Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Taka kultura pracy, w sumie nie powiem gdzie bo nie chce kłopotów, znana firma, ale szkoda, powinny być takie strony gdzie ostrzegają przed takim czymś...na szczęście dużo sie w pl zmienia i ludzie zaczynają być świadomi swoich praw
    Wiesz nie musisz mówić. Ale to pewnie jakąś korpo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Wiesz nie musisz mówić. Ale to pewnie jakąś korpo :/
    Korpo shit :) Dokładnie
    Co mi z zarobków 3,5- 4,5 tys. na miesiąc? Jak mam takie gnojenie, że w pewnych chwilach wolałabym pracować w żabce na kasie za najniższą krajową :(

• Buszmeneczka Nowa

Wysłany: 20 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    działa :)
    ok jak widac to widac :) dzieki dziewczynki

a5db562a0b79b221d0198de08d9c7644.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Co mi z zarobków 3,5- 4,5 tys. na miesiąc? Jak mam takie gnojenie, że w pewnych chwilach wolałabym pracować w żabce na kasie za najniższą krajową :(
    Rozumiem doskonale.

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Teraz lepiej, ale ostatnie kilka dni to było tylko płakanie, sikanie, smutek, ogromna senność i jednocześnie problemy ze snem. Ale nie narzekam, bo cieszę się bardzo z fasolki :) Czekam właśnie na wyniki trzeciej bety i już przebieram nogami. W piątek usg, liczę, że będzie widać pęcherzyk.

A Tobie też wyszedł spadający progesteron i dlatego dostałaś luteinę? I jak Ty się czujesz? :)
    To super że lepiej zaczynasz się czuć.
    Ja mam zalecenie luteine trzy dni po owu zażywać 2 x1 tabl. więc jak mi kazano tak robię :)

SusannaDean pewnie że lepiej być bezrobotną niż w takich warunkach pracować , słuszna decyzja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:58

SusannaDean lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Paula :) Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 3 lata temu tu byłam (udało się mam Leona), teraz powracam, bo niestety poroniłam w styczniu i ten miesiać to miesiąc starań. Jestem 8 dni po owulacji czy robiąc beta hcg wyjdzie mi czy jestem w ciąży?
    Pozdrawiam

Hej. W czwartek byłam u lekarza (16tydzień), a on do Nas
    "to co dziś sprawdzamy płeć" więc byłam z mężem w szoku,że tak szybko. No i wyszło kto tam mieszka w brzuszku- chłopiec :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    To super że lepiej zaczynasz się czuć.
    Ja mam zalecenie luteine trzy dni po owu zażywać 2 x1 tabl. więc jak mi kazano tak robię :)

SusannaDean pewnie że lepiej być bezrobotną niż w takich warunkach pracować , słuszna decyzja
    Dlatego 3 dni po owulacji, ze progesteron, czy to lutka czy dupek, mogą utrudniac zapłodnienie, zagęszczając śluz :)

No dokładnie, teraz mam spokój, a jak trafię do dobrej pracy to tym bardziej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :) wrote:
    Hej. 3 lata temu tu byłam (udało się mam Leona), teraz powracam, bo niestety poroniłam w styczniu i ten miesiać to miesiąc starań. Jestem 8 dni po owulacji czy robiąc beta hcg wyjdzie mi czy jestem w ciąży?
    Pozdrawiam
    Poczekaj dla pewnego wyniku co najmniej 11-12 dpo bo 8 dpo mogło nie dojść do zagnieżdżenia jeszcze i wydasz kasę na betę i najesz się stresu jak będzie negatywna

Paula :) lubi tę wiadomość

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :) wrote:
    Pozdrawiam

Po 8 dniach może być za wcześnie - mogło nie dojść jeszcze do implantacji zarodka, a wtedy raczej nic nie wyjdzie. Może poczekaj do 10 dpo?

Paula :) lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Poczekaj dla pewnego wyniku co najmniej 11-12 dpo bo 8 dpo mogło nie dojść do zagnieżdżenia jeszcze i wydasz kasę na betę i najesz się stresu jak będzie negatywna

Widzę, że mnie ubiegłaś :) Czasem w 10 dpo coś już widać (u mnie np. wyszedł już nawet cień na teście domowym). Jednak faktycznie 11, 12 dpo wynik bety jest pewniejszy :)

SusannaDean lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Mój mąż kilka lat przepracował w korpo, zarabiał super, ale w końcu zmienił pracę, bo to nie było tego warte... nadgodziny za darmo, ciągła presja i wyścig szczurów. Nie ma co sobie życia marnować.

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Mój mąż kilka lat przepracował w korpo, zarabiał super, ale w końcu zmienił pracę, bo to nie było tego warte... nadgodziny za darmo, ciągła presja i wyścig szczurów. Nie ma co sobie życia marnować.
    No dokładnie znam to z autopsji, szkoda nerwów swoich i najbliższych. Załatwianie spraw służbowych podczas dnia wolnego, nadgodziny za darmo..d o k ł a d n i e

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motomi7 wrote:
    Czy mogłabym się jeszcze dopisać na testowanie 24.03?
    Dopisałam :)

Motomi7 lubi tę wiadomość

• Motomi7 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Dopisałam :)

Dziękuję, chociaż nie wiem, czy tak długo wytrzymam.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jak plamienie było w piątek 6 dpo to jutro nie będę jeszcze za wcześnie na test z krwi? Cały czas się bije z myślami a jak nie wyjdzie jutro nic?

• Motomi7 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Dziewczyny a czy jak plamienie było w piątek 6 dpo to jutro nie będę jeszcze za wcześnie na test z krwi? Cały czas się bije z myślami a jak nie wyjdzie jutro nic?

Ja też się biję z myślami, najchętniej zrobiłabym test teraz... ja nie jestem na tym etapie dobrym doradcą, bo dzisiaj powiedziałabym - jasne, na początku cyklu jestem za to mega sceptyczna :)

9e4e8f07d5359721cc850d530e6546fa.png

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:

Czyli jutro będziesz 10 dpo? Może już coś wyjść :) A ja nie wyjdzie, to spokojnie, nie wszystko stracone. Możesz wtedy np. poczekać jeszcze kilka dni i zrobić test w dniu spodziewanego okresu albo kolejną betę np. 2 dni po tej pierwszej.

Pytanie co dla Ciebie jest gorsze - to, że beta mogłaby wyjść negatywna i by Cię to bardzo stresowało (wtedy lepiej poczekać i zrobić test/badanie trochę później), czy to, że już chcesz bardzo znać wynik i przez czekanie stresujesz się tak, że już nie możesz wytrzymać?

Ja chciałam robić betę chyba 8 dpo, ale po perswazji dziewczyn z forum poczekałam do 11 dpo, chociaż 10 dpo już na teście miałam w sumie cień i wynik bety byłby już na bank ciążowy tego 10 dpo. A sikacze robiłam chyba od 8 dpo, bo już nie mogłam wytrzymać i inaczej bym zwariowała.

Generalnie zrób tak, żebyś się czuła dobrze :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Gigi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczkowa z tego co widzę na wykresie to powinno już coś wyjść :)

Ja w tym cyklu nie czuje już nic. Wiem, że po prostu się nie udało. Ale nie nastawialam się że względu na to podwyższone tsh. Od nowego cyklu porobię wszystkie badania i liczę, że tsh już ładnie spadnie

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam wczoraj plamienie w 28 dniu cyklu, dziś już prawie nic nie ma. Cykle mam 30/31 dniowe. Test negatywny. Czy test mógł się pomylić na tym etapie?Nie robiłam rano tylko po południu. Zuza pisała, że już wcześniej miała cień kreski.

• Gigi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelka38 wrote:
    Dziewczyny miałam wczoraj plamienie w 28 dniu cyklu, dziś już prawie nic nie ma. Cykle mam 30/31 dniowe. Test negatywny. Czy test mógł się pomylić na tym etapie?Nie robiłam rano tylko po południu. Zuza pisała, że już wcześniej miała cień kreski.
    A może to dopiero zagnieżdżenie? W takim wypadku test jeszcze mógł nie wyjsc

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ