Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też pracy nie mam, ale chcemy stworzyć swoją rodzinę i to jest najważniejsze.. nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, dlatego jeśli chociaż przez chwilę się pomyślało że chce się dziecko to trzeba działać
Ladinola, Magda_Lena, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.
Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:) -
nick nieaktualnyabrakadabra właśnie zobaczyłam twój suwaczek super!!! 👍 czyli stosujesz metodę na Juliet? Życzę Ci, żeby okazała się skuteczna
Ja już tak intensywnie myślę o ciąży, że aż wszystko planuję tak, jakbym w niej była nie tak, że specjalnie, ale samo mi tak do głowy przychodzi. Rozmawiam z ludźmi o planach w ten sposób jakbym miała dziecko w drodze, a jak ktoś pyta czy jestem w ciąży to łapię się na tym i tłumaczę, że to tylko tak na przyszłość myślę 🤦
Tym bardziej, że nikomu nie mówię, że staramy się o dzidziusia -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.
Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)
No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. -
Dziewczyny, dobrze mówicie, trzeba spełniać swoje marzenia, iść za tym co się czuje, nie zwracać uwagi na opinie innych i na to czy czas jest odpowiedni, jeśli coś jest dla nas ważne, to nie można tego odkładać 🙌 Jesteśmy w tym razem, i jeśli bardzo się chce, to wszystko można ❤
Niemniej, zupełnie niespodziewanie i bez zaproszenia zawitała do mnie 🐒 dzisiaj jest jednak dopiero 01 dzień miesiąca, nowy cykl, nowe szanse, jajko ciągle w grze 😆
Proszę o zapisanie mnie na 27.03.
Nie komentuję wszystkiego, ale mocno Wam kibicuję, ściskam i trzymam kciuki za spełnienie marzeń ☀🧡Ladinola, Manioka, weronika_weronika, Just, Ewelina26, Monika7, Limonka26 lubią tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
przedszkolanka:) wrote:Manioka ja teraz miałam dużo kremowego ale już się rozciągal. Dopiero wczoraj w dniu testu przezroczysty A dzisiaj już krem,więc tylko chwilę był taki idealny.
Ja studiowalam i bronilam mgr z 4 miesięczną corka-polecam cały semestr miałam luźny,bardzo dobrze patrzyli na mnie jako ciężarna,pomagali itp:)
Ja właśnie jakiś czas temu dostałam napadu okropnego bólu po lewej stronie😅 trochę odpuścił, ale jeszcze czuję 😊
No zobaczymy co z tego wyjdzie.. Bardzo bym chciała jechać do Polski z takim prezentem😊😅przedszkolanka:), Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
A u mnie pani z sanepidu chyba usłyszała ze potrzebuje owulakow bo zadzwoniła i zwolniła mnie z kwarantanny haha.
No wiec zrobiłam owulaka i w 12dc apka powiedziała ze jeszcze nisko ale 50%. Wiec dla mnie rewelka, w 12dc taka kreska już wyraźna..
Za ile dni powinna być owu?
abrakadabra lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ladinola wrote:Czytałam własnie juz artykuły o studiowaniu w ciązy i z malym dzieckiem, wiadomo trudne to jest ale jak ktoś bardzo chce to da radę. Póki nie mam niemowlaka w domu to zakuwam do matury, bo to najgorsze, musze na prawdę mega dobrze zdać zeby mieć szansę na dostanie się na te studia. A zdawać muszę polski (z tym większego problemu nie mam, dobra jestem), z języka obcego czyli z angielskiego, no i tu muszę się ogarnąć bo jest trochę do kitu i dwa muszę wybrać przedmioty spośród: biologia, chemia, filozofia, fizyka/fizyka i astronomia, geografia, historia, matematyka.
No to wybrałam biologię i filozofię bo z tego sobie dam radę z nauką. z tych czterech przedmiotów chciałabym mieć chociaz 90% poprawności na maturze. -
Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗
Landinola
Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.
U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:51
Ladinola lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Hej, wróciłam z wakacji i owulacji zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣
-
Halmaanam wrote:Hej, wróciłam z wakacji i owulacji zaczęło się napięcie w mózgu ehh... 😅 Ale coś Was mało w tym miesiącu zapisanych w porównaniu do testowania lutowego, co jest ? Zostalysmy już tylko my ma tym świecie? 😉 u mnie 10 dni do testowania, że też jeszcze nie wymyślili czegoś co wykrywa ciąża dzień po stosunku 🤣
Aktualna lista jest na pierwszej stronie w 3 poście, tam jest Nas trochę więcej 🤗
Słoneczko obecnie nie ma na forum, więc lista nie została zaktualizowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:46
Halmaanam lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Jestem w szoku 😂😂🙈 moje najgorsze przedmioty haha
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:O to ja matmę jeszcze ogarnialam coś,ale fizyka czy chemia-no way!😂
-
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗
Landinola
Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.
U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔 -
Ladinola wrote:Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko.