X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracy nie mam, ale chcemy stworzyć swoją rodzinę i to jest najważniejsze.. nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, dlatego jeśli chociaż przez chwilę się pomyślało że chce się dziecko to trzeba działać :)

Ladinola, Magda_Lena, jo_ana lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.

Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam :) cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra właśnie zobaczyłam twój suwaczek :) super!!! 👍 czyli stosujesz metodę na Juliet? Życzę Ci, żeby okazała się skuteczna ;)
    Ja już tak intensywnie myślę o ciąży, że aż wszystko planuję tak, jakbym w niej była :P nie tak, że specjalnie, ale samo mi tak do głowy przychodzi. Rozmawiam z ludźmi o planach w ten sposób jakbym miała dziecko w drodze, a jak ktoś pyta czy jestem w ciąży to łapię się na tym i tłumaczę, że to tylko tak na przyszłość myślę 🤦
    Tym bardziej, że nikomu nie mówię, że staramy się o dzidziusia ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.

Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam :) cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)
    Czytałam własnie juz artykuły o studiowaniu w ciązy i z malym dzieckiem, wiadomo trudne to jest ale jak ktoś bardzo chce to da radę. Póki nie mam niemowlaka w domu to zakuwam do matury, bo to najgorsze, musze na prawdę mega dobrze zdać zeby mieć szansę na dostanie się na te studia. :D A zdawać muszę polski (z tym większego problemu nie mam, dobra jestem), z języka obcego czyli z angielskiego, no i tu muszę się ogarnąć bo jest trochę do kitu i dwa muszę wybrać przedmioty spośród: biologia, chemia, filozofia, fizyka/fizyka i astronomia, geografia, historia, matematyka.
    No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. :D z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. :D :D :D

• weronika_weronika Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja broniłam inżynierkę w 8 miesiącu ciąży, bardzo polecam gdy się zestresujecie i zapomnicie języka polskiego przy wypowiadaniu się :P

Ladinola lubi tę wiadomość

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze mówicie, trzeba spełniać swoje marzenia, iść za tym co się czuje, nie zwracać uwagi na opinie innych i na to czy czas jest odpowiedni, jeśli coś jest dla nas ważne, to nie można tego odkładać 🙌 Jesteśmy w tym razem, i jeśli bardzo się chce, to wszystko można ❤

Niemniej, zupełnie niespodziewanie i bez zaproszenia zawitała do mnie 🐒 dzisiaj jest jednak dopiero 01 dzień miesiąca, nowy cykl, nowe szanse, jajko ciągle w grze 😆

Proszę o zapisanie mnie na 27.03.

Nie komentuję wszystkiego, ale mocno Wam kibicuję, ściskam i trzymam kciuki za spełnienie marzeń ☀🧡

Ladinola, Manioka, weronika_weronika, Just, Ewelina26, Monika7, Limonka26 lubią tę wiadomość

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:22

Magda_Lena, Just lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja właśnie jakiś czas temu dostałam napadu okropnego bólu po lewej stronie😅 trochę odpuścił, ale jeszcze czuję 😊
    No zobaczymy co z tego wyjdzie.. Bardzo bym chciała jechać do Polski z takim prezentem😊😅

przedszkolanka:), Magda_Lena lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pani z sanepidu chyba usłyszała ze potrzebuje owulakow bo zadzwoniła i zwolniła mnie z kwarantanny haha.
    No wiec zrobiłam owulaka i w 12dc apka powiedziała ze jeszcze nisko ale 50%. Wiec dla mnie rewelka, w 12dc taka kreska już wyraźna..

Za ile dni powinna być owu?
    56fefed89597.png

abrakadabra lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:22

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Co to za super apka? Znalazłam jakas easy home, czy to ta?

Premom

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia

Wysłany: 1 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Czytałam własnie juz artykuły o studiowaniu w ciązy i z malym dzieckiem, wiadomo trudne to jest ale jak ktoś bardzo chce to da radę. Póki nie mam niemowlaka w domu to zakuwam do matury, bo to najgorsze, musze na prawdę mega dobrze zdać zeby mieć szansę na dostanie się na te studia. :D A zdawać muszę polski (z tym większego problemu nie mam, dobra jestem), z języka obcego czyli z angielskiego, no i tu muszę się ogarnąć bo jest trochę do kitu i dwa muszę wybrać przedmioty spośród: biologia, chemia, filozofia, fizyka/fizyka i astronomia, geografia, historia, matematyka.
    No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. :D z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. :D :D :D
    Jestem w szoku 😂😂🙈 moje najgorsze przedmioty haha :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗

Landinola
    Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.

U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
    Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:51

Ladinola lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam z wakacji i owulacji :) zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Hej, wróciłam z wakacji i owulacji :) zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣

Aktualna lista jest na pierwszej stronie w 3 poście, tam jest Nas trochę więcej 🤗
    Słoneczko obecnie nie ma na forum, więc lista nie została zaktualizowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:46

Halmaanam lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku 😂😂🙈 moje najgorsze przedmioty haha :D
    Ja nie ogarniam matematyki, mam dyskalkulie operacyjną, wszelakie działania, nawet najprostsze ułamki są dla mnie nie do ogarnięcia, moze jakbym na spokojnie usiadła i przez kilka miesięcy starała się ogarnąć podstawę moze coś bym dalej się nauczyła. 🤯 I tak tez będę robiła, juz sobie popatrzyłam na jakieś repetytoria, i na dniach muszę kupic i zacząć działać.

Wysłany: 1 marca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja matmę jeszcze ogarnialam coś,ale fizyka czy chemia-no way!😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja matmę jeszcze ogarnialam coś,ale fizyka czy chemia-no way!😂
    Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! :D Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. :D Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. ;D Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗

Landinola
    Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.

U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
    Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔
    Tak tez między innymi myślę, najpierw ta matura... Boje się jej najbardziej, bo od wyników zalezy czy mnie przyjmą na studia, musiałabym mieć na prawdę wysokie wyniki jak na 1 miejsce jest 10 osób. Maturę mam w 2022, obecnie nadrabiam średnie. ;)

Wysłany: 1 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! :D Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. :D Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. ;D Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko. :D
    Ja maturę z historii zdałam bez przygotowania po 3 tyg.pobycie w szpitalu (zapalenie pluc)🙈😂 ale pamięć do dat mam super,nie lubię pojęć tylko ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ