Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
Odpowiedz

MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących

Oceń ten wątek:
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę uprzejmie o wpisanie na 8 marca :) może to, że za miesiąc mam mieć HSG wystraszy Ridża i nie zawita :) każdy powód dobry żeby mieć nadzieję :)

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja poki co odliczam do owulki kto ze mna odlicza :* ?
    Ja :) i muszę się brać do roboty bo już 8dc a ja mam wcześnie owu :)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho. Ja od jutra zabieram się za mierzenie temp.bo 3 dzien @ i wyjątkowo szybko sie kończy. Także coraz bliżej owulki kochanej

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta widziałam order :) Jest boski !! Przypomniały mi się czasy jak z ziemniaka robiło się stempelki :)

kattalinna lubi tę wiadomość

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:44

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już oficjalnie na wątku marcowym. Ridżosław przybył punktualnie. Ehh co za koleś nierozumny, chyba nie dochodzi do niego że nie jest zbyt mile widziany, chociaż co miesiąc dokładnie mu to tłumacze...

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Witam się już oficjalnie na wątku marcowym. Ridżosław przybył punktualnie. Ehh co za koleś nierozumny, chyba nie dochodzi do niego że nie jest zbyt mile widziany, chociaż co miesiąc dokładnie mu to tłumacze...
    no on taki z tych mało kumatych niestety

preg.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) podglądam ten marzec i podglądam... i nie mogę się doczekać by się wpisać na listę ;).... dziś u Mnie 8dc ...niecierpliwię się przed ovu (oby tylko wystąpiła;)... planowany termin @ 11-12 marzec... w pon.idę go gina...więc może coś podpatrzy....
    a troszkę o Mnie: staramy się z mężem od września 2015r. (o drugie dziecko, mamy już córeczkę;).. troszkę z przerwami z różnych przyczyn... właśnie w poniedz.idę też zbadać TSH, gdyż ost było powyżej 4 i ma kilku tygodniach brania euthyr. mam nadz.że spadło;)..

kattalinna, Zuzia1 lubią tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • kasia_k Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam nowe :) miło że będziemy razem w marcu sobie czekać, kibicować, gratulować i pocieszać (oby tego było jak najmniej ;)
    Ja już się otrząsnęłam po wizycie ridża (celowo z małej litery bo go nie lubię). Biorę Bromocorn - nie mam skutków ubocznych, a dzisiaj już 3 tabletkę wzięłam :)
    Dziewczyny a która z was też bierze jakiś Bromocorn/Bromergon?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    Witaj Kasiu :) ja biorę Bromergon 2 miesiące i w przyszlym tyg mam zamiar zbadać prolaktynę czy się obniżyła(mam nadzieję,że tak :)) Przed braniem leku miałam 29,80 a progesteron jedynie ok 2..:(

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prolaktyne 36, progesteron 11. Ciekawe jak się poprawi :) moja siostra zaszła już w pierwszym cyklu z Bromergonem :)
    Ja mam badania zrobić za 2-3 tygodnie, a brać Bromocorn do zajścia w ciążę...
    Agata to powodzenia :)

Agata25 lubi tę wiadomość

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie dziękuję,żeby nie zapeszyć :)
    To super,że tak od razu zaszła w ciążę:)
    I Tobie też tego życzę:)
    Ja do tego jeszcze mam PCOS (wykryte dopiero 8 miesięcy temu,mój wcześniejszy gin to przeoczył) i niedoczynność tarczycy :( aczkolwiek jestem pozytywnie nastawiona,mimo,że staramy sie na poważnie 11 cykli i wcześniej było na chybił trafił-jak to mawia mój mąż:)
    Co jak co ale nie dam się tej przypadłości i na przekór jej zostanę mamą:)
    Kasia a Wy długo się staracie? masz tylko problem z prolaktyną czy czymś jeszcze?

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto jeszcze, ale od 2 lat ustabilizowane. Mój wcześniejszy lekarz nie widział problemu w podwyższonej prolaktynie... jedyne co od niego słyszałam to że za wcześnie na badania, mam się nie stresować, nie myśleć tylko o tym itp...
    Nie wiem nic o innych chorobach - mam nadzieję że ich nie ma ;)
    A kiedy testujesz? Który dzień cyklu masz?

Agata25 lubi tę wiadomość

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 29 dc,zwykle cykle mam od 28-32dni.. a w tym miesiącu mam niby testować 25:) tylko,że ten miesiąc był zupełnie odpuszczony nie mierzyłam temp bo miałam 2 tyg grypę,spontanicznie serduszkowaliśmy i nawet nie wiem kiedy miałam mieć owulację:)
    Właśnie co lekarz to opinia.. dla jednych za wcześnie,drudzy od razu wdrażają leczenie..
    To jak nie wiesz nic o innych to napewno ich nie ma :)
    A teraz jakiego masz lekarza? Fajny,dba o swoją pacjentkę ?:)

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do tych co chodza podglądać pęcherzyki. W którym dniu cyklu pójść po raz pierwszy? Zakładam, że lekarz później sam ustali kiedy kolejny raz, tak?
    Mam cykle 28-dniowe, z owu wypadającą teretycznie 14-15 dc.

Drugie pytanie. Chce isc w 4c zrobic hormony: lh, fsh, estradiol. Tarczyce niedawno badałam bo lecze sie na niedoczynność, wiec jest powiedzmy pod kontrolą. Prolaktyne też badalam już dwa razy, ale za każdym razem w drugiej połowie cyklu razem z progiem (była w połowie normy wiec raczej ok).
    Jest sens jeszcze raz teraz ją sprawdzić w 4dc, czy mogę odpuścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:51

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:35

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wiesz jak to jest, jak się nie starasz toczasem wychodzi ;) mój nowy lekarz wydaje sie bardzo fajny, ma jakiś plan działania, mowi z sensem :) mam iść w polowie nastepnego cyklu.

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że tak jest,ale się nie nastawiam :)
    Właśnie taki mądry i sensowny lekarz to podstawa:)
    Kasiu a może następnego cyklu nie będzie tylko będziesz oglądała już Groszka :)

kasia_k lubi tę wiadomość

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie jakis kryzys ostatnio... tym razem owulacje miałam wczesniej niz zwykle, co wynikało z moich obserwacji oraz zostało potwierdzone minitoringiem, do wczoraj tak też było na wykresie - owu - 10 dc. - ostatnia niedziela. Na monitoringu byłam we wtorek - 12 dc. - i lekarz stwierdził, że jest juz "dobrze po". Wszystko się zgadzało, nawet cieszyłam się z tej wcześniejszej owulacji - mniej czekania na rezultaty;) Nie wiedzieć czemu po wprowadzeniu dzisiajszej temperatury wykres zmienił zdanie i wpisał mi owulację na środę! - czyli na 13 dc. zamiast 10. Strasznei mnei to wkurza - patrze na ten wykres i wiem, że już mi nic nie powie, bo jest przekłamany:( a w ogóle, to mam jakąś załamkę - dziś - u mnie 6po (wg monitoringu i wcześniejszej obserwacji) i nie czuję nic, żadnych objawów, żadnego bólu piersi, żadnego ciągnięci ajajników, nic (już bliżej samej ovu coś więcej się działo). Rozkład temperatury dokładnie taki sam jak w poprzednim nieudanym cyklu, gdzie do tego było więcej serduszek. No i niecierpliwie się z jednej strony a z drugiej tak bardzo się boję kolejnego rozczarowania, a to dopiero 4 cs.

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka, olej of :) jak Cię wkurza obecna kreska to zignoruj dzisiejszą temperaturę albo wykasuj zupełnie.

Co do objawów, czasem ich brak to najlepszy objaw :) tego Ci życzę :)

Bobby29, Szyszka1 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ