X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Bijemy się z myślami co dalej. Bo ogólnie starania u nas by wyglądały tak, ze po prostu nie uzywalibyśmy prezerwatyw a mąz by nie uciekał na koniec. ;) Po prostu tak jak wcześniej starania wyglądały. Na drugie mamy tez duzo myśli "przeciw" i ze względu na ten kariotyp ale tez póki co nie jesteśmy w dobrej sytuacji bo dom mamy w dramatycznym stanie, ten stary mój rodzinny co będziemy go remontować, do końca roku moze by się udało zrobić łazienkę bo nie ma 😬 , kuchnię bo teraz jest zastępcza kuchnia w pokoju a mąz będzie ogarniał hydraulikę, a z ogrzewaniem centralnym juz cięzko to widzę... Chociaz wiadomo, dziecko nie pojawia się od razu, pewnie bysmy zdązyli do końca roku z podstawami. Wcześniej mieliśmy fajne warunki na wynajętym ale cóz przez pandemię straciłam pracę, od pazdziernika nie mogę znalezć następnej... Więc więcej jest przeciw niz za tym by próbować.

A argumenty za próbowaniem to mam takie, ze póki jestem na tyle młoda to lepiej próbować, kolejny to studia, za rok chcę iść na studia ale jednak po studiach chcę pracować w zawodzie a jak odłozę ciąze na "po studiach" to tez bez sensu, lepiej się "przemęczyć" studia+niemowlak niz potem i tak nie pracować w zawodzie po studiach od razu. A no i mąz ma swój argument, ze wolałby być w niedalekim czasie zostać ojcem bo wiadomo starszy się robi a natyrał się fizycznie od 17 roku zycia ze juz serio traci powoli siły.

Studia + niemowlak to bardzo trudna sprawa :-) Sama swoje zawiesiłam, mimo, że pukałam się w głowę jak mi mówili w ciąży jak byłam, że nie dam rady. Mąż pracuje w domu, wyskakiwanie na zajęcia, mam blisko, nauka wieczorami jak zaśnie... Takie miałam plany. Ale nie było szans. Ostatni rok a musiałam wziąć urlop. Wiadomo, zależy od mamy i dziecka, moja koleżanka studiowała ostatni rok z małym dzieckiem, bo jej mama zajmowała się synkiem, ale też co się wytyrała to tylko ona wie :-) Piszę to jednak, bo może się trafić tak, że będziesz miała jak ja, więc warto to wziąć pod uwagę.

Ja też dość długo starałam się o pierwsze dziecko, więc gdybym była sobą sprzed pierwszej ciąży to bym sobie powiedziała, żeby nie odkładać tej decyzji tak długo.

Ale wy musicie czuć, co dla was najlepsze i wspólnie podjąć decyzję.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Owulakow nie robi sie z pierwszego porannego siku bo zbiera sie cale stezenie z nocy i moga dać fałszywy wynik.

Manioka - jak dla mnie to jeszcze trochę brakuje, powtórz wieczorem i jak dalej bedzie ciemniał to kwestia godzin albo dnia :)

Pierwszy test dzisiejszy nie był z pierwszego moczu właśnie 😊
    W takim razie jak nie wyleci mi z głowy to powtórzę 😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Rozumiem. Naprawde życzę Ci, żeby się w końcu udalo. Zasługujesz na to bardzo.
    Moze jak teraz nie zaskoczy to zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie. Ważne, żeby sie nie poddawać!
    Ale z tym żeby po prostu kończyc w środku też super sprawa. Nie będziecie naciskać, ale z drugiej strony uda sie to super zaskoczenie będzie.
    No my tak cały czas robiliśmy do kwietnia tamtego roku, tylko w 2019 miałam taki okres gdzie korzystałam z ovufriend na full - tempka, obserwacje szyjki i śluzu bo brałam udział w badaniach naukowych ovufrienda z wykorzystaniem opasek sportowych. :)

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:22

Manioka lubi tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Manioka ja sytuacja? Mówiłam wczoraj,że dzisiaj Bedzie ciemniejszy !:D

Hania ciekawa jestem jak u Ciebie :)
    Moja owu teraz to masakra. Wczoraj nie mogłam chodzić..

Ladinola rób testa A nie tu do @ odliczasz ;p

Alutka A Ty nie miałaś rekreacyjnie dzisiaj testować?🤔

Miałam ale wczoraj nie poszłam po test bo niedziela więc zamknięta apteka, a rano wstałam to pada deszcz i nie chcialo mi się :p jutro pójdę i kupię dwa, jeden na jutro a drugi na pojutrze, no chyba że dzisiaj skoczę z mężem jak wróci z roboty do apteki autem bo i tak muszę kupić selen to przy okazji kupię tesciki :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Studia + niemowlak to bardzo trudna sprawa :-) Sama swoje zawiesiłam, mimo, że pukałam się w głowę jak mi mówili w ciąży jak byłam, że nie dam rady. Mąż pracuje w domu, wyskakiwanie na zajęcia, mam blisko, nauka wieczorami jak zaśnie... Takie miałam plany. Ale nie było szans. Ostatni rok a musiałam wziąć urlop. Wiadomo, zależy od mamy i dziecka, moja koleżanka studiowała ostatni rok z małym dzieckiem, bo jej mama zajmowała się synkiem, ale też co się wytyrała to tylko ona wie :-) Piszę to jednak, bo może się trafić tak, że będziesz miała jak ja, więc warto to wziąć pod uwagę.

Ja też dość długo starałam się o pierwsze dziecko, więc gdybym była sobą sprzed pierwszej ciąży to bym sobie powiedziała, żeby nie odkładać tej decyzji tak długo.

Ale wy musicie czuć, co dla was najlepsze i wspólnie podjąć decyzję.
    Dlatego mam dylemat czy dziecko czy studia czy studia+dziecko. Chcę juz w wieku 30 lat pracowac w zawodzie, na drugie po 30stce juz będzie w naszej sytuacji coraz cięzej zostać matką. Studia na jakie się wybieram to psychoseksuologia i to w w trybie dziennym, na zaoczne nie mam szans ze względów finansowych. ;) Kwestia tez tego czy w ogóle się dostanę, za rok piszę maturę, musiałabym na prawdę świetnie ją napisać zeby się dostać bo na moj kierunek jest ok 10 osób na jedno miejsce. A teraz do matury muszę serio mocno zakuwać bo jestem z wiedzą ostro do tyłu więc to kolejny minus aby teraz się starać.
    Szczerze to mam kupę w głowie. 🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja w to badanie, mierzenie sie nawet nie zagłębiam. Mam za dużo czasu i to wszystko by mnie tak pochłonęło, że dostałabym całkowicie bzika na tym punkcie. Testy owu tak samo, wysikam wszystkie a potem juz nawet nie dokupuje żadnych.

Za duzo to wszystko kosztuje stresu i rozmyślań czy na pewno sie uda.
    Ja nigdy nie miałam bzika badając się tak obszernie. :) Gdzieś potrafiłam wrzucić na luz, nie spinać się, nie wariować, nie nakręcać się. i to była jedyna dziedzina mojego zycia, gdzie totalny luz był. W reszcie jestem bardzo "analityczna" za mocno analizuje, myślę dlaczego, jak, po co, a co gdyby, dopiero terapeutka mnie trochę sprowadziła na ziemię, i śmiałam się do niej ze gdybym podchodziła do zycia jak do starań bylabym spokojniejsza. :D

No i od dwóch lat to juz w ogóle zero złudnych nadziei bo wiem, ze się nie uda, tak podchodzę. A jak zachodzę to znowu czuję, ze ta ciąza nie będzie udana. Niestety pesymistka ze mnie, ale wolę tak, niz cieszyć się i potem mocniej cierpieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 14:05

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    W każdym badz razie widać różnicę, że ciemnieje. Także bądź gotowa 😅

Jestem gotowa😁 tylko potem rozmyślanie czy coś z tego będzie... 😒
    W każdym bądź razie trzymajcie za mnie kciuki aby zaskoczyło 😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dlatego mam dylemat czy dziecko czy studia czy studia+dziecko. Chcę juz w wieku 30 lat pracowac w zawodzie, na drugie po 30stce juz będzie w naszej sytuacji coraz cięzej zostać matką. Studia na jakie się wybieram to psychoseksuologia i to w w trybie dziennym, na zaoczne nie mam szans ze względów finansowych. ;) Kwestia tez tego czy w ogóle się dostanę, za rok piszę maturę, musiałabym na prawdę świetnie ją napisać zeby się dostać bo na moj kierunek jest ok 10 osób na jedno miejsce. A teraz do matury muszę serio mocno zakuwać bo jestem z wiedzą ostro do tyłu więc to kolejny minus aby teraz się starać.
    Szczerze to mam kupę w głowie. 🤯

Jeżeli przed Tobą matura, studia to bym się zastanowiła.

To trudne, wiem. A kierunek który wybrałaś jest mega ciekawy ale i angażujący. Często wiąże się z nieregularną pracą, ale to w sumie zależy też gdzie się potem zatrudnisz.

Na pewno z dzieckiem można spełniać marzenia, kończyć studia, pracować. Ale może się okazać to też na tyle trudne, że odpuścisz, a z kolei jak nie będziesz spełniać swoich marzeń, bo starania to będziesz potem sfrustrowana. To są mega życiowe decyzje, ważące o Twoim losie, więc rozumiem mętlik. Ale wierzę, że znajdziecie to, co dla was najważniejsze :-) A moze los sam was zaskoczy... :)

A jak skończysz studia, wybije ta 30 i zaczniesz pracę, to też może się okazać, że nie jest to dobry moment na dziecko. Czasami naprawdę nie ma 'dobrego momentu' a może właśnie, jakikolwiek moment by to nie był, jeżeli pragniesz dziecka, będzie to dobry moment!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 14:07

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja nigdy nie miałam bzika badając się tak obszernie. :) Gdzieś potrafiłam wrzucić na luz, nie spinać się, nie wariować, nie nakręcać się. i to była jedyna dziedzina mojego zycia, gdzie totalny luz był. W reszcie jestem bardzo "analityczna" za mocno analizuje, myślę dlaczego, jak, po co, a co gdyby, dopiero terapeutka mnie trochę sprowadziła na ziemię, i śmiałam się do niej ze gdybym podchodziła do zycia jak do starań bylabym spokojniejsza. :D

No i od dwóch lat to juz w ogóle zero złudnych nadziei bo wiem, ze się nie uda, tak podchodzę. A jak zachodzę to znowu czuję, ze ta ciąza nie będzie udana. Niestety pesymistka ze mnie, ale wolę tak, niz cieszyć się i potem mocniej cierpieć.

Dziewczyno nie jestem dużo starsza od Ciebie🙂 i czytając Twoje wypowiedzi jestem w szoku jak bardzo ogarnięta jesteś w tym popieprzonym świecie.. 🤯🤯
    W Twoim wieku rzadko kto jest tak dojrzały jak Ty.. 🙂
    Chciałabym jak Ty wrzucić na luz i nie przejmować się.. Bo ja z kolei jestem z osób tych, które za bardzo sobie wmawiają różne rzeczy, stresują się byle czym i to jest okropne.. 😒

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Jeżeli przed Tobą matura, studia to bym się zastanowiła.

To trudne, wiem. A kierunek który wybrałaś jest mega ciekawy ale i angażujący. Często wiąże się z nieregularną pracą, ale to w sumie zależy też gdzie się potem zatrudnisz.

Na pewno z dzieckiem można spełniać marzenia, kończyć studia, pracować. Ale może się okazać to też na tyle trudne, że odpuścisz, a z kolei jak nie będziesz spełniać swoich marzeń, bo starania to będziesz potem sfrustrowana. To są mega życiowe decyzje, ważące o Twoim losie, więc rozumiem mętlik. Ale wierzę, że znajdziecie to, co dla was najważniejsze :-) A moze los sam was zaskoczy... :)

A jak skończysz studia, wybije ta 30 i zaczniesz pracę, to też może się okazać, że nie jest to dobry moment na dziecko. Czasami naprawdę nie ma 'dobrego momentu' a może właśnie, jakikolwiek moment by to nie był, jeżeli pragniesz dziecka, będzie to dobry moment!
    Na tą chwilę serio nie wiem co robić, a ciągłe uwazanie tez jest męczące a ja antykoncepcji hormonalnej nnie mogę przyjmować a nawet maz by się nie zgodził abym sobie niszczyła organizm. Myśleliśmy nawet o wazektomii, mąz bardzo by chciał ją zrobić, ale mówi, ze ja muszę być w 100% pewna, ze rezygnujemy z zachodzeniem w ciąze zebym nie załowała pózniej. Więc ten rok to tez będzie rok waznych decyzji, chyba wrócę na terapię i dzięki niej pewnie znajdę w sobie odpowiedz co mam robic.

• weronika_weronika Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie staraczki :D

Właśnie rozpoczynamy 2 cykl starań o rodzeństwo dla naszej córeczki.
    Aktualnie 6 dc, proszę o dopisanie do testowania na 23.03

Manioka, Agut, Monika7, Just, Nikodemka lubią tę wiadomość

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziękuje wam, ze tak potraficie coś doradzić, porozmawiać, bez osądzania. Rzadko zdarza się tak na forum. Ile razy było tak, ze jak napisałam, ze nie stać nas na in vitro to ktoś napisał "jak cie na to nie stać to nie stać cię na dziecko więc nie powinnaś w ogóle o tym myśleć" i inne tego typu osądy, albo ze gówniara ze mnie i nie znam zycia a co dopiero myśleć o dzieciach. Albo jak przy ostatniej ciązy z zaskoczenia, bo nie staraliśmy się, wręcz się zabezpieczaliśmy, nie odzywałam się na forum ale byłam zzyta z tamtymi dziewczynami, wrzuciłam nagle test pozytywny (po 6 latach starań) ze się udało i ktoś mnie pojechał, ze znam swój kariotyp, wiem ze mogę poronić a na siłe pcham się w ciąze i nagle tak wrzucam testy, ze jestem nieodpowiedzialna...

Więc serio jesteście super dziewczyny. <3

weronika_weronika, Manioka, Agut, sallvie, Magda_Lena, jo_ana, mgielka, Ewelina26, Limonka26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej nie wierzę 😳 dzisiaj dopiero 8 DC zrobiłam test owu i pierwsza kreska już taka dobrze widoczna ale nadal negatyw a w cyklach z cło w 8 nawet 12 DC kreska nie była tak widoczna 🤩
    Pierwszy cykl z nac mimo że mała dawka a tak fajnie zareagowałam 🥰 ale jestem happy 🤩😄

Magda_Lena, Ester, Limonka26 lubią tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    W ogóle dziękuje wam, ze tak potraficie coś doradzić, porozmawiać, bez osądzania. Rzadko zdarza się tak na forum. Ile razy było tak, ze jak napisałam, ze nie stać nas na in vitro to ktoś napisał "jak cie na to nie stać to nie stać cię na dziecko więc nie powinnaś w ogóle o tym myśleć" i inne tego typu osądy, albo ze gówniara ze mnie i nie znam zycia a co dopiero myśleć o dzieciach. Albo jak przy ostatniej ciązy z zaskoczenia, bo nie staraliśmy się, wręcz się zabezpieczaliśmy, nie odzywałam się na forum ale byłam zzyta z tamtymi dziewczynami, wrzuciłam nagle test pozytywny (po 6 latach starań) ze się udało i ktoś mnie pojechał, ze znam swój kariotyp, wiem ze mogę poronić a na siłe pcham się w ciąze i nagle tak wrzucam testy, ze jestem nieodpowiedzialna...

Więc serio jesteście super dziewczyny. <3

Szczerze to w szoku jestem, że kobiety które starają się o dziecko i które powinny się wspierać potrafią być tak beznadziejne.. Nie rozumiem takiego zachowania.. 😒
    Ale każdy człowiek jest inny.. Nie każdy potrafi wesprzeć, pogadać.. W tych czasach to przeważnie każdy patrzy na siebie i na swój "tyłek", a reszta już nie ważna😐

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ladinola, sallvie lubią tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Według mnie nigdy nie ma odpowiedniego momentu. Zawsze bedzie jakieś ale..
    W późniejszym wieku będzie jeszcze trudniej nam wszystkim. Ja nie wiedziałam, że zejdzie mi sie tyle czasu by wgl zajść. Wtedy nie był dobry moment, teraz tez moze nie jest dobry moment bo nie mam pracy, ślubu. Znajdę prace, wtedy też nie bedzie dobry moment bo jak to tak od razu zajść na początku pracy. Wiec tak naprawdę nigdy nie ma tego odpowiedniego czasu na dziecko.
    Dokładnie... Ale jednak człowiek analizuje, nie chce się pogrązyć w problemach, boi się tego i dlatego albo nie wie co robić tak jak ja, albo odkłada jakieś marzenia na wieczne zaraz i jest nieszczęśliwy na poczet innego marzenia. Ja wiem mimo wszystko, ze jestem szczęśliwa bez dziecka, jednak nie wiem jak będę się czuć za 10 lat, moze będę załować jeśli na dziecko się nie zdecydujemy, nikt nie wie jak będzie myślał za 10 lat.
    I serio teraz moze robić swoje, dązyć do marzeń a między czasie po prostu nie uwazać i niech się dzieje co ma być, niech los sam zdecyduje...

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ladinola, Magda_Lena lubią tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika_weronika wrote:
    Witam serdecznie wszystkie staraczki :D

Właśnie rozpoczynamy 2 cykl starań o rodzeństwo dla naszej córeczki.
    Aktualnie 6 dc, proszę o dopisanie do testowania na 23.03
    Cześć :) Wpisałam Cię na listę staraczek. Lista w tym wątku tak nietypowo znajduje się w trzecim komentarzu na pierwszej stronie :)
    Powodzenia 🤞🍀

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ