Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 28 lutego 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie terminu na 29 marzec właśnie nawiedziła mnie @...

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Meridian Ekspertka
    Postów: 230 100

    Wysłany: 28 lutego 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co u mnie chodzi. Cykle mam krótkie ( 22-23dni). Owulacja w 10 dniu cyklu. I w ostatnim cyklu mdłości od owulacji do konca cyklu. I widze ze teraz mam dosc mocne mdlosci ( do owulacji 4 dni), sluzu duzo przezroczysto bialy ciagnacy i dziwnie bola piersi. Hmmm... Skad te mdlosci? I to dosyc mocne


    [link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

    Meridian
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem tu zupełnie nową. Mam syna z 30 kwietnia 2015r. W tym miesiącu chce obserwować mój cykl i w następnym postarać się o córeczkę. Synek trafiony za pierwszym cyklem. Obecnie 4dc.

    Katsu lubi tę wiadomość

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam jeszcze @ więc nie wiem czy na marcowe testowanie się zalapie :(
    Ja to mam przesrane z tymi cyklami :(
    Nie pamiętam po jakim czasie od odstawienia luteiny @ przychodziła. Czekam na nią jak na zbawienie :)

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • MeggiGirl Ekspertka
    Postów: 279 93

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w szkole, jak już pewnie niektórzy wiedzą. Jutro zmieniam trochę stanowisko - nie chcę wnikać w szczegóły. Nadal będę uczyć, ale dodatkowo coś spokojnego. I jedna mama dzisiaj do mnie przychodzi i mówi 'myślałam, że jest pani w ciąży i stąd ta zmiana...". Wiele bym dała, żeby to była prawda. A mój D. dzisiaj dostał sms od wróżki (wiecie te reklamy) "ta ciąża zmieni twoje zycie" haha...gdyby to byla prawda.

    Ika83, OlivkowaMama, Diamond92, Tekana, pumka1990 lubią tę wiadomość

    TSH 1,5
    1 cs
    Letrox 50
    Pierwotna niedoczynność tarczycy
    Chcę być mamą...
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o wpisanie na 15.03

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 337 212

    Wysłany: 28 lutego 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl, ja tam wierzę w takie rzeczy :D Wiadomo, że my staraczki zawsze szukamy znaków na niebie i ziemi, ale jakoś zawsze pozytywnie mnie to nastraja. Kiedyś w dzień kiedy miałam testować, cały czas na moim dachu siedział bocian i pomimo, że test był negatywny, to nie było załamki :)

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3275 2447

    Wysłany: 1 marca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 marca rozpoczynam z negatywnym testem 10 w 27dc licze,ze Wasze beda pozytywne!!

    Martusia9 lubi tę wiadomość

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 1 marca 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Będę do Was zaglądać i się odzywać. Starania odkładamy na 3-6 miesięcy, zobaczymy ile czasu będzie potrzebował organizm aby dojść do siebie. Ale trzymam za Was kciuki, za wasze 2 kreski. :*

    Martusia9 lubi tę wiadomość

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • dmyha Debiutantka
    Postów: 12 10

    Wysłany: 1 marca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za pozytywny marzec :D

    Martusia9 lubi tę wiadomość

  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 1 marca 2018, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece jutro na betę 12dpo 23 dc bedzie

    Tekana, dorot, pumka1990 lubią tę wiadomość

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1891 609

    Wysłany: 1 marca 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Ja lece jutro na betę 12dpo 23 dc bedzie


    Trzymam kciuki :)

    dorot lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 1 marca 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 powodzenia! Trzymam kciuki :)

    Ja w lutym nie testowałam jak wiecie ;P a mam tyle testów do obszczania i już mnie tak korci ;P więc mimo tego, że w marcu i tak nic nie będzie z tego (a nawet jakby było to nawet nie wiem kiedy testować przy takim rozregulowaniu) to mogę, którejś z Was dotrzymać towarzystwa i obsikać jakiś test rekreacyjnie ;)

    Tekana lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 1 marca 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie deberwuje i pewnie bedzie ujemna:(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest przy braniu dupka ? Gin mi na ten cykl przepisał. I mówił żeby robić betę jak co a nie test przy końcówce cyklu i jeśli pozytywna to zacząć drugie opakowanie. Wiec nie wiem czy on ma jakiś wpływ czy jak ze test może być fałszywie dodatni/ujemny?

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 1 marca 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ma wpływ, ale szybciej będziesz miała pewność co do ciąży i nie bedziesz musiała go odstawiać. Może o to chodzi? Ja dupka brałam cały pierwszy trymestr, z zalecenia.

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Dziewczyny a jak jest przy braniu dupka ? Gin mi na ten cykl przepisał. I mówił żeby robić betę jak co a nie test przy końcówce cyklu i jeśli pozytywna to zacząć drugie opakowanie. Wiec nie wiem czy on ma jakiś wpływ czy jak ze test może być fałszywie dodatni/ujemny?

    Ja zawsze brałam 10 dni dupka zaczynałam jakoś 2-3 dni po owu. W 11 dniu brania robiłam test jak negatywny to czekałam na @. Betę można robić wcześniej, ja czekałam na test, a czasami go nawet nie robiłam bo już wiedziałam że nic z tego.

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 1 marca 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Ja niestety na jakiś czas muszę porzucić starania, złożyłam wypowiedzenie w pracy i dopóki nie znajdę nowej to wolę odpuścić ;)

    Za Was mocno trzymam kciuki ;*

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 1 marca 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dupek nie ma wpływu na betę, możesz ją zrobić wcześniej, ale zazwyczaj robi się ją pod koniec brania dupka, żeby sprawdzić czy beta jest ujemna i go odstawić (żeby nie przedłużyć sobie niepotrzebnie cyklu) czy beta jest dodatnia i należy dalej go brać, żeby wspomóc organizm ;)

    dorot lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja dopiero zaczynam przygode z dupkiem.Tez mam go na 10 dni. :) i zapewne będę wiedzieć czy jest sens robić ta betę ;)

    Diamond92 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego