Marcowe Groszki
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Justyna nie jestem jeszcze mamą, ale wiem, że powinnaś zacząć oduczac spania ze smoczkiem.
po 1 właśnie budzi się jak wypadnie
po 2 spanie ze smokiem w czasie jak wychodzą i wyjdą zęby powoduje że będzie miało krzywy zgryz
Przed snem możesz dać dziecku herbatkę uspokajajaca (coś na kształt melisy), pokój powinien być przewietrzony, a okrycie wierzchnie (kolderka) nie powodować przegrzania.
Pisze to jako fanka książek o wychowaniu, programów o takiej tematyce i czynna ciocia gromady rodzinnych maluchów
Nie każde dziecko budzi się jak smok wypadnie, moja córka nie zaśnie bez smoka ale jak zaśnie to wypluwa
A jeśli chodzi o książki na temat wychowania dzieci to ja też byłam fanką ale jak ma się swoje dzieci to większość tych teorii z książek można sobie za przeproszeniem o kant du..y rozbićjustyna14, Mona_M, gusiek85 lubią tę wiadomość
-
Vuko wrote:Mambella, a badaliscie nasienie Twojego partnera?
-
nick nieaktualny
-
mirka14 wrote:Nie każde dziecko budzi się jak smok wypadnie, moja córka nie zaśnie bez smoka ale jak zaśnie to wypluwa
A jeśli chodzi o książki na temat wychowania dzieci to ja też byłam fanką ale jak ma się swoje dzieci to większość tych teorii z książek można sobie za przeproszeniem o kant du..y rozbić
Tak, w trakcie ciąży też się naczytałam a jak przychodzi co do czego to życie weryfikuje
oczywiście mamy stały rytuał dnia, wieczór spokojny, dziecko półroczne nie interesuje się jeszcze tv, przynajmniej nie mój Olek, pokój wietrzony, kolacja ok 21 i tak wstajemy co i rusz cóż może trzeba mu czasu
Elina jak już dwa lata się staracie to długo nie ma co czekać i szczędzić 30 zł tylko znaleźć dobrego ginekologa i androloga i przebadać siebie i męża od góry do dołu. A ile ty masz lat jeśli mogę spytać? -
Mambella wrote:Tak, jest w miarę ok, maz bierze jakies wiminki. Tak sobie wymyslilam, ze lekarza pomecze o skierowanie, bo w sumie jaki powinien byc kolejny krok jak jest niby ok ale nie wycchodzi? A ja naprawde przestalam sie spinac ze juz, ze natychmiast. Macie jakies doswiadczenie?
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki mam pytanie, czy temp zawsze musze mierzyc o tej samej porze? Kiedy jade do pracy mierze temp o 4:30, jak mam wolne nastawiam budzik na ta godz i tez mierze. Jestem po owu, dzis temp o 4:30- 36,75, poszlam spac, obudzilam sie o 8:45, zmierzylam temp a tam 37,38!
-
Pchełka drugiej temperatury nie bierz pod uwagę. Jeśli przespałaś min 3 godziny do do 4:30 to ta temperatura jest wskaźnikiem.
-
Wszędzie piszą, że zawsze o tej samej porze. Ja w tamtym cyklu tez miałam podobny problem i chyba wpisałam tą drugą tmp. Teraz nie nastawiam budzika, budzę się sama +/- o 7 rano. Kilka razy zdarzyło mi się mieć 40minut różnicy, ale nawet już tego nie zaznaczam w kalendarzu.
-
A jeszcze co do smoczka i wad zgryzu to nie jestem tak do konca przekonana czy smoczek jest winowajcą ja byłam dzieckiem używającym smoczka ponad dwa lata życia, kilka miesięcy po ukończeniu drugiego roku życia babcia stwierdziła że duże dziewczynki go nie używają i trzeba go do pieca wrzucić i tak też zrobiłam, a zmierzam do tego że pomimo długiego użytkowania smoczka zawsze zgryz miałam idealny w każdym razie mojej córce ograniczam bo z pewnością opóźnia rozwój mowy w sumie ciężko mówić z pełnymi ustami
-
nick nieaktualnyEch. Z poradnikami problem jest jeden - dzieci ich nie czytaja
Jasne, ze niektore rady moga byc pomocne, ale nie ma co sie spinac, bo dziecko to czlowiek, a nie nakrecana zabawka, ktora da sie wychowac wg instrukcji
Milego dnia wszystkim i samych + testow!Ralpina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój syn miał smoczek półtora roku. Teraz ma ponad dwa i wadę zgryzu w postaci cofniętej szczęki. A ciężko się ćwiczy z takim maluchem aby się cofnęła. Drugi maluszek na pewno smoczka nie dostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:58
-
nick nieaktualny
-
Moja niunia tez uspokaja sie przy smoku, zasypia z nim - potem wypluwa. Na razie pozwalam, bo odstawiam ja od cycusia, wiec musi sie pocieszać, ale potem postaram sie ja odzwyczaić, ale u mnie to wynika z obsesyjnego strachu przed bakteriami - sterylizuje smoczek non stop (tak, tak widm, ze to nie dobrze i dziecko musi mieć kontakt z bakteriami;)).
A tak w ogóle czekam na @ i ovu, ciekawe czy uda mi sue zatestowac w marcu... -
nick nieaktualnyDziewczyny beta z dzis 82 wiec przyrost ok Fatim mozesz dopisac mnie i Groszka i to 13 w piatek bo wtedy pierwszy raz testowalam i bylo juz pozytywnie
Mona_M, justyna14, gusiek85, Jagah, Molcia, Karolucha, Katarzyna87, Fatim, Izoleccc, anja83, mirka14, emilkaaa, Paolka_25 lubią tę wiadomość