Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet
    Postów: 3688 2614

    Wysłany: 2 marca 2018, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Diamond - Tak, w mlU/ml. ;) Dzięki za odpowiedź, teraz mi tylko pozostaje czekać na wyniki LH...

    A na marginesie, to prawda, że kobiety starające się o dziecko powinny mieć TSH w granicy 1? Moje niby mieści się w normach laboratoryjnych, ale wynosi 3,490.. ;/

    To może być poważny problem?
    Ja słyszałam że TSH najlepiej poniżej 2 jak chcesz dzidzię :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 23:16

    💔12.2020, 01.2021
    👦08.2015
    👧12.2018

    🍀23.02 Beta 35,4mIU/ml; progesteron 30,9ng/ml
    🍀25.02 Beta 99,3 mIU/ml ❤
    hchy9jcgq0p4n3jr.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 2 marca 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znikam, muszę na jakiś czas, bo testy pozytywne oraz sprawy związane z ciążą mnie dołują. Psychicznie nie jest dobrze. Wrócę do Was za jakiś czas. Trzymajcie się :*

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 2 marca 2018, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta będziemy czekać, wróć do nas jak będziesz gotowa :*

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 2 marca 2018, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Diamond - Tak, w mlU/ml. ;) Dzięki za odpowiedź, teraz mi tylko pozostaje czekać na wyniki LH...

    A na marginesie, to prawda, że kobiety starające się o dziecko powinny mieć TSH w granicy 1? Moje niby mieści się w normach laboratoryjnych, ale wynosi 3,490.. ;/

    To może być poważny problem?

    Lekarze różnie mówią, mój mówi, żeby w okolicach 2 trzymać, inni mówią, że mniej niż 2, jeszcze inni, że w okolicach 1. W sumie najbardziej to zależy od Twojego organizmu, niektóre kobiety i przy TSH równym 6 zachodziły i dopiero w ciąży zbijały i urodziły zdrowe dzieci :) znowu inne kobiety póki nie zbiły TSH nie zaszły w ciążę. Tak więc to może być przeszkoda, a nie musi. Jednak już przy takich wartościach ginowie przepisują lek. Jak pójdziesz do lekarza to na pewno przepisze Ci Euthyrox albo coś innego na zbicie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 23:32

    Jasminum lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 2 marca 2018, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta trzymaj się ciepło, wróć do nas jak już będziesz gotowa ;*

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 3 marca 2018, 00:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92, postaram się jak najszybciej siknąć :D Ale pewnie po 8 dopiero ;)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 3 marca 2018, 02:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mam nadzieję, że to jest przyczyną naszych niepowodzeń i w końcu coś ruszy do przodu :)

    Diamond mogłabyś zostać naszym forumowym lekarzem, bo wiedzę masz ogromną :D

    Nadzieja trzymam kciuki i będę czekać z niecierpliwością na dobre wieści :*

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 119 47

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamomd. Możesz rzucić okiem na moje wyniki

    FSH 3,62 mIU/ml norma f.folik. 3,5-12,5
    LH 9,59 mIU/ml norma f.folik 2,40-12,60
    Estradiol 36,19pg/ml norma f.folik 12,40-233,00
    PRL 11,30 ng/mL norma 4,79 - 23,30
    Testosteron 0,33 ng/mL norma 0,06-0,82
    TSH 1,84 biorę Letrox 25

    Jestem w trakcie poszukiwania lekarza...

  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 293

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tak czekałam na ten weekend i się pochorowalam... I mam pytanie bo dzisiaj 2dc i mam zacząć brać clostilbegyt ale ze jestem chora to i ospamox moja rodzinna nie odniosła się za bardzo do tego myślicie że nie przeszkadza takie połączenie?

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova nie ma moim zdaniem szans zeby 10 dni po ovitrelle byl jeszcze slad po prostu nie ma. To dopiero 8 dzien po owu u Ciebie wiec spokojnie poczekaj , mi bladzioch wyszedl 12 dni po zastrzyku 11 dni po owulacji w poludnie. Kolejnego dnia rano juz naprawde pokazna i wyrazna kreska.
    Trzymam kciuki:*

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 poczekam jeszcze do 8 ;D do tej wytrzymam :P

    Jasminum jak tyle czasu nie udawało się, trafiałam na lekarzy konowałów, nie mieli pomysłu na mnie itp. to wzięłam sprawy w swoje ręce, zaczęłam czytać artykuły naukowe, sama się badać, szukać przyczyn itp, no i przez to dużo się nauczyłam :) ale najważniejsze to trafić na lekarza, który chce pomóc, ma wiedze i nie bagatelizuje niczego, można mu zaufać, ja mogę tylko wskazać niektóre rzeczy, pomóc, naprowadzić na coś :)

    elforia te badania robiłaś w 2-5 dc? Czy później? Masz nieregularne cykle? Jak długie cykle? Trądzik? Grube, czarne, szybko odrastające owłosienie? Przepraszam, że tyle pytań ale wyniki jak dla mnie już coś wskazują i chciałabym dopytać ;) jeżeli nie chcesz tu odpowiadać to napisz na priv :)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marry w tym niestety nie pomogę, stymulacji jeszcze nie miałam :( a możesz zadzwonić albo napisać smsa do gina z zapytaniem? :) tzn. czytałam, że podczas przeziębienia, lekkich chorób można brać clo ale czy można go łączyć z tym bądź innymi lekami to nie wiem :(

    Marryy lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czar prysł test zjaśniał :< niby wiem , że tamto był zastrzyk a teraz gra od nowa ...ale chyba cykl stracony :/ dzisiaj 9/10dpo nie wiem kiedy była owulacja... bo zastrzyk był w niedziele we wtorek były nie pęknięte w piątek na usg 2 ciałka żołte i jedno jajko prawie pęknięte

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Dziewczyny ja znikam, muszę na jakiś czas, bo testy pozytywne oraz sprawy związane z ciążą mnie dołują. Psychicznie nie jest dobrze. Wrócę do Was za jakiś czas. Trzymajcie się :*
    Odpocznij i wracaj do Nas.

    ignite
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Czar prysł test zjaśniał :< niby wiem , że tamto był zastrzyk a teraz gra od nowa ...ale chyba cykl stracony :/ dzisiaj 9/10dpo nie wiem kiedy była owulacja... bo zastrzyk był w niedziele we wtorek były nie pęknięte w piątek na usg 2 ciałka żołte i jedno jajko prawie pęknięte

    Przykro mi za wczesnie sie troszke pokusilas o testowanie. Zrob kochana za dwa dni powtorke testu. Powinno byc naprawde wiarygodnie.

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/634a83412f55f.jpg.html

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diamond, że wstrzymałaś mocz :D

    Ja wysikałam dwie kreseczki <3

    Jak u Ciebie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:30

    Natalia91!, Katsu, Diamond92, pumka1990 lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 gratulacje ! <3
    Ile dpo owulacji ?

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* Nie wiem ile dpo, bo nic nie mierzyłam, dziś 29dc, a cykle średnio 30 dni.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 3 marca 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłas wcześniej ? ja teraz żałuję :< 26dc około 10dpo ;/

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego