Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grypę:) widze ze nie jestem sama

4 cs:)
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja już dzisiaj o niebo lepiej tzn. mdłości minęły jak lekarz odstawił metforminę ;) Mam powtórzyć glukoze po obciążeniu za 2 tygodnie.
    Byłam dzisiaj u gina i zaczął mi monitoring. Niestety nie zaczęło się najlepiej, bo widoczne mam drobne mięśniaki do 10mmm. Pęcherzyk na prawym jajniku do 5,6mmm, a na lewym do 8,3mm. Endometrium 8,0mm. Gin powiedział, ze trochę małe te pęcherzyki (7dc) i jak okaże się, że cykl bezowu to na HSG da skierowanie.
    A Wy jak uważacie?
    Ja już się zmartwiłam :(

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja w trakcie @, 18 lutego jadę na monitong, jak się dowiem kiedy będzie owu to się zapiszę na testowanie :)
    mam urodziny 11 marca i z ciążą biochemiczną miałam termin na 14 marca, więc mam nadzieję, że się do mnie uśmiechnie szczęście w końcu!
    Anulka0407 moje początki z metforminą były tragiczne! ale już biorę prawie rok i jest w prządku :) co do HSG chyba nie masz się czym martwić. wiele dziewczyn starających się miało to badanie, także głowa do góry :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób zachodzi w ciążę zaraz po hsg także podejdź do tego pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się trochę ostatnio humor popsuł ale dziś sobie poprawiłam. Wyciagłam męża na greya w piątek . Trochę późno seans bo 22:30 ale no wcześniej dziecko mogłoby nie zasnac. Teściową zostawię na czatach w domu. Niech młoda pilnuje

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Co do tego hsh to nie tyle strach co nie wiedza. Wiecie jak się to wykonuje?

Sloneczkowa my z mężem też idziemy na Greya ale w niedzielę, bo wtedy nasza 7 rocznica ślubu wypada... No a potem kolacja :)

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się pierwsza część też nie podobała ale teraz kto inny rezyseruje i w ogóle więc licze, że efektownie będzie :)

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Co do tego hsh to nie tyle strach co nie wiedza. Wiecie jak się to wykonuje?

Sloneczkowa my z mężem też idziemy na Greya ale w niedzielę, bo wtedy nasza 7 rocznica ślubu wypada... No a potem kolacja :)

Kochana nie miałam hsg, ale znalazłam Ci takie coś:
    "...Badanie HSG trwa kilkanaście minut. Może wymagać znieczulenia ogólnego. Pacjentce, która jest w pozycji jak przy badaniu ginekologicznym zakłada się wzierniki, a potem, za pomocą aparatu Schultza do jamy macicy wprowadza się środek kontrastujący. Zdjęcia wykonuje się, gdy kontrast wypełni jamę macicy, kolejne w momencie, kiedy wypełni jajowody i zacznie wydostawać się do jamy brzusznej. Trzecie zdjęcie może być wykonane w celu uwidocznienia kontrastu w jamie brzusznej, a także dla zobrazowania zrostów okołojajowodowych. Ilość wykonywanych w trakcie badania zdjęć zależy od rodzaju występującego schorzenia."

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jedna_z_Wielu :)
    Trochę podczytuję teraz o tym badaniu i niestety często boli :( Ja mam bardzo niski próg bólu i nie wiem czy wytrzymam. Najlepiej gdyby uśpili, no ale wiadomo, robią tak tylko w skrajnych przypadkach.

201710314965.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Trochę podczytuję teraz o tym badaniu i niestety często boli :( Ja mam bardzo niski próg bólu i nie wiem czy wytrzymam. Najlepiej gdyby uśpili, no ale wiadomo, robią tak tylko w skrajnych przypadkach.
    Nie miałam tego badania, ale dziewczyny porównują go do bólu okresowego, więc chyba nie jest taki zły :) A pomyśl, że na pewno mniej boli, niż poród- dasz radę :) Wierzę w Ciebie :*

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:

Ponoć możesz zażyć tabletki pb, ale to lepiej z kimś skonsultować jak już będzie miało do tego dojść. Póki co wierzymy, że owu będzie i dzielnie walcz :) trzymam za Ciebie mocno kciuki, że podejmiesz wyzwanie :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Nie miałam tego badania, ale dziewczyny porównują go do bólu okresowego, więc chyba nie jest taki zły :) A pomyśl, że na pewno mniej boli, niż poród- dasz radę :) Wierzę w Ciebie :*

Mnie poród naturalny ominął i to dwa razy... Jak by co to pewnie trzecia też będzie cesarka ;)

201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Ponoć możesz zażyć tabletki pb, ale to lepiej z kimś skonsultować jak już będzie miało do tego dojść. Póki co wierzymy, że owu będzie i dzielnie walcz :) trzymam za Ciebie mocno kciuki, że podejmiesz wyzwanie :*

Dzięki Kochana. Ja też mam nadzieję że owu będzie i że obędzie się bez hsg.
    Ale bardzo się cieszę że zaczął się monitoring. Przynajmniej dowiem się czegoś więcej :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki żeby się obyło bez hsg.

Dziewczyny do tej pory mąż nie brał żadnych suplementow jedynie tran bierze. Czym go mogę suplementowac?

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłącze niestety przede mną długaśny 45 dniowy cyk więc testowanie planuje ok. 16 marca. 2cs - pierwszy z termometrem, zobaczymy co mi ztego wyjdzie :)

Szkoda, ze tu tyle znajomych buź z lutego:(
    Słoneczkowa - ja przez 5 dni chodzę z mina zbitego pasa, kolejne 3 mąż mnie męczy żebym to wydusiła, a po kolejnych 3 wydukam trzy zdania i modle się, żeby się domyślił co mnie boli na szczęście coraz częściej umie sam na to wpaść :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa mama- ja mojemu małżonkowi zakupiłam androvit plus, wześniej łykał kwas foliowy, cynk, selen

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wreszcie 17dpo ovu raczyla się zjawić szanowna @ ;) wiec Doma przepisz mnie proszę na 11.03 :) Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 07:48

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie grypa na całego. Ledwo na nogach stoję. Ciekawe ile mi się okres spóźni :/

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie grypa na całego. Ledwo na nogach stoję. Ciekawe ile mi się okres spóźni :/

Sloneczkowa współczuję :( Dużo zdrówka.

Mój łyka Androvit Plus, Selen 110, Maca 1000, Magnez z Vit.B6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:14

201710314965.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ