X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ale cudowne zdjęcia waszych zwierzaków. Cudowne, że są tacy dobrzy ludzie. Macie piekne serca <3

Dzień dobry! Jak sobota? U nas słoneczna ale zimna!
    U nas tak samo pięknie! Już od 6 na nogach, co prawda skrobania auta miałam jakieś 15 minut ale teraz jest ślicznie. Właśnie wróciłam ze spacerów z psami. ;) ptaszki pięknie cwierkaja, no ślicznie jest. A wiosna idzie, bo wczoraj łaził po mnie kleszcz!

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ale cudowne zdjęcia waszych zwierzaków. Cudowne, że są tacy dobrzy ludzie. Macie piekne serca <3

Dzień dobry! Jak sobota? U nas słoneczna ale zimna!

W Danii mróz bez słońca 😐
    Paskudnie.. Może się jeszcze rozpogodzi😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ladinola pięknie kociaki😍
    Ja niestety mam na kotki alergie😐
    Za to ja mam psa Westa, który zwie się Heniu😅
    Tym imieniem zrobił furorę na osiedlu 😂
    Od razu jak go wzięłam z hodowli i popatrzyłam na niego to wiedziałam, że będzie miał na imię Heniek🤦‍♀️😂

Jak u Was dziewczyny samopoczucie?
    U mnie dzisiaj 19dc i tak się zastanawiam kiedy dostrzegłyście jakiekolwiek objawy ciąży 🤔?
    A to u nas Czesława robi furorę w lecznicy jak ktoś usłyszy jej imię. Mamy jeszcze Bunię tak jak wyżej pisałam, psy - Klusek (Lucek zdrobniale 😂) i Demon (czarny). :)

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A to u nas Czesława robi furorę w lecznicy jak ktoś usłyszy jej imię. Mamy jeszcze Bunię tak jak wyżej pisałam, psy - Klusek (Lucek zdrobniale 😂) i Demon (czarny). :)

Zwierzaki są fajne 😊
    Od małego u nas zawsze jakiś pies był w domu 😊
    Niestety zdjęcia nie wstawię, bo zmieniłam telefon i nie mam zdjęć obecnie 😒
    Lucek - też fajnie😁

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7, możesz mi wpisać 🐒 zamierzam w przyszłym miesiącu zbadać sobie progesteron, bo te plamienia po 3-4 dni przed miesiączką wydają mi się jednak dobrym tropem do zbadania. Mam ogromne PMS w cyklu, do tego miałam dwa razy zabiegi wycięcia guzków piersi, co gdzieś tam może być zwiazane z progesteronem🤷🏻‍♀️ W tym miesiącu już nie zdąze testowac ponownie🙊

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie 33dc, jeśli do jutra okres się nie pojawi to już jutro zatestuje. 🙄 Jeśli będzie negatywny to mam nadzieję, że pełny powrót do treningów poprawi mi gospodarkę hormonalną.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No i u mnie 33dc, jeśli do jutra okres się nie pojawi to już jutro zatestuje. 🙄 Jeśli będzie negatywny to mam nadzieję, że pełny powrót do treningów poprawi mi gospodarkę hormonalną.

Ja będę testować za tydzień - 25dc, bo nie wiem jaki ten cykl będzie.
    Ostatnio miałam 26 - dniowy cykl😊
    Jutro jadę kupić testy i będą czekać na swoją kolej. Ale w głębi duszy czuję, że nic z tego.. 😒

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze , takie krotkie cykle sa fajne, bo juz takie powyzej 30 dni to czekanie dluuuugie i niecierpliwe😀

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Kurcze , takie krotkie cykle sa fajne, bo juz takie powyzej 30 dni to czekanie dluuuugie i niecierpliwe😀

Ja ogólnie to mam od 26 do 29 więc nie wiem jaki ten będzie 😊 i się zastanawiam czy dobrym pomysłem jest zrobienie testu w 25dc😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Ja to bym chciała długie cykle by jak najrzadziej się widzieć z 🐵 ale do tego brak pmsu! 😂

Agut lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem... Zrobiłam dziś rano test, miałam zrobić ostatni na pamiątkę, powinien być już piękny... A tu mi się wydaje że jest jaśniejsza z rana kreska jak z popołudnia wczoraj.....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/afb02b8e8768.jpg.html

U góry z wczoraj dolny z dzisiaj .. już mi się ryczeć chce że jest coś nie tak... 😭

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - nie sugeruj sie tymi kreskami, serio :) Jesli masz mozliwosc to zrob bete. Sama stresowalam sie jasniejaca kreska, a beta rosla.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

U góry z wczoraj dolny z dzisiaj .. już mi się ryczeć chce że jest coś nie tak... 😭
    Nie rób testów już, bo nawet większa ilość wypitej wody, płynów, zjedzenie owoców, będzie się odbijać na intensywności kreski. Na pamiątkę zrób sobie za tydzień, dwa. :) Teraz wdech, wydech, nie stresuj się bo to szkodzi! ♥ Zajmij czymś głowę i byle do wizyty! ♥

Gizmo 11 lubi tę wiadomość

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Alutka nie wyciągaj jeszcze pochopnych wniosków .
    Te testy są takiej samej czułości i z tej samej firmy ?
    Nie rób testów codziennie bo różnica między nimi wcale nie musi być spektakularna ,co 2 dzień wystarczy .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie rób testów już, bo nawet większa ilość wypitej wody, płynów, zjedzenie owoców, będzie się odbijać na intensywności kreski. Na pamiątkę zrób sobie za tydzień, dwa. :) Teraz wdech, wydech, nie stresuj się bo to szkodzi! ♥ Zajmij czymś głowę i byle do wizyty! ♥

Boże już jestem tak załamana że szok... Powinna ta krecha byc mocniejsza niż wczoraj popołudniu.... :(

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Monika7, możesz mi wpisać 🐒 zamierzam w przyszłym miesiącu zbadać sobie progesteron, bo te plamienia po 3-4 dni przed miesiączką wydają mi się jednak dobrym tropem do zbadania. Mam ogromne PMS w cyklu, do tego miałam dwa razy zabiegi wycięcia guzków piersi, co gdzieś tam może być zwiazane z progesteronem🤷🏻‍♀️ W tym miesiącu już nie zdąze testowac ponownie🙊
    Koniecznie zrób sobie badania 🙂 Szkoda, że już się nie uda Ci zatestować w tym miesiącu, ale zostań z nami tu ☺️

Agut lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Alutka nie wyciągaj jeszcze pochopnych wniosków .
    Te testy są takiej samej czułości i z tej samej firmy ?
    Nie rób testów codziennie bo różnica między nimi wcale nie musi być spektakularna ,co 2 dzień wystarczy .

Tak, tej samej firmy i ta sama czułość....
    A może wyszła ta Krecha słabsza bo może za mało trzymałam w moczu go? Bo w sumie ten pasek bardzo powoli się lądował....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Tak, tej samej firmy i ta sama czułość....
    A może wyszła ta Krecha słabsza bo może za mało trzymałam w moczu go? Bo w sumie ten pasek bardzo powoli się lądował....
    To też mogło mieć wpływ na intensywność kreski. Serio nie ma co popadać w paranoje. 💕

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, może jedź te 50 km i zrób tą betę? Może będziesz spokojniejsza? Trzymam kciuki mocno!

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ