Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny w tym pięknym marcowym dniu 🤗
Landinola
Dokładnie miałam takie samo wrażenie, gdy pisałyśmy już wcześniej. Taka młoda dziewczyna, a taka obyta w wiedzę i dojrzała. Wie czego chce, ma swoje cele i do nich dąży. Nie warto przejmować, się opiniami innych bo każdy człowiek jest na innym etapie życia i nie rozumie potrzeb drugiego człowieka, który ma inne priorytety. Jeśli marzysz o studiach to zrób to po prostu, jeśli zajdziesz w ciąże to jestem pewna, że dasz sobie radę ☺️ Miałam wiele koleżanek, które studiowały i były w ciąży lub miały małe dzieci.
U mnie dzisiaj 25 dc rano po przebudzeniu miałam lekkie krwawienie jasną, wodnistą krwią 🥺 myślałam, że przyszła 🐒 choć powinna być dopiero w sobotę lub w niedzielę.
Puki co nic nie widać, jedynie brązowe plamienie, bólu brzucha też raczej nie ma. Sama nie wiem już co myśleć 😔
To może być implantacja 😜 no no obstawiam u ciebie pewniaka na drugą ciążowke. Kciukasy!!!
Ja też okres na weekendzie -
Ladinola wrote:W ogóle dziękuje wam, ze tak potraficie coś doradzić, porozmawiać, bez osądzania. Rzadko zdarza się tak na forum. Ile razy było tak, ze jak napisałam, ze nie stać nas na in vitro to ktoś napisał "jak cie na to nie stać to nie stać cię na dziecko więc nie powinnaś w ogóle o tym myśleć" i inne tego typu osądy, albo ze gówniara ze mnie i nie znam zycia a co dopiero myśleć o dzieciach. Albo jak przy ostatniej ciązy z zaskoczenia, bo nie staraliśmy się, wręcz się zabezpieczaliśmy, nie odzywałam się na forum ale byłam zzyta z tamtymi dziewczynami, wrzuciłam nagle test pozytywny (po 6 latach starań) ze się udało i ktoś mnie pojechał, ze znam swój kariotyp, wiem ze mogę poronić a na siłe pcham się w ciąze i nagle tak wrzucam testy, ze jestem nieodpowiedzialna...
Więc serio jesteście super dziewczyny.
Ja uważam że każda z nas ma prawo do walki o swoje marzenia 👍 i to czy mamy wystarczająco duży pieniędzy czy nie, czy kariotypy jest prawidłowy czy też nie ,czy próbujemy naturalnie ,inseminację czy in vitro to nikt nie ma prawa oceniać i mówić czy powinnyśmy dalej walczyć i kiefy mamy powiedzieć stopLadinola, sallvie lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Martyna33 wrote:
Obstawiam 14 dc 😘Martyna33 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ladinola wrote:Fizyka i chemia to tez nie dla mnie, bo tam się tez robi działania! Jeszcze teorie bym ogarnęła ale reszty juz nie. Tak samo historia... łoooo jezuuu, te daty, te wydarzenia historyczne, które w ogóle mnie nie interesują. Masakra. Ale filozofia i biologia juz dla mnie spoko.
Powiem Ci że mamy podobnie dla mnie wszystko co związane z matematyką to czarna magia 😱a biologia to to co lubię😊 .
Kurde może ja też mam tą dyskalkulie 🤔do tego nie mam pamięci do liczb .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
nick nieaktualnyEwelina26 wrote:Powiem Ci że mamy podobnie dla mnie wszystko co związane z matematyką to czarna magia 😱a biologia to to co lubię😊 .
Kurde może ja też mam tą dyskalkulie 🤔do tego nie mam pamięci do liczb . -
Mea wrote:To może być implantacja 😜 no no obstawiam u ciebie pewniaka na drugą ciążowke. Kciukasy!!!
Ja też okres na weekendzie
No właśnie podejrzewałam implantację ale już ze 4dni temu, bo miałam plamienie jasno różowe na wkładce. 2 dni temu powtórka, ale wczoraj zaczęłam plamić na brązowo, a rano krwi było znacznie więcej, nawet wpisałam na wykres krwawienie i zaczął się nowy cykl, ale później przez cały dzień nic tylko znowu plamienie brązowe, więc zmieniłam na plamienie.
Ja ogólnie się już nie nastawiam na ten cykl, zawsze 2/3 dni przed okresem mam te brązowe plamienia, teraz wygląda to trochę inaczej i szybciej, ale mimo to... jakoś czuje, że nie powinno tego być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 18:43
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Madżi88 wrote:Cóż. Ja mam dziś 13dpo wczoraj zaczęło się lekkie plamienie A jestem na duphastonie.. w poprzednim miesiącu nie było plamienia A teraz w 12dpo plamienia.. zobaczymy.. K obstawia ciążę 🤷♀️
Ja byłam na super weekendzie bez termometru w piątek owulak prawie pozytywny, 2 takie same kreski więc pewnie w nocy był pik i owu w niedzielę choć nie mam pewności bo nie miałam bólu owulacyjnego -
Martyna33 wrote:Ewelinka, kiedy testujesz?
Nie wiem czy wogole będę testować 🤷♀️jakoś szkoda mi zmarnować test 🙈.
Jeżeli w środę temp nie spadnie to w czwartek .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Dastiny wrote:Ile dni bierzesz duphaston? Z tego co wiem to tak 7 do 10 dni później test i odstawić jeżeli jest negatywny, ja przy dupku normalnie dostawałam okres chyba że z luteina to wtedy po odstawieniu za kilka dni. Oczywiście życzę Ci żeby to była ciąża :*
Ja byłam na super weekendzie bez termometru w piątek owulak prawie pozytywny, 2 takie same kreski więc pewnie w nocy był pik i owu w niedzielę choć nie mam pewności bo nie miałam bólu owulacyjnego -
Hej Kochane
Bo widzę, że mnie nie ma. Czy mogę prosić o dopisanie na testowanie 19 marca?
To dzień miesiączki, która mam nadzieję, że nie nadejdzie
Dziękuję :*Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
O kurcze Ladionola, ja podziwiam za filozofię To byl moj znienawidzony przedmiot na studiach, zupelnie nie rozumialam po co mamy się tego uczyc. Chociaz z tego, co pamiętam filozofia na maturze chyba jest na tyle okrojona, ze da sie to ogarnac
Z mojej perspektywy tez moge powiedziec, ze nie ma dobrego momentu na dziecko, ale na pewno trzeba wczesniej przeanalizowac czy jest sie gotowym w razie czego porzucic na jakis czas swoje plany i realizacje marzen. Sama sie nie spodziewalam, ze dziecko az tak wywraca swiat do gory nogami.
To jest jeden z powodow, dla ktorych tak szybko staramy sie o kolejne dziecko. Chcialabym za kilka lat wrocic do swoich planow na przyszlosc i juz ich pozniej nie przerywac, nie wracac do pieluch itd.
Ciezkie to wszystko, kazdy musi wybrac sobie sam swoj sposob na szczescie_Hania lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:No właśnie podejrzewałam implantację ale już ze 4dni temu, bo miałam plamienie jasno różowe na wkładce. 2 dni temu powtórka, ale wczoraj zaczęłam plamić na brązowo, a rano krwi było znacznie więcej, nawet wpisałam na wykres krwawienie i zaczął się nowy cykl, ale później przez cały dzień nic tylko znowu plamienie brązowe, więc zmieniłam na plamienie.
Ja ogólnie się już nie nastawiam na ten cykl, zawsze 2/3 dni przed okresem mam te brązowe plamienia, teraz wygląda to trochę inaczej i szybciej, ale mimo to... jakoś czuje, że nie powinno tego być.
Plamienie implantacyjne może trwać nieraz dłużej, bo sama implantacja to nawet kilku dniowy proces. Poza tym kropek mógł trafić na naczynko, nie mówiąc, że w pierwszych tygodniach ciąży plamienia i krwawienia nie są najczęściej niczym zagrażającym ciąży.
Ale może być to też @, niestety do testu zawsze jest na dwoje babka wróżyla. Tak jak z objawami itp. Ja trzymam jednak kciuki za pozytywsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Nikodemka wrote:O kurcze Ladionola, ja podziwiam za filozofię To byl moj znienawidzony przedmiot na studiach, zupelnie nie rozumialam po co mamy się tego uczyc. Chociaz z tego, co pamiętam filozofia na maturze chyba jest na tyle okrojona, ze da sie to ogarnac
Z mojej perspektywy tez moge powiedziec, ze nie ma dobrego momentu na dziecko, ale na pewno trzeba wczesniej przeanalizowac czy jest sie gotowym w razie czego porzucic na jakis czas swoje plany i realizacje marzen. Sama sie nie spodziewalam, ze dziecko az tak wywraca swiat do gory nogami.
To jest jeden z powodow, dla ktorych tak szybko staramy sie o kolejne dziecko. Chcialabym za kilka lat wrocic do swoich planow na przyszlosc i juz ich pozniej nie przerywac, nie wracac do pieluch itd.
Ciezkie to wszystko, kazdy musi wybrac sobie sam swoj sposob na szczescie
Dokładnie! Trzeba być gotowym na to, że plany wezmą w łeb, bo jak pisałam, zależy od mamy i dziecka.
Z tą ciążą też różnie. Ja miałam mdłości i wymiotowałam do 15 tygodnia i nie wyobrażam sobie w tamtym czasie zakuwać, czy chodzić na studia Chociaż ostatnie egzaminy kończące rok zdawałam już z niezłym brzuszkiem, ale to po przejściu mdłości.
A Twój argument o szybkim rodzeństwie jest dzisiaj dla mnie światełkiem w tunelu stresu, że zaszłam w ciąże a nie jestem gotowa Dzięki!Nikodemka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Madżi88 wrote:Coz.. mhmm mam brać od 14 do 25dc czyli do dziś.. biorę 1 tabletkę dziennie i dziś wzięłam 12tabletke.. biorę już drugi miesiąc.. poprzedni miesiąc nie mialam krwawienia i po odstawieniu dostałam okres normalnie po 4dniach .. A teraz dziwnie bo po owulacji ładnie mi poszła temp do góry ale teraz znowu mam temp 36.6 i myślałam że może dostanę okres ale przecież na duphastonie to niemożliwe bo dziś wzięłam ostatnia tabletkę..
Ja dostałam kiedyś @ biorąc duphaston. Więc i takie cuda są możliwe. A owulacje w którym dc miałaś?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dzisiaj moją temperatura temperatura poszła lekko w dół także jeszcze kilka dni i pewnie okres przyjdzie. No by tylko na 36,9 ale mimo wszystko trochę poszła w dół.
Dzisiaj tylko z objawów ból miesiączkowy, trochę jajniki, ale najgorsze to są piersi. W pracy tak nie odczuwałam tego ale po pracy to jakaś masakra. Nie non stop ale raz na jakiś czas taki długi ból. Najbardziej w lewej. Aż się martwię czy wszystko ok bo ta jedna boli bardzo.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
jo_ana wrote:No właśnie podejrzewałam implantację ale już ze 4dni temu, bo miałam plamienie jasno różowe na wkładce. 2 dni temu powtórka, ale wczoraj zaczęłam plamić na brązowo, a rano krwi było znacznie więcej, nawet wpisałam na wykres krwawienie i zaczął się nowy cykl, ale później przez cały dzień nic tylko znowu plamienie brązowe, więc zmieniłam na plamienie.
Mimo wszystkie trzymam kciuki, bo może to właśnie ten cykl ❤️03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Ewelina26 wrote:Nie wiem czy wogole będę testować 🤷♀️jakoś szkoda mi zmarnować test 🙈.
Jeżeli w środę temp nie spadnie to w czwartek .
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Dzięki dziewczyny, trochę mnie to pocieszyło ☺️
Aczkolwiek już chyba myśle o kolejnym cyklu, jakoś przetrawiła to już w ciągu dnia. Czekam na rozwój wydarzeń, jak do środy nie będzie 🐒 to zrobię test 🤞🏻
Ola mimo wszystko temp utrzymuje się u Ciebie na wyższym poziomie, więc mam nadzieję, że jednak będziesz mogła wykorzystać ten test w tym cyklu 🤗 mi też szkoda marnować testu by ujrzeć biel 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 20:52
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany