Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza
Widzę kreseczkę😍😃trzymam kciuki za pięknie ciemniejącą kreseczke i piękna bete🤞✊
U mnie dzisiaj 8dpo więc testowanie tuż tuż. Wczoraj skoczyła mi temp ale to pewnie wina szczepień 🤷♀️( byłam w środę na doszczepieniu w Łodzi) na razie żadnych objawów nie ma i tak się nie nastawiam na ten cykl bo trochę go zmarnowaliśmy z M przez kłutnię🙄Beza27 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dzięki dziewczyny, to by się zgadzało z moimi wyliczeniami i z tym, że owu zazwyczaj w 13dc 😃 zaczynamy dzis maraton ❤ oby w końcu pykło 🍀
Troche to plamienie mi namieszało w głowie i bałam się, że może być już po owu... ale na szczęście jeszcze przed nami 😃Limonka26 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Słoneczko jakby Ci się chciało to przepisz mnie na 4.03 owu mocno się poprzesuwala
-
Manioka wrote:Dziewczyny.. A jak wy dodajecie zdjęcia testów?? 🤦♀️
Wrzucić tam zdjęcie ,zaznaczyć 500x500, wcisnąć zapodaj i wkleić tutaj link albo BBCode (wtedy zdjęcie się wyświetli tutaj)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 12:55
Manioka lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Może zaraz wszystko się wyjaśni z listą i się dopiszesz 🙂
Dziękuję, to 10dpo, a miałam testować 13dpo 🙈
Uuu to może przeginam z tym 8dpo, ale muszę dowiedzieć się jak najwcześniej, chociaż negatywny test niewiele wniesie. Zastanowię się Dzięki za odpowiedźsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Uuu to może przeginam z tym 8dpo, ale muszę dowiedzieć się jak najwcześniej, chociaż negatywny test niewiele wniesie. Zastanowię się Dzięki za odpowiedź
-
Beza27 Gratulacje Opowiadaj jakie objawy
A ja opowiem historie mojej owulacji w tym cyklu. Bo ja juz wczoraj zaczelam panikowac, że to moja ostatnia szansa, testy zaczelam robic 2 dni temu. Obiecałam sobie że w tym cyklu nie robie zadnych testow no ale pękłam, wczoraj miałam wrazenie ze kreska jest jasniejsza niz dni apoprzedniego wiec juz zrezygnowana pomysłałam albo dziś albo nigdy. Na dodatek zobaczyłam u siebie rozciagliwy śluz gdzie mysle ze przez ostatni rok jak nie więcej takiego nie widzialam. No i wieczorem nadszedl mnie taki dół, nalałam se wina i się poryczałam. Nie widzialam żeby maż miał ochote na jakies zblizenia i już kilkudniowa przerwa była, więc skreslilam ten cykl na straty. W koncu jak zobaczył że płaczę to mu powiedziałam, że czuje że trace swoja szanse na ten cykl a u nas zero zblizen ostatnio. Skonczylo sie pocieszaniem w lozku, noc z kubeczkiem a w poludnie z ciekawosci znowu zrobilam test. Zaskoczyla mnie usmiechnieta buzka czyli pick ...
Testy schowalam od siebie w torbę podrozna ... no i maz pyta co za torba , wyprowadzasz się ? Noo jak coś Ci teraz powiem to chyba faktycznie bede się musiala wyprowadzić No i musiałam go przepraszać za wczoraj , za panikę także teraz w weekend liczę na jeszcze jakiesMagda_Lena, Agut lubią tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
przedszkolanka:) wrote:Mój pozytyw w poprzedniej ciąży był dopiero w 13 dpo A 12 dpo miałam pozytywny owulacyjny😂
Ja z testami owulacyjnymi mam w ogóle przygody. Ja kp jeszcze i nie miałam @, ale tak mnie bolał brzuch jak na owulacje, że zrobiłam test owulacyjny - pozytywny. Po kilku h czułam, znajome pikanie na jajniku, czyli miałam prawdopodobnie owulację, bo potem wzdęty brzuch i ból przeszedł. Następnego dnia test owulacyjny jeszcze bardziej pozytywny, ale jeżeli była owulacja faktycznie, to już byłam po
No nic przekonamy się. Nie planowałam teraz drugiego dziecka, więc trochę panikuję, ale oczywiście będę się cieszyć!
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Ja z testami owulacyjnymi mam w ogóle przygody. Ja kp jeszcze i nie miałam @, ale tak mnie bolał brzuch jak na owulacje, że zrobiłam test owulacyjny - pozytywny. Po kilku h czułam, znajome pikanie na jajniku, czyli miałam prawdopodobnie owulację, bo potem wzdęty brzuch i ból przeszedł. Następnego dnia test owulacyjny jeszcze bardziej pozytywny, ale jeżeli była owulacja faktycznie, to już byłam po
No nic przekonamy się. Nie planowałam teraz drugiego dziecka, więc trochę panikuję, ale oczywiście będę się cieszyć! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:38
Domistr lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Beza27 wrote:Miałam testować 1 marca , ale dzisiaj impreza i się wahałam czy testować dla sumienia czy nie. I sama nie wiem czy dobrze zrobiłam bo albo sobie coś wmawiam albo coś widzę. no ale przecież doskonale wiem jak wygląda biały test... 😨
Dzisiaj 10dpo, albo 11 - zależy czy była zaraz przed wzrostem tempki czy w dzień wzrostu. Raczej 10dpo.
Zestresowałam się i zdążylam wczoraj załamać że znowu nic z tego bo piersi przestają już boleć..
Wklejam zdjęcia, powiedzcie proszę czy mam zwidy czy nie 😨 kompletnie się nie spodziewałam że kiedykolwiek to napiszę 😱
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17ba7830b4d2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da0e225c4c07.jpg
Więc chyba dzisiaj jestem kierowcą a jutro robię facellka albo pojutrze..kiedy zrobić, jestem tak zaskoczona 😱
Chociaż znając mnie to pewnie to wadliwy test.. choć zrobiłam już ich bardzo dużo i zawsze były bielusie...
Gratulacje! 😊 Trzymam kciuki, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo✊Beza27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Trzeba wejść na https://naforum.zapodaj.net
Wrzucić tam zdjęcie ,zaznaczyć 500x500, wcisnąć zapodaj i wkleić tutaj link albo BBCode (wtedy zdjęcie się wyświetli tutaj)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 13:57
Beza27 lubi tę wiadomość
-
Beza to zdecydowanie nie przewidzenia, jest kreseczka, oby za kilka dni była już piękna czerwoniutka i tłuściutka, 3mam kciuki 🤞🏻🤗
Dziewczyny u mnie dzisiaj 22 dc i prawie cały dzień pobolewa mnie brzuch jak na okres 🥺 cykle mam zazwyczaj 30 dniowe więc to jeszcze za wcześnie na 🐒 ale śluz ma kolor kawy z mlekiem... chyba jednak nic z tego cyklu nie będzie ehh 😔Beza27 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny, ja jeszcze nie do końca jestem wtajemmiczona w tematy starań, dopiero zaczynamy, aplikację OVU prowadzę od początku lutego, od połowy zaczęłam mierzyć temp. chociaż nie za bardzo wierzę w miarodajność jej wyników
(raz, dla testu, zmierzyłam w 20 min. odstępie czasu i była spora różnica w wyniku...)
no i właśnie, widzę że robicie testy owu, też mierzycie temp., i jak to jest z tą aplikacją - czy ona rzeczywiście jest w stanie coś wskazać?
Ja wprowadziłem dopiero 1 cykl, ale jeśli ktoś prowadzi ja dłużej, czy ona nie jest w stanie wskazać dnia owulacji na podstawie historii, objawów itd.? Czy jej wskazania jakoś pokrywają się z testami owu?
Czy u dziewczyn będących szczęśliwie w ciąży 😊 detektor ciąży rzeczywiście też ją wskazał?
W skrócie: czy ta aplikacja jest coś warta, poza niezastąpionym forum? 😄
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
NataliaGie wrote:Beza27 Gratulacje Opowiadaj jakie objawy
także teraz w weekend liczę na jeszcze jakies
Objawy:
5dpo - ból lewego jajnika,
piersi nie bolą, gdzie zawsze bolały od owulacji,
płaczliwość i wahania nastroju,
Dużo kremowego śluzu
7dpo - Piersi zaczęły mnie dziwnie boleć, tak jak boli skóra jak się choruje na grypę, taki dziwny palący ból , nie wiem nawet jak to nazwać i swędzi mnie lewy sutek od 3 dni 😂😂
I jakieś zachcianki dziwne np. na śledzie, zupę ogórkową 🤣
A oprócz tego uczulenie na piersiach i brzuchu ktorego nihdy nie mialam w tych miejscach i w takiej ilosci na raz.
8dpo (chyba) nagły silny ból w okolicach macicy, ukłucie - myslalam ze to jelita, a może i to były jelita 🙈 ale aż krzyknęłam 😛
9dpo piersi bola co raz mniej, płaczliwość i załamanie że nie wyszło
od 6dpo jestem nieznośna szczegolnie jak mi sie pić chce, w sekundę zmienia mi sie humor z normalnego odpowiadania na pytania na "nie podchodź i nie mów do mnie".
od ok 4dpo mam duzo dziwnych snów, codziennie, gdzie ja nigdy nie pamiętałam moich snów.
i wzdęcie takie że nie wiem, ostatnio właśnie narzekałam mężowi, że caly czas mnie brzuch boli, zasypiam z bólem, budze sie z bólem, boli mnie żołądek (zawsze mialam z tym problem ale teraz to przesada). codziennie espumisan brałam.
i wlasciwie tylko albo aż tyle 🤪
Czuje od kilku dni że poprostu wyszło. Staralam sie to wyprzeć bo w to nie wierzyłam a tu masz ci los 🤣
Magda_Lena ja niestety nie mam premium więc nie wiem co tam w tym detektorze jest teraz jak zobaczyłam dwie kreski ale z tego co widziałam na początku jak był okres próbny to było np że jak mam ból brzucha to jestem w ciąży o 2% więc niż jakbym nie miała , gdzie niektórzy przecież nie mają objawow żadnych w ciąży 😛 więc to mi się akurat bez sensu wydaje.
Ale określenie owulacji na podstawie objawów, temperatury i testów przeważnie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 15:44
Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
Manioka wrote:https://naforum.zapodaj.net/a7812de2dfed.jpg.html
To jest ze wczoraj z popołudnia test owulacyjny
https://naforum.zapodaj.net/dc9b28a90b5e.jpg.html
A to jest z dzisiaj z rana
Jest jakaś różnica czy tylko sobie coś wmawiam😂😂Manioka lubi tę wiadomość