Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jest !!!! Pozytywny test owulacyjny ! Miałam już nie robić. Wczoraj nie robiłam, nawet nie było seksu z mężem bo za bardzo poleciał w piwko przy grillu i odpuściłam mu 😅 A teraz z ciekawości zrobiłam i od razu wyszedł mocno pozytywny. Coś mnie dzisiaj tak pobolewalo i mnie natchnęło żeby sprawdzić ostatni raz z ciekawości czy może jednak.
Cieszę się jak głupia, jakbym conajmniej test ciążowy zrobiła 🤣🤣🤣
Ale dzisiaj już 18dc. Nie za późno? Może mój problem to za krótka fl?
Nie wiem co o tym myśleć.
Stwierdziłam że muszę się najpierw zrelaksować w wannie, odprężyć, przestać o tym myśleć i dorwać później męża.
On jak usłyszał że jednak coś tam pozytywnego wyszło to juz zacierał rączki 😅 Bo miał jeden dzień przerwy o on to by codziennie mógł 😅Ewelina26, Olenkaqx, Ester, jo_ana, Limonka26 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Nie ma różnicy w którym dc masz owulację, ważne jest żeby faza lutealna miała powyżej 10dni. Jak w tym cyklu masz później owulację to będziesz miała dłuższy cykl po prostu 😉
Chyba że jeszcze nie wiesz ile dni ma Twoja faza lutelna, to wtedy może się okazać że jest za krótka, obyś nie musiała nawet się o tym przekonywać 🤞💚😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 17:04
-
Beza27 wrote:Nie ma różnicy w którym dc masz owulację, ważne jest żeby faza lutealna miała powyżej 10dni. Jak w tym cyklu masz później owulację to będziesz miała dłuższy cykl po prostu 😉
Chyba że jeszcze nie wiesz ile dni ma Twoja faza lutelna, to wtedy może się okazać że jest za krótka, obyś nie musiała nawet się o tym przekonywać 🤞💚😛
Oby 🙏🏻Beza27 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Beza27 wrote:Oo u mnie też tym razem wzrost od razu po owu o 0.4.
Dotychczas po owu było 0.1-0.2 a dopiero 7dpo szła wyżej 🤷🏻♀️
Może też zacznę mieć nadzieję 😂 -
Poproszę o wpis na testowanie 6 marca ( chociaż pewnie i tak zrobię to wcześniej znając mnie xD)
W styczniu stracona biochemiczna, lutowy cykl był jeszcze nieuregulowany po styczniowej stracie.
Cykle mam 28-30dniowe. Aktualny cykl (4cs) skrupulatne testowanie i mierzenie temperatury Starania o 1 dzieciątko, 1,5 roku po ślubie i aktualnie mam 27 lat
Styczniową ciąże testy pokazały mi 4 dni przed okresem ( na drugi dzień beta była 9,1) więc szacun dla testów facelle czulość 10, że już to wykryły. Pink czułość 10 wykrył dopiero 2 dni później przy becie 13,3 to taka informacja tylko dla Was, na poźniej na etap testowania
W styczniu czułam już od kilku dni po owu, że chyba się udało, bo miałam zupełnie inne hormony ( zupełnie inaczej się czuła, brak zespołu napięcia przedmiesiączkowego- a zazwyczaj mam ochotę z tydzień przed okresem na COŚ i chodzę i szukam na co, mam załamanie humoru i bywa, że płacze od tak- do tego nic mnie nie boli, nie czuje owulacji, nie boli mnie okres, nie bolą mnie nigdy piersi, a w styczniu ze 2 dni przed pierwszym pozytywnym testem bolały mnie strasznie piersi przy najmniejszym dotyku i były dużo większe, no i oczywiście żadnego płaczu bez powodu)
Jestem z tych co na szczęście nie wkręca sobie żadnych objawów na siłę, więc mam nadzieje, że i w tym cyklu ( oby szczęśliwym!) dostanę objawy ciąży zanim zatestuje bo oszaleje
Trzymam za wszystkie Was kciuki! Trzymam też za siebie, żebyśmy mogły razem śmiało powiedzieć "Rodzę w listopadzie 2021"Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 10:54
LenaMi, Limonka26, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:U mnie owulacja raczej wczoraj, wczoraj ten straszny ból lewego jajnikanl, dziś szyjka jest wysoko, mięciutka i otwarta. Juz się testowania nie mogę doczekać ❤️ wczoraj wieczorem i dzisiaj rano także no musi się udać
#rodzewlistopadzie
Hej, chciałabym się przywitać osobno, bo zauważyłam w Twojej stopce dane o styczniowej biochemicznej- miałam identyczne dane w identyczne dni dokładnie jakbym ja tą stopkę sobie mogła skopiować idziemy łeb w łeb, mam nadzieje, że dla Obu nas będzie teraz szczęśliwi cykl. Też wchodzimy z mężem z założenia, że chociaż wiemy, że damy rade zajść w ciąże dzięki temuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 10:55
-
Dzień dobry, czy nac przyspieszyl u was owulacje? Stosuje pierwszy raz i i staram się zapisywać wszystkie symptomy. 9 dc i już czuję jajnik pojawiły się pierwsze rozciągliwe nitki. Poza tym mojemu mężowi śniły się 2 kreski na teście a mi tej samej nocy tryskające mlekiem piersi 🤞oby ten cykl przyniosl nam szczęście w listopadzie i wam również tego życzę
-
Opowiem wam historię, pisałam już o niej w wątku lutowym 😂😂
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi na tarczycę,
Wracając wstąpiłam po leki do apteki ale rzucił mi się w oko test ciążowy, jakiś nowy, mówię spróbuję se go zrobić czy jest wiarygodny, dopiero jestem w 17dc więc musi wyjść negatyw, chciałam sprawdzić czy jest rzetelny,
Ku mojemu zdziwieniu pojawiła się delikatna druga kreska, w wątku lutowym piszą laski że jest zalany, chociaż trzymałam go równe 5 sekund w moczu....
Oczywiście się nie nakręcam, wadliwy test, chociaż kreska pojawiła się w zalecanych 5 minutach,
Wiem że tego testu nie kupuje nigdy więcej, oszukuje jebany 😂😂😂 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny 😃 nie było mnie tu chwile, ale podczytywałam bo oczywiście nie potrafię się tak totalnie odciąć- to silniejsze
Ale potrzebowałam takiej chwili żeby się trochę zresetować
U mnie zaczęły się dni płodne wczoraj w nocy pierwsze ❤ co prawda nie powinniśmy ale nie mam zamiaru w tym cyklu wszystkiego planować i kalkulować, więc nie portestowalam 😄
W środę idę na badania sprawdzić jak działają leki na tarczyce i prolaktynę, a w piątek 12dc wizyta u mojego lekarza, owulacja wypada jakos na weekend, prawdopodobnie sobota 😉 to chyba nasz ostatni cykl staran bo czuje że psychicznie mnie to wykancza, chce iść do pracy i zacząć zyc, bo od wielu miesięcy wszystko kreci się wokół ciąży której nie ma... pewnie całkiem nie odpuścimy ale na pewno nie będę pilnować owu i latac co chwile na badania i po lekarzach 🙄
Chyba powoli godze się z tym, że co ma być to będzie i trzeba jakoś żyć 😉13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Dastiny wrote:Dzień dobry, czy nac przyspieszyl u was owulacje? Stosuje pierwszy raz i i staram się zapisywać wszystkie symptomy. 9 dc i już czuję jajnik pojawiły się pierwsze rozciągliwe nitki. Poza tym mojemu mężowi śniły się 2 kreski na teście a mi tej samej nocy tryskające mlekiem piersi 🤞oby ten cykl przyniosl nam szczęście w listopadzie i wam również tego życzę
Mi przyspieszył owu o 4 dni w cyklu w którym stosowałam sam NAC .
Tym razem stosowałam Aromek i NAC i owu też była wcześniej niż 20 dc z tym że pecherzyk szybko rósł i w dniy owu miał 30mm.
W następnym cyklu będę brała Aromek i nie wiem jak dawkowac NAC żeby nie wyhodować giganta 🤷♀️może 2 tabletki zamiast 3 🤔Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
anka wrote:Zaczynam nowy cykl ☺️
Powodzenia oby ten cykl był szczęśliwy 🤗🤞💗Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Hejka. U mnie dzisiaj 12dc. Kreseczka w testach owulacyjnych zaczyna robić się ciemniejsza więc idziemy ku dobremu
Ewelina26 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
Mi NAC przyspieszył owulacje o 4-5 dni
-
Widzę, że ten NAC czyni cuda, ja dziś zaczynam, owu mam zwykle ok 21 dnia, będę super szczęśliwa jak chociaż będzie 17-18 😁
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:35
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min