X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Mi po clo rosły piękne pęcherzyki do tego stopnia że gin mi kazał brać pół tabletki ;) i po połówce też rosną piękne :) po całej u mnie jest duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej ;)
    Więc Suzi głowa do góry i na pewno urosną ;) od którego dc bierzesz?
    miałam zalecenie 1-5 dc brac 1 tabl, urosły mi wtedy (listopad) 2 piękne

Kiki1916 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Asik gratulacje :)

miska na zdrowie :D 7dpo to sie raczej dopiero decyduje, czy sie zagniezdzac, a i potem masz troche czasu, wiec spokojnie mozesz poszalec odrobine. Wroc z tarcza, lub na tarczy :P

Suze lipa. Tez ostatni cykl jestem na clo, znalazlam w szafce, to wzielam, a co tam. Gorzej nie bedzie. Tylko slabo ponoc dziala na mnie, licze na cud jakis.

srebrzysta, ja mam takie bole po clo. Chodzic nie moge, wszystko mnie boli a dzieci trzeba robic :P

Karma :D My tu zakladamy fanklub Kinga hahaha A Wieze zjadlam juz chyba z 10 razy na wyrywki.
    Bez monitoringu?
    Bo wiele dziewczyn ma bez i nic się nie dzieje

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Cześć. U mnie jak się wali to wszystko na raz. Piec od centralnego nam poszedl. Mąż pojechał po nowy trzeba wymienić w domu zimno a dziecko chore :/
    masakra współczuje.u nas piec miał awarie 2 lata temu w grudniu i były mrozy.w domu zimno że chodziłysmy z córka jak cebulki grubo ubrane.oby szybko poszło u was z nowym.dużo zdrówka dla pociechy

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987. Kiedyś czytałam fajny artykuł na temat alkoholu w ciąży:

„jeśli piłaś alkohol w pierwszych dwóch tygodniach po zapłodnieniu (dwa tygodnie przed terminem spodziewanej miesiączki – tj. do końca 4 tygodnia), prawdopodobnie nic złego nie spowodował. Jeśli natomiast piłaś w tym tygodniu, kiedy to miesiączka miała już wystąpić (piąty tydzień ciąży) to również masz szansę na urodzenie zdrowego dziecka, ponieważ gdyby doszło do uszkodzeń, nie byłabyś teraz w ciąży.
    Niestety następne tygodnie ciąży charakteryzują się szczególną wrażliwością an czynniki szkodliwe. W tym czasie rozwijają wszystkie ważne dla życia dziecka narządy”.

Link do całości http://www.blog.przedporodem.pl/alkohol-a-poczatek-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 12:07

miśka1987 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) wiec dziś spokojnie mogę się wyluzować :)

Mam jeszcze pytanie. Czy wam też w czasie brata progesteronu robią się afty?

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, szalej póki możesz, już niedługo czeka Cię dłuższa abstynencja więc korzystaj na koniec ;D
    Co do progesteronu to ja aft nie miałam, ja tylko mam zwiększone objawy przedokresowo-ciążowe;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!
    Wpadłam życzyć powodzenia w tym miesiącu! :*
    Wirusy wysyłam i trzymam kciuki :)

SusannaDean, aciulka, Kat83, Anulka0407, kate88:), kaka470 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    U mnie negatyw tak jak sie spodziewałam.
    Ale za to mamy przepiekny dzien.
    Jesteś na liscie 7.03, to jeszcze kilka dni, więc póki nie ma @ jest nadzieja!

A tak w ogóle to witam się. :) Coś słabo nam się ten miesiąc rozpoczął. Tylko jedne II kreski, ale żadne od osób z listy. Dziewczyny działać! :)

Ja jestem dziś 8 dpo. Temperatura gigantycznie skoczyła w górę. Boli mnie lewy jajnik. Od 2 dni ciągle śpię, dosłownie zasypiam na stojąco. Śmiałabym się gdybym była w ciąży, bo akurat postanowiliśmy przerwać starania do września, bo koleżanka z pracy jest w ciąży i tak do września będzie w pracy gorący okres i będzie ciężko zanim nowa osoba się wdroży. Czekam więc na @ a nie na II.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) dziś wychodzimy z Zuzią na urodziny mojego przyjaciele ze studiów, a mała jak na złość nie chce drzemki, jak będzie mi marudzić to ją chyba sprzedam XD na razie to jest zafascynowana klockami duplo, tatuś jej dziś kupił 4 zestawy :3 siedzi i składa :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:13

• Gigi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten cykl raczej też na straty spisany. Za duże tsh 4,3 :/
    Dobra wiadomość po wizycie u ginekologa jest taka że ładnie się oczysciłam po cb.
    I pocieszyć, że jeśli problem leży tylko w tsh to raczej szybko udaje się zbić.
    Dla wykluczenia innych chorób tarczycy muszę wykonać jeszcze ft4, ft4, aTG, atpo i powtórzyć tsh. No zalecił, żeby się na razie wstrzymać i najpierw wyregulowac tsh...

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:13

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was po Clo też głowa boli? Od rana nie mogę sobie z tym poradzić, trzy przeciwbóle już łyknęłam i nic. I do tego mam tak beznadziejny humor, że najchętniej bym się zaszyła pod kołdrą i popłakała sobie, tak porostu bez powodu. Nie lubię siebie takiej :/

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tsh długo spadalo. Z 5,8 spadalo rok do 1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Czy Was po Clo też głowa boli? Od rana nie mogę sobie z tym poradzić, trzy przeciwbóle już łyknęłam i nic. I do tego mam tak beznadziejny humor, że najchętniej bym się zaszyła pod kołdrą i popłakała sobie, tak porostu bez powodu. Nie lubię siebie takiej :/
    Dziś dopiero pierwsza tabletka wzięta i jak na razie mam energii do działania dużo, właśnie się zbieram na koncert !

Hej Pianistka ! <3 Dzięki za powodzonka przydadzą się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    U mnie tsh długo spadalo. Z 5,8 spadalo rok do 1.
    Ja biorę 50 tkę i utrzymuje mi sie na poziomie 2,2-2,4 a przy zwiększonej dawce nie ma zmian więc uważają, że to najmniejsza moja

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka taaak, migreny do porzygu ;) Taka uroda, nic nie zrobisz. Ja miewam chyba wszystkie efekty uboczne, procz tego zamierzonego oczywiscie.

Suze owszem, bez monitoringu. Niestety. Najlepszy szpital w stolicy Walii a powiedzieli mi, ze oni nie monitoruja, bo nie maja sprzetu. No doprawdy :) Zreszta tu o kazda bzdure sie trzeba prosic miesiacami. Zwykle podstawowe badania na estrogen, progesteron zajely im chyba pol roku. A potem zgubili wyniki z dwoch miesiecy. No :)

sloneczkowa, tak to niestety zawsze jest, ze jak cos moze sie schrzanic, to sie chrzani. Wszystko naraz zazwyczaj.

Pianistka heej :) Jaki fajny beben :D Widze, ze bedzie parka?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mogę się do was dopisać?powinnam testować 29.03

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Jesteś na liscie 7.03, to jeszcze kilka dni, więc póki nie ma @ jest nadzieja!

A tak w ogóle to witam się. :) Coś słabo nam się ten miesiąc rozpoczął. Tylko jedne II kreski, ale żadne od osób z listy. Dziewczyny działać! :)

Ja jestem dziś 8 dpo. Temperatura gigantycznie skoczyła w górę. Boli mnie lewy jajnik. Od 2 dni ciągle śpię, dosłownie zasypiam na stojąco. Śmiałabym się gdybym była w ciąży, bo akurat postanowiliśmy przerwać starania do września, bo koleżanka z pracy jest w ciąży i tak do września będzie w pracy gorący okres i będzie ciężko zanim nowa osoba się wdroży. Czekam więc na @ a nie na II.

Sprawdzam testami supeł czułymi wiec jesli miałoby cos byc to juz by na 100% pokazało ;). Mozna mnie wykreślić z listy.

Objawy u Ciebie brzmią obiecująco. Trzymam kciuki!!!

Ja jakos nigdy nie odczuwam jakis specjalnych objawów. Zawsze ta sama historia, rutyna.
    Dlatego teraz mysle ze gdyby miało cos byc to czułabym od razu :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 18:55

• CarPer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Mnie czesto cmi pod koniec cyklu głowa. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Ale to razem z objawami na @. I mysle ze CLO to jeszcE potęguje. Staram sie unikać przeciwbólowych jak ognia. Panadol nie pomaga a ibuprofen biore końskimi dawkami na sama @.

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ