Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:40
-
.
-
Mam dla was taki case study do rozwiązania:
Martyna ma 6 testów owu i kwarantannę domową. Jest teraz w 12dc i nigdy testów owu nie robiła. Jej owulacje w ostatnich cyklach były 29dc, 22dc, 40dc. Ale to pierwszy cykl z Nac i owulacja może być wcześniej. Pytanie: kiedy zacząć robić testy?😂😂NataliaGie, mgielka, Olenkaqx, jo_ana lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.
-
Witajcie w marcu 😄 juz czuję powiew wiosny 💐
Beza jeszcze raz gratulacje, super rozpoczęcie naszego marcowego testowania 🥰
U mnie po intensywnych działaniach przez cały weekend najgorsze dwa tygodnie czekania 😅
Swoja droga nie wiem kiedy mogla być owulacja po tym zastrzyku, zrobiłam go w piątek kolo 21 i po kilkunastu minutach poczułam mocne ukłucie prawego jajnika, ale tylko chwilke (tam było jajeczko 25mm) potem czułam jeszcze podbrzusze i bolało mnie podczas ❤ tak dość mocno wiec nie mialam z tego przyjemności
W sobotę juz zero objawów ale podczas ❤ nadal czułam delikany bol i wczoraj juz zupełnie nic w trakcie ❤
Dziewczyny mam takie pytanie, bo u nas przytulanki zawsze jakos po północy i nie wiem czy ro zaliczać do kolejnego dnia czy jeszcze jako wieczorne? 🤔
Beza27 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Limonka26 wrote:Głównie testy, śluz, kłócia jajników i jakaś wcześniejsza wiedza na ten temat gdy np. kilka dni po takich objawach byłam u gina i mówił, że owulka była. Mam zawsze tak charakterystyczne objawy, że wydaje mi się, że ciężko byłoby to przegapić. Cykle mam regularne i regularnie w okolicach 13-16 dnia są takie same objawy. W poprzednim miesiącu 7dpo (przypuszczalnie) poszłam zbadać proga i miałam 14,7. W listopadzie tak samo i miałam 14,8.
Ale testy (główne w tym miesiącu te z domowego laboratorium) zmieniły mi trochę pogląd bo zawsze myślałam, że owu mam w dniu najbardziej mocnego śluzu płodnego, a tu raczej wychodzi na to, że taki śluz się kończy i na drugi dzień mam owu, co mnie bardzo zdziwiło 😛 + w nocy po pozytywnych testach miałam kilka nitek krwi i na drugi dzień miałam takie uczucie jakby po prawej stronie koło jajnika dosłownie coś siedziało i uciskało 😛 A kiedyś tez charaktertyczny ból traktowałam jako ból już po owulkę, tak więc testy wyprowadziły mnie z błędu 😜
Tak więc jeśli to nie była owulka to nie wiem co to 😂
No właśnie ja też ten ucisk jakby na jajnikach traktuje jakbym była po owulacji.. 😅
Wczoraj i dzisiaj mam taki "ciężki" brzuch, macicę..
No zobaczymy. Zrobię jeszcze test koło 13 i trzymam kciuki żby krecha ściemniała 😊Limonka26 lubi tę wiadomość
-
.
-
Domistr wrote:Witajcie w marcu 😄 juz czuję powiew wiosny 💐
Beza jeszcze raz gratulacje, super rozpoczęcie naszego marcowego testowania 🥰
U mnie po intensywnych działaniach przez cały weekend najgorsze dwa tygodnie czekania 😅
Swoja droga nie wiem kiedy mogla być owulacja po tym zastrzyku, zrobiłam go w piątek kolo 21 i po kilkunastu minutach poczułam mocne ukłucie prawego jajnika, ale tylko chwilke (tam było jajeczko 25mm) potem czułam jeszcze podbrzusze i bolało mnie podczas ❤ tak dość mocno wiec nie mialam z tego przyjemności
W sobotę juz zero objawów ale podczas ❤ nadal czułam delikany bol i wczoraj juz zupełnie nic w trakcie ❤
Dziewczyny mam takie pytanie, bo u nas przytulanki zawsze jakos po północy i nie wiem czy ro zaliczać do kolejnego dnia czy jeszcze jako wieczorne? 🤔
Ja bym dała jako wieczorne,
Po spaniu jako poranne, przed spaniem wieczorne 😛 chyba że nie śpisz do 5 to wtedy już może jako poranne 🤪
Martyna też tak myślę 🙈 zamów więcej 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 11:15
Domistr lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
W końcu miesiąc wiosny, musi być pięknie!
Beza piękna kreseczka, czekamy na betę
Alutka - który masz dzień po owulacji, że rozważasz test? Ja 6 i już bym chętnie jakiś wysikała, na szczęście nie mam
Ja owulacje mam bardzo wyraźną. Najpierw takie uczucie ciężkości na jajniku, jak siadam to czuje taki ucisk jakby, a jak pęka, to czuję normalnie ból brzucha, słabnie z każdą chwilą i trwa kilka czasami kilkanaście minut.
Beza27 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Cześć Dziewczyny!
W końcu miesiąc wiosny, musi być pięknie!
Beza piękna kreseczka, czekamy na betę
Alutka - który masz dzień po owulacji, że rozważasz test? Ja 6 i już bym chętnie jakiś wysikała, na szczęście nie mam
Ja owulacje mam bardzo wyraźną. Najpierw takie uczucie ciężkości na jajniku, jak siadam to czuje taki ucisk jakby, a jak pęka, to czuję normalnie ból brzucha, słabnie z każdą chwilą i trwa kilka czasami kilkanaście minut.
Gdzieś około 10dpo jestem mniej więcej, ale dokładnie nie wiem, u mnie sytuacja jest dziwna bo z jednej strony mogę być już nawet 15dpo a i mogę 8 dpo 😂 ten miesiąc jest bardzo dziwny i nie mogę się określić, a testów owu nie robię -
Alutka128 wrote:Gdzieś około 10dpo jestem mniej więcej, ale dokładnie nie wiem, u mnie sytuacja jest dziwna bo z jednej strony mogę być już nawet 15dpo a i mogę 8 dpo 😂 ten miesiąc jest bardzo dziwny i nie mogę się określić, a testów owu nie robię
O to dochodzi element pewnego rodzaju niespodzianki, więc rzeczywiście, niewiadomo kiedy uznać test za wiarygodny. Ja bym i tak już sikała Ale ja jestem złym doradcą. Po prostu sama nie mogę wysiedzieć.
Wczoraj jeszcze miałam dużo objawów, ale dziś na razie spokój. Zakladam, że to tylko moja psychika
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?