X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ale cudowne zdjęcia waszych zwierzaków. Cudowne, że są tacy dobrzy ludzie. Macie piekne serca <3

Dzień dobry! Jak sobota? U nas słoneczna ale zimna!
    U nas tak samo pięknie! Już od 6 na nogach, co prawda skrobania auta miałam jakieś 15 minut ale teraz jest ślicznie. Właśnie wróciłam ze spacerów z psami. ;) ptaszki pięknie cwierkaja, no ślicznie jest. A wiosna idzie, bo wczoraj łaził po mnie kleszcz!

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ale cudowne zdjęcia waszych zwierzaków. Cudowne, że są tacy dobrzy ludzie. Macie piekne serca <3

Dzień dobry! Jak sobota? U nas słoneczna ale zimna!

W Danii mróz bez słońca 😐
    Paskudnie.. Może się jeszcze rozpogodzi😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ladinola pięknie kociaki😍
    Ja niestety mam na kotki alergie😐
    Za to ja mam psa Westa, który zwie się Heniu😅
    Tym imieniem zrobił furorę na osiedlu 😂
    Od razu jak go wzięłam z hodowli i popatrzyłam na niego to wiedziałam, że będzie miał na imię Heniek🤦‍♀️😂

Jak u Was dziewczyny samopoczucie?
    U mnie dzisiaj 19dc i tak się zastanawiam kiedy dostrzegłyście jakiekolwiek objawy ciąży 🤔?
    A to u nas Czesława robi furorę w lecznicy jak ktoś usłyszy jej imię. Mamy jeszcze Bunię tak jak wyżej pisałam, psy - Klusek (Lucek zdrobniale 😂) i Demon (czarny). :)

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A to u nas Czesława robi furorę w lecznicy jak ktoś usłyszy jej imię. Mamy jeszcze Bunię tak jak wyżej pisałam, psy - Klusek (Lucek zdrobniale 😂) i Demon (czarny). :)

Zwierzaki są fajne 😊
    Od małego u nas zawsze jakiś pies był w domu 😊
    Niestety zdjęcia nie wstawię, bo zmieniłam telefon i nie mam zdjęć obecnie 😒
    Lucek - też fajnie😁

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7, możesz mi wpisać 🐒 zamierzam w przyszłym miesiącu zbadać sobie progesteron, bo te plamienia po 3-4 dni przed miesiączką wydają mi się jednak dobrym tropem do zbadania. Mam ogromne PMS w cyklu, do tego miałam dwa razy zabiegi wycięcia guzków piersi, co gdzieś tam może być zwiazane z progesteronem🤷🏻‍♀️ W tym miesiącu już nie zdąze testowac ponownie🙊

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie 33dc, jeśli do jutra okres się nie pojawi to już jutro zatestuje. 🙄 Jeśli będzie negatywny to mam nadzieję, że pełny powrót do treningów poprawi mi gospodarkę hormonalną.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No i u mnie 33dc, jeśli do jutra okres się nie pojawi to już jutro zatestuje. 🙄 Jeśli będzie negatywny to mam nadzieję, że pełny powrót do treningów poprawi mi gospodarkę hormonalną.

Ja będę testować za tydzień - 25dc, bo nie wiem jaki ten cykl będzie.
    Ostatnio miałam 26 - dniowy cykl😊
    Jutro jadę kupić testy i będą czekać na swoją kolej. Ale w głębi duszy czuję, że nic z tego.. 😒

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze , takie krotkie cykle sa fajne, bo juz takie powyzej 30 dni to czekanie dluuuugie i niecierpliwe😀

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Kurcze , takie krotkie cykle sa fajne, bo juz takie powyzej 30 dni to czekanie dluuuugie i niecierpliwe😀

Ja ogólnie to mam od 26 do 29 więc nie wiem jaki ten będzie 😊 i się zastanawiam czy dobrym pomysłem jest zrobienie testu w 25dc😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Ja to bym chciała długie cykle by jak najrzadziej się widzieć z 🐵 ale do tego brak pmsu! 😂

Agut lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem... Zrobiłam dziś rano test, miałam zrobić ostatni na pamiątkę, powinien być już piękny... A tu mi się wydaje że jest jaśniejsza z rana kreska jak z popołudnia wczoraj.....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/afb02b8e8768.jpg.html

U góry z wczoraj dolny z dzisiaj .. już mi się ryczeć chce że jest coś nie tak... 😭

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - nie sugeruj sie tymi kreskami, serio :) Jesli masz mozliwosc to zrob bete. Sama stresowalam sie jasniejaca kreska, a beta rosla.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

U góry z wczoraj dolny z dzisiaj .. już mi się ryczeć chce że jest coś nie tak... 😭
    Nie rób testów już, bo nawet większa ilość wypitej wody, płynów, zjedzenie owoców, będzie się odbijać na intensywności kreski. Na pamiątkę zrób sobie za tydzień, dwa. :) Teraz wdech, wydech, nie stresuj się bo to szkodzi! ♥ Zajmij czymś głowę i byle do wizyty! ♥

Gizmo 11 lubi tę wiadomość

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Alutka nie wyciągaj jeszcze pochopnych wniosków .
    Te testy są takiej samej czułości i z tej samej firmy ?
    Nie rób testów codziennie bo różnica między nimi wcale nie musi być spektakularna ,co 2 dzień wystarczy .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie rób testów już, bo nawet większa ilość wypitej wody, płynów, zjedzenie owoców, będzie się odbijać na intensywności kreski. Na pamiątkę zrób sobie za tydzień, dwa. :) Teraz wdech, wydech, nie stresuj się bo to szkodzi! ♥ Zajmij czymś głowę i byle do wizyty! ♥

Boże już jestem tak załamana że szok... Powinna ta krecha byc mocniejsza niż wczoraj popołudniu.... :(

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Monika7, możesz mi wpisać 🐒 zamierzam w przyszłym miesiącu zbadać sobie progesteron, bo te plamienia po 3-4 dni przed miesiączką wydają mi się jednak dobrym tropem do zbadania. Mam ogromne PMS w cyklu, do tego miałam dwa razy zabiegi wycięcia guzków piersi, co gdzieś tam może być zwiazane z progesteronem🤷🏻‍♀️ W tym miesiącu już nie zdąze testowac ponownie🙊
    Koniecznie zrób sobie badania 🙂 Szkoda, że już się nie uda Ci zatestować w tym miesiącu, ale zostań z nami tu ☺️

Agut lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Alutka nie wyciągaj jeszcze pochopnych wniosków .
    Te testy są takiej samej czułości i z tej samej firmy ?
    Nie rób testów codziennie bo różnica między nimi wcale nie musi być spektakularna ,co 2 dzień wystarczy .

Tak, tej samej firmy i ta sama czułość....
    A może wyszła ta Krecha słabsza bo może za mało trzymałam w moczu go? Bo w sumie ten pasek bardzo powoli się lądował....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Tak, tej samej firmy i ta sama czułość....
    A może wyszła ta Krecha słabsza bo może za mało trzymałam w moczu go? Bo w sumie ten pasek bardzo powoli się lądował....
    To też mogło mieć wpływ na intensywność kreski. Serio nie ma co popadać w paranoje. 💕

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, może jedź te 50 km i zrób tą betę? Może będziesz spokojniejsza? Trzymam kciuki mocno!

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ