SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Lady :) Może akurat się w ten sposób uda :)

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Jestem nowa no forum, proszę o dopisanie mnie do listy marcowego testowania :) testuję w piątek, 17 marca.
    O fasolkę staramy się od stycznia tego roku (w grudniu minęły 3 miesiące od odstawienia pigułek), jednak tak pełną parą dopiero od aktualnego cyklu ;)

Na razie jestem 8 dpo, temperatura po ovu każdego dnia ogólnie wyższa niż w poprzednim cyklu, o ok. 0,2'C. Miałam spadek 6 dpo (może implantacja, chociaż wiem, że nie ma na to reguły). Od wczoraj tempka leci do góry.

Oczywiście nie mogłam się już powstrzymać, więc rano zrobiłam w domu test o czułości 10mlU i wyszedł negatywny. Jestem już tak nakręcona na fasolkę, że chciałam iść dzisiaj na betę, ale puknęłam się w czoło, żeby się trochę uspokoić. Jutro znowu zatestuję, a na betę idę 12 dpo, w środę. Może coś już wyjdzie? Albo zrobię sobie nadzieję, albo pozbędę się złudzeń i spokojnie poczekam na @, prognozowaną na piątek, 14 dpo.

Dziewczyny, zobaczycie na mój wykres? Wiem, że jeszcze wcześnie, ale będzie mi miło, jeśli powiecie, co sądzicie :)

Trzymam mocno kciuki za Wasze zafasolkowanie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 13:47

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    beta 40!!!!
    Unoszę się metr nad ziemią :D

miśka1987 gratulacje <3 Ile dpo robiłaś betę? Ja chcę zrobić 12 dpo, mam nadzieję, że będzie w miarę wiarygodna... Ty chyba jakoś szybko po ovu robiłaś badanie krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 13:47

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ja się żegnam, życzę wszystkim powodzenia, powodem odejścia jest fakt , że nie mamy czasu na seks, brak seksu, brak dziecka, pracując do 22-23 w sklepie, człowiek jest tak zmordowany o tej porze że śpi do 7-8 rano, a o 5 mój wstaje do roboty, dziś 16 dc a my co? Czas pozwolił na 1 bzyknięcie, :( w zeszłym miechu było 2 bzyknięcia na 38 dniowy cykl, porażka, nie oszukujmy się, z tego dzieci nie będzie, może podejdę do próby za rok jak otworzę swoją firmę, a na razie zostanie jak teraz, bzykanie bez zabezpieczeń 2-3 razy w ciągu cyklu, jak coś z tego wyjdzie (w co wątpie) to wrócę się pochwalić. POWODZENIA LASKI!!

Lady mam nadzieję, że wrócisz szybciej z dobrymi nowinami niż zakładasz.
    Trzymaj się ciepło i odpoczynek od forum myślę, że też Ci wyjdzie na dobre :)
    Trzymam kciuki za szybki powrót :)
    Buziaki

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza udostępnij wykres bo nie da się wejść
    10dpo to za wcześnie. Ale rozumiem doskonale, że ciężko jest wytrzymać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 15:33

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba poczekać do 12 dpo żeby pewność mieć, a z wykresu też się nie wywróży chociaż zawsze jakaś nadzieja większa

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Zuza udostępnij wykres bo nie da się wejść
    10dpo to za wcześnie. Ale rozumiem doskonale, że ciężko jest wytrzymać ;)

Wykres udostępniony! :)

Gigi lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 dc ale jeszcze nic na teście owu się nie dzieje

• Gigi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pozytywny owulacjny. Od kilku dni były blade kreski ale dzisiaj jest ciemniejsza niż kontrolna. Także owu pewnie jutro.

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 91 ja również testuje w ten sam dzień:) hmmm tzn dzisiaj byłam na becie 7-8 dni po owu ale to przy okazji progesteronu bo nie wytrzymałam :) wynik o 21:00:) wiem wiem dziewczyny, ze wcześnie ale trudno a nóż coś juz bedzie widać. Jeśli nie wyjdzie nic to spokojnie poczekam do testowania w terminie miesiączki :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Zuza 91 ja również testuje w ten sam dzień:) hmmm tzn dzisiaj byłam na becie 7-8 dni po owu ale to przy okazji progesteronu bo nie wytrzymałam :) wynik o 21:00:) wiem wiem dziewczyny, ze wcześnie ale trudno a nóż coś juz bedzie widać. Jeśli nie wyjdzie nic to spokojnie poczekam do testowania w terminie miesiączki :)

Daj znać koniecznie, jak wyszła beta! :) Trzymam kciuki za nasze testowanie, może tym razem się udało❤

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, Zuza 91 miałyśmy testować razem ale moj cykl w tym miesiącu się wydłużył, dopiero przedwczoraj test owu pozytywny. Także powodzenia magicznego 17 (to moja szczęśliwa liczba).

Doma90 przepisz mnie proszę na 27.03

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie 16dpo temperatura w górę :)Czekam nadal twardo.

srebrzysta, aria40, Meginka, Anulka0407, kaka470 lubią tę wiadomość

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Hej,
    U mnie 16dpo temperatura w górę :)Czekam nadal twardo.

Super, trzymam kciuki, żeby było zielono!❤ U mnie dzisiaj też temperatura nieco wyższa niż wczoraj, ale nie poszła jakoś super w górę - liczę jednak, że może pojawi się teb trzeci poziom temperatur (chociaż wiem, że nie zawwsze tak to wygląda, nawet gdy się faktycznie zafasolkuje). No nic, poczekamy do jutra, zobaczymy :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Super, trzymam kciuki, żeby było zielono!❤ U mnie dzisiaj też temperatura nieco wyższa niż wczoraj, ale nie poszła jakoś super w górę - liczę jednak, że może pojawi się teb trzeci poziom temperatur (chociaż wiem, że nie zawwsze tak to wygląda, nawet gdy się faktycznie zafasolkuje). No nic, poczekamy do jutra, zobaczymy :)
    Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma trzymam mocno kciuki :)

Ja w czwartek na wizytę do ginekologa idę. Będziemy opracowywać plan działania :)

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. Chyba moge sie zaczac cieszyc aczkolwiek jeszcze nie dociera do mnie ze wkoncu sie udało.
    https://zapodaj.net/ccb493e728b68.jpg.html
    W pon lece na bete.
    Sciskam mocno wszystkie i przesyłam pozytywne fluidy.

aciulka, Nadia83, Jedna_z_Wielu, aria40, srebrzysta, Anulka0407, kate88:), Raven, kaka470 lubią tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca gratulacje :)

Majblanca lubi tę wiadomość

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na pewno spotkany sie wkrotce na fioletowej stronie.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Dzien dobry wszystkim. Chyba moge sie zaczac cieszyc aczkolwiek jeszcze nie dociera do mnie ze wkoncu sie udało.
    https://zapodaj.net/ccb493e728b68.jpg.html
    W pon lece na bete.
    Sciskam mocno wszystkie i przesyłam pozytywne fluidy.
    No piękna kreseczka. Gratuluję. Ja też wybieram się jutro na betę ;-)

Majblanca lubi tę wiadomość

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ