Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 23 lutego 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęły się objawy owulacji, bol brzucha i wrażliwe cycki :-D

    Nera86, Dośka, blair. lubią tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 23 lutego 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Mi się zgadza :)
    Dziękuję :*

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jak na razie do poniedziałku. Idę sprawdzić czy jajko pękło, trzymajcie kciuki :)

    blair., AnitaK, Dośka, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A co się dzieje, gdy jest za duży? I ile mm to już za duży?

    Mogę tylko podpowiedzieć jak uważa moja gin, wg. niej 28mm to już wielkość torbielowata, jak pęcherzyk urośnie za duży, to może nie pęknąć i robi się torbiel. Ja też się zastanawiam na ile wartościowa jest taka komórka jajowa z przerosnietego pęcherzyka, o ile pęknie oczywiście, ale o to już gin nie pytałam.

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 815 656

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja jak będę mieć córkę to będzie Róża :D
    Ale ja się nie bawię w takie celowanie, będzie co będzie, byleby było :D

    A chłopiec będzie Staś ❤

    My z mężusiem spadliśmy na taki pomysł żeby utrzymać nasz ród w literze M ;) ja jestem Marta, mąż Marcin, dla chłopca byśmy chcieli Mikołaj a dla dziewczynki Marcelina albo Martyna :D chociaż ja po ciuchy kocham imię Klara ;)

    blair., AnitaK, Dośka lubią tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 sprawdziłam z cyklem styczniowym, i się zgadza :)

    OlivkowaMama kciuki! :)

    OlivkowaMama, Nera86 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    My z mężusiem spadliśmy na taki pomysł żeby utrzymać nasz ród w literze M ;) ja jestem Marta, mąż Marcin, dla chłopca byśmy chcieli Mikołaj a dla dziewczynki Marcelina albo Martyna :D chociaż ja po ciuchy kocham imię Klara ;)

    To my mamy układ, że ja wymyśliłam imię dla potencjalnej córki, a mąż dla syna :D

    Fajnie tak na jedną literkę, ale u nas nie ma szans, bo ja mam na imię Karolina, a mąż już nie na K, tylko jest Tomaszem :D

    AnitaK lubi tę wiadomość

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 815 656

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    To my mamy układ, że ja wymyśliłam imię dla potencjalnej córki, a mąż dla syna :D

    Fajnie tak na jedną literkę, ale u nas nie ma szans, bo ja mam na imię Karolina, a mąż już nie na K, tylko jest Tomaszem :D

    Hehe my właśnie chcemy podtrzymać ten „szczęśliwy” traf ze oboje na M <3

    AnitaK lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:51

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie rozmyślam nad monitoringiem. Czy mogę umówić się tylko i wyłącznie-konkretnie - na monitoring bez badania ginekologicznego ,wszelakich porad itp.?
    Tak wiecie - dla własnego widzi mi się ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:16

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:51

    Nera86 lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poradnie gdzie robią monitoring cyklu (jedno USG 75zł -jak w praktyce to się dowiem telefonicznie) . W poniedziałek sobie zadzwonię

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:58

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2208 1873

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    To my mamy układ, że ja wymyśliłam imię dla potencjalnej córki, a mąż dla syna :D

    Fajnie tak na jedną literkę, ale u nas nie ma szans, bo ja mam na imię Karolina, a mąż już nie na K, tylko jest Tomaszem :D
    Mój też Tomasz. :P

    RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2208 1873

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wzięłam ibuprofen bo tylko to miałam w domu, zaczyna mi iść temperatura w górę, już mam stan podgorączkowy... Wszystko mnie boli, nos zatkany, jakiś kaszel się zaczyna rozwijać...

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Blair a wiesz może czy taki "za duży" pecherzyk widać na usg do konca cyklu?Czy on po prostu rosnie zamiast pekac to sie wchlania?
    Mam nadzieje ze ten moj 20milimetrowy nie zrobi mnie w ciula.Troche duzy jak na 11dc

    Ja miałam w tym cyklu 16mm w 6dc :P ale też owulacja przyszła szybko, w 10dc. Co do tego czy widać do końca cyklu, to zależy właśnie czy się wchłonął czy nie. Raz po stymulacji pęcherzyk mi nie pękł, to miałam kontrolę gdzieś w 3dc czy się wchłonął i u mnie wtedy tak. A w którym dniu cyklu Ty zwykle miałaś owulację?

    Nera jak znalazłaś takie miejsce to zapytaj koniecznie, szkoda bulić za normalną wizytę jak chcesz tylko podejrzeć :) ja sama szukam, ale na razie nic konkretnego nie znalazłam, i płacę za normalną wizytę

    Judit lubi tę wiadomość

  • Dośka Autorytet
    Postów: 1172 1817

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola zdrówka! Pod koc, herbatka z miodem i imbirem na rozgrzanie :)

    bl9cmg7y7g2u5710.png
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja właśnie wzięłam ibuprofen bo tylko to miałam w domu, zaczyna mi iść temperatura w górę, już mam stan podgorączkowy... Wszystko mnie boli, nos zatkany, jakiś kaszel się zaczyna rozwijać...

    O nie, to kuruj się szybko, żeby na owulację być w formie! Zdrówka :)

  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was badała estradiol po owulacji? Ja zbadałam sobie dzisiaj po raz pierwszy razem z progiem, i wyszło Estradiol 364,5 pg/mL przy normie 36,5 - 246. Zastanawiam się czemu tyle ponad normę.

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2208 1873

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Ladinola zdrówka! Pod koc, herbatka z miodem i imbirem na rozgrzanie :)
    Dzięki! <3 To kategorycznie odpada, tak mnie drapie gardło a jeszcze do tego miód i imbir pogorszy sprawę. ;) Zostaje tylko wygrzanie się pod kołderką.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:32

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2208 1873

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was badała estradiol po owulacji? Ja zbadałam sobie dzisiaj po raz pierwszy razem z progiem, i wyszło Estradiol 364,5 pg/mL przy normie 36,5 - 246. Zastanawiam się czemu tyle ponad normę.
    Ja badałam! A jak zobaczyłam wynik od razu wiedziałam, że się udało bo przy ciąży poziom estradiolu wzrasta. ;)
    Miałam dokładnie 384,6 ng/l a norma w fazie lutealnej 33.1 - 298,0 ng/l u mnie w labo.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:34

    blair. lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego