Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Groszki
Odpowiedz

Marcowe Groszki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja doopki nie zobacze serduszka to ciagle bede myslec ze cos jest nie tak.. w ogole jakos nie mam super objawow.. troche piesi mnie bola i chce mi sie spac no i szybko sie mecze.. czasem podbrzusze zaboli ale juz coraz rzadziej..

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby z terminu OM zaczęłam już 8t. Mdli mnie ale tak co drugi dzień, piersi też bolą i powiększone, śluzu spooooroooo i zachcianek dużo. Na mięso nie mogę patrzeć, sam zapach mnie odrzuca. A brzuch nadal ciągnie, nawet przy wstawaniu z łóżka, muszę bokiem się zbierać.

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to pewnie sprawa indywidualna :) ja za to jadlabym tylko mieso :) nie moge patrzec na mleko ktore uweilbialam i kawe :) od dwoch dni mam tez wiecej sluzu.. i to na tyle .. ja wg swoich obliczen powinam w niedziele zaczac 6 tydzien..

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jak tak analizuje te prawie 2 lata staran to masakra ;/
    ile monitoringów, cykli na clo i dupku
    dong, zioła o sroki, pyłek pszczeli , inofolic
    rozmowa kwalifikacyjna do iv...

czy jest coś czego nie próbowałam?

a zaszłam w cyklu w którym zupełnie nic
    wczoraj dzwoniłam do gina że na laparo umówimy się po świętach a dzisiaj napisałam mu sms że mam bete 85 i plamie
    nie odezwał się, nie mogłam się do niego dodzwonić ;/

mam dupka w domu, powinnam wziaść na te plamienia na własną reke?

Nuffeq lubi tę wiadomość

• lauda. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewcczyny! Gratulacje dla nowych mam!

Ania, zuważyłam Twoje pytanie i uważam, że możesz brać dupka 2x1 tabl. Nadmiar progesteronu Ci nie zaszkodzi, a dopóki go nie zmierzysz (a chyba nie oznaczałaś poziomu razem z betą?), to bierz.
    Plamienia we wczesnej ciąży mogą oznaczać niedomogę lutealną.

BTW, ja od wczoraj biorę dupka zaleconego przez lekarza. Przedwczoraj robiłam betę i oznaczałam poziom proga i okazało się, że spadł o połowę. W pierwszych dniach po owu miałam 33, a teraz 16,29. Zapisał mi dupka i git. Zrobił usg i widziałam serduszko pikające, a mój człowieczek ma 5,5mm wielkości (kawał ludzika z niego) i wg usg ciąża wyprzedza o 2 dni termin wg OM.

iNso87, kapturnica, ania14 lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim,kochana,mni mozesz wypisac. Dzis 3 dzien plamien i od rana ciemnobrunatne

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • anja83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

vuko jeszcze nic straconego zerknelam na twoj wykres i widze ze tempka sie pieknie utrzymuje w gorze :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja, nie ma sie co ludzic bez sensu,to juz 3 dzien plamien. Po frytkach juz :-P

anja83 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam, jakich frytkach :P
    czekaj na @ i nie wyprzedzaj faktów ;)

Vuko lubi tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Vuko ale dopóki jest wysoka temperatura nadal jesteś w grze ;) Co prawda tempka może spaść i w trakcie @, a nie wiadomo co to u Ciebie czy plamienia czy @. Robiłas może test? Wg mnie powinnas i może coś by się wyjaśniło.
    Kurde Vuko tu Ci miałam to wpisać ;)

Vuko lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:18

Vuko lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z tymi objawami to kazdy indywidualnie, bo mnie na poczatku brzuch bolal bardzo, lekarz kazal zwiekszyc luteine do 2x1 i jak tak biore to jiz mniej boli, wrecz czasami pociagnie czy cos tam. Co do bolu piersi mam wrazenie ze mniej bola albo sie przyzwyczailam;-) a jesc moge tylko mieso:-) w sumie od niczego mnie nie odrzuca, jem co ok godzine. Jak jestem glodna to od razu mnie mdli:-S

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie przyjdzie @ w terminie to wtedy zrobie dla swietego spokoju, ale obstawiam @ dzis lub jutro. A jak tam u Was? Ja sie dzis poryczalam troche ze stresu, ze to jakas torbiel u mnie znowu :P chyba ta pogoda tak dziala hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • IWI Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mnie Fatim przeoczyłaś. Miałam @ już 19 marca - więc oznacz mnie. Urealnię statystyki, żeby nowe dziewczyny nie załamywały się, że tak wszystkie od razu zachodzą. Trzeba swoje odczekać :)

12 cs - 1 IUI udana
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nie pada, ale pochmurno od czasu do czasu tylko słoneczko wyjrzy. A poza tym to zrobiłam już dzisiaj kupę roboty;) obecnie prażę jabłka na jabłecznik i zachciało mi się dzisiaj placka ziemniaczanego :P mdliło mnie rano po 6.
    Vuko a kiedy powinna @ przyjść?

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Jak nie przyjdzie @ w terminie to wtedy zrobie dla swietego spokoju, ale obstawiam @ dzis lub jutro. A jak tam u Was? Ja sie dzis poryczalam troche ze stresu, ze to jakas torbiel u mnie znowu :P chyba ta pogoda tak dziala hehe
    Vuko nie placz :* ja i tak Cie podziwiam ze nie testowalas :P bo pewnie wszytskie z nas juz dawno by na bete pobiegly jak wariatki ;) moze odczekaj..a moze to ciaza i mam niski progesteron i plamisz.. hmm ciezko powiedziec .. a ja ciagle bym spała... moj narzeczony mysli ze ja sciemniam - wszak zawsze lubilam popludniowe drzemki - ale teraz jest naprawde tak , ze czuje ze musze sie polozyc.. ja ktora pracowala po 12 h, ja ktora pracowala w ruchu, ja ktora kocha sport i maratony.. ja teraz nie mam sil :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka 1-2 kwietniq, ale licze, ze przyjdzie predzej, bo nie wytrzymam z tym plamieniem tyle czasu grrr. Dzieki za wsparcie dziewczynki. Oby kwiecien byl owocny :) a ja tez padam dzis na pysio, ale to przez ta depresyjna pogode

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko nic nie martw, wspieramy Cię :)
    Ailatan teraz mamy ten czas kiedy możemy leniuchować do woli :D

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z IP... W nocy poroniłam... Dostałam bardzo silne krwawienie, pojechaliśmy z mężem do szpitala. Tam stwierdzili,ze jest krwiak na macicy i poronienie w trakcie. Potrzymali mnie tam 4 godz i stwierdzili,ze organizm sam się oczyści.
    Teraz czas na pożegnanie z wami. Musze miec czas na żałobę,takze zawieszam starania i znikam of.
    Powodzenia dla was

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia87 bardzo mi przykro trzymaj się ciepło

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ