Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 28 lutego 2018, 05:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! to żadne głupoty, już z niejednego stwierdzonego przez lekarza cyklu bezowulacyjnego były dzieci ;)

    MeggiGirl przywoływałam Cię na lutowym wątku ;) dużo dziewczyn ze stycznia i lutego się pojawi dopiero, mnie dopiero teraz przyszło na myśl, żeby sprawdzić czy już działa wątek marcowy mimo, że i tak nie testowałam w lutym bo nie było po co ;P jak się czujesz? Badałaś TSH, spadło? :)

    Witam się na wątku marcowym ;D może w tym miesiącu w końcu będę mogła obsikać swój arsenał testów ;P

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • MeggiGirl Ekspertka
    Postów: 279 93

    Wysłany: 28 lutego 2018, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Natalia91! to żadne głupoty, już z niejednego stwierdzonego przez lekarza cyklu bezowulacyjnego były dzieci ;)

    MeggiGirl przywoływałam Cię na lutowym wątku ;) dużo dziewczyn ze stycznia i lutego się pojawi dopiero, mnie dopiero teraz przyszło na myśl, żeby sprawdzić czy już działa wątek marcowy mimo, że i tak nie testowałam w lutym bo nie było po co ;P jak się czujesz? Badałaś TSH, spadło? :)

    Witam się na wątku marcowym ;D może w tym miesiącu w końcu będę mogła obsikać swój arsenał testów ;P

    Ja musiałam uspokoić troszkę siebie i D.,praca i jakieś kłopoty to nam nie służyło. Teraz chyba będzie ok... Więc przestałam tam zaglądać bo straciłam nadzieję, że jeszcze będzie dobrze. Nie badalam jeszcze tsh, w marcu będę to robić, ale myślę, że spada, bo czuję się inaczej. I miałam wstać o 7,ale chce mi się siku i zaraz pójdę nasikać na test. Który i tak nie będzie pozytywny

    TSH 1,5
    1 cs
    Letrox 50
    Pierwotna niedoczynność tarczycy
    Chcę być mamą...
  • MeggiGirl Ekspertka
    Postów: 279 93

    Wysłany: 28 lutego 2018, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh zrobiłam ten test a tam najpierw się pojawiła druga kreska na samym początku potem znikla. Jakiś błąd. Dzidzi nie ma jak zawsze... A gdy przez chwilę myślałam że jednak jest...

    Martusia9 lubi tę wiadomość

    TSH 1,5
    1 cs
    Letrox 50
    Pierwotna niedoczynność tarczycy
    Chcę być mamą...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Ehhhh zrobiłam ten test a tam najpierw się pojawiła druga kreska na samym początku potem znikla. Jakiś błąd. Dzidzi nie ma jak zawsze... A gdy przez chwilę myślałam że jednak jest...
    Jesli miałaś taka sytuację to test jest wadliwy... dobry test nie zrobi ci takiego czegoś ze najpierw się pokazuje kreska potem znika.
    Koniecznie powtórz test.

    Witam się wczesnym rankiem laseczki.
    U mnie dzisiaj mega zimno na dworzu biało od mrozu :/
    Zastanawiam sie czy w ogóle zaprowadzić młodego do przedszkola bo nie dosc ze strasznie zimno to mnie boli ucho od wczoraj i walcze z nim na różne sposoby , krople nie pomagają.
    Ostatnim razem wylądowałam u lekarza bo okazało sie ze z mojego delikatnego bólu ucha poszło na zapalenie ucha środkowego do tego ostre ropne zapalenie zatoków. Leczyłam się 2 miesiące :(
    Po za tym nie wiem czemu ale moje ciało zachowuje się tak jakbym miała dostać @ a dopiero co mi się skończyło lecz mam delikatne bóle jak na @ nie mam pojecia o co chodzi...

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 lutego 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcowe testowania :*
    Wątpię żebym się załapała bo termin @juz mam na początek kwietnia ale i tak będę zaglądała do was :*
    POWODZENIA ŻYCZĘ :*:*

    A ja chyba za bardzo jestem nastawiona na różnice w wieku 2lata i to ostatni moment, więc pewnie obstawiam, że uda się jak dzidziuś będzie miał się urodzić w styczniu i zrobi się 3lata różnicy :D takie poplątanie :P więc już całkowicie odpuszczam bo wiem że i tak się nie uda tak na złość moim wymaganiom :D hehe

    Katsu lubi tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana ja zaczynałam jak mój syn miał 2 lata żeby były te 3 różnicy max.. no i się niestety przeliczylam bo jeśli terax by się udało to beda jux 4,5 roku różnicy :/ niestety mnie się nie udało zaplanować tak jak sobie wymarzylam. Tobie życzę oczywiście dwóch kreseczek szybciej :)*

    A badalas prolaktyne ? Bo widzę ze niedawno skończyłas karmienie. Prl może blokować owulacje a przy kp jest cze sto podwyższona.

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 lutego 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Tekana ja zaczynałam jak mój syn miał 2 lata żeby były te 3 różnicy max.. no i się niestety przeliczylam bo jeśli terax by się udało to beda jux 4,5 roku różnicy :/ niestety mnie się nie udało zaplanować tak jak sobie wymarzylam. Tobie życzę oczywiście dwóch kreseczek szybciej :)*

    A badalas prolaktyne ? Bo widzę ze niedawno skończyłas karmienie. Prl może blokować owulacje a przy kp jest cze sto podwyższona.

    W ostatnim cyklu miałam monitoring owulacja potwierdzona :) więc narazie żadnych badań nie będę robiła ;) zacznę chyba ćwiczyć, takie 5kg mogłabym zrzucić więc chyba tym głowę zajmę :D
    Więc ten cykl postaram się na maksa wyluzować odpuścić i nie myśleć o tej różnicy wieku :P

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 28 lutego 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) podpinam się ja dzisiaj 7dpo :)

    Katsu, Natalia91! lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 28 lutego 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10dpo ale nie testuje tak jak pare dni temu myslalam ze sie udalo dzis juz czuje ze nie bol brzucha znikl piersi nie bolą eh temoeratura od wczoraj 36.9 niby ale to nic nie znaczy:(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    U mnie dzisiaj 10dpo ale nie testuje tak jak pare dni temu myslalam ze sie udalo dzis juz czuje ze nie bol brzucha znikl piersi nie bolą eh temoeratura od wczoraj 36.9 niby ale to nic nie znaczy:(

    Trzeba być dobrej myśli :* ja teraz wiem że czekam z testowaniem na termin @ a nawet może 2dni jeszcze po [email protected] :) nie ma co tak wcześnie testować :*

    Trzymam kciuki :* za zielony finał :*

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 28 lutego 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się tu zapisać marcowe testowanie ? :-)

    Dorka
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1891 609

    Wysłany: 28 lutego 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pomóżcie mi proszę zinterpretować wyniki męża:

    TSH -5,131 norma mU/L 0,38-5,33
    FSH-10,1 norma mIU/ml 1,4-18,10
    Prolaktyna 19,88 norma ng/ml 2,64-13,13
    Testosteron 4,69 norma ng/ml 1,75-7,81

    Widać że TSh podwyższone a prolaktyna za wysoka co to oznacza u meżczyzn? długo się to leczy ? jak się do tego zabrać ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 28 lutego 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Hej dziewczyny jak się tu zapisać marcowe testowanie ? :-)
    Wystarczy że powiesz kiedy testujesz i dziewczyny cię dopisza ;)

    dorot lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    dziś 22 dc do testowania ciągnie.mi się i ciagnie już zakupiłam testy 10 Mlu ale będę czekać do terminu @ . do wczoraj strasznie bolały mnie piersi dziś już wcale . Termin @ mam na 7. Bolą.mnie jajniki ale również mam tak tydzień przed miesiączką no i bóle piersi dziś przestały mnie boleć a do wczoraj rwały mnie niemiłosiernie aż dziwne.. wiem że w ciążach bolały mnie piersi ale nie pamiętam kiedy się to dokładnie zaczynało bo mam PMS.. Nic tylko czekać , ale ciągle o tym myślę czy udało się czy nie

  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 28 lutego 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka masz ten sam termin @ co ja tylko ze u mnie to 21 dc a 10 dpo bo wczesnie mialam owulke przez CLo mnie w 1 ciazy tez bolalu piersi chyba 0o owulce a teraz nie:( jsjniki coagly jeszcze pare dni temu a teraz wszystko ucichlo mialam robic test 12dpo ale chyba to nie ma sensu moj N musi szykowac sie na badanie ..;(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może mi podpowiecie o co chodzi...
    Jak wiecie dopiero co miałam @ z resztą wykres mam udostępniony i można zobaczyc...
    Nigdy mnie jajniki nie bolały na @ ani na ovu...
    A teraz w tym cyklu boli mnie lewy jajnik... nie jakos tam mega mocno ale dosc przeszkadzająco :/
    Moje cykle są co miesiąc przesuwane o 3-4 dni wczesniej po drugim porodzie ... nieregularne .
    W tamtym miesiącu @ miałam dnia 24.01 a w tym miałam 21.02 i tak co miesiąc wczesniej o te kilka dni.
    Śluzu w sumie nie mam jedynie rozciągliwy na papierze jak się podcieram ale nic po za tym, rano sprawdzałam szyjkę była średnio twarda otwarta ... na palcu śluzu nie było.
    Czy jest jakaś możliwa że mam już jakieś dni ovu ?
    Zaznaczę ze zaciazyłam w obu przypadkach kiedy miałam sucho a śluz płodny miałam dopiero po testowaniach.
    Czytałam ze ovu może wystąpic zaraz po @ jesli cykl się przesuwa wiec nie wiem o co chodzi...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:03

  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Wystarczy że powiesz kiedy testujesz i dziewczyny cię dopisza ;)

    O dzięki..jeszcze trochę.. przewiduje gdzieś na 11-12 marzec ;-)

    Dorka
  • dmyha Debiutantka
    Postów: 12 10

    Wysłany: 28 lutego 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dopisuję się i ja ;) 20 marca testuję

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 lutego 2018, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu myślę że możesz mieć już dni płodne lub początek dni płodnych :) masz już 9 DC więc to jest bardzo prawdopodobne :D przy tak krótkich cyklach :) działajcie <3 :* ile ja bym dała żeby mieć cykle chociaż 30dniowe teraz ostatnie 2mialam 35 ale wcześniejsze 40-50 to chyba od karmienia tak było :)

    Katsu lubi tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego