Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Starania
Odpowiedz

Marcowe Starania

Oceń ten wątek:
  • Anula81 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Spałam dzisiaj do 11 jak nigdy. Mój wykres chyba troszkę sfiksował. Owulka w 11 dniu cyklu - wtedy jak test nic nie pokazywał. Już nie kumam o co chodzi. No cóż zobaczymy czy coś z tego będzie. Miłego weekendu wszystkim życzę :-)

913ff6ae1e30f961f9433a46393b824c.png
    9ewnskjoj2ru31nq.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego,co się orientuję bezpieczny jest paracetamol - słowa pani z apteki, gdy nie byłam pewna, czy nie jestem w ciąży, a miałam gorączkę.

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja tez pierwsze co to wchodze na ovu :) to jest jakies uzaleznienie ;P
    Moglybyscie zinterpretowac moj wykres???z gory dziekuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i czemu nie pokazuje mi sie miniaturka wykresu?

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulka musisz zaznaczyć w swoim bieżącym cyklu pod wykresem takie okienko udostępnij wykres, wtedy ci wskoczy :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam moja historie.
    W grudniu 2011 dokladnie w wigilie dostalam okres tyle ze on trwal 3 dni a tego 3 dnia juz nic nie lecialo.Przez pierwsze 2 dni normalnie leci ze mnie chocby ktos kran odkrecil !!! a tu samo plamienie,lekko rozowawe strasznie mnie brzuch bolal ale to norma wiec myslalam,ze sie rozkreci.Niedosc ze sie nie rozkrecil to za 3 dniem calkowicie sie skonczyl.Sylwester nadchodzil wiec zrobilam test niestety negatywny wyszedl.W 18 dniu cyklu dostalam plamien myslalam ze okres ale za wczesnie bylo i to duzo az o 10 dni!!! jak nigdy.Bardzo sie wystraszylam.Pracowalam wtedy na noc i wracajac z pracy kupilam test dla pewnosci.Gdy tylko przyszlam do domu zrobilam test(wtedy jeszcze plamilam),i wyszly dwie piekne grube kreski :D szczescie a zarazem przerazenie...bo... az usiadlam na ubikacji...leciala ze mnie jasno czerwona krew i wielkie ciemne skrzepy... :( Rano gdy wstalam mialam juz tylko krwawienie.Zrobilam drugi test . . . oczywiscie byl negatywny . . . :( Moja lekarka powiedziala,ze byla to ciaza bio chemiczna i zostala wydalona z wczesniejsza miesiaczka...

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka aż mnie dreszcze przeszły, jak przeczytałam Twoją historię :(

1221648qmrgggy559.gif
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczęta :) jak tam sobotnie porządki? :) ja jestem w trakcie sprzątania i gotowania obiadku :) dziś serwuję strogonova :)

liloe, aniczka lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja się zabieram właśnie za obiad, ale jakoś nie mogę odejść od komputera :) byłam już na zakupach i chciałam kupić jakiś torcik dla męża, bo ma dziś urodziny, ale znalazłam tylko z napisem "dzień kobiet" :) najwyżej jak wróci z pracy to wyskoczę jeszcze gdzieś kupić :) a na obiad zrobię gołąbki bez zawijania :)

Miłego popołudnia :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokomonka wrote:
    dziewczyny nie wytrzymałam..

mam 2 krechy!!!! yupiii!!!! chyba odtańczę swój taniec szczęścia!!!!
    mam prezent na dzień kobiet :D :D :D <3 <3 <3 <3

wszystkiego dobrego i spokojnej ciązy :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    Ulala wrote:
    dziewczyny mam dylemat. czy taki wynik testu owu juz mozna uważać na pozytywny?

http://img607.imageshack.us/img607/9158/91cde53a7f1e40199c33547.jpg

ja mam te same testy :) ovu powinna się pojawić od 24 do 48 godz pamiętaj też że nasienie potrzebuję 72 godzin żeby dojrzeć między stosunkami więc dobrze to sobie jakoś tak obliczyć by z ovu trafiło :P ......z czym sama ma problem :/ :P

ja to w lutym przytulałam się 7 dni pod rząd owu była w środku tego tygodnia i się udało :) myślę, że jak warunki tzn, sluzik jest ok i plemniczki silne to przetrwają i poczekają na jajeczko :)

• nicol Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey do marcowych raczej nie dolacze test wyszedl pozytywny:)

Kaja, darijka, aisa, martula, basiulkaa_89, aniczka, Kfjatus, Yvone lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicol wrote:
    hey do marcowych raczej nie dolacze test wyszedl pozytywny:)

no to super!!!!!!!!!! gratulacje

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarola88 wrote:
    Powiem wam,że ja żałuję że zrobiłam testy przed okresem.Chyba czasami rzeczywiscie lepiej poczekac niz sobie narobic zbędnych nadziei. Ja jesli nie dostane to zrobię test najwczesniej w poniedziałek(dzien przed) albo we wtorek ale znajac zycie,juz pewnie nie bede miała po co.Trzymam za was kciuki:)

no wiem ale trudno jak tym razem nie będzie fasolki to pojawi się kiedy indziej....pewnie że bym się cieszyła jak by to nastąpiło teraz, ale w razie czego świat się nie zawali :) .....ja po prostu jestem osobą z natury niecierpliwą a mając w domku 4 testy nie mogłam się powstrzymać :P i pewnie źle zrobiłam no ale cóż :) :/ :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem tu nowa mój lekarz polecił mi tę stronkę.Bo od 4 miesięcy próbujemy i nic może ovu mi w tym pomoże.Mam nadzieję mam już 10 letniego syna.Trzymam za Was kciuki!!

martula, Anula81 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie d owas dolaczam. staramy sie 4 cykl i mam nadzieje ze bedzie ostatni. moj instynkt macierzynski szaleje :)
    jestem 3 dni po @ i mam plodny sluz. cos mi sie popierniczylo z cyklem ale dzialamy i sie okaze co bedzie

• Anula81 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Czesc dziewczyny jestem tu nowa mój lekarz polecił mi tę stronkę.Bo od 4 miesięcy próbujemy i nic może ovu mi w tym pomoże.Mam nadzieję mam już 10 letniego syna.Trzymam za Was kciuki!!

To tak jak ja. Mój syn ma 9 lat i też staramy się 4 cykl.

9ewnskjoj2ru31nq.png
  • Anula81 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość remontów, a to dopiero początek. Szafki z Ikei mogę składać z zamkniętymi oczami ;-) Nawet obiadku nie ugotowałam, ale trudno Synek jest u swojego ojca na weekend więc mamy trochę luzu i możemy popracować.

9ewnskjoj2ru31nq.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam od teściowej, która oczywiście upiekła jabłecznik sypany i się objadłam :) ale nie wyszedł jej tak dobry jak mój ;)

Anula81, Yvone lubią tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym przyszlym mamusiom:)
    a ja czekam wciaz na uwule powinna byc sroda-piatek, kto tez czeka?

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ