Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatka22 wrote:Oj tak.. my niby zdrowi z małymi przejściami a już prawie rok starań. Najpierw okazało się ze miałam niedrożne jajowody, ale od listopada jestem z jednym (prawym) droznym i z reguły z prawego mam owu na całe szczęście! Mąż wszystkie badania idealne, pecherzyki mi zaczely pękać bo w zimie tez miałam z tym problem ale i tak nici z tego. Nie wiem czy mam dalej coś badać czy to taki pech i w końcu za jakis czas się nam uda ale mam dość tego.
Najgorsze ze już zaczynaja się nam pytania- a co z dzieckiem? Uwielbiam to
My ostatnio właśnie byliśmy na urodzinach u znajomych i mają właśnie rocznego synka i tak bawiłam się z nim i trzymałam go na rękach i znajoma powiedziała "Ale Ci pasuje, jak taka mamusia wyglądasz, już na Was czas " A mnie poprostu zatkało. Nie mogłam z siebie wydusić słowa.. tak mi się smutno zrobiło ah -
Monika7 wrote:Ja jakoś nie mogę się ogarnąć po ostatnich diagnozach. I nie chcę Wam tu truć 😉 W sumie, to nawet się nie zapisałam na testowanie, ale czytam wątek i sprawdzam co tam u Was wszystkich słychać , i wyczekuję pozytywnych testów ☺️
Martwi mnie ten zły wynik MAR u mojego męża. W przyszłym tygodniu pewnie pójdzie na dodatkowe badania. Ja mam w przyszłym tygodniu monitoring i w poniedziałek biopsję endometrium. Chyba się czeka na wyniki około dwóch tygodni, także poczekam dość trochę w niepewności jeszcze czy mam endometriozę czy nie.
Rozmawiamy już czasem o in vitro i mam mega rozkminy co zrobić. Z jednej strony chciałabym, a z drugiej mam jakieś wątpliwości. Niby mówię sobie, że nie ma jeszcze ostatecznej diagnozy, ale i tak już ta decyzja gdzieś mi siedzi w głowie.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂 I mam nadzieję, że humor masz już lepszy i chęci do działania wróciły 😘
Moniu ja też... co rusz problemy... Lekarz mówił mi ze edno piękne, ale dla mnie za mało jak na 4 dpo 😟😟😟😟 choc liczy się też receptywność, przecież miał kobiety które z takim zaszły. My tez z moim gadamy o in vitro... ale jeszcze nie teraz... przyszły rok, myślę, że Wy też dajcie sobie czas. I tak co jakas dobra wiadomość to następna kiepska i tak w kółko🤣🤣🤣🤣
Też mam ochotę na tą biosje endometrium. Ale muszę czekać cierpliwie do lipca i do badań podstawowych nasienia, a potem tych szczegółowych.[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Vivian wrote:My ostatnio właśnie byliśmy na urodzinach u znajomych i mają właśnie rocznego synka i tak bawiłam się z nim i trzymałam go na rękach i znajoma powiedziała "Ale Ci pasuje, jak taka mamusia wyglądasz, już na Was czas " A mnie poprostu zatkało. Nie mogłam z siebie wydusić słowa.. tak mi się smutno zrobiło ah
Ojej
ja zanim jeszcze wyszłam za mąż to od dawna słyszę tego typu teksty więc się znieczuliłam trochę może...
Po prostu jak narazie sprawnie olewamVivian lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Vivian wrote:My ostatnio właśnie byliśmy na urodzinach u znajomych i mają właśnie rocznego synka i tak bawiłam się z nim i trzymałam go na rękach i znajoma powiedziała "Ale Ci pasuje, jak taka mamusia wyglądasz, już na Was czas " A mnie poprostu zatkało. Nie mogłam z siebie wydusić słowa.. tak mi się smutno zrobiło ah
U nas jedno z najczęstszych tekstów to „zapatrz się” 😂 ale tez już troszkę się znieczulilam na to i jak słyszę ten tekst to czasem coś nawet w żartach odpowiem, gorzej jak wylecą z pytaniami a czemu nie ma, czas leci itp -
Dziewczyny powiedzcie mi bo bardziej jesteście w tym doświadczone ☺️
Owulacja była w niedzielę (według testu i objawów) a dziś czuję jajniki i brzuch pobolewa a wcześniej tak nie miałam, nawet PMS mi ustąpił po ciąży. Czy to normalne?Izi lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny powiedzcie mi bo bardziej jesteście w tym doświadczone ☺️
Owulacja była w niedzielę (według testu i objawów) a dziś czuję jajniki i brzuch pobolewa a wcześniej tak nie miałam, nawet PMS mi ustąpił po ciąży. Czy to normalne?
Już myślałam Ze za dużo ananasa, ale niby nie powinno dawać takich objawow...Izi lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Tez tak nam w tym cyklu! I owu tez w niedziele...
Już myślałam Ze za dużo ananasa, ale niby nie powinno dawać takich objawow...
No ananas chyba nie powinien dawać takich objawów -
To chyba się zaraziłyśmy tymi objawami
bo ja teoretycznie też owu w niedzielę (wg śluzu i temp) dziś idę do gin i mam nadzieję, że nie stwierdzi, że jestem jeszcze przed bo to oznacza długi cykl i też mnie boli podbrzusze i jajniki już 3 dzień i plecy. Miałam tak dwa cykle temu, że na tydzień przed @ mnie tak bolał brzuch jakby już miała być...Blondyna.B lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Patka22 wrote:U nas jedno z najczęstszych tekstów to „zapatrz się” 😂 ale tez już troszkę się znieczulilam na to i jak słyszę ten tekst to czasem coś nawet w żartach odpowiem, gorzej jak wylecą z pytaniami a czemu nie ma, czas leci itp
haha przeczytałam "zaopatrz się" i myślę "ale w co?! że w dziecko? ale jak? chorzy ludzie!"
Dip88, Patka22, Monika7 lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
CestLaVie wrote:
Monika7, Syla87 co u Was???? Nic się nie odzywacie....
Kochana, jestem na bierząco z Wami ale mam jakaś niemoc, dodatkowo przygotowuję przyjaciółce baby shower wiec wiecie mega się cieszę jej szczęściem ale to tez pokazuje mi moje nieszczęście 😉 może jak jajko będzie po prawej drożnej stronie to wejdą we mnie nowe siły.
A co u Ciebie? Jakie przeczucia na ten cykl? 😜Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Izi wrote:To chyba się zaraziłyśmy tymi objawami
bo ja teoretycznie też owu w niedzielę (wg śluzu i temp) dziś idę do gin i mam nadzieję, że nie stwierdzi, że jestem jeszcze przed bo to oznacza długi cykl i też mnie boli podbrzusze i jajniki już 3 dzień i plecy. Miałam tak dwa cykle temu, że na tydzień przed @ mnie tak bolał brzuch jakby już miała być...
Chyba tak daj znac czy już po owu
Mnie boli tak na ok tydzień przed, najwcześniej mi soe zdażyło 5dpo ale nie od 3dpo, bo za chwile pół miesiąca będę czuła ze się @zbliza 😂🙈
Izi lubi tę wiadomość
-
Syla87 wrote:CestLaVie wrote:
Monika7, Syla87 co u Was???? Nic się nie odzywacie....
Kochana, jestem na bierząco z Wami ale mam jakaś niemoc, dodatkowo przygotowuję przyjaciółce baby shower wiec wiecie mega się cieszę jej szczęściem ale to tez pokazuje mi moje nieszczęście 😉 może jak jajko będzie po prawej drożnej stronie to wejdą we mnie nowe siły.
A co u Ciebie? Jakie przeczucia na ten cykl? 😜
U mnie przeczucia słabe😂😂😂 tracę nadzieję powoli... naprawdę. Jajo po drożnej, ale endo tylko 7 mm 😟 lekarz mowi ze prawidłowe i ładne, ale ja zaczynam wątpić we wszystko...[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, nie nadrobię was niestety. 🙈 U mnie 29dc i czekam już na okres, nie wiem czy robić test tego 9 maja bo w sumie jak większość kojarzy nie wiem czy miałam owulacje, a wiele wskazuje, że raczej nie miałam albo jak już to późno a nie mierze jakiś czas temperatury i ogólnie porzuciłam chwilowo wypełnianie wykresu. Ale na pewno od nowego cyklu będę wypełniać bo mam na 3 lata wykupiony abonament na apke więc trzeba korzystać. 😂
W czerwcu się przeprowadzamy, do tego mieszkania, które oglądałam a w niedziele jedziemy się tam dogadać. Szału nie ma ale duże i suuuper lokalizacja bo wszędzie blisko więc zakupy nawet duże możemy robić bez auta, w końcu więcej auto będzie stało na parkingu niż przy poprzednim mieszkaniu. 😂
A i ciągle za wszystkie trzymam mocno kciuki! ♥Laura25, KaJa, Iskra444, Dip88, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika_weronika wrote:Czesc dziewczyny, w maju nawet nie zapisalam sie na testowanie. Aktualnie 13dc. Od wczoraj jestem na antybiotyku, objawow owu nie widac nawet odpuscilam testy owu.
Antybiotyk moze miec wplyw na cykl?Dip88 lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Hej dziewczyny, nie nadrobię was niestety. 🙈 U mnie 29dc i czekam już na okres, nie wiem czy robić test tego 9 maja bo w sumie jak większość kojarzy nie wiem czy miałam owulacje, a wiele wskazuje, że raczej nie miałam albo jak już to późno a nie mierze jakiś czas temperatury i ogólnie porzuciłam chwilowo wypełnianie wykresu. Ale na pewno od nowego cyklu będę wypełniać bo mam na 3 lata wykupiony abonament na apke więc trzeba korzystać. 😂
W czerwcu się przeprowadzamy, do tego mieszkania, które oglądałam a w niedziele jedziemy się tam dogadać. Szału nie ma ale duże i suuuper lokalizacja bo wszędzie blisko więc zakupy nawet duże możemy robić bez auta, w końcu więcej auto będzie stało na parkingu niż przy poprzednim mieszkaniu. 😂
A i ciągle za wszystkie trzymam mocno kciuki! ♥Izi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Super, że jesteś zadowolona z nowego mieszkania 🙂 A ja mimo wszystko trzymam kciuki, bo może jednak ta owu była, nigdy nie wiadomo 🤭
-
Ladinola wrote:Wtedy będziemy musieli zostać tutaj i mieszkać z mamą, bo na wynajem i utrzymanie się z dzieckiem nie damy rady. 🤷♀️ Dlatego zapadła decyzja o zakończeniu starań niestety.
-
CestLaVie wrote:Moniu ja też... co rusz problemy... Lekarz mówił mi ze edno piękne, ale dla mnie za mało jak na 4 dpo 😟😟😟😟 choc liczy się też receptywność, przecież miał kobiety które z takim zaszły. My tez z moim gadamy o in vitro... ale jeszcze nie teraz... przyszły rok, myślę, że Wy też dajcie sobie czas. I tak co jakas dobra wiadomość to następna kiepska i tak w kółko🤣🤣🤣🤣
Też mam ochotę na tą biosje endometrium. Ale muszę czekać cierpliwie do lipca i do badań podstawowych nasienia, a potem tych szczegółowych.
Też myślę o tym, że do końca roku będziemy się starać naturalnie, a potem może in vitro. Będziemy mieć diagnozę, to pewnie padną decyzje co dalej.
I tak to się właśnie toczy- od wizyty do wizyty, od badań do kolejnych itd 😉 Ech…
A dlaczego chciałabyś robić biopsję endometrium? Podejrzewasz coś u siebie? A odnośnie Clo u Twojego męża- to to ma pomóc na ruchliwość, tak? Ile trwa taka „kuracja”? -
Lena887 wrote:Czesc Dziewczyny, ja też się nie odzywam, ale Was podczytuje. U nas również nie za wesoło, 12 cykl starań i czuje że kolejny cykl w plecy, bo nawet nie wiem kiedy było ovu a starań było bardzo mało. Na dodatek w przeciągu kilku dni dowiedziałam się o dwóch ciążach u znajomych w 1 cyklu starań. Ja nie wiem co ci ludzie robią że zachodzą w ciążę od tak, dla mnie teraz naturalny sukces to zupełna abstrakcja! Na wrzesień jestem zapisana do kliniki...
Noo, takim co zachodzą w pierwszym cyklu starań to zazdroszczę 😅 Jakby się nam tak udało, to już bym była mamą od paru miesięcy 😂