Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:dobre Już wiem czego nie robić haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:01
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:A progesteron w ciąży jest ponad normę ? pytam z ciekawości bo ja nigdy nie badałam i nie czuje potrzeby by badać
-
Ladinola wrote:Ja badałam w tamtej ciąży tylko w 21dc i miałam wynik 71.06nmo/l a górna granica była do 75.9nmo/l w fazie lutealnej. Wiec nie wiem czy jest ponad normę. Estradiol miałam 384.6ng/l a górna granica była 298.0ng/l.W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Cześć dziewczyny Jeszcze kilka godzin i weekend Ostatni tydzień i wyjazd w góry jeeee Jak u Was pogoda? U mnie marnie Szaro i wietrznie a wczoraj było tak ładnie...
Te testy owulacyjne są ciężkie do rozszyfrowania hehehe podobno te Clearblue są prostrze i nie trzeba się tak domyślać.
Ja używałam takich paskowych testow jeden cykl i teraz chyba już cztery cykle clearblue. W sumie to mam dużo wątpliwości, bo w tych paskowych to jednak widzisz, że się robi coraz ciemniejsza czy jaśniejsza i mniej więcej widzisz co się swieci. I w końcu jak u mnie byl pozytyw to byl to gruby i ciemny pozytyw. A ten clearblue to jest buźka albo nie ma i zawsze mam też wątpliwości, że może wykrył za wcześnie albo za późno, cholera wie jak ten test działa, a jak go rozkładam na części to w środku wcale nie ma grubej krechy..Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Ja nie pamiętam ... To było tak dawno Ale ja chyba nie miałam żadnych objawów . Ja ogólnie miałam ciąże bezobjawową. Na początku mnie tylko bolały piersi , ale nie pamiętam czy przed testowaniem czy już po.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:24
-
Myślicie ,że biorąc antybiotyk (dziś 8dc - szyjka wysoko i miękkawa zamknięta ,śluz przeźroczysty lepki -zawsze miałam biały do tak do 10-12dc ) powinnam rozpocząć owulaki wcześniej niż 13dc?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyJa używam cearblue ale ten który ma migajaca buzie (fioletowy) przed stałą i do tego używałam też pasków i pokrywały się to że sobą co nie zmiej8a faktu że i tak mam wątpliwości kiedy mam owulacje bo następnego dnia po pozytywnym jak zrobiłam test owulacyjny parkowy to bardzo osłabiła się kreska
-
nick nieaktualny
-
Nera1986 wrote:Myślicie ,że biorąc antybiotyk (dziś 8dc - szyjka wysoko i miękkawa zamknięta ,śluz przeźroczysty lepki -zawsze miałam biały do tak do 10-12dc ) powinnam rozpocząć owulaki wcześniej niż 13dc?
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Ja używałam takich paskowych testow jeden cykl i teraz chyba już cztery cykle clearblue. W sumie to mam dużo wątpliwości, bo w tych paskowych to jednak widzisz, że się robi coraz ciemniejsza czy jaśniejsza i mniej więcej widzisz co się swieci. I w końcu jak u mnie byl pozytyw to byl to gruby i ciemny pozytyw. A ten clearblue to jest buźka albo nie ma i zawsze mam też wątpliwości, że może wykrył za wcześnie albo za późno, cholera wie jak ten test działa, a jak go rozkładam na części to w środku wcale nie ma grubej krechy..
Ja też używam pierwszy cykl clearblue, ale tych co wyznaczają 4 dni płodne. Nie rozbieraj testu-chyba nawet w instrukcji jest napisane, żeby się tym nie sugerować.
Ja dodatkowo mierze temperaturę i ona się zgrała z tymi testami. Najpierw 2 dni migająca buźka, później buźka normalna (czyli, że w ciągu 12-36h będzie owulka) a 2 dni później skok temperatury u mnie.
To dopiero pierwszy cykl ale jestem zachwycona-kiedyś używałam zwykłych testów i nigdy nie mogłam się dopatrzeć tam nic.Październik 2017 synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny