Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mama stara się o 2 dziecko
Odpowiedz

Mama stara się o 2 dziecko

Oceń ten wątek:
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!

Witam nowe dziewczyny i przesyłam wiruski @!@$%#%$&^%*&&()(^%%^$&( :)

mama_honoratki - śliczne bobo :) jak Twój mąż lub pancernych, to tam jeszcze parę dziewczyn było to i imię się znajdzie :D

Ja we wtorek mam połówkowe, zobaczymy czy się potwierdzi druga dziewczynka :)

Został mi tydzień pracy przed L4. Ale powiem Wam, że trochę się boję. W środę przyszedł chłopak, który ma mnie zastąpić i tłumaczyłam mu dwa dni, ćwiczyliśmy i w piątek się już nie pojawił, bo jego ojciec dostał zlecenie badania na covid. Mam tylko nadzieję, że mnie nie zaraził i reszty biura, jeśli byłby pozytyw :( W sumie siedział w maseczce. A jeszcze nie wiadomo kiedy będzie wynik tego ojca, bo słyszałam, że niektórzy czekają nawet kilka dni, co wg mnie jest absurdem. Ostatnio inny znajomy z biura trafił na kwarantanne, bo zadzwonili do niego z gabinetu dentystycznego, w którym był z synem, że dentysta ma covid. Ale wynik miał po 9 dniach, więc z tych 14 dni kwarantanny znajomemu zostało już tylko 5. Ale przecież jak ktoś się zaraził to już przez te 9 dni rozsiewał. I jak tu opanować te pandemię?

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Hej wszystkim!

Witam nowe dziewczyny i przesyłam wiruski @!@$%#%$&^%*&&()(^%%^$&( :)

mama_honoratki - śliczne bobo :) jak Twój mąż lub pancernych, to tam jeszcze parę dziewczyn było to i imię się znajdzie :D

Ja we wtorek mam połówkowe, zobaczymy czy się potwierdzi druga dziewczynka :)

Został mi tydzień pracy przed L4. Ale powiem Wam, że trochę się boję. W środę przyszedł chłopak, który ma mnie zastąpić i tłumaczyłam mu dwa dni, ćwiczyliśmy i w piątek się już nie pojawił, bo jego ojciec dostał zlecenie badania na covid. Mam tylko nadzieję, że mnie nie zaraził i reszty biura, jeśli byłby pozytyw :( W sumie siedział w maseczce. A jeszcze nie wiadomo kiedy będzie wynik tego ojca, bo słyszałam, że niektórzy czekają nawet kilka dni, co wg mnie jest absurdem. Ostatnio inny znajomy z biura trafił na kwarantanne, bo zadzwonili do niego z gabinetu dentystycznego, w którym był z synem, że dentysta ma covid. Ale wynik miał po 9 dniach, więc z tych 14 dni kwarantanny znajomemu zostało już tylko 5. Ale przecież jak ktoś się zaraził to już przez te 9 dni rozsiewał. I jak tu opanować te pandemię?

W pancernych była Lidka i Marusia oba imiona odpadają w przedbiegach 🤦😂

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata. Pandemii nie ma. Temat jest za bardzo rozdmuchany. Ogólna śmiertelność nie przekracza tej z zeszłego roku, a sama śmiertelność Covid wynosi 0,2%.

Ja mam połówkowe 24 listopada, można mi wpisać.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Honoratki - Lidka nie taka zła. Miałam dwie koleżanki. Choć mnie się bardziej podoba Liwia. Bardziej oryginalne, a osobiście nie lubię tych najbardziej popularnych imion ;) Ale zwolenniczką Brajanów też nie jestem :P

Annie - rozumiem Twój pogląd na tę sprawę. Mimo wszystko wolałabym tego teraz nie złapać. Nie zakładam, że od razu umrę, może nawet już to przeszłam bezobjawowo. Po prostu wolałabym żeby żadna choroba nie dopadła mnie w ciąży bo i możliwości leczenia są ograniczone. Nawet zwykły głupi katar mnie męczył do niedawna.
    Jak urodziła się moja Kalina to miała jakieś tam zwolnienia lekkie na serduszku, robili jej Holtera, EKG i te sprawy. Potem się wszystko wyrównało i jest zdrowa. A w szpitalu zapytali mi się tylko, czy w trakcie ciąży nie byłam chora/przeziębiona. Jakby zasugerowali że to mogło mieć wpływ. Nie znam się na tym, nie jestem lekarzem. Po prostu wolę być teraz zdrowa dla dzidziusia :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja wlasnie w niedzielne popołudnie się dowiedziałam że mój 7 - latek ma nałożoną kwarantannę, jego pani ma koronawirusa. Więc młody jest uziemiony do końca miesiąca. Co najlepsze my jako rodzice i pozostali domownicy nie mamy kwarantanny 🙈ale z racji że młody pierwsza klasa i sam w domu być nie może, nauka zdalna... To musze wziąść opiekę. Więc super weekend... Trochę się denerwuję że jednak jest narażony na tego wirusa, i zastanawiam się czy nie odłożyć starań na jakiś czas. Siostra 8 t.c i też boi się bo teściowa ma covida 😱 szok... Cholera wie jako to ma wpływ na dziecko.

• werni Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na grupie z ovu gdzie są dwie Lidki, moja mama ma na 2 Lidia. Imię się ogólnie to imię podoba.

Annie zapisuję.

Też wolałabym nie chorowac. Narazie się trzymam. Co raz bardziej bolą mnie plecy dół szczególnie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata. Rozumiem jak najbardziej, że wolisz unikać jakichkolwiek infekcji. To jest dla mnie ok, natomiast nie zgadzam się ze słowem - pandemia, bo jej po prostu nie ma.

AnaMaria. Wg dostępnych badań, dzieci przechodzą wirusa bardzo lekko, nie ma też wpływu na płód

"As there is no evidence of intrauterine fetal infection with COVID-19 it is therefore currently considered unlikely that there will be congenital effects of the virus on fetal development. There is no evidence currently that the virus is teratogenic

It is reassuring that, despite over 31 million confirmed COVID-19 infections, there has been no significant reported increase in the incidence of congenital abnormalities. In the PregCOV-19 Living Systematic Review, there was no evidence of an increase in stillbirth or neonatal death.

A large study from New York also reported
    reassuring neonatal outcomes during the pandemic. Of 1481 births overall, 116 (8%) mothers (giving birth to 120 neonates) tested positive for SARS-CoV-2. All 120 neonates were tested at 24 hours of life and none were positive for SARS-CoV-2".

https://www.rcog.org.uk/coronavirus-pregnancy

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Werni kolejna wizyta 18 listopada możesz zapisać :)

werni lubi tę wiadomość

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni - z tymi plecami to się łączę z Tobą w bólu. Choć jestem w szoku bo w pierwszej ciąży nie wiedziałam, że mam w ogóle plecy :D A wczoraj spacerek i po powrocie cały odcinek lędźwiowy mnie bolał. Ciężko się chodziło. Jednak każda ciąża inna a człowiek coraz starszy :D

Mojego ucznia w pracy już nie będzie, bo ma kwarantanne tylko nie wie jak długo. Czyli ojciec mu musiał wyjść pozytywny. Cóż, ktoś inny mu będzie musiał przekazać co i jak ma robić.

A jak się dziewczyny czujecie z decyzja naszego trybunału? Mam nadzieję, że nie wsadzam tym pytaniem kija w mrowisko... W końcu Polska jak zwykle podzielona. Coraz więcej takich tematów w Polsce co dzielą nawet rodziny, ehh...
    Ja jestem za wyborem w tych konkretnych przypadkach.

werni lubi tę wiadomość

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrok nie mieści mi się w głowie. Nie jestem za aborcja na życzenie, ale kiedy dziecko jest chore i nie ma szans na przeżycie, to jak najbardziej.
    Straszne jest to, że o takich sprawach decydują faceci. Pewnie żaden z nich nie ma niepełnosprawnego dziecka i nie zostałby z kobietą, która by takie urodziła, a są pierwsi do skazywania kobiet na taką traumę.

Ja mam dziś trzecie podejście do NIFTY. Może uda mi się przekonać lekarza, żeby chociaż z USG określił płeć, bo w UK za bardzo tego nie chcą robić.

werni lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• werni Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie powodzenia :)

Mama Honoratki zapisane :)

Ja mam takie samo zdanie co Annie.
    Wczoraj też byłam na spacerze to wieczorem tak mnie napieprzaly plecy ze nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 16:03

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie. 3 miesiace temu urodził się mój syn a od 21.09. jest tylko na mm. Do dni dzisiejszego nie dostałem @ a wiem że przy pcos może być różnie. Chciałabym się starać do drugiego maluszka ale chyba najpierw muszę poczekać na pierwszą @ po porodzie. Mój lekarz powiedział mi żebym przyszła jak nie dostanę okresu po 2 miesiącach po z przestaniu karmienia więc gdzieś dopiero w grudniu.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis - ja karmiłam piersią, a okres pojawił się 3 miesiące po porodzie czyli chyba normalnie. Ale słyszałam też historie, w których dziewczyny karmiły, okresu nie było, a w ciąże zaszły. Czyli wszystko się może zdarzyć :) Chyba, że potrzebujesz jakiegoś typu stymulacji to wtedy i tak byś musiała poczekać na wizytę u lekarza.

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Mam do was pytanie. 3 miesiace temu urodził się mój syn a od 21.09. jest tylko na mm. Do dni dzisiejszego nie dostałem @ a wiem że przy pcos może być różnie. Chciałabym się starać do drugiego maluszka ale chyba najpierw muszę poczekać na pierwszą @ po porodzie. Mój lekarz powiedział mi żebym przyszła jak nie dostanę okresu po 2 miesiącach po z przestaniu karmienia więc gdzieś dopiero w grudniu.
    Ja podobnie jak skrzydlata, mimo kp dostalam @ juz 2,5 miesiaca po porodzie :/
    Ale moja kolezanka nie miala @ od czasu pierwszej ciazy, a ma dwojke dzieci ;) i pierwsze odstawila od piersi jakies niespelna 3 miesiace przed tym, zanim zobaczyla dwie kreski... test robila, bo czekala na @ ktora nie przychodzila...
    Takze zycie pisze rozne scenariusze... brak @ nie rowna sie z tym, ze plodnosc nie wrocila ;)
    Wiadomo, ze przy pcos itp trudniej moze byc, no ale tutaj tez natura czasem plata figle i pierwsze cykle organzim zapomina o chorobach... u mnie jeszcze do 3 @ po porodzie bylo wszystko super a dopiero pozniej zaczelo sie od nowa w hormonach i jajnikach sypac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis ja mam PCOS i problemy z cyklami. Po porodzie przestałam karmić w maju a okres dostałam w sierpniu. Lekarz po dwóch miesiacach po skończeniu karmienia przepisał mi hormon ciałka żółtego w tabletkach, brałam kilka dni i po tym miał przyjść okres ale nie przyszedł. Pojawił się jakiś miesiąc później. Niestety przy PCOS tak bywa.

• werni Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi okres wrócił w styczniu a urodziłam w sierpniu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa podejrzewam że będzie trzeba wrócić mi do clo i może reszty specyfików. Na początku listopada będę u endokrynolog to dowiem się czy wrócić do metforminy. A w międzyczasie może zrobię badania żeby upewnić się czy w ewentualnej ciąży potrzebuje heparynę. Liczę się z ewentualnym powrotem do kliniki i ponownymi badaniami bo wszystkie są już stare do IUI. A może damy sobie czas na naturalne starania? W cyklu z IUI miałam dawkę 1500 mg metforminy i to była jedyna zmiana w lekach.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, powiedzcie mi czy na początku cyklu można zrobić sobie jakieś badania żeby wykluczyć ewentualnie jakieś inne kłopoty z zajściem w ciążę, może napiszcie mi w jakich fazach cyklu zrobić sobie konkretne badania żeby sprawdzić czy jest coś co może być zawyzone czy zanizone.

• werni Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kiedyś pamiętałam. Na początku chyba lh fsh tsh ft3 ft4 estradiol prolaktyna anty-tpo anty-tg. Muszę poszukać badań. W 3-5dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 20:01

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMaria wrote:
    Słuchajcie, powiedzcie mi czy na początku cyklu można zrobić sobie jakieś badania żeby wykluczyć ewentualnie jakieś inne kłopoty z zajściem w ciążę, może napiszcie mi w jakich fazach cyklu zrobić sobie konkretne badania żeby sprawdzić czy jest coś co może być zawyzone czy zanizone.
    Tu masz napisane co warto zbadać i w jakim dniu cyklu

d71e44bbb12f2d17med.jpg

werni, AnaMaria lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ