X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracy nie mam, ale chcemy stworzyć swoją rodzinę i to jest najważniejsze.. nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, dlatego jeśli chociaż przez chwilę się pomyślało że chce się dziecko to trzeba działać :)

Ladinola, Magda_Lena, jo_ana lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.

Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam :) cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra właśnie zobaczyłam twój suwaczek :) super!!! 👍 czyli stosujesz metodę na Juliet? Życzę Ci, żeby okazała się skuteczna ;)
    Ja już tak intensywnie myślę o ciąży, że aż wszystko planuję tak, jakbym w niej była :P nie tak, że specjalnie, ale samo mi tak do głowy przychodzi. Rozmawiam z ludźmi o planach w ten sposób jakbym miała dziecko w drodze, a jak ktoś pyta czy jestem w ciąży to łapię się na tym i tłumaczę, że to tylko tak na przyszłość myślę 🤦
    Tym bardziej, że nikomu nie mówię, że staramy się o dzidziusia ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.

Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam :) cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)
    Czytałam własnie juz artykuły o studiowaniu w ciązy i z malym dzieckiem, wiadomo trudne to jest ale jak ktoś bardzo chce to da radę. Póki nie mam niemowlaka w domu to zakuwam do matury, bo to najgorsze, musze na prawdę mega dobrze zdać zeby mieć szansę na dostanie się na te studia. :D A zdawać muszę polski (z tym większego problemu nie mam, dobra jestem), z języka obcego czyli z angielskiego, no i tu muszę się ogarnąć bo jest trochę do kitu i dwa muszę wybrać przedmioty spośród: biologia, chemia, filozofia, fizyka/fizyka i astronomia, geografia, historia, matematyka.
    No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. :D z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. :D :D :D

• weronika_weronika Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja broniłam inżynierkę w 8 miesiącu ciąży, bardzo polecam gdy się zestresujecie i zapomnicie języka polskiego przy wypowiadaniu się :P

Ladinola lubi tę wiadomość

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze mówicie, trzeba spełniać swoje marzenia, iść za tym co się czuje, nie zwracać uwagi na opinie innych i na to czy czas jest odpowiedni, jeśli coś jest dla nas ważne, to nie można tego odkładać 🙌 Jesteśmy w tym razem, i jeśli bardzo się chce, to wszystko można ❤

Niemniej, zupełnie niespodziewanie i bez zaproszenia zawitała do mnie 🐒 dzisiaj jest jednak dopiero 01 dzień miesiąca, nowy cykl, nowe szanse, jajko ciągle w grze 😆

Proszę o zapisanie mnie na 27.03.

Nie komentuję wszystkiego, ale mocno Wam kibicuję, ściskam i trzymam kciuki za spełnienie marzeń ☀🧡

Ladinola, Manioka, weronika_weronika, Just, Ewelina26, Monika7, Limonka26 lubią tę wiadomość

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:22

Magda_Lena, Just lubią tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja właśnie jakiś czas temu dostałam napadu okropnego bólu po lewej stronie😅 trochę odpuścił, ale jeszcze czuję 😊
    No zobaczymy co z tego wyjdzie.. Bardzo bym chciała jechać do Polski z takim prezentem😊😅

przedszkolanka:), Magda_Lena lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pani z sanepidu chyba usłyszała ze potrzebuje owulakow bo zadzwoniła i zwolniła mnie z kwarantanny haha.
    No wiec zrobiłam owulaka i w 12dc apka powiedziała ze jeszcze nisko ale 50%. Wiec dla mnie rewelka, w 12dc taka kreska już wyraźna..

Za ile dni powinna być owu?
    56fefed89597.png

abrakadabra lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:22

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Co to za super apka? Znalazłam jakas easy home, czy to ta?

Premom

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia

Wysłany: 1 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Czytałam własnie juz artykuły o studiowaniu w ciązy i z malym dzieckiem, wiadomo trudne to jest ale jak ktoś bardzo chce to da radę. Póki nie mam niemowlaka w domu to zakuwam do matury, bo to najgorsze, musze na prawdę mega dobrze zdać zeby mieć szansę na dostanie się na te studia. :D A zdawać muszę polski (z tym większego problemu nie mam, dobra jestem), z języka obcego czyli z angielskiego, no i tu muszę się ogarnąć bo jest trochę do kitu i dwa muszę wybrać przedmioty spośród: biologia, chemia, filozofia, fizyka/fizyka i astronomia, geografia, historia, matematyka.
    No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. :D z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. :D :D :D
    Jestem w szoku 😂😂🙈 moje najgorsze przedmioty haha :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗

Landinola
    Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.

U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
    Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:51

Ladinola lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam z wakacji i owulacji :) zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Hej, wróciłam z wakacji i owulacji :) zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣

Aktualna lista jest na pierwszej stronie w 3 poście, tam jest Nas trochę więcej 🤗
    Słoneczko obecnie nie ma na forum, więc lista nie została zaktualizowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:46

Halmaanam lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku 😂😂🙈 moje najgorsze przedmioty haha :D
    Ja nie ogarniam matematyki, mam dyskalkulie operacyjną, wszelakie działania, nawet najprostsze ułamki są dla mnie nie do ogarnięcia, moze jakbym na spokojnie usiadła i przez kilka miesięcy starała się ogarnąć podstawę moze coś bym dalej się nauczyła. 🤯 I tak tez będę robiła, juz sobie popatrzyłam na jakieś repetytoria, i na dniach muszę kupic i zacząć działać.

Wysłany: 1 marca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja matmę jeszcze ogarnialam coś,ale fizyka czy chemia-no way!😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja matmę jeszcze ogarnialam coś,ale fizyka czy chemia-no way!😂
    Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! :D Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. :D Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. ;D Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗

Landinola
    Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.

U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
    Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔
    Tak tez między innymi myślę, najpierw ta matura... Boje się jej najbardziej, bo od wyników zalezy czy mnie przyjmą na studia, musiałabym mieć na prawdę wysokie wyniki jak na 1 miejsce jest 10 osób. Maturę mam w 2022, obecnie nadrabiam średnie. ;)

Wysłany: 1 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! :D Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. :D Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. ;D Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko. :D
    Ja maturę z historii zdałam bez przygotowania po 3 tyg.pobycie w szpitalu (zapalenie pluc)🙈😂 ale pamięć do dat mam super,nie lubię pojęć tylko ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ