MARCOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDiamond
agniecha dzięki
Myślałam ostatnio o tych zasadach w innych krajach. Z jednej strony to chyba lepiej, bo się człowiek nie nakręca betami i usg. Ale z drugiej? w 2 ciąży plamiłam a potem krwawiłam mocno od 10 tc. W innym kraju by mnie olali. U nas położyli do szpitala i monitorowali. Miałam krwiaka, który po wchłonięciu nie zagrażał już dziecku. I mam cudownego synka.
3 i 4 ciąża by mnie zabiła gdybym nie poszła na usg/do szpitala.
Ciekawa jestem jakie mają statystyki śmierci w przypadku ciąży pozamacicznej.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
ja planuje testowanie w weekend, choć nie wiem nawet czy dobrze, bo mam nieregularne cykle i nie wiem kiedy powinnam dostać okres. Teraz jestem 8dpo, biore duphaston więc nawet nie wiem czy mogę mieć objawy ciążowe bo zawsze w trakcie brania bolą mnie piersi i jestem b nerwowa. Raczej się nie nastawiam na pozytywny wynik...
Czy któaś też bierze dupka i myli objawy ciąży z objawami po braniu tego leku? -
Sung wrote:kłot a zaszłaś kiedyś w ciążę?
Widzę, że bierzesz dong quai. Sama się nad nim zastanawiałam, ale różne są na jego temat opinie. Jest wymieniany na stronach aborcyjnych jako zwiększający skurcze.
Ktoś Ci go polecił?
Nie nie zaszłam...Sung lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Joanka87 wrote:Hej dziewczyny,
ja planuje testowanie w weekend, choć nie wiem nawet czy dobrze, bo mam nieregularne cykle i nie wiem kiedy powinnam dostać okres. Teraz jestem 8dpo, biore duphaston więc nawet nie wiem czy mogę mieć objawy ciążowe bo zawsze w trakcie brania bolą mnie piersi i jestem b nerwowa. Raczej się nie nastawiam na pozytywny wynik...
Czy któaś też bierze dupka i myli objawy ciąży z objawami po braniu tego leku?
Hej ja zaczynam jutro brać duphaston... i nie wiem co to będzie ale z tego co piszesz... to będzie ciekawie
pozdrawiam
i mocno 3mam kciuki za weekendowe testowanieStaramy się o dzidziusia -
Skarpeta wrote:Hej ja zaczynam jutro brać duphaston... i nie wiem co to będzie ale z tego co piszesz... to będzie ciekawie
pozdrawiam
i mocno 3mam kciuki za weekendowe testowanie
Z tego co wiem to każda kobieta reaguje inaczej więc sama zobaczyszSkarpeta lubi tę wiadomość
-
ams wrote:Pierwsze pytanie, jak poszlam do gin : czy jest to ciaza, ktora chce pani zatrzymac?
A ja na to : what the fuck? hahaha masakra👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ineczka wrote:Bardzo mi jej brakuje i tych naszych rozmów byłyśmy blisko do teraz myśle, ze stanie w drzwiach i wszystko będzie jak dawniej a to w maju już 4 lata jak zmarła w moje urodziny nagle.A co do takich mądrych słów kochałam się kiedyś w innym chłopaku wakacyjna love pisałam do niego listy i tez kiedyś usiadła obok i mówi do mnie wnusia Ty wiesz, ze nic tak nie plami honoru kobiety jak atrament a ja na to babciu nie martw się pisałam długopisem Teraz już wiem, co miała na myśli i każde słowo pisane dobrze przemyśle👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Katti wrote:Mój dzisiejszy test Nie ma wątpliwosci że groszek jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88a6af8e2dc.jpg👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Ja dzisiaj pędzę na monitoring ... ale szczerze to mi się nawet nie chce w taką pogodę ;/ w dodatku czasami mam wrażenie , że wszyscy wokół w ciąży , a ja zawsze w tyle... też tak macie ? czy tylko mi już odbija
Katti oczywiście , że jest groszek👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Joanka87 wrote:Z tego co wiem to każda kobieta reaguje inaczej więc sama zobaczysz
ale sporo dziewczyn pisze że słabo z samopoczuciem po dupku, zobaczymy
a długo bierzesz dupka? mi się wydłużyły cykle jakiś czas temu i ostatnio miałam niski progesteren (ale badałam go w 21 dc-co mi się wydaje nie miarodajne, bo w zwiazku z wydłużeniem cykli to owu mogłam mieć nawet kilka dni po 21 dc) no ale...jest lekarzem kazała brać i chce spróbować.... moze chociaż skróci to moje cykleStaramy się o dzidziusia -
Wiecie co dziewczyny, tak sobie teraz pomyślałam, że tak się w Polsce narzeka na służbę zdrowia, samej kiedyś nie raz zdarzyło mi narzekać, a tak naprawdę to napewno większość ludzi zmieniłaby zdanie jakby zobaczyła jak jest w niektórych innych krajach. Naprawdę nie mamy w naszym ojczystym kraju aż tak źle.
Tutaj w CH jest masakrycznie drogo jeśli chodzi o jakiekolwiek leczenie Poza tym ich sposób leczenia pozostawia wiele wątpliwości Raz n.p. poszłam do swojego rodzinnego lekarza z bólem zatok, który trwał kilka dobrych tygodni już i został mi przepisany Panadol zadnych badań, żadnego antybiotyku, nic tylko tabletki bez recepty, a za wizytę oczywiście trzeba bylo zapłacić innym razem było podobnie, poszłam, bo od tygodnia bolało mnie gardło, i co, dostałam "receptę" na aspirynę, maść nawilżającą do nosa i spray do gardła. Oczywiście wszystko dostępne bez recepty. Poza tym, bez pytania została mi pobrana krew, nie mam pojęcia w jakim celu, bo żadnych wyników na oczy nie widziałam a rachuneczek potem przyszedł odpowiedni za pobranie krwi włącznie. Ot i przewspaniała służba zdrowia w Szwajcarii.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Skarpeta wrote:ale sporo dziewczyn pisze że słabo z samopoczuciem po dupku, zobaczymy
a długo bierzesz dupka? mi się wydłużyły cykle jakiś czas temu i ostatnio miałam niski progesteren (ale badałam go w 21 dc-co mi się wydaje nie miarodajne, bo w zwiazku z wydłużeniem cykli to owu mogłam mieć nawet kilka dni po 21 dc) no ale...jest lekarzem kazała brać i chce spróbować.... moze chociaż skróci to moje cykle -
Karmelkovaa wrote:Ja dzisiaj pędzę na monitoring ... ale szczerze to mi się nawet nie chce w taką pogodę ;/ w dodatku czasami mam wrażenie , że wszyscy wokół w ciąży , a ja zawsze w tyle... też tak macie ? czy tylko mi już odbija
Katti oczywiście , że jest groszek
chyba jest Nas więcejKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Joanka87 wrote:Hej dziewczyny,
Czy któaś też bierze dupka i myli objawy ciąży z objawami po braniu tego leku?
JA biorę dupka od Listopada co cykl od 18 dc, raczej nie zaobserwowałam jakiś nieprzyjemnych objawów Dwa mieisace temu miałam strasznie obolałe piersi, teraz w tym cyklu (dziś 25 dc ) jeden dzień latałam cały czas do łazienki siku a i w tym cyklu podwyższona temp. + 37 oC
W sobotę testuję ... zoabczymy co wyjdzieSkarpeta lubi tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:Tekana i jak tam u Ciebie ??
U mnie myślę że już po ovu obstawiam że była dzisiaj w nocy bo ból jajnika był straszny do tego śluzu brak więc teraz pozostaje najgorsze czekanie na termin @... A u Ciebie jak tam? :*
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
A i ciekawa jestem czy będę miała ból piersi przed ciążą zawsze po ovu mialam ból piersi ale jak karmiłam to nie miałam żadnych takich objawów. To mój 2miesiac po zakończeniu karmienia piersią ale pokarm jeszcze się utrzymuje więc ciekawa jestem czy coś ruszy te moje cycochy
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp