet trudno to staraniami nazwać, po prostu się nie zabezpieczaliśmy, nawet nie liczyłam kiedy mam dni płodne i owulację. Teraz niestety nie jest tak łatwo, chyba się starzeje 😅 do @ jeszcze tydzień ale już zaczyna brzuch boleć także i w tym cyklu raczej nie wyjdzie.

Paulina95 lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczyny ;)

Witam się z Wami po ucieczce z kwietniowego testowania. Stwierdziłam, że kwiecień odpuszczam, potrzebuje świeżego umysłu i zaprzestania ciągłych myśli czy to ukłucie to już ciąża czy jednak nie.

Staramy się o dziecko tak naprawdę od listopada.

Mój mąż zrobił badanie nasienia. Wszystko u niego na szczęście w normie - zawsze to jeden problem mniej.

Moje miesiączki nadal są bardzo nieregularne, tabletki od endo nie działają tak jak powinny - choć wyniki tarczycowe już są w połowie średniej, także ładnie. Bo wychodziłam z progu 4,7 a teraz 2,3

Zaczęłam suplementować mace i nac, ale rezultatów nie było.

7 kwietnia byłam u gin. Prawy jajnik pusty, w lewym kilka pęcherzyków, ale żaden dominujący
    28 kwietnia znów byłam i tym razem.. lewy jajnik pusty, w prawym jeden pęcherzyk dominujący, ładne endometrium 🥶
    Wychodzi na to, że znów dwie owulacje w ciągu długiego cyklu.
    Dostałam duphaston na wywołanie miesiączki 7dni dni 3x1 tabletka i teraz od czwartku 15 dni przerwy.

🐵do mnie nie przyszła dzisiaj, więc stwierdziłam, że walne se test. Zobaczcie co mi wyszło.
    Sama nie wiem, mam wrażenie, że to zwidy albo biochem..

138-B1967-550-B-4-F95-9-BA1-57432-DADE1-A3.jpg

Anettaa, Gravity, Blondyna.B, Dip88, Sparky, Monika7, Vivian, Paulina95, Ariadne002, weronika_weronika, Marcelq, Lidia lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z cyklu głupie... Jeśli mierzę temperature rano (od razu po przebudzeniu) to moze ona być wyższa niż np. jak zmierzę teraz? Rano miałam 36.7 teraz 36.3... No i zimno mi teraz było na tyle że po zmierzeniu temp weszłam pod kocyk

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Witam się z Wami po ucieczce z kwietniowego testowania. Stwierdziłam, że kwiecień odpuszczam, potrzebuje świeżego umysłu i zaprzestania ciągłych myśli czy to ukłucie to już ciąża czy jednak nie.

Mój mąż zrobił badanie nasienia. Wszystko u niego na szczęście w normie - zawsze to jeden problem mniej.

Moje miesiączki nadal są bardzo nieregularne, tabletki od endo nie działają tak jak powinny - choć wyniki tarczycowe już są w połowie średniej, także ładnie. Bo wychodziłam z progu 4,7 a teraz 2,3

7 kwietnia byłam u gin. Prawy jajnik pusty, w lewym kilka pęcherzyków, ale żaden dominujący
    28 kwietnia znów byłam i tym razem.. lewy jajnik pusty, w prawym jeden pęcherzyk dominujący, ładne endometrium 🥶
    Dostałam duphaston na wywołanie miesiączki 7dni dni 3x1 tabletka i teraz od czwartku 15 dni przerwy.

🐵do mnie nie przyszła dzisiaj, więc stwierdziłam, że walne se test. Zobaczcie co mi wyszło.

Piękna widoczna krecha :)

• Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Powtorz test za 2 dni, kreska jest ładna to już nawet nie bladzioch! Teraz byle wszystko dobrzr się rozwijalo 🥰🥰

Anjucha lubi tę wiadomość

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z cyklu głupie... Jeśli mierzę temperature rano (od razu po przebudzeniu) to moze ona być wyższa niż np. jak zmierzę teraz? Rano miałam 36.7 teraz 36.3... No i zimno mi teraz było na tyle że po zmierzeniu temp weszłam pod kocyk

Tak, to normalne ;)

nulka_23 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Super 😃 Gratulacje !!!! Z taką kreską to napewno nie zwidy 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Potwierdzam, jak najbardziej może tak być 😊 Dlatego temperaturę mierzymy w powtarzalnych warunkach - o stałej porze, w tym samym miejscu i po odpoczynku, wiele czynników ma wpływ na wyniki pomiaru 😉

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Anjucha i Sparky! Już się przeraziłam że spadła i będzie po ptakach:(

Anjucha gratulacje! Piękna kreseczka!

Sparky, Anjucha lubią tę wiadomość

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was 😊 staramy się od 3 lat po poronieniu a od 3 miesiecy lecze się w klinice bocian. Mam porobione badania z których wyszło że mam hiperykemie, stan przedcukrzycowy i wysoki poziom insuliny. Lekarz zdecydował o hsg i miesiąc temu zrobiłam badanie na którym udrożniono mi prawy jajnik ( lewy drożny). Po badaniu lekarz dał mi leki lamette, miovelia + nac, metformine i duphaston na wywołanie @. Diagnoza brak owulacji. I właśnie jestem w 4 dc i moja @ jest dużo lżejsza od poprzedniej. Mniejszy ból brzucha, skapsze krwawienie które praktycznie się już kończy. Moje @ zawsze były po 6 dni i były obfite. Czy mozlie że to zasługa hsg?

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    U mnie przeczucia słabe😂😂😂 tracę nadzieję powoli... naprawdę. Jajo po drożnej, ale endo tylko 7 mm 😟 lekarz mowi ze prawidłowe i ładne, ale ja zaczynam wątpić we wszystko...

No wiem ja już też mam rzyga na wszystko i wszystkich. Dziś koleżanka mi opowiadała o swojej znajomej która po kilku latach staran zaszła w ciąże tuż przed in vitro i to bliźniacza, jakby miało mnie to pocieszyć 🤷‍♀️

Ja mam dziś 21dc, zrobiłam z koleżanka kilkukilometrowa przebieżkę po galerii i brzuch mnie zaczął bolec jak na okres, aż jak wysiadałam z auta to patrzyłam między nogi czy coś nie poleciało 😂 ja to mam z tym okresem, pamietam jak w dniu ślubu miałam tez lekkie bóle okresowe ale w zamieszaniu nie zdążyłam założyć wkładki, i siedząc przed ołtarzem zawierciło mi brzuchu i do końca już o niczym nie myślałam jak o tym że wstanę z tego krzesła i na dupie będę mieć czerwona plamę 😂😂 pierwsze co zrobiłam w aucie to ciach sukienka do góry i sprawdzałam 😂 ot taka wspominała bo wczoraj miałam rocznice ślubu 😜

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, przepraszam ale muszę zapytać 😂 i był ten okres pod suknią ślubną? 😂 Ja przed ślubem byłam tak zabiegana i zestresowana (slub w dobie pandemii wiec wszystko na ostatnią chwilę) że cykl mi się przedłużył o ponad dwa tygodnie😂😂

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Syla, przepraszam ale muszę zapytać 😂 i był ten okres pod suknią ślubną? 😂 Ja przed ślubem byłam tak zabiegana i zestresowana (slub w dobie pandemii wiec wszystko na ostatnią chwilę) że cykl mi się przedłużył o ponad dwa tygodnie😂😂

Haha nie, dostałam 5 dni później 😂

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    No wiem ja już też mam rzyga na wszystko i wszystkich. Dziś koleżanka mi opowiadała o swojej znajomej która po kilku latach staran zaszła w ciąże tuż przed in vitro i to bliźniacza, jakby miało mnie to pocieszyć 🤷‍♀️

Ja mam dziś 21dc, zrobiłam z koleżanka kilkukilometrowa przebieżkę po galerii i brzuch mnie zaczął bolec jak na okres, aż jak wysiadałam z auta to patrzyłam między nogi czy coś nie poleciało 😂 ja to mam z tym okresem, pamietam jak w dniu ślubu miałam tez lekkie bóle okresowe ale w zamieszaniu nie zdążyłam założyć wkładki, i siedząc przed ołtarzem zawierciło mi brzuchu i do końca już o niczym nie myślałam jak o tym że wstanę z tego krzesła i na dupie będę mieć czerwona plamę 😂😂 pierwsze co zrobiłam w aucie to ciach sukienka do góry i sprawdzałam 😂 ot taka wspominała bo wczoraj miałam rocznice ślubu 😜
    Ale historia 😂😂 teraz oczywiście to mega zabawne, ale na pewno Ci nie było do śmiechu będąc w tej białej sukience przed ołtarzem 😅

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Ale dlaczego biochem? To bardzo ładna kreska, powtórz test albo leć na betę. Trzymam kciuki ✊✊

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez niespodzianki. Bialutko na teście, więc zostaje mi czekać na 🙈

33l. ♀ ➥PCOS
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Piękna kreseczka kochana! Powtórz za dwa dni i będzie jeszcze piękniejsza! Trzymam 🤞♥️

oar843r8e9ikr3dd.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znowu muszę się odwołać do Waszego doświadczenia... Wczoraj mi wyszedł bladzioch nad bladziochami. Dziś jest 12dpo i też druga kreska jest tak blada jak wczoraj... Myślicie że to może być biochem? Temperatura nie spada. Testy pink super czułe. Myślę czy jutro nie pojechać na bete ale jakoś się boję że wyjdzie poniżej...

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I okres przyszedł :) można mi wpasc 🐵

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ