Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 23 marca 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :* Wykres ładny, bo napędzany luteiną...

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond był jakiś juz sluz plodny plus ten ból jajNika jak zazwyczaj. Ludzilam się ze może faktyczynie była wczoraj owu i ze taka informacje uslysze, choć bardziej realne było to ze ten ból to poprostu wzrost pęcherzyka. Ale by pewnie widział coś na tym.usg gdyby była owu bo miałam potwierdzona zawsze jak chodzlam. Zobaczę po temp. Miałam rzucić termometr w kąt ale teraz to bym.chciała na przyszłość sprawdzić juz :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 20:31

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1756 1089

    Wysłany: 23 marca 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki. Ale jednak fatamorgana nic z tego beta ani nie drgnęła nadal <2. Dlaczego mam taki wynik a nie 0.1 jak dawniej.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍

    Wizyta♥️ 13.04.2021

    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś w tym samym laboratorium ? Bo czasami mają różne te wartości.

    dzastina2005 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Czytam właśnie inne forum. Laska dowiedziała się, że jest w ciąży, w poniedziałek ma stresującą sprawę w pracy (jakaś kontrola) i zastanawia się czy iść do tej pracy, czy poinformować już o ciąży. Wiecie jakie są odpowiedzi? Że jeszcze może poronić i że ciąża to nie choroba. Ja nie wiem jak można być tak nieczułym i chamskim. Też uważam, że ciąża to nie choroba, ale żeby komuś mówić "i z czego się cieszysz, dopiero test zrobiłaś, może zaraz poronisz" to jest już okrucieństwo.
    Popieram to jest tak jakby życzyło się komuś źle jakby jakas zazdrosc zawisc... też nie rozumiem jak można tak komuś pisać niby nie piszą wprost tylko okrężnie ale i tak wiadomo jak to brzmi :/

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Diamond był jakiś juz sluz plodny plus ten ból jajNika jak zazwyczaj. Ludzilam się ze może faktyczynie była wczoraj owu i ze taka informacje uslysze, choć bardziej realne było to ze ten ból to poprostu wzrost pęcherzyka. Ale by pewnie widział coś na tym.usg gdyby była owu bo miałam potwierdzona zawsze jak chodzlam. Zobaczę po temp. Miałam rzucić termometr w kąt ale teraz to bym.chciała na przyszłość sprawdzić juz :(

    Ja właśnie miałam poprzedni cykl bez owu - kilka razy byłam na USG. To był długi cykl, nie mierzyłam właśnie tempki akurat, ale jak się dowiedziałam, że bez owu to zmierzyłam i faktycznie byla niska (w II fazie była na poziomie 36.7 - 37 stopni), potem brałam dupka na wywołanie, ale nie pomógł i znowu z ciekawości zmierzyłam i dziwne,bo tak z tydzień do okresu miałam cały czas 37 lub ponad. Owu na pewno nie było, więc to dziwne. Jakbym nie poszła na USG to bym była przekonana o owu, bo jajniki okropnie mnie bolały przez 2 dni, właśnie w czasie kiedy mniej więcej mam owulki.

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 raz w roku pojawia się cykl bez owu i to jest normalne u każdej z nas więc może po prostu na taki trafiłaś w tym miesiącu... Albo jest jeszcze opcja wiesz jaka ;P może lekarz czegoś nie dostrzegł i z tego cyklu coś będzie ;P z wielu cykli bez owu były dzieci :p ;D

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu 2x piłam glukoze :/ może miało to wpływ na cykl ogólnie..
    Wolałabym ta optymistyczna wersje wiadomo.
    Ten gin przepisał mi coś na obniżanie glukozy we krwi. Ale ja jakoś nie jetem do końca przekonana. Myślę żeby powtórzyć badanie krzywej prędzej niż się zacząć faszerowac lekami na cukrzycę. A jeśli wyjdzie ze owu była w tym cyklu to nie qiem czy wrócę do niego

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś udało "wyłudzić" skierowanie na morfologię, glukozę, żelazo, TSH i cholesterol :) głównie szłam po TSH ale że pani doktor zaproponowała jeszcze inne badania to nie protestowałam :). Kupiłam też dziś dwa testy ciążowe i chyba jutro jeden zrobię z ciekawości :) niby jedno <3 było w płodne ale 5-6 dnia po owu miałam dziwne bóle w brzuchu. Nie nakręcam się ale nie daje mi to spokoju :) jutro to za wcześnie ale zrobię test a drugi zrobię w poniedziałek :) @ powinnam dostać we wtorek :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1756 1089

    Wysłany: 23 marca 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A robiłaś w tym samym laboratorium ? Bo czasami mają różne te wartości.

    Tak w tym samym labolatorium.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍

    Wizyta♥️ 13.04.2021

    467a0965ac.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 24 marca 2018, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-*
    Ja byłam wczoraj u nowej pani doktor. I w końcu mam przekonanie że poprzednia to było jakieś nieporozumienie. Jak wczoraj opowiadałam jej o zaleceniach jakie miałam ( dwa cykle na clo prawie bez monitoringu, bromergon bo cykle ponad 30dni bez zbadania prolaktyny) to robiła oczy jak 5zl.
    Owulacja prawdopodobnie była w czwartek (było <3) pani doktor widziała ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa. Endometrium 13mm.
    Teraz zalecenia mam takie że w 7dpo mam zbadać progesteron. Do tego do zrobienia mam krzywa insulinowa i test doustnego obciążenia glukoza żeby wykluczyć IO.
    Mąż ma zrobić badanie nasienia a ja w kolejnym cyklu cytologię, czystość pochwy i wymaz z szyjki macicy.
    No i kolejny cykl jeśli się nie udało w tym bez żadnych wspomagaczy, żeby zobaczyć jak to wygląda naturalnie. Kolejnym krokiem jeśli reszta badań wyjdzie ok będzie badanie drożności jajowodów, ale póki co nie będę sobie tym zawracać głowy. Poprostu poinformowała mnie co będziemy robić od a do z. Najpierw wykluczamy to co się da wykluczyć prostymi badaniami, a dopiero jeśli to nie przyniesie skutków to dalsze kroki.
    I w końcu monitoringi ! Zaczynając od ok 10dc.
    Wydaje mi się że w końcu jestem w dobrych rękach i że jak nie teraz to przecież niedługo musi się udać :)
    Trzymajcie kciuki ! Może w tym cyklu zaskoczyło :)

    Katti, Skarpeta, Tekana, agniecha2101, Multiwitamina, Diamond92, pumka1990, Eve25, Sung, 1000, Blondas_29 lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 24 marca 2018, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag super ze trafiłaś do kogoś kto ewidentnie wie co robi:) teraz musisz pewnie uzbroić się w cierpliwość i na pewno niebawem zobaczysz swoje upragnione dwie kreski :) tego Ci życzę :)

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 24 marca 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag dobry lekarz to podstawa, a w dzisiejszych czasach trudno takiego znaleźć :/ więc gratuluję i trzymam kciuki i wspaniały finał :* <3

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 24 marca 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej moje kochane staraczki :-* oj długo mnie tu nie było, ale przejrzałam kilkanascie stron :-) gratuluję wszystkim zafasolkowanym:-* moje drogie z kilku cykli wstecz trzymam mocno kciuki, bo widzę, że wielu się udało :-* chciałam się z Wami podzielić super wiadomościa, moja kolezanka, jeszcze z licealnej ławki, starała się z mężem prawie 6 lat, leki, inseminacje, masa lekarzy itp. wczoraj wysłała mi na FB zdjęcie z usg,2-3 miesiąc, pobeczalam się dosłownie :-) tyle czasu się starali, zaczęli już szukać adopcji a tu nagle udało się naturalnie :-) po prostu szok:-) mówila, że już odpuścili całkiem,@ miała co dwa tygodnie, bo hormony wariowaly, gin przepisał tabletki anty, których nie wykupili i zajęła się remontem, a tu taka niespodzianka :-) myślała, że ma grypę żołądkowa:-P heh także dziewczyny, jak widać życie jest pełne niespodzianek :-) na każdą z Nas przyjdzie pora, wierzę w to :-)

    U mnie wszystko dobrze, suplementuje się metylowanymi witaminami i czuję się po nich naprawdę dobrze :-) mam więcej energii, jestem mniej zmęczona itp :-) niedługo powtórzę badania i zobaczymy czy udało się zbić homocysteine :-) tak jak pisałam, w tym cyklu uważaliśmy, ale jeden raz się zapomnieliśmy :-P z wykresu wynika, że było to dzień po owulacji... Nie liczę na nic i czekam spokojnie na @, mam nadzieję, że szybko przyjdzie a nie znowu cykl 40 ileś dni:-P :-) tempka na razie ładna, więc wydaje mi się, że owu była, poza tym może mi podpowiecie, bo dziś jest 6dpo wyznaczonej przez Apke i tempkę a ja od 3 dni mam jakby żółtawy śluz na bieliźnie (w środku jest kremowy),nic nie piecze, nie swędzi, nie pachnie brzydko, nie uwiera, przytulanki bezbolesne. Biorę Wit. B i siury mam przez to mega żółte ale śluz? Co myślicie?

    Aha, byłam u tego prof. w Krakowie i jestem mega rozczarowana, nie dowiedziałam się nic, prócz tego, zeby stymulować sie clo jak chce zająć w ciążę w miarę szybko.. skasował 350zl... :-\ Plus stówka na paliwo, co było bez sensu zupełnie...
    Uff, jak zawsze się rozpisalam:-) opowiadacie co u Was znajome staraczki :-* trzymam mocno kciuki :-*
    Hej kochana ostatnio o Tobie myślałam :) Widzę masę pozytywnej energii tak trzymaj :) każda się doczeka ja tu co jakiś czas zaglądam i zabieram na fioletowa stronę :) Co do śluzu to ja mam taki czasami w ciąży i tez wszystko oki wiec nie ma się czym martwić :) Może dzidzius kciuki

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 24 marca 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dzień dobry wszystkim :* Gratuluję pięknych przyrostów bet, ciemniejących kresek i pozytywnych testów owulacyjnych! A za resztę jak zwykle trzymam kciuki i walczymy razem!

    Ja mam pytanko do dziewczyn, które mają stwierdzone Hashimoto... Na jakiej podstawie je u was stwierdzono? Bo mi wyszedł podwyzszony wynik anty-TPO i czytałam, ze moze on wskazywac na Hashi. Tylko, ze moje miesiączki są regularne i normalnie mam owulację...
    Owulacja i okres nie ma tu nic do rzeczy moja mama ma Hashimoto i wszystko normalnie u niej wyglądało byłaś u endokrynologa ?robilas pozostałe badania ft3 ft4, tsh?

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 24 marca 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Hej dziewczyny :-*
    Ja byłam wczoraj u nowej pani doktor. I w końcu mam przekonanie że poprzednia to było jakieś nieporozumienie. Jak wczoraj opowiadałam jej o zaleceniach jakie miałam ( dwa cykle na clo prawie bez monitoringu, bromergon bo cykle ponad 30dni bez zbadania prolaktyny) to robiła oczy jak 5zl.
    Owulacja prawdopodobnie była w czwartek (było <3) pani doktor widziała ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa. Endometrium 13mm.
    Teraz zalecenia mam takie że w 7dpo mam zbadać progesteron. Do tego do zrobienia mam krzywa insulinowa i test doustnego obciążenia glukoza żeby wykluczyć IO.
    Mąż ma zrobić badanie nasienia a ja w kolejnym cyklu cytologię, czystość pochwy i wymaz z szyjki macicy.
    No i kolejny cykl jeśli się nie udało w tym bez żadnych wspomagaczy, żeby zobaczyć jak to wygląda naturalnie. Kolejnym krokiem jeśli reszta badań wyjdzie ok będzie badanie drożności jajowodów, ale póki co nie będę sobie tym zawracać głowy. Poprostu poinformowała mnie co będziemy robić od a do z. Najpierw wykluczamy to co się da wykluczyć prostymi badaniami, a dopiero jeśli to nie przyniesie skutków to dalsze kroki.
    I w końcu monitoringi ! Zaczynając od ok 10dc.
    Wydaje mi się że w końcu jestem w dobrych rękach i że jak nie teraz to przecież niedługo musi się udać :)
    Trzymajcie kciuki ! Może w tym cyklu zaskoczyło :)
    Nareszcie normalny i znający się na rzeczy ginekolog trzymam kciuki jest plan i z niego będzie puszek okruszek mały

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pytanie
    10dc temp 36,60
    11dc temp 36,77
    12dc temp 36,92
    Wczoraj na wizycie gin nie stwierdził owulacji. Możliwe ze jedna była ??

  • Balladyna Autorytet
    Postów: 424 555

    Wysłany: 24 marca 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja mam dzisiaj 20dc. Ciekawe czy wytrzymam z testowaniem do kwietnia :D
    Dzisiaj ważny dzień, bo moja córka ma imprezę roczkową <3

    agniecha2101, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dzisiaj mam 7dpo. Zrobiłam rano badania:

    Progesteron 14,26 ng/ml[0-27]~; Prolaktyna 14,84 ng/ml[-];

    Czyli jest ok?

    Za niski progesteron. Optymalnie 20-22. W sumie od 16 znośnie. Ja bym sprawdziła w ciąży koniecznie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja w tym cyklu 2x piłam glukoze :/ może miało to wpływ na cykl ogólnie..
    Wolałabym ta optymistyczna wersje wiadomo.
    Ten gin przepisał mi coś na obniżanie glukozy we krwi. Ale ja jakoś nie jetem do końca przekonana. Myślę żeby powtórzyć badanie krzywej prędzej niż się zacząć faszerowac lekami na cukrzycę. A jeśli wyjdzie ze owu była w tym cyklu to nie qiem czy wrócę do niego

    Nie rób! Nie wolno robić częściej niż co pół roku, bo to bardzo obciąża trzustke.
    Jakie masz wyniki i co dostałaś?
    Pewnie metformine. Ona bardzo pomaga. Jeśli masz IO to bez niej możesz nie zajść/ nie donosic. To akurat bardzo ważne.

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego